|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška študentke
6.12.2009 18:13:10   
vesyx
zdravo!

trenutno imam status studentke in sem v 13. tednu nosecnosti. status bom imela do zacetka aprila. obstaja moznost, da ga podaljsam.

ker otrocicek pomeni dodaten izdatek, me zanima, kako je s porodnisko. ali mogoce katera ve, ali je boljse, ce imam status studentke ali je boljse, ce grem na zavod za zdravstveno zaposlovanje.

zanima me, ce je kaksna razlika v dohodkih za porodniski dopust ali je vse enako.

najlepsa hvala za informacije,

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodniška študentke
6.12.2009 19:05:25   
natalčika
Pozdravljena.

Najprej ti razložim mojo zgodbo. Zanosila sem v 1. letniku. Za 2. letnik sem opravila zimski semester, nato pa sem pavzirala 1. leto. Zdaj grem pa januarja ponovno na fax v letni semester.
Zame je bilo to bolje, saj sem dobivala štipendijo, starševski dodatek in otroški dodatek.
Če si podaljšaš status, mislim da je bolje, saj ti pripada štipendija in poleg tega tudi eno leto na otroka.

Lp

(odgovor članu vesyx)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.12.2009 20:09:40   
zmajaz
Kot ti je rekla natalčika - boljše je, če imaš status, ker boš lahko v tem primeru pridobila še štipendijo, če boš pa prijavljena na zavodu za zaposlovanje in boš brez statusa, pa samo starševski dodatek, ki znaša trenutno 193 eur. Kot oseba brez delovne dobe, ne boš dobila nič višjega starševskega dodatka, če boš prijavljena na zavodu. Porodniško bi si lahko zvišala edino, če bi bila na dan nastopa porodniškega dopusta zaposlena.

(odgovor članu natalčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2009 20:13:24   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: vesyx
zanima me, ce je kaksna razlika v dohodkih za porodniski dopust ali je vse enako.

Tegale ne razumem čisto dobro, kaj misliš s tem.
Pri zaposlenih osebah je tako, da se višina porodniškega nadomestila izračuna kot povprečje zadnjih 12 plač ali nadomestil plače. Če pa nimaš delovne dobe in torej nobenih plač, pa dobiš starševski dodatek, katerega višina je fiksna in znaša trenutno 193 eur in to ni odvisno od nobenih dohodkov.

(odgovor članu vesyx)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.12.2009 20:37:59   
natalčika
dobiš starševski dodatek, katerega višina je fiksna in znaša trenutno 193 eur in to ni odvisno od nobenih dohodkov.

Jaz dobivam starševskega dodatka 188,...... evra

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.12.2009 20:44:03   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: natalčika

Do 30.6.2009 je znašal 188.90€, zdaj pa znaša 193.24€.

In ja, vse so ti že povedale. Jaz sem študentka na podiplomskem študiju. Prejemam starševski dodatek + otroški dodatek (2x - enkrat zase in enkrat za otroka) + štipendijo. Izkoristila sem dodatno leto, ker se je zame to najbolj izplačalo. Mislim, da se tudi tebi.

(odgovor članu natalčika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2009 4:33:34   
vesyx
pozdravljene!

jaz mislim, da zna biti problem pri meni, ker sem ze absolventka in bom ze prejemala stipendijo za celega absolventa. tako da ne vem, ce bi se dobila stipendijo, ker bi me vodili pod 'ponavljanje absolventa' in v tem primeru mi ne pripada stipendija.

ne razumem pa tistega dela, da ce imam status, da mi pripada eno leto na otroka? kako si to mislila natalčika?

hvala,

LP

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.12.2009 6:43:25   
ledenaa
Študentki po Zakonu o visokem šolstvu za materinstvo pripada dodatno študijsko leto za vsakega otroka, ki pa ga lahko izkoristi kadar koli. Torej ni nujno, da ponavljate že prvi letnik (če to leto zanosite), ampak lahko to izkoristite šele za podaljšanje na primer tretjega letnika.
ja,štipendija ti ne pripada
  • Pravico imate tudi do pomoči ob rojstvu otroka, otroškega dodatka in denarne socialne pomoči, če zase in za svoje družinske članke ne morete zagotoviti sredstev v višini minimalnega dohodka.
  • Kot starši s statusom študenta, imate ugodnosti pri sprejemanju v študentski dom (pri obravnavi prošnje, se ne upošteva materialnega položaja staršev; materi ali očetu, ki bo otroka imel/a med študijem pri sebi, se prišteje 100 točk; prijavo lahko oddate tudi po roku, če je otrok rojen kasneje; v skladu z dodatnim študijskim letom ima mati pravico tudi do podaljšanja bivanja v domu).
  • Upravičeni ste do 10 dodatnih bonov na mesec na otroka. Pri uveljavljanu na prodajnem mestu morate predložiti rojstni list otroka, osebni dokument in potrdilo o vpisu, na podlagi tega pa vam izdajo potrdilo, s katerim lahko v restavracijah naročite dodatno kosilo.

