|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
5.8.2010 21:09:21   
Lenny1
IZVIRNO SPOROČILO: Tinky

A ti Robina tudi ponoči previjaš? Jaz Majo pustim spat, ko se zbudi jo samo podojim in takoj nazaj zaspi, previjem jo le, če se pokaka.
Pri Teotu sem se pa striktno držala navodil patronažne, da ga zbujam in previjam na 3 ure. NAPAKA, ker potem se mali kar navadi na ta ritem in smo prve mesece kar precej noči prežurali .

Tinky,  ja to noč sem ga, ker so me tako prestrašili glede čiščenja popka. Danes mi je pa patronažna rekla, da je ok okoli polnoči, potem pa zjutraj. Zbujala ga vsekakor ne bom. user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4101
5.8.2010 21:13:22   
Tinky
Lenny, zakaj prestrašili glede popka?
Jaz jii popek očistim samo, ko ji naredim jutranjo nego.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 4102
5.8.2010 21:20:05   
barbet
Sem vam pripela napačen link, hotela sem tega http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA
ampak vidim, da ste ga nekatere že našle.

mayci -kakšen pregled pa je to bil??? kdaj pa hočte rodituser posted image user posted image user posted image Upam, da boš imeli prihodnjič več sreče. Jaz imam tudi nadomestno g, pa je tudi super kot moja. Grem pa še v ponedeljek k njej, če ne rodim prej potem pa v p.

lenny - super porodna zgodbauser posted image Lepo se crkljajte!!!

tinky-držim pesti za Majo, naj se ji oko čimprej pozdravi, bošček maliuser posted image user posted image
Eno vprašanje - kaj pa materino mleko za oček (mi je to prijateljica rekla)?

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 4103
5.8.2010 21:24:25   
Tinky
barbet, materino mleko pomaga in ne pomaga, odvisno zakaj je oko vneto.

Nič, grem spat, upam da bo ponoči še kakšna nova mamica, SREČNO vsem, ki si čimprej želite v RIM!!

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 4104
5.8.2010 21:52:39   
nimanorwen
ojla vsem ...

najprej moram povedat, da sm res prou vesela, da sm se na tole rr prjavla ... se mi zdi, da smo k ena velika družina. sm kr ganjena do solz, k prebiram tele zgodbe, nasvete, vzpodbude ... full lepu res nouser posted image user posted image user posted image  zdej pa mal pokomentirat, ste ful aktivne tkle zvečeruser posted image najprej seveda
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKE ANCHY82 ZA ALJAŽA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image joj, kuk lepuuuuuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kamelija - jest sm dons srečala eno nosečko v ambulanti, k ma rok 10.10 in ma tušn buši k jestuser posted image
kai1 - otroc res čutjo, da je neki na vod zgleda. upam, da bo pol dobr prenesu, k ne bo več edini.
mayci - mislm groza. jest res ne morm vrjet ej. upam, da se res samu od sebe kej začne dogajat. prou ne zastopm g s takim odnosomuser posted image
lenny1 - ful lepa zgodba, vzpodbudnauser posted image sm un del "potem je pa kar bolelo, vsak popadek bolj ..." mi ni čist ušečuser posted image no sej bom upam da hmal vidla kk pa kajuser posted image dej kšno slikico svojga user posted image  pokažiiiiiiiuser posted image pa hvala za informacije, mam itak več k pu potovalke samo vložkov in blazinc, ker mi že dej mlekec vn tečeuser posted image
tinky - ma dej prvošč si hamburger in pomfri in kokakolo, itak si full vitka po naravi že, tk da ti zihr ne bo škodval. sej bo šlu use z mlekom vn. upam, da se bo uček pozdravu, men so se tamali user posted image zmer smill, kdr so mel učke vnete, sm jim ful spirala, kuk se ti šele user posted image  najbrž smili ... držim pesti, da se pocajta! in pa super za teota ... mam spet kr solzne oči (res bi se mogla mou u roke vzetuser posted image )user posted image drugač pa menda popka prou preveč tut ni treba umivat in to, pač po potrebi, ne zdej nujno usakič. to prav moja velecenjena mati, k ns je 5 gor spravla, tk da ji kr vrjamem. mamo usi lepe popijeuser posted image

