RE: Decemberke 2009 - 2. del (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


lana24 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 10:05:39)

no da se še jaz javim..
Naš Aljaž se je pa nalezel od mene in je čist prehlajen,sva bla pri zdravniku in so ga malo preinhalirali pa je zdej mal boljš...Groza pa pravijo da so otroci imuni če pijejo marterino mleko!
Araz -jaz sem na začetku imela malo mleka in ker sem ga skoz črpala in pila čaj za dojenje,ga imam sedaj ful preveč.Aljaž je bil prešvoh da bi se dojil in na flaško sem ga lahko tudi zbujala.In po mescu in pol mu dajem flaško samo še zvečer,drugače pa se spet dojiva in to ful uspešno!
No da se pohvalim še za spanje,tako je priden in spi od 22h pa od 5h zjutraj in sem ful happy...
No zdaj pa grem pogledat še na novo temo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pozdravček vsem nosečkam da boste čim prej rodile




*nivea -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 10:07:02)

METULJ tolaži se s tem, da boš pa mogoče šla rodit 31.12 pa boš počakala par minutk prek polnoči in bo tvoj dojenček prvi v letu 2010[sm=bravo.gif]

a ne bi blo fajn?

mislim, da te vse razumemo, da bi že šla rodit. sploh zdaj ko so prazniki, pa nikomur baš ni praznike za preživet v bolnici...

držim pesti, da čim prej bo[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




marusi -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 10:12:11)

pri nas nič novega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] nobene akcije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

metulj - normalno je... sploh ker posušamo in beremo, kako ostale decembrke uživajo z otročki... jaz sem tudi full srečna nosečka, ampak bi tudi šla rodit. me full firbec matra, kako mini zgleda.

tasmanskivrag - jaz bom počasi kar čistilni servis odprla - pri nas se tudi vse sveti, pa vse je po dva krat zlikano...

tulipka - a že cartaš?





ShopGirl -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 10:55:54)

Dobro jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
 
Blondy, no toje pa lepo slišat da so ble tko prijazne. Sej če sem jih vprašala so pokazale kako in kaj, sam so ble zravn tko nejevoljne... Po moje so mele preveč dela, čeprav to ni opravičilo. To vrže kr slabo luč na njihovo porodnišnico... Skratka, fajn je it rodit ja, kar sledi pa ni pohvalno.
 
glede cunjc mamo iste probleme[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] o super nivea, zdej si me navdihnila da morm tut jst kej manjšega kupit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
 
Včeri se mi je kar mešalo. Vsakič ko pride kdo na obisk pogledat tamalo, mamo štalo. Jst ne vem a je naključje al ne, ampak tamali se zgleda čist ritem podre[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zdej jo mam že mal pogruntano kok spi in kdaj se zbuja. Včeri je visela na meni 4h! Čist je bla že izmučena, komi je gledala, vmes mi je zaspala 3x...vsakič ko jo odložim se zbudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Po histeričnem enominutnem joku pa mi je v rokah zaspala kot bi odrezal...sem se prav nasmejala zraven, čeprav priznam da sm mela že črne misli, po 4h dojenja in nošenja naokoli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Itak se je preveč najedla, 2x mal bruhnila ven, podirale sva kupčke kot zmešane...ko sm jo previla vmes je bla čist pokakana in polulana...seveda se mi čist razbudi in razhudi med nego... Tko da sm zvečer sam dol padla in mrtvo spala od 23h dalje in sam čakala kdaj se začne dret[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mali vrag je spal do 4h[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kar je ogromno! Očitno se je res najedla...ker zjutri smo mel čist polno pleničko.




ShopGirl -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 11:00:59)

Lana, držim pesti da boste kmalu zdravi... Spanje od 22h do 5h - sanje vsake mamice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Superca...res.

tulpika...nekak tko zgledajo ja. Pr men je šlo iz sp. dela trebuha v križ...vse se je končalo v križu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  to so bli pripravljalni popadki. pomaga topel tuš...usmerjen v križ in masaža. ene pa čutjo bolečino spredaj, v jajčnikih. Skratka, jst sm mela taprave popadke ko so šli iz sp. dela bušija v zgornji del in potem v križ (kam pa drugam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

Metulj, tulpika in marusi - navijam za vas da kmalu crkljate male pikice in pikije!




ShopGirl -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 11:08:39)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]araz[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] zdej sm prebrala tvoj post o kakanju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ojej! Kaj nej rečem - dobr si jo podojila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Moji bi se zmešalo da jo 2x zapored previjem, pa čeprav sm res hitra ratala pa še cunjice ji pogrejem na radiatorju da ji je takoj toplo ko jo oblečem...sam še kr cmizdri zraven. Je pa bolj pridna če jo na foro vržem in jo najprej podojim, preoblečem in podojim še iz druge... Tko je najboljš.

