|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
22.1.2010 10:38:19   
novamami
Ja super, dopust, hmmm kaj že to je? user posted image
A kar študentke že, ti pa imaš trebuščka? Super, sem vesela, da bo še en maleni/malena na svet prišel. Tebi in tvojemu user posted image pa želim vse dobro.
No jaz moram zdaj it delat, da ne bo šefe hud name, saj ravno en projekt zaključujemo.

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 701
22.1.2010 11:08:42   
DanijelaNeli
DAN..
Dobrodošli novi avgustovki...Bacek in Novamami...želim Vama lepo nosečnost...user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 22.1.2010 11:09:01 >

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 702
22.1.2010 11:14:13   
DanijelaNeli
Kje ste druge srečke nosečke?

Uršula83...Anonimnauser posted image ...
joj,upam,da Vama te slabosti čimprej minejo.Po vašem pisanju sodeč,more bit res hudo in težko.Anonimna...ti pa pejdi k zdravniku,ker če se ti vleče iz dneva v dan ista pesem se ni za zafrkavat.Dehidracija je kar resen problem.

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 703
22.1.2010 11:24:16   
kai1
Pozdravljene souser posted image

Dobrodošli Bacek in Novamami.

Anonimna, tebi pa svetujem, da greš čimprej k G, saj so lahko to resne težave za tvojega user posted image  in seveda tudi zate.

Jaz sem pa danes tako utrujena, noge me bolijo kljub nošenju kompresijskih nogavic.user posted image

Sicer me pa zanima, ali ima katera težave z zatekanjem? Če jem bolj slano hrano oz. slano, sem nasljedni dan čisto zalita. Te težave sem imela sicer že pri 1.user posted image , ampak šele od 25t dalje.

Neposredna povezava do sporočila: 704
22.1.2010 12:17:12   
žabica 22
Bacek čestitam in držim pesti zate in za tvojega user posted image . Srčno upam, da speljeta do konca in da avgusta zagledata vajinega sončka.

kai1 jaz sem isto opazila, če jem slano hrano sem nasledni dan kot en krof zabuhla.Mi pa slana hrana povzroča tudi druge težave in se jo probam čim bolj izogibat. Kaj nas še vse čaka user posted image .
Čim manj težavic ti želim.

(odgovor članu Bacek)
Neposredna povezava do sporočila: 705
22.1.2010 12:47:20   
sky77
ojla
dobrodošle nove in pozdravljene stare čvekice user posted image

Sem že tretji teden na bolniški zaradi tamalih dveh in sploh ni časa da se kaj javim. Sem bila zaradi vsega tega že čisto depresivna. vrh je pa tale depresija dosegla v sredo, ko sem mislila da se mi bo zrolalo. user posted image Tamali je bil že tako doba zaradi angine, potem pa še tamala čez noč dobi bronhitis, pa potem oba vlečt s sabo k pediatrinji, ker za tavečjega nisem imela varstva. Pa oba tečna, jokava, .... Sem se sredi garažne hiše zdrla na oba, ker mi je počilo. No očitno je zaleglo (kljub moji slabi vesti), saj je od takrat precej boljše. In zdravstveno in glede obnašanja. Da bi pa ob vsem tem mislila še na nosečnost. Sploh ni časa oziroma se spomnim šele ko me prav grdo špikne tam dol. Še dobro da imam v ponedeljek nuhalno, da malo prečekiramo kaj se dogaja s pikico.

anonimna tudi moj nasvet je, pojdi k zdravniku. Ker tole ni več ok

kai tole zatekanje tako zgodaj pa ni fajn. Jaz sem prvič začela zatekat 2 meseca pred porodom, tadrugič pa sploh ne. Da bi ti pa pikica pritiskale na kakšne pretoke in da bi zato zatekala je pa še precej prezgodaj. Ne vem, probaj več pit, pa nič slane hrane. Joj, če bi meni zdaj en rekel da ne smem slane hrane bi se mi zmešalo. Ker junk food je zakon, bureki, hamburgerji, čipsi, ... Tako kot vsako nosečnost user posted image

Šibam, da mi tamali ne razmeče celega stanovanja

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 706
22.1.2010 13:50:19   
BarbiG
Pozdravček punce.