jest sm pa prejle izvezvala rožice (rdeče) na štumfke (bele) pa nrdila sm ji v zadnjih dneh enepar hlačk in majčk ... čist se mi je utrgaluser posted image  pa moji sestri se je avto pokvaru (je sama doma, ker so ostali na morju), jutr ma pa randiuser posted image  prav, da ne gre v rikvercuser posted image user posted image user posted image usa panična, k fotr ji bo glavo odšraufouuser posted image  tk da greva najprej zjutrej h nm domu, da bo mož pogledou, kaj je narobeuser posted image eh ja, pestro mamo. da sploh ne omenjam tamalihdveh user posted image user posted image k skus rineta v voziček al pa v lupinco. tastaridve se obojga ogibata v širokem loku, tamaladva pa obratno. ker je use skp u dnevni, skus dežurata pr vratih in čim se vrata odprejo, švisneta notruser posted image  mam drgač spet enga potenicalnga odjemalca oz. odjemalko, k bi oba vzela in držte pesti, da se tokrat izide, ker bi telička in majhen (tk jima je ime) dobila full lep skupn domekuser posted image  lepu se mejte, upam, da bo zutrej kšn nov user posted image  user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4105
5.8.2010 21:55:32   
cat
Pozdravljene vse user posted image  in tiste, ki ste že postale mamiceuser posted image user posted image user posted image user posted image !
Vsem, ki ste rodile v teh prvih avgustovskih dneh iskreno čestitam in vam želim čimveč prespanih noči in lepih dnevov z vašimi user posted image !
Kar se vnetega učka tiče, lahko samo povem, da je moj prvi otroček tudi imel to zoprno vnetje praktično od rojstav dalje in da se ni dalo skoraj nič pomagat... žaluser posted image . Sem pa dobila navodilo od ped. da naj mu masiram točno pod učkom navzven s prstom, ker ima kratek solzevod in se zato tako gnoji in da nekje do 6 mesecev starosti to izgine... in je res pa smo to tudi preživeli. Sam ni blo pa glih fajn, pa vsaj ni bilo nič resnega.
Jaz sem svoja dva fanta glih prej dala spat, sam sta bla danes kr tečna, zgleda da v vrtcu nista nič spalauser posted image , ker ko smo se morali skregati pa na hitro umit, sta potem kot bi mignil zaspala. Drugače gresta zelo lepo v postelji ampak danes je bila pa veselica. Mogoče čutita, da se že pripravlja prihod našega tretjega člana, ker danes sem tudi jaz kr malo nervozna, priznam. Moj PDP je okrog 23.avg., sam mislim (pa tudi G mi je tako rekla), da bo prej, ker je bila test že pred izostankom M pozitiven in to kar 5 dni prejuser posted image . Tako, da čakam da se kej prej zgodi, mora biti pa res morasto čakat še čez rok, tako da tiste ki ste čez držim user posted image pesti, da se zgodi čimprej in da bo ekspresno, tako kot je pri večini avgustovk to že kar praksa (glede na prebrane posteuser posted image ).
Mene pa danes kr neki matra, sem popoldne mal zakinkala in sem se potem mal čudno premaknila in me je prav zarezalo levo spodaj... Zdej mam pa že ene 2 uri kr konkretno otrdevanje trebuha na sporedu, sam ni neke bolečine je pa skrajno neprijetno in me po malem tud na velko potrebo tiši user posted image (sem šla že ene 3 v kratkem času). Ne vem, a bi to lahko že kaj pomenilo, ker ne bi imela nič protiuser posted image !
No, lepo se naspite tiste k ste še 2 v 1, ostalim pa želim čimmirnejšo nočko!
user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4106
5.8.2010 22:13:37   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: cat

Mene pa danes kr neki matra, sem popoldne mal zakinkala in sem se potem mal čudno premaknila in me je prav zarezalo levo spodaj... Zdej mam pa že ene 2 uri kr konkretno otrdevanje trebuha na sporedu, sam ni neke bolečine je pa skrajno neprijetno in me po malem tud na velko potrebo tiši user posted image (sem šla že ene 3 v kratkem času). Ne vem, a bi to lahko že kaj pomenilo, ker ne bi imela nič protiuser posted image !
No, lepo se naspite tiste k ste še 2 v 1, ostalim pa želim čimmirnejšo nočko!
user posted image

Vsega se tko ne da pokomentirat, ker pol si lohk skoz na net user posted image ! To pa moram...tud mene je prej popoldan neki na velko potrebo nosil (tud ene trikrat), pa sem sicer ful zaprta. In poleg seveda otrdevanje trebuha in to kar konkretno z bolečinami. Pa se je čez nekaj ur čisto umirilo in zdej sam še tamalčka na veliko razbija po trebuhu. Grem pa zjutraj tako v P (priprava na eventuelni CR), tko, da bodo vse pregledal.

