|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
30.12.2009 19:49:43   
Anonimen
da še dodam...

kajenje....ne kadim - več. Sem kadila 8 let pred 1. nosečnostjo, prekinila z dnem, ko sem vidla plus na CB-ju in to je zdaj že 4 leta in pol in sem še vedno nekadilka. To je ena izmed najpametnejših odločitev v mojem življenju. Mi pa cigaretni dim še vedno diši in me ne moti če sem v družbi kadilcevuser posted image

anonimnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 251
30.12.2009 19:51:08   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image
PDP
NICK, STAROST, STAN, KRAJ, (bivanja,poroda ),KG+/-,nosečnost, SPOL, NASLEDNJI PREGLED

01.08.
-Spacebaby,user posted image user posted image
-Tinky,32,Poročena,Koper/Izola,2.user posted image ,NS 25.01.,user posted image user posted image

02.08.
-DanijelaNeli,26,zunajzakonski,Obala/Postojna,KG 0+,2.user posted image user posted image ,NS 20.01.
-Modrooka sončica,user posted image user posted image
-Zoya27,2.user posted image ,user posted image user posted image

03.08.
-BarbiG,user posted image user posted image user posted image user posted image
-Szk,user posted image user posted image
--Biba77,user posted image user posted image

04.08. 

05.08.  
-Pikicabuka,user posted image user posted image
-saša36,user posted image user posted image
06.08.

07.08.

08.08.  

09.08.
-Anonimna,...
10.08.  
-pika.ana,user posted image user posted image
-danana,user posted image user posted image user posted image user posted image
-Nefretiti,user posted image user posted image

11.08. 
-jeny,user posted image user posted image
-mayci,poročena,2.user posted image ,user posted image user posted image ,
12.08.

13.08.      
-mateja30,user posted image user posted image
-Sinja,user posted image user posted image

14.08.
-ledenkaa,user posted image user posted image

15.08.
-tijica,user posted image user posted image
-arubba,user posted image user posted image
-tjaša79,user posted image user posted image

16.08.  

17.08.
-Amoss,24,Poročena,Maribor,KG+1,5kg,2.user posted image ,user posted image user posted image ,pregl.20.1.
-lumpa6,user posted image user posted image
18.08.
-aandrejka,user posted image user posted image

19.08.

20.08. 
-žabica13, 31, zunajzakon., LJ okolica/Goriška, KG +1, user posted image user posted image , pregled in UZ 6.1.2010
-mali slonček,pregled in UZ 4.1.,user posted image user posted image
-tasi84,25,zunajzakon.,Gorenjska/Radovljica,2.user posted image ,,pregled 28.12.,user posted image user posted image
-Anneda,3.user posted image ,user posted image user posted image
21.08.
-hanna80,user posted image user posted image
22.08. 
-cebelica2010,2.user posted image ,user posted image user posted image
23.08.

25.08.
-BarbaraGS,2.user posted image ,user posted image user posted image
26.08.
-zelvica77,
27.08.
-Anonimnauser posted image ,27,poročena,2. user posted image Ljubljana,user posted image user posted image NP: 27.1.
28.08.

29.08.

-LIDIJA_SANJA,2.user posted image ,user posted image user posted image
30.08.  
-Uršula83,26,3.user posted image ,user posted image user posted image
31.08.

SKUPAJ Avgustovskih     2010 = 38

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:

PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo

TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije

Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1

priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2

Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu žabica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 252
30.12.2009 19:52:48   
Anonimen
no pa še nekaj....user posted image user posted image , sem zgovorna, a neuser posted image

