vesyx -> RE: porodniška študentke (9.12.2009 14:46:34)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja Če si absolventka in boš brez prekinjanja statusa lahko nadaljevala študij na podiplomcu, potem se ti to verjetno najbolj splača, nisem pa sigurna, da boš lahko potem za leto podaljšala študij na višji stopnji, ker boš rodila prej. Ti pa predlagam, da imaš pred porodom pripravljeno končanje študija, razen če si precej močnega karakterja. Sicer pa če imaš možnost, da te kdo zaposli kak dan prej kot nastopiš porodniški dopust, ti lahko kaj povem o tem. dobiš več kot pa je starševski dodatek. jaz sem se zaposlila (sicer mesec in pol prezgodaj), pa sem vseeno do konca leta dobivala štipendijo, enako sem lahko delala izpite do konca št. leta in so se mi šteli v čas s statusom, diplomirala pa nisem v času porodniške ampak ko je bila mala stara 1leto in 5 mesecev, ko sem že imela novo redno službo in sem takoj po tem drugič rodila. Zame je bilo pač težko eno po porodu delat za faks, je čas bežal in bežal in šele, ko je voda v grlo tekla, sem naredila naajveč. pozdravljena! bi te prosila, ce lahko poves malo vec o tem, kako je ce te zaposlijo 1 dan pred nastopom poroniske. koliko pa dobis potem ven? je vec ko starsevski dodatek? ali so te to vzeli v resno sluzbo? brala sem tudi, da se splaca, ce te prijavijo kot hisno pomocnico vsaj ene tri mesece prej, ampak ne vem, koliko je to res. ves ti kaj o tem? najlepsa hvala za info :) aja, pa po mojem imas prav, vecino diplomske moram narest pred porodom ... potem imas najbrz toliko stvari na kupu, da ti je faks peto kolo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] LP
|
|
|
|