Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 29.3.2010 18:40:11
|
|
|
|
Srčekgirll
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Ojla! SE samo na hitro javim..ker me WC že kliče Od včeraj popoldan pa danes dopoldan imam WC kar rezerviran samo zase, ker sem očitno nekje pobrala en virus in non stop dri.stam, čeprav nimam nič več v želodcu, ampak od mene kar teče. Želim vam en lep dan, pa čeprav se je na našem koncu sonček že skril O joj, boga upam da se boš kmalu pzdravila, po drugi strani bi pa jst vidla da bi me vsaj 1x oreng prepucalo k grem zlo poredkoma na nujo pa še to je bl malo pol, groza.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 29.3.2010 18:47:09
|
|
|
|
Srčekgirll
|
Rožnati/lila/roza pirhi: - z vložene rdeče pese odlijemo tekočino,jo nekoliko razredčimo in v njej kuhamo ter ohladimo jajca. Lahko pa vzamemo pol kilogramski paket zamrznjenih malin,jih odmrznemo, prilijemo malo vode, zmiksamo, precedimo,dodamo malo kisa in v tej tekočini kuhamo jajca. - trdo kuhano jajce namočimo v grozdni sok z dodatkom limoninega soka - jajce skuhamo v šipkovem čaju ali pa trdo kuhano jajce namočimo v sok vložene rdeče pese ali v borovničev, brusnični ali ribezov sok; jajce lahko skuhamo v zavrelici od kuhanja rdeče pese (500 g pese na liter vode) ali v zavrelici iz zamrznjenih malin (250 gramov na liter vode); Rdeči pirhi: - za rdeče teran - jajca kuhamo v šipkovem soku ali v zavrelici iz suhih lupin rdeče čebule, vode in rdečega kisa; Skoraj črni pirhi: - jajca kuhamo v gostem ruskem čaju - jajca kuhamo v pravem čaju; Oranžni/pomarančni pirhi: - v vroči vodiraztopimo nakaj žlic rdeče paprike in v tej tekočini kuhamo jajca. - jajca kuhamo v zavrelici vode in nekaj žlic mlete rdeče paprike; Rumeni pirhi: - v vodi najprej skuhamo skodelico ognjičevih cvetov z malo kisa in soli,nato precedimo in v zavretku skuhamo jajca. - za rumena pa žafranika ali kurkuma. - v vodi skuhamo olupke 6 jabolk sorte zlati delišes, 3 žlice mlete kurkume, žličko žafrana v prahu, 2 žlici kamilic ali 4 pesti suhih bezgovih cvetov; Zeleni pirhi: - v vodi pol ure kuhamo špinačo,zeleni čaj,koprive,preslico,kislico in regrat (na 2 litra vode naj bo kar pol kilograma zelišč,žlica zelenega čaja,in deciliter kisa)Nato z paličnim mešalnikom vse skupaj zmiksamo precedimo skozi gazo in v tej tekočini štirideset__ minut kuhamo jajca( ) nato jih kar v tej vodi tudi ohladimo. - jajca skuhamo v zavrelici iz špinače ali kislice, lahko pa tudi v zmiksani mešanici vode in mladih listov kopriv, praproti, bršljana, bezga ipd. (250 gramov listov na liter vode). Nežne zelene odtenke dosežemo s kuhanjem jajc v zelenem čaju; Rjavi pirhi: - rjave pa že veste,da se kuhajo v vodi skupaj z olupki čebule. - v vodi skuhamo suhe lupine rjave čebule - vroče trdo kuhano jajce namočimo v skodelici instant kave z dodatkom kisa ali limoninega soka (1 žlička na 2 dl kave) - jajca kuhamo v precejeni instant kavi ali turški kavi; odtenke barve reguliramo s količino kave. Vijolčni pirhi: - za vijolična jajca je dobro rdeče zelje - v vodi skuhamo suhe lupine rdeče oziroma vijoličaste čebule - jajca kuhamo v zavrelici iz enakega razmerja vode in soka iz črnega ribeza Sivi pirhi: - jajca kuhamo v zavrelici iz 2 pesti zdrobljene hrastove skorje in litra vode
< Sporočilo je popravil Srčekgirll -- 29.3.2010 18:48:58 >
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 8:40:48
|
|
|
|
jana81
|
PETJA VSE NAJBOLJŠE ZA 4 SVEČKE !!
