Tinky
|
MiniMe85, ns je ultrazvočna preiskava, kjer se meri plodovo vratno gubo. V kombinaciji z vidno nosno kostjo in DHT daje 95% možnosti, da je vse ok. Izračun oz. tveganje, ki ti ga licencirani ginekolog da je verjetnost v obliki ulomka (recimo 1:9000), da je s plodom vse ok. To pomeni, da se en otrok izmed 9000 rodi z DS. No, 5% plodov z DS nima povečane nuhalne svetline (gube), zato je preiskava "le" 95%. Edina preiskava, ki je 100% je amniocenteza oz. biopsija horionskih resic. Kar se spola tiče, je pa "lari fari", tako zgodaj je težko napovedat. Meni so v prvi nosečnosti napovedali punčko, na morfologiji, je pa tej punčki zrastel lulček :))) sasa36, ma po mojem al greš v MB al LJ je isto, amniocentezo načeloma opravijo strokovnjaki in jim je to že "rutinsko. žabica13, joj si ne predstavljam kako si se počutila, ko se prestopla prag. Pa ne preveč pucat DanijelaNeli, ne vem, če bom šla na 3D, sem bla in je res fajn videt otroka v "živo", samo se mi zdi malo predrag štos Danes je bil Teo naročen pri pedontologu in dokler je šlatal inštumente in se igral z avtki, je blo vse ok, ko je blo pa treba odpret usta, pa jok in stok. Problem imamo, ker čuča palčka (dude nikoli ni maral), mu sprednji zobki lezejo ven in, če ga ne bomo odvadili bo moral nosit aparat. Bom nabavila uni lak za nohte ki je na kiselkasti osnovi in upam, da bo pomagalo. Tko, zdej grem pod tuš, potem pa gledat CSI in spat. Nočko nosečke