Lenny res lep post....pa ja, jest tud ne bi imela nič proti, če bi tko rodila kot večina user posted image user posted image user posted image !!

(odgovor članu cat)
Neposredna povezava do sporočila: 4107
5.8.2010 22:37:42   
žabica13
Lenny1 čestitke da ste doma, in user posted image  za pridnega Robina. Pa prav lepo je bilo tvojo zgodbo prebrat user posted image

Tinky upam da se Majin uček čimprej pozdravi, bogica mala. Ma ti si privošči kaj kar ti paše, malo nagrade za porod si pa zaslužiš. Jaz tudi že zdaj sanjam kako si bom po porodu lahko privoščila pršut (tzdaj ga celo nosečnost ne jem, ker sem negativna na toksoplazmozo).

Mayci pri vas pa imate res smolo z boleznimi. A je sinko kaj bolje? Upam, da je in da bo lahko šel na počitnice na morje. Zate pa tudi user posted image  da ne zboliš. Glede tvojega pregleda pa raje no comment, mislim, saj bi bilo bolje da bi bila doma in počivala kakor na tak pregled hodila.

Hermy in cat imam iste probleme kot vidve Že cel dan na wc visim, no zdej je malo bolje, zjutraj je bila pa katastrofa. Moja prijateljica je šla 2x v P. po predhodnih driskah - morda se kaj pripravlja, ali pa le deteca tako ležijo in nam tja dol pritiskajo, kdo bi vedel.

Nimanorwen, uau si pridna s štumfki user posted image  Zoja bo prava princeska v vseh tvojih umetninah. Pa stiskam pesti da mucka končno najdeta dom.

Sem imela likalni dan, prjšnji teden sem ko obsedena (ob praznjenju omar) prala, pa en kup srajc od mojega se je pri teh premetavanjih zmečkalo. In me je vse lepo čakalo. In danes je vse eliminirano. Avto - jaz ga vozim do trgovine in nazaj, to je 1 minuto v vsako smer, dalj pa že ena 2 tedna nisem šla. Sem pa raztresena ko ena kura. Včeraj sem šla nazadnje z avtom v trgovino in pustila oba prednaj okna odprta, avto pa odklenjen. In danes je bil naliv. Od včeraj se nisem ne spomnila ne opazila da avto zračim, in je ratala cela poplava noter user posted image  No ja, čisto sama sem si kriva, ko pa imam možgane na off. Aja, torbo za P. imam pripravljeno in tudi pri meni je polovica samo vložkov.

Nič, pridne bodite, lepo spančkajte, mamicam pa še posebej želim čimlepšo noč, z malo zbujanja. Nočka! user posted image

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 4108
6.8.2010 8:04:52   
spacebaby
Dobro jutro!!!!!! Pa sva z Davidom doma, sva prišla včeraj.
Sedaj še spančka, vendar ga grem kmalu zbudit, saj je čas za zajtrk user posted image

Je bilo pa kar dolgo, ja! Voda mi je ornk odtekla okoli 5ih popoldne v nedeljo, ob 10h zvečer so se začeli popadki, ki so čez noč ratali kar močni in tako je bilo vse do 12 dopoldne, ko so rekli, da sem se končno začela odpirati in da me prestavijo v porodno sobo in počasi se je začelo dogajati. Treba mi je bilo pa dati še umetne popadke, saj so bili moji kar par ur samo na 6 minut, kar niso in niso hoteli opravlati svojega dela. Po petih urah sem bila že čisto odprta, mali pa ni mogel iti ven in začel mu je padati pulz pa še v popokovino se je zapletel. Zdravnik ga je poskusil spraviti ven, se je takooooooo naslanjal na moj trebuh, da imam še danes boleča rebra in vse mišice, pa še ni šlo, tako da ga je bilo treba spraviti ven z vakumom user posted image Bogi revček je potem res z velikimi mukami prišel ven, ampak je prišel in vse je bilo v redu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Še dobro, da sem se odločila za epiduralno, čeprav pri tistem pritiskanju na moj trebuh ni nič pomagala, za vakumski porod pa ogromno!