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 8:40:52
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso Danes sem spekla torto in jo nafilala, jutri pa sledi dekoracija, vse to za Petjo, ki bo jutri praznovala 4. RD Me zanima, če je katera že delala sama tortilje? Ali so vam ratale? mmmmmmm pridem na en kos
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 9:44:15
|
|
|
|
kasso
|
jana, hvala , ja, kar pridi, samo jo moram prej še dekorirat Zvečer sem spekla še babičino dobroto...njami srčekgirl, tele napotke pa je fajn shranit . jaz bom letos kar s olupki čebule barvala SS, si že kaj boljše špelin@, ja, se razumemo.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 10:11:15
|
|
|
|
tilči
|
Dober dan! Kaj me danes vse boli od lopate,se vidi,da sem brez kondicije Danes so otroci v vrtcu dobili nove tricikle.Tilen je kar ploskal,ko jih je zagledal Ko smo prišli,jih je hišnik ravno sestavljal.V petek pa naš vrtec praznuje 5. rojstni dan in smo starši povabljeni na piškote,ki jih bodo otroci spekli ter na škratov čaj. Zjutraj sem šla v Kranj v nabavo in jaz butara pozabila,da nimam vinjete na avtu,pa kar veselo po AC.Na cestnini so še policaji stali.K sreči me niso opazili. Včeraj je šel gledat avto,pa se nista nič zmenila.Tudi za evro ni hotel spustiti,mi mu pa avto tudi ne bomo šenkali.Tako da je moj prišel k pameti in je popoldne preštudiral,da bomo naš avto zrihtali in ga še nekaj časa imeli.To sem mu jaz že hotela omeniti,pa sem raje pustila,da je sam prišel do tega Ko kupiš drug,rabljen avto,ne veš,kaj dobiš.Potem naj bo pa cel kup stroškov.Za našega pa točno vemo,kaj je treba zrihtati.Tako da danes kupim vinjeto,moj bo klical mehanika in fertig.Denar bomo šparali,pa če bo kaj pametnega,bomo že drugič kupili.Itak pa imamo namen delat prizidek in dam denar rajši v hišo kot pa v avto. Jana...dobila sem nahrbtnik od 1001 cvet in je Kasso...vse najboljše tvoji hčerki za 4. rojstni dan
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 10:39:31
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: tilči Dober dan! Kaj me danes vse boli od lopate,se vidi,da sem brez kondicije Danes so otroci v vrtcu dobili nove tricikle.Tilen je kar ploskal,ko jih je zagledal Ko smo prišli,jih je hišnik ravno sestavljal.V petek pa naš vrtec praznuje 5. rojstni dan in smo starši povabljeni na piškote,ki jih bodo otroci spekli ter na škratov čaj. Zjutraj sem šla v Kranj v nabavo in jaz butara pozabila,da nimam vinjete na avtu,pa kar veselo po AC.Na cestnini so še policaji stali.K sreči me niso opazili. Včeraj je šel gledat avto,pa se nista nič zmenila.Tudi za evro ni hotel spustiti,mi mu pa avto tudi ne bomo šenkali.Tako da je moj prišel k pameti in je popoldne preštudiral,da bomo naš avto zrihtali in ga še nekaj časa imeli.To sem mu jaz že hotela omeniti,pa sem raje pustila,da je sam prišel do tega Ko kupiš drug,rabljen avto,ne veš,kaj dobiš.Potem naj bo pa cel kup stroškov.Za našega pa točno vemo,kaj je treba zrihtati.Tako da danes kupim vinjeto,moj bo klical mehanika in fertig.Denar bomo šparali,pa če bo kaj pametnega,bomo že drugič kupili.Itak pa imamo namen delat prizidek in dam denar rajši v hišo kot pa v avto. Jana...dobila sem nahrbtnik od 1001 cvet in je Kasso...vse najboljše tvoji hčerki za 4. rojstni dan A si tak dobra in daš slikco gor??