(odgovor članu vesyx)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.12.2009 12:18:23   
vesyx
IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

IZVIRNO SPOROČILO: natalčika

Do 30.6.2009 je znašal 188.90€, zdaj pa znaša 193.24€.

In ja, vse so ti že povedale. Jaz sem študentka na podiplomskem študiju. Prejemam starševski dodatek + otroški dodatek (2x - enkrat zase in enkrat za otroka) + štipendijo. Izkoristila sem dodatno leto, ker se je zame to najbolj izplačalo. Mislim, da se tudi tebi.

Pozdravljena!

Jaz imam status do marca. Kaj pa ce poiskusim podaljsati status do oktobra, zakljuciti ta studij in vpisati podiplomski studij? Ali mi v tem primeru tudi pripada dodatno leto studija za otroka?

Se nekaj bi vprasala – ali moras ti placati podiplomski studij ali ga ni treba placati, ce si redno vpisana?

Hvala :)

Hvala tudi ledenii za njene informacije :)

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.12.2009 12:26:18   
zmajaz
Podiplomski študij se vedno plača, kolikor vem.

(odgovor članu vesyx)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.12.2009 12:44:43   
vesyx
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Podiplomski študij se vedno plača, kolikor vem.

sem mislila, ce je glede na bolonjski sistem kaj drugace .... se kdo spozna na novi bolonjski sistem? user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.12.2009 13:28:37   
zmajaz
Aja - bolonjc. Hm - to se pa razlikuje od fakultete do fakultete, najboljše da se pozanimaš v referatu za študentske zadeve na svoji fakulteti.

(odgovor članu vesyx)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.12.2009 14:04:27   
_sanja_*

Pozdravljena!

Jaz imam status do marca. Kaj pa ce poiskusim podaljsati status do oktobra, zakljuciti ta studij in vpisati podiplomski studij? Ali mi v tem primeru tudi pripada dodatno leto studija za otroka?

Se nekaj bi vprasala – ali moras ti placati podiplomski studij ali ga ni treba placati, ce si redno vpisana?

Podiplomski študij je pri nas zastonj. Kako je pri vas, se pozanimaj v referatu.

Glede dodatnega leta...
Jaz sem se v bistvu narobe izrazilauser posted image  Nisem izkoristila dodatnega leta zaradi otroka, ampak sem izkoritila absolventa (prej sem nameravala diplomirati v zadnjem letniku), ker se je to finančno izplačalo. V tem primeru bi lahko dobila še dodatno leto absolventa, tako kot misliš ti, vendar se mi zdi, da tukaj ni štipendije jauser posted image

Če pa lahko to dodatno leto preneseš iz dodiplomskega na podiplomca pa ne vemuser posted image  Bi pa blo super, tudi meni bi prav prišlo mogoče kdaj...user posted image  Bom vprašala na referatu, ko utegnem.

(odgovor članu vesyx)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.12.2009 14:24:29   
vesyx
IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

Pozdravljena!

Podiplomski študij je pri nas zastonj. Kako je pri vas, se pozanimaj v referatu.

Glede dodatnega leta...
Jaz sem se v bistvu narobe izrazilauser posted image  Nisem izkoristila dodatnega leta zaradi otroka, ampak sem izkoritila absolventa (prej sem nameravala diplomirati v zadnjem letniku), ker se je to finančno izplačalo. V tem primeru bi lahko dobila še dodatno leto absolventa, tako kot misliš ti, vendar se mi zdi, da tukaj ni štipendije jauser posted image

Če pa lahko to dodatno leto preneseš iz dodiplomskega na podiplomca pa ne vemuser posted image  Bi pa blo super, tudi meni bi prav prišlo mogoče kdaj...user posted image  Bom vprašala na referatu, ko utegnem.

te lahko vprasam na kateri fakulteti si vpisana na podiplomca? user posted image
ker jaz bi podiplomca nadaljevala na drugi fakulteti, ne na svoji ....

