Mala_Ajda
|
Ojla! Meni se po Montinjaku ne uspe vzorno prehranjevat, ker ko sem naredila "inventuro" po zamrzovani skrinji, sem ugotovila, da večino zadev, ko jih skuhaš, dobi nesramno visok GI. Npr. bob, ki ima itak GI 40, se po kuhanju prelevi v zadevico s čednim 75-80 GI (različni viri pišejo v takšnih odstopanjih). OK, v zamrzovalni nimam le boba, imam pa grah, korenje, stročji fižol, fižol v zrnju itd. Ker ponavadi jemo ali čorbice, rižote in omake za testenine in nismo ne vem kaki jedci mesa (mejimo že skor na vegije), bi si zadevice morala kupovati. Mal mi je idiotsko hodit v trgovino, ker imam vse doma. Za samo dieto bi imela le gobe, jajčevce, stročji fižol, nekaj cvetače in brokolija. Domače kozje mleko je mučno posnet, da postane light varianta . Tako, da se bom držala načela manjših obrokov (deloma po načelih Montija, ker ne mislim brskat po hrani in izločat tistih nekaj grahkov, bobkov in podobnih zadevic, gibanja, gibanja in še 1x gibanja. Danes imam že kidanje doma in v službi v rokah, če preračunam sem kidala dve dobri uri, popoldne pa grem na tekaške smuči (na žalost s čelko na glavi), vmes pa s sinom na sani. Zvečer pa še trebušnjaki, če mi bo ratal. Aja, včeraj sem jedla morske sadeže in zelenjavo (cvetača, brokoli in kalčke soje), ostali pa še riž zraven. ta glavni obrok sem pojedla šele ob 19. uri, ker smo prej kidal sneg, da smo do domače hiše lahko prišli z avtom in danes zjutraj me je čakala enaka naloga. Danes pa bom naredila narastek s porom in gobami (nekaj podobnega je v Motijevih receptih) za kosilo oz. testo je že narejeno: - zgnetla sem testo iz 200 g polnozrnate moke in 50 g masla ter enega rumenjaka. Testo sem dala počivat na hladno. -ko pridem domov bom zdušila por in gobe na malo olivnega olja. - naredila bom preliv iz 2 jajc in sojine smetane ( v originalu je kisla smetana) - naribala bom testo v pekač, ga poravnala in ga 15 minut pekla v pečici, potem pa bom na testo naložila por in gobe (v originalu so šampinjoni) in prelila z vtepenimi jajci in smetano ter zapekla do zlato rjave barve. Jaz bom v svojem deležu pojedla le nadev, testo bom odstopila komu drugemu.
|