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 10:47:07
|
|
|
|
tilči
|
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 10:50:47
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: tilči no pa res ni švoh.. čeprav zdej sem se odločila da bom vzela raje dva nadprta, pa grem še dons tri čaje kupit za kode
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 10:53:11
|
|
|
|
tilči
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: tilči no pa res ni švoh.. čeprav zdej sem se odločila da bom vzela raje dva nadprta, pa grem še dons tri čaje kupit za kode do 2.4. moraš poslati.Kar hitro po čaje Jaz prtov zaenkrat še nimam na mizi zaradi varnosti in dolgih prstov,nahrbtnik pa vedno prav pride.Saj ko ga iščem,nobenega ne najdem
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 12:05:35
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: Srčekgirll IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Ojla! SE samo na hitro javim..ker me WC že kliče Od včeraj popoldan pa danes dopoldan imam WC kar rezerviran samo zase, ker sem očitno nekje pobrala en virus in non stop dri.stam, čeprav nimam nič več v želodcu, ampak od mene kar teče. Želim vam en lep dan, pa čeprav se je na našem koncu sonček že skril O joj, boga upam da se boš kmalu pzdravila, po drugi strani bi pa jst vidla da bi me vsaj 1x oreng prepucalo k grem zlo poredkoma na nujo pa še to je bl malo pol, groza. vsem skupaj hvala za lepe želje danes sem že vredu včeraj sem se dopoldan filala z medicinskim ogljem, popoldan pa sem šla še v lekarno po Linex kapsule drugače pa SG imam tudi jaz eneke težve kot ti, ampak tole je bilo pa res malce prehudo. Me je tako šponalo, da sem mislila, da bom že čreva porodila
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 12:06:13
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 PETJA VSE NAJBOLJŠE ZA 4 SVEČKE !! tudi od naju z Manco vse najbolje in bodi tak sonček še naprej!
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 12:07:19
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: tilči no pa res ni švoh.. čeprav zdej sem se odločila da bom vzela raje dva nadprta, pa grem še dons tri čaje kupit za kode do 2.4. moraš poslati.Kar hitro po čaje Jaz prtov zaenkrat še nimam na mizi zaradi varnosti in dolgih prstov,nahrbtnik pa vedno prav pride.Saj ko ga iščem,nobenega ne najdem mislim, da je kode potrebno poslati do zadnjega marca in da se bodo upoštevali tisti kuponi, ki bodo prispeli do 2.4, če se ne motim
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 12:45:25
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
Grrrrrrrrrrrr sem zdele mal gledala za cene gum, ker morem mojega ferrarija preobuti in sem ugotovila, da bom najceneje prišla skozi, če gume spet naročim kar na mimo vrste. Bo prišla guma od 5-10€/kos ceneje kot pa če jih kupim direktno pri vulkanizerju. Mdonca pa bo šlo spet celo premoženje
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 30.3.2010 18:31:29
|
|
|
|
Srčekgirll
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: jana81 PETJA VSE NAJBOLJŠE ZA 4 SVEČKE !! tudi od naju z Manco vse najbolje in bodi tak sonček še naprej! tud od naju z Vidkom
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 31.3.2010 9:18:57
|
|
|
|
tilči
|
Dobro jutro! Kaj je to,velikonočni štrajk? Moja potička že vzhaja.Najprej se jo imela namen peči v petek,samo če bom takrat brez avta,bosta moja dva mucka doma in ne bo šanse za potičko delat.Bomo takrat rajši delali šunko v testu.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 31.3.2010 9:36:39
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: tilči Dobro jutro! Dobro jutro tudi tebi! Kaj je to,velikonočni štrajk?[image] Ja, zgleda da imamo prevelikonočni štrajk , kaj bo šele po veliki noči, ko bomo vsi siti, se nam pa sploh ne bo dalo do računalnika. color] Moja potička že vzhaja.Najprej se jo imela namen peči v petek,samo če bom takrat brez avta,bosta moja dva mucka doma in ne bo šanse za potičko delat.Bomo takrat rajši delali šunko v testu. Tudi jaz bom probala v petek speči potičko, potem bomo pa videli, če bo ratala al ne. Jo nisem še nikoli čisto sama spekla, letos se jo bom pa podstopila. Danes pa prav tako pečem, in sicer kruh Joj sej res Tilči, alo vprašanja: imaš mogoče kakšno Sparovo nalepkico odveč?