morje....kaj razmišljate kdaj, če sploh boste šle? Ja sej vem, da je se dalec, ampak jaz se premisljujem, da it bo treba, se zaradi sinka, ki komaj caka, ampak najbrz konec junija, da ne bo še prevroce.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 253
30.12.2009 21:42:31   
pika.ana
drage avgustke, naj vas še zadnjič pozdravim v tem letu! user posted image
z mojimi obupnimi slabostmi je pikico bolje. zjutraj se držim tega, da takoj ko odprem oči (še preden vstanem) dam v usta kakšen keks ali pa mi kar mož prinese zajtrk v posteljo. v nasprotem primeru imam težave še ves dan. in zelo me muči, da skoz nekaj jem! bemtiš. če ne takoj ne dam usta kakšne malenkosti, mi postane slabo, počutim se čisto "švoh". user posted image
zvečer sem že kar ornk napihnjena...upam, da ni to le (!) posledica konstantnega prehranjevanja. user posted image sicer me še vztrajno spremljajo težave z vonjavami. npr. cigaretni dim mimoidočega na cesti me skoraj zaduši. user posted image tudi počivam veliko, popoldan zaprem oči za kakšne pol urce... vsak dan ob hrani (kar ni težko! user posted image ) še vedno vzamem elevit, ki sem ga začela jemati ob veseli novici. user posted image imam že datum za NS - 26.1. držite pesti!!

jutri zjutraj greva na pot, zvečer se bomo zbrali pri prijateljici in "zažurali" kar pri njej doma. na mizi bodo piščanjčje palčke s sezamom in francoska solata, lososova juha, teletina izpod peke in pečen krompirček, tiramisu, potica, keksi, ... nekateri bodo pili šampanjec, eni pa sok. user posted image

želim vam vse najnaj lepše!  user posted image    user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 254
30.12.2009 22:16:16   
žabica13
anonimna spraševala si če je ima katera težave s ščitnico. Jaz jih imam, v povezavi s hipofizo, tako da jem vsako jutro eutirox

(odgovor članu pika.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 255
30.12.2009 23:27:41   
Anonimen
žabica.....tudi jaz imam hipo in jemljem eutirox in sicer 75mg. Kako se kaj počutiš ti? Kako pogosto si boš merila hormone, če so OK? Midve sva z mojo osebno zdravnico zmenjene, da bova na mesec in pol merile hormone, čeprav je baje tudi na 3 mesece OK.

(odgovor članu žabica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 256
30.12.2009 23:41:28   
modrooka sončica
živjo punce!
Po dolgem času se spet oglašam. Ker še nisem imela prvega pregleda, si sploh ne upam niti kaj veliko razmišljati, kaj šele govoriti o dojenčku, da ne bi bilo kaj narobe.
Prvi pregled imam 7.1.2010, glede na moje izračune sem v 10. tednu nosečnosti. Stara sem 27 let, roj dan imam 8.3. 1982 , sem iz okolice Ljubljane. To je moja druga nosečnost, doma imam enega 21 mesečnega sončka.
Prva nosečnost je minila brez slabosti, pa s fuuul bolečimi prsmi, ....tokrat pa mi je takoooo slabo, da je joj, sicer na srečo nisem še bruhala, ampak vseeno se moram prav psihično prepričat da stvari obstanejo....slabo mi je kadar sem lačna...se pravi če je prazen želodec in pa največkrat zvečer...ali pa kar cel dan... utrujena sem na fuuuuuuul, sploh se mi nič ne da....smrdi mi prav vsa tista hrana, ki sem jo včasih oboževala...npr losos na žaru in kava....
Imam pa težave tudi s prebavo, non stop sem zaprta in vse kar pojem se mi spremeni v pline, kar povzroča obupno napihnjenost. tko da prav trpim. Poleg tega pa me vsakič ko mojega malega sončka kej več nosim, začne boleti v spodnjem delu trebuha in danes je spet tako in priznam, da me prav skrbi, da bi bilo kaj narobe. Najhuje pa je to, da na koncu ne vem več ali me boli od prebave ali kaj drugega.user posted image
Sicer pa jst jemljem Centrum materna - folna in vsi vit in min., sem jo jemala že v prvi nosečnosti in ni nobenih težav s kakimi slabostmi in tem.

