Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Colt Pride čas, ko je zelo težko nekatere sodelujoče v debati prepričati, da če verjameš v to da je človek nekaj več kot samo skupek mrtvega materiala, da pač nisi zaostali klerofašist . Da vsi ljudje ki verjamemo v sporočilo Ljubezni našega Gospoda Jezusa Kristusa pač nismo pedofili. Da nismo Inkvizitorji. Da nismo takšni in drugačni marginalci ki slabšamo ta naš svet. Da smo samo nekateri ki skušamo vzpostaviti mir, solidarnost in pomoč drug drugim. Ja, tudi jaz sem Cerkev. Ker sem njen ud. Njen dejaven ud. Zanemarljivo? Morda...ampak v preteklem mesecu sem pomagal sezidati tri hiše, naučil šest afričanskih otrok osnov angleščine in trem pretepenim materam uredil varno bivanje. Hvalisanje? Bolj navajanje dejstev. Colt, ce skusas vozpostaviti mir tako kot tukaj pises, me ne preseneca, da smo dalec od tega miru. Zal mi je, da se vedno nisi dojel kaj hocem povedati. In tako kot zdaj pravis, da ce verujete niste.... ce ne verujem tudi nisem - svetleci avto i podobin poneumljajoci stereotipi, pa te to ni zmotilo, da tega ne napises. Za sebe terjas nekaj, kar nisi pripravljen ponuditi drugemu. In ja ce ze sprasujes, taksno navajhanje dejstev je hvalisanje. ker ne ves kaj jaz naredim in kaj pocnem. Pa se jaz navedem dejstva, pa se baje ne bomo hvalisali in ne bomo igrali na karto, lej, jaz sem veliki humanist, zato vem kaj govorim, bolj kot ti, ki nimas pojma. In kaksne zveze pravzaprav tvoj humanizem ima z mojim neverovanjem v RKC? In kar nekaj naših soforumašic me skuša prepričati da je to narobe. Ej, Mišek, razloži mi plz, zakaj je to narobe? Namreč skušaš izpasti kot nekdo ki ful obvlada delovanja Cerkve, njena pravila itd...hkrati pa nima pojma kakšna je realnost. Kdo tebe v kaj prepricuje? ce jaz tebe prepricujem, da je "to" narobe, potem tufdi ti mene prepricujes, da je "moje" narobe? Ti kaj mecem na nos, da me v nekaj prepricujes. Zakaj imas potrebo trobiti, da te v nekaj prepricujem. Tako kot ti, imam polno pravico braniti svoja stalisca. Pa nikoli ni prav. Ce razagam prepricujem, ce se na pol zezam, ker nima smisla baje prepricevati, sem zaljiva.... edino preostane, da se pridruzim, potem bom pa ok verjetno.... Ti pa ne napises in ne naredis prav nic od tistega kar meni ocitas.... kao... ma svasta... Nima pojma kako delujejo redovnice. Kako delujejo misionarji.,.tako da se sedaj že veselim obrazložitve! Ampak še vedno ne vidim kaj je tu narobe.. Upam, da ne mislis resno. Saj nismo v osnovni soli.... kmalu lahko pridemo do tega, da nimas pojma o dolocenem delovanju dela lastne cerkve, pa bo izpadlo, da nimas pravice o tem govoriti ker prav vsega pa le ne poznas..... sorry vendar je to infantilno. Carica, ni kaj Hvala ti. Sedaj vem zakaj me sledis kot senca. Sedaj vem, zakaj od vseh tistih, ki se s teboj ne strinjajo, pises zgolj in samo meni ps. se pa seveda zelo dobro zavedam, kaj je moja Cerkev delala v zgodovini! In vseh ostalih njenih grehov in tu sploh ni dileme. Raja pa pozablja da so bile to napake iz strani ljudi. Človeških ljudi! Z svojimi napakami in slabostmi. In to je za obsoditi. Brez dileme. Prvi sem ki podpiše to. Samo eno vprasanje v zvezi z cloveskimi posamezniki. Hoces povedati, da to kar se je zgodilo na Irskem, to kar se je zgodilo ... opisano v filmu Sestre magdalenke, to kar se dogaja pri nas s farntarjem.. delo posameznika? Kako to, da se od teh dobrih posameznikov v nasi dezelici ne najde vsaj eden, ki bo poskrbel, da Frantar odsluzi svojo kazen... Domnevam, da se strinjava, da si je kazen zasluzil. Vendar ga posamezniki, povsem nesistematicno in nepremisljeno scitijo in skrivajo. Vecina ga pa predaja sodiscu in ga pritiska, da placa za svoja dejanja ? Ne vem, nekaj mi ni najbolj jasno s temi posamezniki..... Ti si tako humana oseba. Resujes matere in otroke (saj se nisi hvalil, to so samo dejstva). Pomagaj tudi tem otrokom, ki jim je Frantar unicil otrostvo, da najdejo svoj mir. A bos? Ti kot posameznik?
< Sporočilo je popravil Misek -- 11.12.2009 0:14:49 >