Jaz imam pa punce tako noč za sabo, da se ti utrga. Od šestih zvečer pa do šestih zjutraj sem na vsako uro bruhala in driskala. Kej takega še nisem v življenju doživela. In danes sem šla na nuhalno vsa povožena. V enem trenutku sem celo hotela prestavt nuhalno, ker je moje počutje danes ubijalsko. No, pa smo vseeno šli na NS in rezultat je tak: Oba živahna, da je kaj, sta mahala z rokicami in brcala z nogicami, da je bilo veselje. Velika sta A dvojček 59 mm, B dvojček 59,3 mm, srčni utrip obeh je 167, tveganje za nuhalno svetlino je pri obeh minimalno (1: 1287, pri drugemu pa 1: 1280) in tudi med njima je razlika v tveganju minimalna, tako da tudi ni zaenkrat indicev za razvoj zgodnjega TTTS sindroma. Sva bila oba z možem tako vesela, da vam ne morem povedat. Mi je pa rekel, da se v porodnišnici vidiva spet okoli 18. tedna in od takrat naprej vsake 14 dni. Tako, da se bom v tejle nosečnosti mojih dveh čmrljčkov res lahko nagledala.

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 707
22.1.2010 14:49:52   
Zoya27
Spet se malo javljam. včeraj sem imela NS v Domžalah in seveda sma z možem obstala na avtocesti in zamudila user posted image . hvalabogu, da pri dr. Strah ne komplicirajo, tako da so naju vzeli pač malo kasneje. user posted image

izvid 1:4949, to je skupina z nizkim tveganjem, PDP ostane 2.8., velik/-a je 7 cm, spol pa mi ni mogla napovedat. oz. je najprej rekla, da bo punčka, potem pa še gleda nekaj naprej in naenkrat reče opa, dajmo vse nazaj zavrtet, ker zdaj pa zgleda kot fantek...user posted image
zdaj pa se veselo pripravljamo, da bomo končno delili novico s sorodniki in prijatelji user posted image user posted image user posted image

lepo pozdravljam tudi vse nove souser posted image

naslednji pregled pri G imam pa že 27.1., čeprav verjetno zdaj nekaj časa ne bo UZ, da bi videla user posted image

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 708
22.1.2010 15:11:13   
MiniMe85
Živjo!

Imam eno vprašanje. 11.2. imam NS, bom v 12 tednu. Pa me zanima kako je s to NS - vem, da poteka kot pregled na UZ, ampak brala sem, da so lahko lažni pozitivni razultati. A kaj vete o tem? Pa tudi to ... resnično me zanima spol otroka in Zoya27 je glih omenila, da ji ga ni mogla gin. napovedati. A je to pogosto, da ga v tako zgodnji nosečnosti ne more napovedati?
Hvala za odgovore. Bom vsakega vesela user posted image

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 709
22.1.2010 15:19:20   
sasa36
Drage moje-pokorno se javljam z NS!!!!!

Komaj sva se z mojim prebila nazaj v Celje.Avtocesta je itak zaprta,stara cesta pa je popolnoma zabita in se voziš lepo v koloni.Groza!!!!!!!!!!!!!!

Ampak vseeno,mislim,da se je splačalo,saj mi je dr.Strah polepšala dan.Ženska je prava faca.V glavnem z mojouser posted image je vse v najlepšem redu.NS mi je izmerila 1,8,kar predstavlja nizko tveganje za kromosomsko napako.Za mojo starost to pomeni 1:2170.Glede na to,da sem se že itak odločila,da grem tudi na AC je rekla,da si skoraj upa trditi,da bo tudi tam vse o.k.in da naj kar grem in naj se ne obremenjujem z rizikom posega.Tudi  posteljica leži zadaj,tako da je mati narava poskrbela za še manjši riziko-tako je rekla in se zraven full hecala.Ženska je res faca.Na koncu sem hotela dati še kri za horm.pres.teste(nova cena je 55 eur),pa je rekla,da se ji ne zdi potrebno in naj si rajši za ta denar privoščim kaj bolj "pametnega".Pošteno?!

Tako -to je moje poročilo!!!
Vsem vam želim rezultate  na  NS  in čim boljše počutje.

Na slišanje!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BarbiG)
Neposredna povezava do sporočila: 710
22.1.2010 15:22:08   
sasa36
P.S.:tudi meni ni povedala spola,ker je bil user posted image tak obrnjen,da se ni videlo!!!

(odgovor članu sasa36)
Neposredna povezava do sporočila: 711
22.1.2010 15:24:59   
Tinky
vsem čestitke za NS user posted image user posted image

Sasa, se strinja, da je brez potrebe dat kri za dht, če si se odločila, da greš na amnicentezo. Meni je skoraj žal, da sem dala 40 eur, a sva se z možem kasneje odločila, da greva na ac.
Koliko je bla pa tvoja pikica velika?

< Sporočilo je popravil Tinky -- 22.1.2010 15:32:00 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu sasa36)
Neposredna povezava do sporočila: 712
22.1.2010 15:34:08   
sasa36
Moja  user posted image je velika 6,51cm,kar odgovarja 12 tednom nosečnosti.
Tinky-kam pa bo ti šla na AC.Si se že prijavila?