Sem videla da ste pisale o silvestrski večerji...jst nimam pojma kaj naj kuham...ker se mi nič ne da in nič ne paše.....razmišljam pa o pangi na žaru, pomfri (pečen brez olja), zelenjava na žaru (bučke, jajčevci, paprika in šampinjoni)....in solata....morda naredim še kakšno predjed - melona in pršut, pa sladica sladoled s prelivom iz toplih goznih sadežev....z mojim sva nakupila tudi precej drugega sadja in sir za kakšne kanapejčke in mini kruhke za popečt in kak namaz zraven - če se mi bo dalo bom naredila ribji namaz in morda francosko solato :))). Uf že napisano je veliko, za vse pripravit pa bo tudi kar zalogaj. Mi bomo imeli večerjo že okoli pol sedmih, da bo lahko pridno jedel tudi naš mali pobček. Če bomo pa novo leto pričakovali tako kot smo Božič, potem bo pa vsa hrana ostala za drugo leto. Na božični večer smo šli vsi skupaj v spalnico, da bo mali zaspal in smo zaspali kar vsi trije. z mojim sva se zbudila ene 5 min čez polnoč, šla dat Jezuščka v jaslice, se preoblečt v pižamo in spat. Tko da....pustimo se presenetit. hi hi hi

No mislim, da sem se zeloooo razpisala.
Želim vam prijeten zadnji dan v tem letu in seveda lepo silvestrsko noč

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 257
31.12.2009 8:19:29   
Anneda
Dobro jutro vsem avgustkam. Moje slabosti se počasi umirjajo. Ne vem sicer zagotovo zakaj, ampak 2 dni nazaj sem namesto elevita začela jemati tifol in sedaj je mnogo bolje. Sem šla po netu brskat in ugotovila, da je bilo kar nekaj bodočim mamicam po elevitu še bolj slabo. Skratka upam, da bo zdaj bolje.

Drugače pa sem dolžna še podatke za seznam:
starost - 31 let, 3. nosečnost
stan: poročena
kraj bivanja: okolica Kamnika
kraj poroda: Ljubljana
pridobljeni kg: -2 kg
spol: kot pri prvem in drugem otročku bo ostal skrivnost do poroda user posted image

Vsem mamicam in pikicam, pa tudi ostalim vašim družinskim članom lepo praznovanje in še lepši vstop v NOVO LETO.

(odgovor članu modrooka sončica)
Neposredna povezava do sporočila: 258
31.12.2009 8:32:19   
embo
Hey! Tudi jaz spadam med vas. Sem 22-let v razmerju okolica murske sobote. Prejšnji teden sem izvedela veselo novico pa sem kar 3 teste opravila pa so bili vsiuser posted image . Poklicala sem svojo ginekologinjo in me je naročila 5.1.2010 na prvi UL. Zjutraj in zvečer imam krče vendar sem klicala pa mi je rekla da je to normalno ker se razteza maternice. Po mojih izračunih naj bi bilauser posted image 6 tednov. In komaj čakam da bom na UL videla svojo pikico ker se oba z partnerjem že veseliva.
Srečno 2010.user posted image

(odgovor članu Anneda)
Neposredna povezava do sporočila: 259
31.12.2009 12:17:29   
žabica13
Čestitke vsem novim avgustovkam user posted image  upam da nas bo čimveč, čeprav sem videla da se na forumu počasi že zbirajo tudi septemberke 2010, tako da verjetno glavnina nas je že "tu".

Kako ste, kaj težko pričakujete silvestra? Meni je letos popolnoma vseeno, po svoje sem vesela da se leto 2009 poslavlja, ker je bilo v večini leta zelo težko, zame osebno, kakor za večino znancev in prijateljev. Pravijo da bo leto 2010 sončevo leto, torej boljše!

Anonimna user posted image  jaz imam tudi eutirox 75, oz. en dan moram pojesti 100 mg, en dan pa 50, zaenkrat mi ne dela nobenih težav, za merjenje hormonov se pa še nisem nič menila, mi pa sigurno ne bo ušlo, še posebej prolaktina ki sem ga imela že ob zanositvi kar precej previsokega in je že kar malo čudo da sem po naravni poti zanosila.