Jp moja tut škili sm pa tja. Zgleda da je normalno če nam vse škilijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Razn če majo decemberčki kakšno serijsko napako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Moja noče dude...jo mam just in case, ko se men že rahlo meša od njenega sesalnega nagona, sam mi jo pljune ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] znova in znova... Ma sej boljše tko, jo vsaj odvajat ne bo treba...s tem se tolažim.

araz, mojo tut črviči vsakič ko poje - mislm da je to pač normalno, ker glih poje in prebavlja mleko... pa ko kupčka podre ji je lažje. Pol se kr umiri. Tvoja ne?
Dej mal napiš kaj lahko ješ, men moja patronažna ni nč povedala na netu pa tut nč pametnega ne piše. Banane lahko jemo torej? Jst sm včeri in dons eno popapala za zajtrk pa jabolko sm učer jedla... Solate vem da ne smem-baje zarad kisa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




blondy_81 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 11:12:12)

Shopgirl moja tud ni marala dude. Sem blaful srečna, da se ni razvadla nanjo. Zdej ji je pa duda zakon. Jo tko vleče. Pa pomiri v trenutku. Včasih tudi uspava.




ShopGirl -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 11:13:09)

terida, najbrž je tko kot pri vsaki stvari tut s Postojno - majo boljše in slabše dneve tele sestre, pa vsak ma svojo izkušnjo z njimi. Mogoče so pa sam bolj poredko zahajale v sobo št. 2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ne vem...men ni normalno da otrok ni previt vsaj na 4h, če ne na 3h. Sem gledala kako je blo vse zasušeno po ritki, so komi spucale kakec dol. Za cunjice pa tko - motil me je če sm vidla da je v umazanih, dokler je bla v čistih oblačil par dni - me ni motilo.




araz -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 11:50:07)

Heej, mi smo se pa danes prvič kopal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. In Zoja se je v vodi čist umirila in gledala s tavelikimi učkami, kaj se zdej to dogaja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Pol ko smo jo pa vem vzeli je bila pa spet panika. Pol je bila pa tko utrujena, da smo en obrok moral kar spustit, ker je spala kot top.

Pa dovoljenje smo dobili, da gremo lahko vozičkat za pol urce. Komaj čakam, da neha deževat. Samo verjetno bomo šli šele v soboto, ker je sonček napovedan.

Shopgirl ja mojo so v p tud samo ene 4 krat previli, če ne celo samo trikrat. Zjutri, ko so jo odpelali na vizito, enkrat popoldne in potem še zvečer, ko so jo odpelali spat. Bila pa je tud vedno v istih oblekcah napravljena. Sicer niso bile umazane zato niti nisem komplicirala.

Meni je patronažna rekla, da mi ne priporoča jesti vse kar mene napenja, sladkih stvari, svežega sadja in zelenjave, svinjskega mesa.
Drugače pa naj vsak dan probam kaj novega pojest in to pred kosilom, da ne bom imela potem zvečer panike, le bi jo slučajno kaj zvijal. Jest se bom probala vsaj 1 mesec čimbolj pazit pri prehrani. BOm pa vsak dan kaj novega probala pojest, da vidim njene reakcije. Sem zadnjič jedla kuhano cvetačo, pa se mi zdi da jo je potem kar mal napenjal.
Kar pa se tiče vetrov, pa mi je ravno danes rekla, da je to čist normalno in da bolj daso kot da jih ni, ker se tako sprosti črevesje in ves zrak, ki ga ima v sebi. Potem se počuti čist olajšano. Ravno sedaj je spustila enega ornk (če se ni spet ornk pokakala) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Zdej pa še kovca vmes.

Lana24 v kolkem času ti je pa uspel dobit tolk mleka, da ga imaš sedaj skoraj preveč. Sej ne mislim obupat, me pa zanima kolk časa se splača vztrajat. In koliko tega čaja spiješ. Jest sigurno ene 4 do 5 skodelic na dan. Msiliš da je to premalo?

MOja seje pa že navadila na dudo. Pa semskoz rekla, da pri nas pa tega ne bomo uporabljali. Pa sva ji jo samo enkrat dala, ker je bila res panika, zdej pa imava. Duda skoz v ustih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Sej, ko zaspi ji jo pa vem vzamem. Pa moram imet kar srečo, da mi uspe, ker jo drži kot bi bila prilimana.






araz -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 13:28:38)

Drage decemberke
Ravnokar sem dobila sporočilo od Tulpike (bom kar prepisala SMS)

No, pa bom imel z mamico božično večerjo v porodnišnici. Velik sem 53cm in tehtam 3730g, ime mi je Arne. Vsi smo ok. Rodil sem se ob 11.15 v 1uri in pol.