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 713
22.1.2010 15:37:50   
Tinky
Sasa, na ac bom šla v Medgen (Dravlje), k Pušenjaku, grem samoplačniško. Nisem se še naročila, ker sva zmenjena, da se bova na NS menila dalje. Ker če bo izvid ns slab, grem na biopsijo horionskih resic, sicer pa na ac.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu sasa36)
Neposredna povezava do sporočila: 714
22.1.2010 16:00:27   
sasa36
Jaz pa se odločam med MB in LJ.Vesela bom vsakega nasveta!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 715
22.1.2010 18:17:42   
žabica13
Hej, hej, hej punce!

Po 3 dneh vas z navečjim veseljem prebiram user posted image user posted image user posted image  juhej, bravo vsem za uspešno opravljene nuhalne, čestitke za vse pozdravčke (mahanja) vaših pikic in podobno! In čestitke vsem novim nosečkam!

Jaz sem se iz sončne severne primorske danes vrnila v megleno in turobno ljubljano. Bljak user posted image  Dol pa je bil tak božanski sonček, da sem bila po cele dneve zunaj in se ko sončnica filala s soncem. Bo treba čimprej ponovit. Doma pa me je čakala katastrofa. Delno sem šla na primorsko ker je moj garažo dokončeval in sem pred odhodom le kuhala za delavce in pucala. Ko sem prej prišla nisem vedla ali naj se zjokam ali se smejem. Itak so vsi hodili obuti v kuhinjo in kopalnico, v kuhinji je tak kaos da sem eno minuto samo gledala. Pa kakšen kaos so tej moški sposobni ustvarit če so le 2 dni in pol sami?!?!? Zdaj moram iti pucat ker mi enostavno ni za bit v taki kuhinji, čeprav nisem ravno dlakocepska

(odgovor članu sasa36)
Neposredna povezava do sporočila: 716
22.1.2010 19:26:51   
DanijelaNeli
Še malo tukaj prečekiramo...

Žabica...
le počasi,da ne bo preveč spucano!user posted image
Saša...odlična velikost za 12 teden.user posted image Le tako naprej in naj pikica raste
MiniMe85...glej,ti povem,da se nimaš česa bat.Tudi jaz sem bila skoraj v 13t na pregledu,pa sem šla domov z odličnimi rezultati(NS 1.6,Trisomy 15096).Glede spola pa je odvisno kako je pikica obrnjena,če spi ga lahko Dr. zbudi,...Mislim,da se da kar lepo videt,...čeprav se še vedno tudi G motijo.

Naj čestitam vsem ki ste lepo in uspešno šli skozi NS.user posted image user posted image user posted image user posted image

A boste šle na 3D pregled?Tam, v 25.tednu se gre.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 717
22.1.2010 20:06:19   
Tinky
MiniMe85, ns je ultrazvočna preiskava, kjer se meri plodovo vratno gubo. V kombinaciji z vidno nosno kostjo in DHT daje 95% možnosti, da je vse ok. Izračun oz. tveganje, ki ti ga licencirani ginekolog da je verjetnost v obliki ulomka (recimo 1:9000), da je s plodom vse ok. To pomeni, da se en otrok izmed 9000 rodi z DS.
No, 5% plodov z DS nima povečane nuhalne svetline (gube), zato je preiskava "le" 95%.
Edina preiskava, ki je 100% je amniocenteza oz. biopsija horionskih resic.
Kar se spola tiče, je pa "lari fari", tako zgodaj je težko napovedat. Meni so v prvi nosečnosti napovedali punčko, na morfologiji, je pa tej punčki zrastel lulček :)))

sasa36, ma po mojem al greš v MB al LJ je isto, amniocentezo načeloma opravijo strokovnjaki in jim je to že "rutinsko.

žabica13, joj si ne predstavljam kako si se počutila, ko se prestopla prag. Pa ne preveč pucat user posted image

DanijelaNeli, ne vem, če bom šla na 3D, sem bla in je res fajn videt otroka v "živo", samo se mi zdi malo predrag štos

Danes je bil Teo naročen pri pedontologu in dokler je šlatal inštumente in se igral z avtki, je blo vse ok, ko je blo pa treba odpret usta, pa jok in stok. Problem imamo, ker čuča palčka (dude nikoli ni maral), mu sprednji zobki lezejo ven in, če ga ne bomo odvadili bo moral nosit aparat. Bom nabavila uni lak za nohte ki je na kiselkasti osnovi in upam, da bo pomagalo.

Tko, zdej grem pod tuš, potem pa gledat CSI in spat.

Nočko nosečke user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu MiniMe85)
Neposredna povezava do sporočila: 718
22.1.2010 20:54:23   
Zoya27
Joj Tinky, jaz imam iste probleme z Emo, ki tudi vleče palčka, najbolj ko je utrujena oz. zaspana, pa tudi ponoči. user posted image user posted image Sma bili že 2x na pregledu in bi jo morala čimprej odvadit, zdaj imama kontrolo vsakih 6 mesecev.
Kje se pa kupi ta lak? Pa deluje?