Vsem čimlepši silvestrski dan, silvestrsko noč in vse dobro v letu 2010! Predvsem zdrave male sončke!

(odgovor članu embo)
Neposredna povezava do sporočila: 260
31.12.2009 12:37:54   
Tinky
Drage moje avgustovke, v prihajajočem letu vam želim polno vsega, predvsem pa avgusta zdrave (ga) dojenčke (a)!!

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 261
31.12.2009 13:41:50   
zelvica77
Draga avgustovska druscina!

Želim vam prijetno praznovanje,
v novem letu pa veliko
širokih objemov,
toplih občutkov,
razigranih trenutkov,
spontanih dejanj in
sladkih spoznanj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 262
31.12.2009 14:01:22   
Anonimen
modrooka sočnica

Naj te ne skrbi preveč glede špikanja v spodnjem delu trebuha. Pri moji 2. nosečnosti je bilo podobno. Svojega enoletnika sem precej prenašala in me je potem bolelo. Malce več počivaj, pa čim manj prenašanja ti priporočam. Saj zdaj sem na podobnem, tako težko je odreči sončku, ko reče MENI (k tebi). In potem ga dvignem. Pa ima svojih 12 kg. Še bolj problem je pa večji, ki ima 16 kg, ta se mi pa res zdi že težek.
Včasih tudi mene malce špika, a grem počivat, pa je bolje.

Mene pa silvestrovo ne gane - mogoče bomo mal gledali tv, drgač pa itak je dan kot vsi drugi. Nič posebnega ne mislim kuhat in pripravljat, ker tako ali tako ni kandidatov, da bi jedli.
Lepo se imejte!

N

(odgovor članu zelvica77)
  Neposredna povezava do sporočila: 263
31.12.2009 15:26:58   
Anonimen
Drage dame user posted image  in vaši user posted image  v trebuških,

ZDRAVO, SREČNO, ZADOVOLJNO IN LJUBEZNI POLNO LETO 2010! Pred nami je leto, ki nam bo pustilo globko sled v našem življenju. Naj bo čimlepše! Predvsem pa nam vsem želim, da bomo avgusta objele zdrave male štručke user posted image user posted image user posted image

Anonimnauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 264
31.12.2009 20:30:56   
miska08
Pozdravljene srečne nosečke. Tukaj je še ena srečnica avgustovka. user posted image Kar ne morem verjet, da nas je že toliko. user posted image user posted image user posted image
Sem v 6t, prvi pregled imam šele 19.1., je moja druga nosečnost, prva se je končala v 7t s ss. PDP po mojem izračunu je 26.8.
Po pol letnem trudu nama je končno uspelo in sma vsa presrečna. Zadnje dni pa me mučijo rahle slabosti, tudi ponoči, pa takrat ko sem lačna. Sploh pa nimam povečanega apetita, včasih se prav silim s hrano, ker sem drugače suha in se bojim, da pikica ne bi dobila dovolj hrane. Pa utrujena sem skoz, kar spala bi čez dan, ponoči pa ne morem spat. Pa vse mi smrdi, groza. Po drugi strani pa sem vesela, da imam te znake, ki jih prvič nisem imela, ker baje dokler so, ni straha za plodek. Sem ravno v tistem času, ko se mi je prvič zgodil ss, in sem kar v strahu, da nebi šlo kaj narobe. Komaj že čakam na prvi pregled in da vidim bitje srčka. Se mi zdi da imate skoraj vse prej prvi pregled. Moja g. je rekla, da naroča šele v 9t in nič prej. Upam samo, da ne bom prepozna potem z nuhalno. Mi lahko katera pove, koliko je čakalne?
Naj še vsem skupaj zaželim srečno, predvsem pa zdravo novo leto, čim manj slabosti, uživajte v nosečnosti in povijte zdraveuser posted image !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: Avgustke 2010
1.1.2010 9:21:43   
zlatolaska
En  novoletni pozdravček vsem srečkam nosečkam user posted image Najprej vsem skupaj veliko sreče, ljubezni, zdravja predvsem  pa zdrave male sončke in čimlepšo nosečnost user posted image user posted image jaz sem 17. zagledala user posted image  user posted image in sicer v tretjem krogu. Stara sem 21 let prihajam iz okolice Ljubljane - Medvod, to bo moj prvi user posted image in sem tako neučakana že sedaj user posted image pregled imam 6. 1. danes pa sem v 7T2D. Zelo se veselim pa se hkrati ne upam preveč...upam da bo vse ok in da bom lahko že enkrat delila novico s svojim najdražjimi...da poveva vsaj staršem...Ja slabost bi lahko rekla da se je začela včeraj tako, da je zelo moteča, prsi so tako boleče da se ponoči zbudim če se obrnem tako zaboli...drugače pa z veseljem prenašam "simptome" samo da bo mali zakladek zdrav user posted image