Toliko za zdaj, naš čmrljček se počasi prebuja!

Hvala vsem za lepe želje in da ste mislile name, ter čestitke tudi ostalim novopečenim mamicam, user posted image pa želim, da čimprej stisnejo k sebi svoje pikice!

(odgovor članu limma)
Neposredna povezava do sporočila: 4109
6.8.2010 8:20:14   
kai1
jutro

Še enkrat čestitke spacebaby.user posted image Upam, da sta oba v redu. Iz lastnih izkušenj vem kaj je vakuumski porod.

Jaz sedajle šibam na pregled in upam, da mi vsaj pogleda, če sem že kaj odprta, glede nato, da moja G dela ctg šele v 40t.
Moj se je pa zmislu, da bi šli še malo v Savudrijo, saj so malo bolj znosne temp. napovdabe.
Če me kaj prime, Primorke, kakšna je Izolska p., ali imajo kakšne posebne zahteve? 

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 4110
6.8.2010 8:47:11   
žabica13
spacebaby še enkrat čestitke tebi in Davidu, HB da je to za vama in da sta doma. Porod bo pa verjetno vsak dan malo bolj oddaljen.

kai1 srečno na pregledu in uživaj na morju. Najbolje da za mnenje vprašaš Tinky, ker je rodila v Izoli, samo mislim da je bila zadovoljna.

Eno vprašanje - zjutraj sem se zbudila in me spet ko user posted image  boli v "žlički". Saj to verjetno ni žlička, samo bolečina je pa ravno taka. Je pa malo nižje kot bi žlička bolela. Kot bi me nekdo zarezal. Aučč, zdaj je malo bolje, samo mi ni jasno kaj je to. A se je kateri kaj podobnega zgodilo. Potem sem hotela na wc, pa me je toliko bolelo da sem obupala.

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 4111
6.8.2010 10:25:58   
kamelija
Hojla! Fino, da se že tako lepo javljate mlade mamice in zraven postrežete še s kakšnim nasvetom!user posted image

Spacebaby
samo da je vse kul, vakumski je pa najbrž res težaven.  In tisto naslanjanje na trebuhuser posted image Mene je tega kar malo strah ker ne bom mela EA. Ampak ne bom nato zdaj mislila.

Jaz sem pa dons ponoči sanjala, da se mi je odluščil čepuser posted image . Sej to najbrž nč ne pomen, ampak se mi je pa prej večkrat zgodilo, da sem sanjala da sem dobila M in je pol res prišla. In to še ko sm mela neredne cikluse.

Nič grem se malo ulečt pol pa naprej gnezdituser posted image dokler je še čas!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4112
6.8.2010 10:40:58   
mayci
Dobro jutro souser posted image !

Se na hitro javim, potem moram spet šibat zabavat svojega sinčka..user posted image
Ja, se strinjam, da je tak pregled, kot je bil včeraj, čisto brez smisla in bi raje doma sedela, ker sem imela samo razboleno rito od tistih trdih stolov in nič drugega..user posted image Upam, da do prihodnjega četrtka sploh ne pridem 2 v 1 in da bomo prej šibali v P. user posted image

žabica13, pa si prepričana, da te ne boli v žlički?  A je bolečina stalna ali se vmes umiri? Če je ostra in stalna bi se šla jaz potem popoldan kar malo pokazat v P...

Tinky, upam, da se Maji učki hitro pozdravijo...user posted image user posted image

Midva sva bila pa danes za vsak slučaj na pregledu pri pediatru, čeprav včeraj niti enkrat ni pojamral za uho in je ugotovil, da je imel na desnem bobniču virusni mehurček, ki mu je že počil, tako da je zdaj hrastica in je vse ok.user posted image Tako da bo naš fant lahko jutri šibal na morje!user posted image Joj, se že tako veseli..user posted image

Jaz sem pa tudi bolje, včeraj nisem imela nič več vročine user posted image in sem čisto ok, razen tega, da imam malo zabasan nos...

Se javim še kaj popoldan, ko bom lahko malo komentirala, zdajle moram it zlagat Duplo kocke na tla..user posted image

Se tipkamo!user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 4113
6.8.2010 10:44:59   
Lepka
Hojla user posted image  in tudi tiste, ki to niste več...