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 719
23.1.2010 8:21:47   
Tinky
Zoya, tudi Teo ima palčka v ustih, ko je lačen, utrujen in med spanjem. Ta lak je isti, kot proti grizenju nohtov in se ga dobi v lekarni. Če deluje je pa mojem odvisno od otroka do otroka. Jaz mam filing, da ne bo pomagalo.
Ema ima zgornje zobke že full naprej? Pri Teu se to komaj da opazi, je pa tudi res, da je star komaj leto pa pol.
Mi je pa pedontologinja pravila, da je ena mamica vsa obupana, ker fantek pri 6. letih še vedno vleče in to non stop. Med igranjem nogometa, ko nima žoge čuča palčka. Je smešno slišat, ampak mamici verjetno ni do smeha.

Tko, moška sta se končno zbudila, pojemo zajtrk in gremo v otroško igralnico in trgovino.

Lep dan

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 720
23.1.2010 8:46:03   
Zoya27
Ko jo jaz pogledam, se mi ne zdi, da bi bili zobki ful naprej, pedontologinja pa je rekla, da so začeli lest ven, da se že opazi, zato imama kontrolo čez 6 mesecev. Je pa Ema skoraj eno leto starejša.
Zdaj vedno ko jo vidim, jo opozorim in se je zato začela skrivat s palčkom v ustih user posted image Mi je pa tašča rekla, da je bil mož isti, ko je bil majhen user posted image in da je tudi ona probala z nečim mazat in da je bil cel nesrečen zaradi tega.
Sem pa tudi v vrtcu vprašala, pa so mi rekli, da tam niso opazili, da bi nekaj ful vlekla palček....

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 721
23.1.2010 10:40:23   
uršula83
Glede spola sm hotla neki povedat. To, da se ga na nuhalni ne da napovedat NI RES! Če je vidljivost ok (da ženska nima 40kg preveč), če plod ni v res kakem skritem položaju in da ga dr. ne more nikakor premaknt, je 95% verjetnost, da bo dr. spol videl. Če ima izkušnje z določanjem spola. Tko je men razložu dr. Pušenjak, ki mi je tudi pravilno napovedal spol.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 722
23.1.2010 11:52:20   
DanijelaNeli
Pozdravljene...
Čeprav sem pozno vstala...9.30...brezveze nekam hitim s tem kosilom.Govejo juhico imam od včeraj,solatni mix sem naredila,še testenine skuham kar v carbonara varianti,le še mal zelenjave si bom dodala...

Itak sva sami s ta malo,tati je šel delat.Pa brez avta sem,ker mi ga je moj odpeljal...Ma itak nimas kam it,ker je še vedno hladno zunaj...
Celo sem si šla spucat šipe na velikem panoramskem oknu v dnevni sobi,je tak mraz za čistit odzunaj.Ma samo,da sem jih spucala,ker je blo potrebno...

Uršula83.
.se strinjam s teboj glede spola...

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 723
23.1.2010 11:59:25   
žabica13
Pozdravček iz meglene oz. oblačne Ljubljane. Saj ne vem kaj je to za ena reč zunaj. Se mi kolca po sončku!

Uf, danes sem ko en zombi. Mi je uspelo zaspat šele proti jutru (med 4 - 5 uro). Ne vem kaj me zadnje čase muči, prej sem spala ko top, zdaj pa to že tretjič v enem tednu da se po več ur premetavam po postelji in ne morem spat. Ko sem ravno pri spanju. A vas bodoči trebuščki že kaj motijo pri spanju? Jaz sem prej vedno spala na trebuhu, in to mi zdaj ne paše več, tudi na levem boku mi ne paše spat, me kakor nekaj ščipa in tišči potem, ostane samo desni bok in hrbet (na hrbtu pa nikakor ne morem zaspat). Kaj bo šele ko bo buši malo zrasel user posted image

Nič, se moram poslovit, ker moram čez eno uro bit na šihtu, vmes se je treba še stuškat, zrihtam, kosilo za mojega do konca pripravit.

Lepo, lepo soboto vsem in upam da vas čimveč uživa na sončku!

Neposredna povezava do sporočila: 724
23.1.2010 12:03:33   
Tinky
Meni je Babnikova na NS z 99,9 % trdila,da bo punčka. Pa na koncu punčka ni bla. Zato je zame "kr neki".

Grem kuhat kosilo, danes bojo špageti s kitajsko zelenjavo.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Sladoled
F*R*U

kateri okus sladoleda vam je najljubši?

čokolada (24%)

vanilija (18%)

jagoda (9%)

lešnik (19%)

stračatela (18%)

gozdni sadeži (11%)

Število vseh glasov: 212

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!