Sem ujela nekaj na temo kajenja...tudi jaz sem kadila...ene 6 let...zelo veliko...eno škatlo na dan in user posted image prav tako...potem pa sem se nekega dne odločila da je dost...da ne bom več sužnja. Prvih nekaj dni me je malo še imelo da bi potem pa mi je tako zasmrdelo in me še zdaj živcira če se kadi ravno v mene. Samo odločit se moraš. Sem pa prepričana da bi bilo veliko težje, če bi zdaj morala zaradi nosečnosti...ne vem če bi mi sploh uspelo...je bilo pa lažje ker se je hkrati z mano odločil tudi user posted image in sedaj sva oba nekadilca...in to mi je v največji ponos, da nama je to uspelo...sploh ko gledam kako se nakateri mučijo po dan ali dva pa spet začnejo...ne jemljite tega kot soljenje pameti temveč kot izkušnjo....

Če sem pozabila kak podatek v zvezi s seznamom me pa le opomnite

Lepe praznike user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 266
1.1.2010 12:16:39   
žabica13
Dan user posted image

in še enkrat vse dobro v letu 2010! Kako ste kaj silvestrovale, če ste?

Miška08 in zlatolaska čestitke za pikice in super da sta se nam pridružile user posted image . Zlatolaska vidim da si ti tudi user posted image  ugledala 17.12, pa pregled imava na isti dan, 06.01.

Meni pa je ta predprazničen čas prinesel še eno "darilce". Slabosti ki me mučijo zadnje 3 dni, so pa bolj izrazite popoldne in zvečer, no danes me tudi že trenutno malo napadajo. Očitno tako mora bit, saj bo minilo.

(odgovor članu zlatolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 267
1.1.2010 12:59:46   
DanijelaNeli
Drage Avgustovke...
Želim Vam srečno v letu 2010,veliko sreče in zdravja,ter vse najlepše z našimi user posted image ....

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 1.1.2010 13:00:04 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 268
1.1.2010 13:06:46   
modrooka sončica
Lepo pozdravljene sonosečke!
Najprej naj vsem skupaj zaželim lepo in srečno leto 2010 in naj se nam vsem lepo iztečejo naša pričakovanja. Avgust bo prav poseben mesec. Srečno in veselo vsem.

Anonimna najprej tebi hvala za vzpodbudne besede, tele bolečine v trebuhu so kar nadležne, pa še hrbtenica me je začela boleti in sploh se ne uspem dovolj spočiti. Mojega malega sončka pa tudi ne morem zavrniti ko si želi v moje naročje, ima pa tudi še slabih 11kg. No bomo že, samo da mi v četrtek zdravnica reče, da je vse ok :)).

Miška08 lepo pozdravljena in želim ti, da se ti vse dobro izteče. Moram pa reči, da je mene G naročila na prvi pregled šele v 11t in prav neučakano čakam da bo končno tukaj 7.1.. Se mi zdi, da je takooooo daleč do tam, ko bom lahko končno videla srčka in slišala da je vse ok.

