MARTINA25
|
IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: MARTINA25 IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: MARTINA25 Ojla punce!!! Mi smo imeli danes posvetovalnico,Tjaška je velika 87 cm in težka 12kg.Bila je tudi cepljena.Dobili smo novo naročilo glede kakanja....Tjaša je začela zadrževat kakanje...pa že tko ful neredno in težko kaka.Zdaj mora vsak dan popit vsaj 1dcl zluftanega donata,čokolino,banane in korenček moramo dokončno črtat iz jedilnika.Uvest moramo ovsene kosmiče ter laneno seme...bomo videli če bo kaj boljše.... Enake probleme je imela v taki starosti moja velika pika. Laneno seme, namočene suhe slive, borba okrog donata,... Upam, da se Tjaški prebava čimprej uredi, pri nas je bilo po drugem letu čudežno vse ok. Kot sem že omenila, nam je sok od namočenih sliv še najbolj pomagal, čeprav ga sprva niti (kot vse ostalo kar sem ji ponudila za odprtje) niti povohat ni hotela, kot zakleto, ampak sem bila vztrajna. Sem pa ugotovila, da je mala prefrigana kot treba bit , kot da bi točno vedela, da hočem da to spije/poje, pol pa sem ji npr marelice in donat v kozarčku nastavila in ji rekla, tu maš lubica, če hočeš vzami, če ne pa ni treba in je čez čas pojedla oz spila, ko pa sem jo "silila" pa ni šans. Vsaj naša je taka, kako začuti, da ji hoče nekdo nekaj podturit, se bo z vsemi štirimi branila Nia kok sliv namočiš v kakšno količino vode??jst sm namočila 3 suhe slive v 2dcl..pa se mi je zdej da niso slive neki velik spustile.... Ene šest, sedem jih namočim v približno dva deci vode in pustim čez noč. Naredi se tak gosti sok, podoben bolj redkemu sirupu. Aja pa precedim ga, preden ji ga dam. Če ti bo uspelo kake 10 žlic v njo spravit, jo bo ziher pognalo in to hitro, tako da pred spanjem tega ne priporočam no sej,zdej vem zakaj ji slive niso pomagale...ker sem jih namočila premalo....
|