< Sporočilo je popravil Soncnica Sandra *** -- 31.3.2010 9:37:26 >
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 31.3.2010 9:39:01
|
|
|
|
tilči
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Joj sej res Tilči, alo vprašanja: imaš mogoče kakšno Sparovo nalepkico odveč? pošlji mi naslov.Koliko jih rabiš?
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 31.3.2010 9:41:22
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Joj sej res Tilči, alo vprašanja: imaš mogoče kakšno Sparovo nalepkico odveč? pošlji mi naslov.Koliko jih rabiš? imaš ZS!
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 31.3.2010 9:47:38
|
|
|
|
tilči
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Joj sej res Tilči, alo vprašanja: imaš mogoče kakšno Sparovo nalepkico odveč? pošlji mi naslov.Koliko jih rabiš? imaš ZS! ti tudi
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 31.3.2010 9:53:10
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Joj sej res Tilči, alo vprašanja: imaš mogoče kakšno Sparovo nalepkico odveč? pošlji mi naslov.Koliko jih rabiš? imaš ZS! ti tudi Vidve ZS-jevke
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 31.3.2010 10:13:05
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Joj sej res Tilči, alo vprašanja: imaš mogoče kakšno Sparovo nalepkico odveč? pošlji mi naslov.Koliko jih rabiš? imaš ZS! ti tudi in ti še enega
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 31.3.2010 10:14:17
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Joj sej res Tilči, alo vprašanja: imaš mogoče kakšno Sparovo nalepkico odveč? pošlji mi naslov.Koliko jih rabiš? imaš ZS! ti tudi Vidve ZS-jevke če pa ni nobene na forumu, pol se moreva pa po ZS-jih pogovarjat
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 31.3.2010 10:20:53
|
|
|
|
tilči
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** IZVIRNO SPOROČILO: tilči IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Joj sej res Tilči, alo vprašanja: imaš mogoče kakšno Sparovo nalepkico odveč? pošlji mi naslov.Koliko jih rabiš? imaš ZS! ti tudi Vidve ZS-jevke če pa ni nobene na forumu, pol se moreva pa po ZS-jih pogovarjat bo treba eno debato udarit,samo švoh kaže Kako boste pobarvale jajčka' Pri nas bodo kar v čebuli,pa kakšno deteljico gor
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 3.del :)) 31.3.2010 10:37:20
|
|
|
|
kasso
|
Danes se slabo počutim, grlo me boli, da komaj požiram, vse kosti na mojem telesu, glava ...vročine pa nimam. Tudi Gašper je obležal, ima visoko vročino...predvidevam, da se nama bo še kdo pridružil, potem bomo pa bolnica v malem Ponavadi imam temperaturo malo čez 35, danes pa 36,8 in se počutim kot da bi bila 38. Torta je uspela in hvala vsem za čestitke . Sem pa včeraj naredila poleg narezka, francoske solate itd tudi eno mehiško specialiteto Chimicange in so bili vsi navdušeni. špelin@, sumim te, da si mi morda zamerila, ker se po zadnjem tvojem postu namenjenem meni nisi več oglasila SS, danes predvidevam, da si že čisto ok a ne
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?