Danes sem imela zopet CTG in se ne dogaja še prav nič, tudi dete se še ni nič spustilo. Me je pa moja G kar malo v slabo voljo spravila, ko je rekla, da če se porod začne in se v 2 urah nič ne premakne, mi CR ne gine zaradi moje konstitucije. Enako bo tudi v primru, da bom 5 dni čez rok in se ne bo nič dogajalo.... Jaz si pa tako želim doživeti tisti trenutek naravnega poroda, ko prvič zagledaš in se dotakneš otročička. Tega res nočem zamudit. OK, ampak kakor pravijo, pripravi se na najhuje in upaj na najbolje.

Sicer sem pa v polnem pogonu. Junija sva namreč kupila stanovanje, ki ga začnejo v ponedeljek obnavljati oz. vanj napeljevati vodo in odtok preko sosedov. In ker oni želijo že septembra svoje stanovanje oddati, morava to nujno narediti zdaj in je spet vse na kupu. Upam, da bodo vsaj izvajalci korektni, ker so sosedje določili nadzornika, ki ga je treba stalno obveščati o izvedenih delih, kar pa jaz ne bom mogla, mojmu se bo pa tudi počas že malo zmešalo od vsega kar ima trenutno naloženo. Sedaj še panično iščem čistilko, ker je treba vsak dan pospravit hodnik, ki bo pomoje ful svinski, ker bodo štemal, razbijal ploščice.... Aja pa še to, da so nama sosedje sploh dovolili napeljavo vode in odtoka preko njih, so sestavili dogovor, ki smo ga morali overiti pri notarju in seveda sva za vse dolgoročno odgovorna. Vemo pa kako je obnova stanovanj v stari LJ. lahko polna presenečenj.... Joj tole me čist živcira....

Žabica 13 - a si sigurna da ne gre za želodec? Bolečina, ki jo opisuješ, je podobna mojim želodčnim bolečinam, ko na trenutke tudi do zraka ne pridem.

Pa čestitke vsem novim mamicam....

No malo sem pojamrala, zdej grem pa neki pojest (story of my life)

Uživajte!!!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4114
6.8.2010 10:48:57   
žabica 22
Hej user posted image ,

ste spet veliko načvekale  user posted image

anchy čestitam za sinčka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo danes sem se končno zbudila brez bolečin (že trkam po leseni mizi user posted image ). Me prav zanima koliko časa bo to trajalouser posted image .

lenny1 hvala za informacije, da vemo kako je v lj.p.- jaz imam kar 2 paketa vložkov spakerana za v p - ziher je ziheruser posted image

duda- jaz sem si spakerala duda za v p, ker je tudi babca v mš rekla da so dude v lj.p. dobrodošle in da nihče ni jezen če jo otroček ima.

porodne zgodbe- vse so tako lepe, pa vse ste tako hitro rojevaleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image - da jaz samo upam da bo pol moje porodne dobe toliko hitro minilo.

tinky
- držim pesti da se maji čim prej pozdravi uček- bošček mali user posted image user posted image user posted image user posted image

hrana- čudežno me je nekako nekaj minilo jest sladko in ne malcam več toliko kot sem prej(spet trkam po miziuser posted image )
je pa res da pa veliko sadja pojem- naktarine in pa pomaranče- čudež.

mayci upam da se tvoj user posted image sam odloči pokukati na svet brez kakršnega koli umetnega posega.
Mene prav zanima kako so v starih časih ženske rojevale, ko ni blio nobenih gelov za mehčanje mv, nobenih umetnih popadkov... S čem so njim težili tam vspodaj??? user posted image

zoya27 držim pesti da čim prej odpeketaš v rim user posted image user posted image user posted image

avto- drugače se ne vozim toliko sama- samo če je pa res nuujnnoo se pa vsedem v avto in se odpeljem.

kai1
upam da se anže čim prej umiri- verjetno zelo dobro čuti prihod novega člana- mogoče bo pa potem drugače ko bo user posted image vzunej. user posted image user posted image

nimanorwen user posted image ta tvoja radenska in coca cola-Nisi edina jaz sem tudi zaprta kot sod za povrh sem pa še zapečatena- meni se še ni odluščil čep user posted image   drugače pa kokr jaz vem smo se zmenile da odhajamo ta viken v p ane??? tečnoba- nobena ni pomojem toliko tečna kot znam bit jaz user posted image

cat-
verjetno se pa vse skupaj pripravlja user posted image user posted image user posted image

hermy1 sporoči kako je bilo v p na pripravah. držim pest da bo vse ok user posted image user posted image user posted image