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.12.2009 13:56:27   
nananaja
Če si absolventka in boš brez prekinjanja statusa lahko nadaljevala študij na podiplomcu, potem se ti to verjetno najbolj splača, nisem pa sigurna, da boš lahko potem za leto podaljšala študij na višji stopnji, ker boš rodila prej. Ti pa predlagam, da imaš pred porodom pripravljeno končanje študija, razen če si precej močnega karakterja.

Sicer pa če imaš možnost, da te kdo zaposli kak dan prej kot nastopiš porodniški dopust, ti lahko kaj povem o tem. dobiš več kot pa je starševski dodatek.

jaz sem se zaposlila (sicer mesec in pol prezgodaj), pa sem vseeno do konca leta dobivala štipendijo, enako sem lahko delala izpite do konca št. leta in so se mi šteli v čas s statusom, diplomirala pa nisem v času porodniške ampak ko je bila mala stara 1leto in 5 mesecev, ko sem že imela novo redno službo in sem takoj po tem drugič rodila. Zame je bilo pač težko eno po porodu delat za faks, je čas bežal in bežal in šele, ko je voda v grlo tekla, sem naredila naajveč.

(odgovor članu vesyx)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.12.2009 14:46:34   
vesyx
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja

Če si absolventka in boš brez prekinjanja statusa lahko nadaljevala študij na podiplomcu, potem se ti to verjetno najbolj splača, nisem pa sigurna, da boš lahko potem za leto podaljšala študij na višji stopnji, ker boš rodila prej. Ti pa predlagam, da imaš pred porodom pripravljeno končanje študija, razen če si precej močnega karakterja.

Sicer pa če imaš možnost, da te kdo zaposli kak dan prej kot nastopiš porodniški dopust, ti lahko kaj povem o tem. dobiš več kot pa je starševski dodatek.

jaz sem se zaposlila (sicer mesec in pol prezgodaj), pa sem vseeno do konca leta dobivala štipendijo, enako sem lahko delala izpite do konca št. leta in so se mi šteli v čas s statusom, diplomirala pa nisem v času porodniške ampak ko je bila mala stara 1leto in 5 mesecev, ko sem že imela novo redno službo in sem takoj po tem drugič rodila. Zame je bilo pač težko eno po porodu delat za faks, je čas bežal in bežal in šele, ko je voda v grlo tekla, sem naredila naajveč.

pozdravljena!

bi te prosila, ce lahko poves malo vec o tem, kako je ce te zaposlijo 1 dan pred nastopom poroniske. koliko pa dobis potem ven? je vec ko starsevski dodatek?

ali so te to vzeli v resno sluzbo? brala sem tudi, da se splaca, ce te prijavijo kot hisno pomocnico vsaj ene tri mesece prej, ampak ne vem, koliko je to res. ves ti kaj o tem?

najlepsa hvala za info :)

aja, pa po mojem imas prav, vecino diplomske moram narest pred porodom ... potem imas najbrz toliko stvari na kupu, da ti je faks peto kolo  user posted image

LP

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.12.2009 22:37:12   
nananaja
mene so zaposlili tam, kjer je delala moja mama, pa tudi sama sem pomagala preko študentskega servisa. mi pa po koncu porodniške niso ponudili službe, čeprav so malo kasneje rabili prodajalko, ampak to je druga zgodba. no pa tudi jaz nisem iskala službe, kjer bi prodajala čevlje, ampak v računalništvu. imam pač srečo, da sem študirala dober študij in sem potem dobila službo kljub novi nosečnosti in še ne povsem dokončani diplomi. sedaj se mi izteka druga porodniška in po novem letu grem spet delat. kako in kaj ti pa na zs povem.

(odgovor članu vesyx)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Trebušnjaki.
пеперутка16

Ena moja znanka je bila noseča 3 mesece in je delala trebušnjake, pa je vedela, da je noseča. Ali ste delali trebušnjake, ko ste bili noseči, ali zdaj, ko ste noseči?

Da. (0%)

Da, dokler nisem vedela, da sem noseča. (0%)

Ne. (27%)

Ni mi prišlo na misel. (73%)

Število vseh glasov: 11

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!