In kako ste kaj silvestrovale? Mi smo bili sami doma - moj možek, 21. mesečni razgrajaček in jaz, pa naš mačkon in psička user posted image . Imeli smo lepo silvestersko večerjo, potem pa malo tv programa silvesterski videomeh in take - da je blo malo glasbe, ki jo mali obožuje. Sem mislila, da bomo kar kmalu omagali, pa je bil mali fuuul za žur, plesal je - sam, z medvedkom, z mamico, potem je še očka malo zavrtel mamico in zdržali smo do polnoči - tudi mali sonček, skupaj odštevali, odprli šampanjec, skozi okno gledali ognjemet...in potem je mali omagal, kmalu za njim pa tudi jaz :)). V bistvu ni bilo nič posebnega a zame vseeno najlepše silvestrovo. Gledati kako tvoj otroček napreduje, kako kar naprej kaže nekaj novega...je fascinantno. Zdaj je postal taka čvekica, da ne morem verjeti in prav nasmejal naju je, kaj vse pogrunta, sliši, ponovi....

Uživajte še naprej in prijeten vikend vam želim.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 269
1.1.2010 13:42:22   
modrooka sončica
aja še tole sem pozabila za seznam: sem poročena, rodila bom v Ljubljani, kg pa +1 na račun teh praznikov user posted image
lp

Neposredna povezava do sporočila: 270
1.1.2010 21:30:26   
Anonimen
Pozdravljene,

mene pa zanima če imate že kakšne "nosečniške želje". Jaz sem v prvi nosečnosti na dan pojedal eno velik kozarec rdeče pese od Ete user posted image . No zdaj mi je pa tok zadišal grah kuhan na sopari, da se
že kuhauser posted image . Pa ga bom le malo za vzorec pojedla, da si potešim željo.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 271
2.1.2010 0:18:22   
irma78
Pozdravljene drage avgustovke 2010!

Ker smo tudi mi pred kakšnimi 14 dnevi zagledali na CB user posted image , bi se vam tudi jaz pridružila pri vašem čvekanju. Sem iz LJ, 2. user posted image , naš  sonček Niki je ravno včeraj praznoval 15 mesecev, PDP sem si izračunala sama na 22.8.2010, pregled pri G pa imam 19.1., s partnerjem živiva že 10 let na koruzi, roditi pa nameravam v LJ (enako kot prvič, saj sem bila takrat zelo zadovoljna). Aja, stara sem pa 31 let.

Drugače mi je pa v nasprotju s prvo nosečnostjo, že kakšna 2 tedna zelo slabo in to po cel dan. Med prvo nosečnostjo sem sicer izjemno veliko bruhala (tudi po večkrat na dan - posledično sem se med nosečnostjo zredila za 2 kg, kar pa je pri moji siceršnji kilaži odlično), vendar sem bruhati začela šele v začetku 3. meseca, trajalo pa je do konca.

Drugih težav trenutno nimam, za nosečnost pa sem povedala le najboljšim prijateljicam, domačim pa še ne in bom po vsej verjetnosti počakala do NS. Tudi v službi nisem še nič povedala, saj se bojim reakcij, da bom po 10 mesecih dela, spet za 1 leto zapustila delovno mesto.

Toliko za danes, vsem pa želim čim lepše, zdravo in srečno NOVO LETO in čim manj nosečniških težav!

Papa

1. oktobra 2008 je na svet prijokal naš angelček Nik.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 272
2.1.2010 9:30:59   
žabica13
irma78 čestitke za nosečnost user posted image in upam da te ne bo mučila preveč slabost.

Anonimna user posted image  si spraševala za nosečniške želje. Jaz sem si včeraj tako zeloooo zaželela domačega jabolčka, da se mi je že skoraj kolcalo od želje po njem. Ker ga žal ni bilo pri roki sem jih šla do tašče iskat nekaj. Pa solat načeloma prej nisem ravno marala. Zdaj pa mi pašejo tako da ni res, bi sama celo skledo solate lahko pojedla (še posebej če je noter pesa, fižolček in korenček).

Pri kateri od vas že sneži? Pri nas je zunaj prav grd in siv deževen dan, me prav zanima če bo res sneg!