žabica user posted image user posted image user posted image upam da se ti ta voda čim prej posuši v avtu!! pa zelo si pridna s pospravlanjem! dej pokliči h g in vprašaj kaj to pomeni. user posted image

spacebaby samo da je vse ok s teboj in tvojim user posted image . bošček kok si se namatrala user posted image

no pa sem vas končno pokomenterala user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4115
6.8.2010 10:56:05   
NatašaC
Pozdravček!
Da vas še malo pokomentiram. Včeraj sem se vrnila iz primorske (ja, jaz še tudi sama vodim, za mam en teden do PDP, pa sem šla sama s fantoma 120 km daleč en dan dol, drug dan gor, pa ni neke panike). Sem šla na obisk k mojim, preden grem v P.
Glede previjanja ponoči - jaz tudi nisem nobenega od malčkov previjala ponoči, razen če je bil pokakakan. Včasih je bil kateri precej polulan, ma smo ga zjutraj previli pa je blo. Tako da čim manj komplicirat, navadit otroka na to, da se ponoči spi. Seveda, če uspe.
Popek sem pa jaz čistila po potrebi - seveda zjutraj, potem pa včasih tudi čez dan, če sem videla, da je precej zapackan. Zdaj je pod pleničko vroče, tako da ga je mogoče smiselno še kdaj čez dan očistit. Po moje.

mayci - sam ne pusti, da ti sprožajo. vsaj ne takoj. ker en teden ne pomeni nič. razen če je seveda kaj narobe, to je druga. sam drugače pa je bolje pustiti stvari, da grejo svojo pot. meni zdaj povejo, da so mi prvič prehitro sprožali (sem bla 12 dni čez rok) in posledica je bila CR in da bi drugič tut lahko še počakali s CR, zdaj me pa neizogibno čaka tretji CR. Ker prvič in drugič niso še mal počakali. ma tko je to.

nč, pejmo še mal delat. sicer vedno težje, sinoči me je vse neki stiskalo, da sem prav težko zaspala. če sedim, težko diham, če stojim, me vse tišči dol. nič ni več prav. je videt, da je dete zelo veliko in mu zmankuje placa.

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 4116
6.8.2010 11:04:43   
Jana28
živjo,

eno vprašanje za tiste k ste rodile drugič-ali res v drugo bolj krvaviš po porodu kot v prvo in ali res krčenje maternice bolj boli?
mene v prvo krčenje maternice ni nič bolelo, tako da nisem vzela nobenih pain killerjev, ki so jih ponujale sestre, pa tudi vložki vir 80 so bili popolnoma dovolj. zdaj pa berem, da naj bi vzela v porodnišnico kaj bolj vpojnega oz. večjega kot so vir 80?

hvala za pomoč!

(odgovor članu NatašaC)
Neposredna povezava do sporočila: 4117
6.8.2010 11:17:49   
BarbaraGS
Aisha86 ne se tolko bat, ker bos cisto zakrcena. Meni so prvi porod inducirali (sprozili) z umetnimi popadki in ni nic takega. Res je, da ne dozivljas tega da doma pricakujes in cakas kdaj bodo na 5 minut in se kaj postoris, ampak takrat gre za zdravje tebe in otrocka. V nosecnostih cez rok morajo res bit pozorni, da ne grejo cez rok zrelosti in da ne ogrozijo otrokovega in tvojega stanja z ze pokakano plodovnico. No, jaz sem bila cez rok, so mi sprozili in se dobro, da so mi, ker je bila puncka ze ogromna in ker je bila plodovnica bela.
Pa tudi bolelo ni nic kaj prevec hudo...popadki ko popadki. Zdaj mi bodo tudi v drugo sprozili in ce sem iskrena mi je malo zal, da v drugone bo vse naravno, ampak kaj cmo... popadkov pa naj te ne bo strah, ker se ne bos odpirala in bos zadrzevala otrocka notri.

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 4118
6.8.2010 11:25:45   
dreamy.
Hej user posted image

Najprej vsem čestitke za vaše user posted image .
Spacebaby čestitke, sam da sta oba v redu.