Draga Tulpika vse čestitke ob rojstvu sinčka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Dobila si najlepše božično darilo.




blondy_81 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 13:48:04)

Tulpika in Arne čestitke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




ROmama -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 13:52:32)

Samo da se javim, sem še v enem kosu, zdaj gremo k tašči na božično kosilo - večerjo. Čestitke Tulpiki in Arnetu, ne vem zakaj, sem se kar malo zjokala, od sreče. Res lepo božično darilo.




*nivea -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 14:40:43)

Tulpika in Arne čestitke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




anaj22 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 14:46:56)

[image]http://img34.glitterfy.com/358/glitterfy9074042894D32.gif[/image]

Spet božič se nam najavlja,
blizu je Silvestra čas.
Novo leto že pozdravlja
tebe, mene in vse nas.
Srečne praznike želimo,
zdravja vam privoščimo,
smeh naj greje vas vso zimo,
da vam v srcu bo toplo!
 
VESEL BOŽIČ IN SREČNO 20100
 
vam želimo
 Nejc, Jaka, anaj in oči




anaj22 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 14:47:35)

iskrene čestitke Tulpika [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in dobrodošel  Arne




Tasmanskivrag -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 15:35:04)

Čestitke Tulpika in dobrodošel Arne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zmeraj manj nas je res.




METULJ1 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 17:22:19)

Iskrene čestitike Tulpika.
To je pa res najlepše božično darilo.

Pozdravčki




mel* -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 17:24:59)

Živjo

V ponedeljek 21.12.2009 ob 4.25 je na svet prijokal naš Lukas ki je bil težak  2950g in velik 49cm.

Porodno zgodbo pa vam napišem kasneje.





marusi -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 17:32:54)

tulipka - ti čestitam še tu:)  jaz zdaj res računam na silvestrsko pojedino v UKC...

katera se mi pridruži?




blondy_81 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 17:38:52)

mel čestitke za Lukasa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




ShopGirl -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 19:24:58)

Waw tulpika, kar kurjo polt sem dobila - krasno božično darilo! Čestitke za hiter porod in sinčka!
 
mel, iskrene čestitke tudi vama z Lukasom! Lukas ima enako porodno težo kot moja Kaja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Joj...drobižek mali...1cm mu sfali pa bi bil identičen moji mali miški[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
 
ČESTITKE VSEM ŠTIRIM




*nivea -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 19:33:31)

mel čestitke za lukasa [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




*nivea -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 21:26:49)

Ko prižgejo božične se luči,
vsak v srcu si nekaj zaželi.
Naj Božič bo prijazen,naj bodo
prijazni v njem ljudje,
naj misli bodo iskrene
in veselo bo srce.


Vesel božič




tintara -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (24.12.2009 22:14:14)

punce moje, vesel božič!

tulpika, čestitke za Arneta! fuuuul dobro ime meni, sem mal moža že pri nadji štimala, sam je vane prevladal. meni so tile s končnioco e vsi zakon: arne, bine, vane, žane, no tine tud, sam tega že mamo doma, enga v ženski in enga v moški obliki
čestitke tudi mel, pa mayi, pa še kateri, ki je rodila vmes, še nisem brala.

jaz sem ta teden se navajala na samostojno življenje z dvema mulcema cel dan, drug teden pa zares, sama cel dan z vsemi tremi. no, bom poročala

jem piškotke, ki smo jih naštimal za božička, očka je šel pa v lov za ovojni papir. se vidi, da je mama letos bolj v drugih vodah, pa ga ni kupila

lep večer




ROmama -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (25.12.2009 8:48:34)

Vesel božič vsem skupaj. Danes gremo k mojim staršem, upam da me med potjo kaj ne zagrabi in bom namesto v Celju rodila v Ljubljani ali pa Postojni. Torba obvezno zdraven. Občutka sicer nimam, da bi se kaj dogajalo, ampak nikoli se ne ve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Lana24 - moj Luka je bil pri treh tednih tudi ful prehlajen, sva ga sredi noči peljala k zdravniku in vse kar so mi takrat rekli je, naj spiram s fizološko, pa malo je potrebno dvigniti ležišče. Najhujše mi je bilo, ko se je dojil, komaj potegnil, pa vse pljunil iz ust, ker zaradi zamašenega noska ni migel požirat. Ugotovila sem, da se splača spirati nosek, kar mu delam tudi zdaj pri 2 letih, enkrat zjutraj in enkrat zvečer. Od 11 mes. je v vrtcu, pa je bil do sedaj samo dvakratdoma bolan  z antibiotiki.

Čestike Mel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in detece.

Lep dan, kljub dežju.




Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>