liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada IZVIRNO SPOROČILO: liliana Daj, daj lisička.....ne sprenevedaj se tako..... in ne poskušaj zdaj miriti strasti, ki si jih sama razgrela..... Najprej postaviš vprašanje, "Kaj imate proti verouku v šolah?", nadalje enačiš verouk z versko vzgojo o vseh verstvih sveta oz. se delaš totalnega neumneža....tu se pa zdaj greš nekega miroljubnega razsodnika, ko se ti zazdi, da je pa zdaj bilo dovolj kregarije....v bistvu si pa sama želela, da se debata zasuka v smer kot se je..... Ti imaš pa slab dan danes, a? Sploh ne vem, o kakšnem sprenevedanju pišeš. Rada imam konstuktivne debate in izkušnjam na RR navkljub še vedno naivno upam, da so takšne debate na RR možne - a kljub upanju se večinoma vedno zmotim. Namesto debate vse prevečkrat nastane tekmovalnost v znanju in neznanju in prepričevanje že prepričanih v svoj prav. No, jaz tega ne počnem, sploh pa ne pri tematiki, o kateri nimam dovolj znanja, vprašanje je bilo pa kljub vsemu jasno postavljeno (na podlagi imena FB skupine), čeprav morda, glede na odgovore, ki sem jih želela, napačno ZAstavljeno. Zato sem se potem tudi takoj popravila oz. postavila dodatno vprašanje (si prebrala celo temo?). Če me imaš ti za totalnega neumneža, potem naj ti Bog pomaga - važno, da jaz vem, da to nisem. Sicer pa - bolje je vprašati in biti neumen en trenutek, kakor pa ne vprašati in ostati neumen za vedno, kajne? Miroljubna sem, razsodnica pa še zdaleč ne in tudi nimam namena biti. Kar me je zanimalo, sem vprašala, nisem pa ničesar podpihovala, saj me dva dneva na debati sploh ni bilo, torej se je razvila brez mene. Če bi želela provokacijo, ne bi odpirala teme o veri, temveč o svoji selitvi v New York - sem pa vseeno napisala svoje mnenje o tem, kako se je debata razvila (in to ne v smer, katero sem jaz želela). Saj to pravico menda še imam, kajne? Saj zato Lisička, ker te nimam za neumneža sem kar široko pogledala, ko si govorila o verouku in upala, da se bo tvoj otrok pri verouku naučil zgodovino VSEH VERSTEV SVETA.....in malo prej, preden si ti postavila to vprašanje, je bila že ena podobna tema odprta, podprta z uradnim mnenjem določene institucije.....ampak tam se ni javil nihče....poleg mene še nekdo, se mi zdi....in je tema zamrla......toliko o konstruktivni debati, ki si jo želela....nisem našla te teme, na prvi strani več, nazaj se mi pa ne ljubi iskati.... In v začetku z debato ni bilo nič narobe....prava poživitev, da nismo govorili zgolj o tem, na kak način čačkamo muda, ko nam je dolgčas in kaj smo kuhali za kosilo, v kateri štacuni nakupujemo..... In debatiranje o verskem vprašanju je delikatno, pa naj bo na forumu ali za šankom.....na koncu vedno pride do krega..... Konec koncev, si pa postavila vprašanje....Kaj imate proti verouku v šolah? Torej smo se pretežno oglašali tisti, ki imamo nekaj proti verouku v šolah....potem so se oglasili tudi tisti, ki so za verouk v šoli in takrat je pa res postalo malo pestro.....upam pa, da si prebrala odgovore in dobila odgovor na svoje vprašanje, kaj imamo nekateri proti verouku v šolah......ker samo kregalo in dokazovalo se pa vseeno ni tej tvoji temi....
|