(odgovor članu irma78)
Neposredna povezava do sporočila: 273
2.1.2010 11:02:04   
DanijelaNeli
Jutro!

Komaj sem se zvlekla s postelje.Js,zdej ko so te počitnice sem se  razvadla it pozno spat in potem spim.Tako,da pol povleče ta mala tudi do 10h. Zdaj še spi...verjetno je tudi vreme kaj krivo,ker je res grdo in turobno.
Nosečniške želje...ja meni kakšen krat ko grem mimo hladilnika,se spomnem na tiste rumene kisle paprike,user posted image ..oliv sem se že prenajedla,...aja,včeraj pa toast kruh s kikirikijevim maslom pa poli salama in kumarice.Ma sem samo en mali paninček pojedla.
Aj,punce doklar se nam zalušta zelenjava in sadje in,da ne jemo pod prisilo zdrave hrane,je super,Bolje kot,da bi posegale po raznih kinderčkih in flipsih,a ne?!

Včeraj sem šla na tisti kitajski horoskop,ki ti predvidi spol user posted image ..in se je pokazal deček!  Zdaj nimam nič oblačil za fantka,razen kakšnih stvari od Neli,ker tudi ona ni bila preveč punčaksto oblečena.
Dve kolegici,ki imajo fantka sta mi obljubili,da mi bosta posodili oblačila. Itak je vse kot novo,malo rabljeno,lepo vzdrževano. .Kar se dobi pa je res dobrodošlo...vsaj zame.In rada sprejmem.
Pa ve?

Vem,da se mpri prvi nosečnosti tako komplicirala glede potrebščin.Vse tip top,nevem koliko časa prej in me je skrbelo za vse.
Zdaj pa mi je ful lažje,ker imam res malo za nabavit.
Si ne predstavljam,da bi mogla zdej vse kupit novo,vse od A do Ž,in da ne bi od nobenega nič dobila.
Otrok res košta...Nekateri se tega niti ne zavedajo...

Največji strošek bo voziček.Ampak mi ni panike,ker si ga kupim za svojo dušo predvsem pa za udobje in varnost user posted image .

Joj,pa seznam morem popravit....Dobrodošle nove user posted image !!! Lepo in čimmirnejšo nosečnost.

Aja,a mi lahko pove katera..Kje je ordinacija Dr. Strah. Kmalu imam pregled.Čez deset dni pa drugi pregled pri G. ....komaj čakam....

Modrooka sončica
...imava isti problem.Moja pupica ima 18kg,...in me je blo kar strah jo dvigovat,ker mi je rekel G.,da nosim nizko in,da naj počivam.
Ti povem kdaj sem začela počivat...Zdaj med novoletnimi prazniki,ker prej nisem mogla.
Dobro,da ta mala zastopi,ko ji rečem,da ne smem zdvigovat zaradi trebuščka.Ampak je še vedno tukaj avto sedež,ko jo dajam noter in podobno.

O jaz se morem it kaj zvagat...ker se mi zdi,da sem šla kakšen dek gor..user posted image

Zdaj vstala moja sončica...grem ji zajtrk pripravit...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 274
2.1.2010 12:10:49   
uršula83
Očitno se zgodba ponavlja, slabo slabo slabo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa še glava boli. Cela sm čudna,  mali (star je 1 leto in 10 dni) pa naspidiran, js pa brez moči za noret z njim. Zdle spančka sicer.
Prvi pregled mam 14.1.,nuhalno pa ne vem kdaj bom mela, se bom šele po pregledu naročila, če bo vse ok. Kilogrami pa ne vem kako kažejo, sem skregana s tehtnico. V prejšnji nosečnosti sem se zredila 10kg, ko sem šla iz porodnišnice sem bila že na svoji teži, pol se je pa začel. Kljub dojenju in vozičkanju po klancih sem pridelala v enem letu po porodu dodatnih 8 kg. Tko da sem zdej na taki teži k sem šla decembra 2008 rodit user posted image user posted image . No zdej jih mam okol 75, natančno pa ne vem.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?