Pa vsem mamicam, kok ste mele fajn porodno izkušnjo, pa hitro. Upam da bo pr men tud tko, čeprav verjetno bo CR.

Drugač sm pa s pregleda. CTG je bil malo manj aktiven danes, verjetno je bilo prezgodaj za mašegauser posted image , čist po očitu k zjutri ne funkcionirauser posted image ..drugač pa nisem skoraj še nič odprta, plodovnice je dovolj. V ponedeljek
9.8. imam spet pregled, ker imam uradno PDP 8.8. Pol pa baje še do konca tedna v P. Pa neki se je mali prečno postavil, tko da je rekla G, da če se ne bo bolj pokončno postavil, da sledi CR. Važn da je čimprej zuni in da končno spoznamo našega  user posted image .

Žabica 13 mene že v bistvu od trm nekje 7mesca boli nekje v žlički, sam to je verjetn zato, ker ima tm gor nekje glavico vsidrano in k se včasih preteguje me zna kr bolet, nekak tko k da če bi mela modrico in bi skoz en gor prtisku.

En lep dan vsemuser posted image

(odgovor članu kamelija)
Neposredna povezava do sporočila: 4119
6.8.2010 13:05:16   
Tinky
user posted image user posted image user posted image sem full vesela. Nam ni blo treba po tem vremenu hodit do pediatrinje, nam je patronažna vse zrihtala preko telefona, tako da je mož šel samo po recept. Tako se je tudi izognila še kakšni morebitni bolezeni, ki bi jo staknila v čakalnici.
Upam, da bo stanje učka zdej kmalu boljše!

Jana28, jaz zdej v drugo manj krvavim, je pa krčenje maternice mogoče res malo bolj boleče (kot pri M), sicer pa najbolj občutim, ko dojim.
Glede vložkov pa, en vložek je definitivno premalo, jaz sem si prve dneve dajala po dva in menjavala zelo pogosto. Sicer so nam v P dali vložke podobne kot vir 80, vendar brez zaščitne folije.

kai1, Izolska P je super, vsaj jaz imam zelo pozitivne izkušnje in nimajo nobenih zahtev. Tudi obiski so dovoljeni vsakemu, ni tako strogo kot v LJ.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 4120
6.8.2010 13:24:14   
limma
Sem s pregleda, čakala sem 5 ur. Ctg super, pretoki tudi, plodovnice še vedno manj in še vedno čičamo na ritki user posted image user posted image Glede na to, kako je user posted image živahen in da je druga nosečnost, G pravi, da je še upanje, da se obrne... kako si to želim!!!! user posted image user posted image

Naslednji pregled imam 9.8.

spacebaby, samo, da je z obema vse v redu in da sta doma user posted image Si se pa namatrala, revčka user posted image

TInky, super, da ne rabite hodit do P, mene je tudi vedno strah vseh bolezni v čakalnici.... upam, da bo Majina očka kmalu v redu user posted image

Lenny, krasna porodna zgodba user posted image
Meni se tudi zdi, da avgustovke mamice po večine tako hitro rojevate user posted image user posted image

Bi še kaj komentriala, pa hčerka, namesto da bi spala, meče stvari po sobici... vstala je že ob 5.30 in bo čez dve uri čisto fuč in do večera bo en sam jok user posted image Kdaj se bom spočila, pred prihodom user posted image , sploh ne vem....

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4121
6.8.2010 13:35:02   
nimanorwen
ojla punce,

kako ste kej? vidm, da veselo čvekateuser posted image  jest sm spet čist povožena, ne vem kaj je tu. prou nism navajena se ne dobr počuttuser posted image dons mi ni slabo, ampak zutrej so me full sramne in medenične kosti bolele (no, to je ubistvu dobr, ker se očitno vse prpravla na prihod user posted image ), pa buši me na en tak čudn način boli. k da bi me koža pa plodovnca pa use skp bolel, ne znam opisat. še 9 dni do pdp, upam, da grem prej. sm upala, da bi šla zdej, k ma moj dons še dopust, ker bi bla full bl mirna, da je doma, k se bo začel, ne da ga morm s šihta najprej klicat. sm zgleda ne bo nč s tem planomuser posted image
žabica13 - maš vsaj avto "spucan" od dežjauser posted image in pa pridna za likanje ... jest full rada likam, pa sm čist nesrečna k ni skor nč za zlikat, k se mi zunej tk cune posušijo, da jh ne rabm likat sploh, oz itak mam sm še 3 majce k so mi prou in se kr na men zlikajouser posted image  in prou pogrešam likanje, men je full pomirjujočeuser posted image sm pazi, da ne boš pretiravala s pospravlanjem. a od tvojga sine je še pr vama? aja pa še glede bolečine - mene tut boli, sm ne na ta način. mogoče si se pa v spanju "narobe" obrnila pa se je kej "nategnil"? al pa se ti user posted image  spušča, pa zato boli. varjant je mnogo.
spacebaby - ti si se pa mogla kr namatrat ... ampak važn, da je zdej vse ok, da maš svojga user posted image  pr sebi, zdej bojo samu še lepe stvari na sporedu!
kamelija - lepe sanjeuser posted image
mayci - oooo, super za tamavčkauser posted image user posted image user posted image nej uživa na morju maximalno in nej ga razvajajo na polnouser posted image
žabica22 - jest mam 5 paketov vložkovuser posted image skor sami vložkiuser posted image pa blazince za dojit, pa ene 3 revije mamauser posted image upam, da naš skupinski plan "vikend paket v p" ratauser posted image user posted image user posted image user posted image
tinky - superuser posted image k s tuk mejhno res bul, da ne hodš okul, da ne bo še česa staknila. kdaj pa nej bi se zdej to pozdravl? a jo kej moti, mislm a kej joka bl zrt tega? kako gre pa kej dojenje?

to je to zaenkat. grem mou počivat. lepu se mejte!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4122
6.8.2010 14:14:13   
Zoya27
lep pozdrav

tudi jaz sem s pregleda. CTG nič posebnega, posteljica kalcificirana, vendar pretoki OK, plodovnice dovolj (sploh nisem mogla verjet, da mi je danes naredila UZ, je bila neka druga zdravnicauser posted image ). še vedno pa ne vem, če sem že kaj odprtauser posted image

joj tinky, tole z učkami je res zoprno. moja Ema je imela zaprte solzevode in smo morali ful masirat, včasih več sploh nisem vedela a je vneto ali zato ker so zamašeni... grozauser posted image

spacebaby, ti si imela pa kr pestro, upam, da se zdaj počutiš pa zato toliko boljeuser posted image

mayci, super da sta že oba bolje in da gre na morje, se boš še malo spočila pred porodom. jaz pa ugotavljam, da moja pupa ve, da se nekaj pripravlja in zato pospešeno "muči" mamico. prav z vsemi je bolj pridna kot z manouser posted image , pa je drugače prej bila res zelo pridna punčka, se je moj oče vedno hecal, da je še preveč pridnauser posted image

uživajte, jaz pa naprej čakatuser posted image
naslednji CTG 8.8.

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 4123
6.8.2010 14:32:57   
rožica5
Oj!

Najprej čestitam vsem, ki že držite svoje sončke v svojem naročju user posted image ! Jaz sem bila danes po dolgem času spet na pregledu in končno mam spet malo bakterij v urinu user posted image , na ctg-ju je bil pa še popoln mir, tko da očitno bo naš mali kr še v trebuščku user posted image . Sm pa kr mal žalostna, ker me je ginekologinja obdelala v minutki, maš res občutek, da si sam številka. Najina komunikacija: Kej posebnega? Čutite otročka? Še srčka bova poslušali. Čez en teden kontrola.

Ah ja, pa sej bo, sam da je vse o.k.

Lepo se mejte in uživajte v hladnih dnevih (obožujem hladne dneve - tega do letošnjega leta nism vedlauser posted image )!

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 4124
6.8.2010 14:46:50   
Lenny1
En lep pozdravček!
Za tiste, ki vas zanima, nekaj slikic od našega malega Robina user posted image - prvih 5 dni na FB. Mislim, da bi moral tale link delovati za vse:

http://www.facebook.com/album.php?aid=2062616&id=1014946583&l=2aff2661c8 Tinky - upam, da se uček kmalu pozdravi! Za popek so me "strašili", da se slučajno nebi vnel. Ampak danes ga je že patronažna zrihtala.  Vsem skupaj eno lepo popoldne in vikend! 

(odgovor članu rožica5)
Neposredna povezava do sporočila: 4125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?