|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kdaj konec plenic?
8.12.2009 0:14:00   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

zrdavijo? kako to misliš- s čim in kako jih zdravijo?



Ne poznam dobro stvari, ampak kolikor sem jaz razumela, nekateri pediatri predpišejo nek hormon. Ne me držat za besedo "zdravijo". Berem o tem zaradi težav v moji družini. Se je pa zdravila moja sestra, ki ni uspela opustiti dnevne plenice pri 4 letih, je bil potreben nek poseg, po katerem je bilo bolje, ponoči je imela problem še precej dlje kot jaz.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kdaj konec plenic?
10.12.2009 13:07:40   
Angel_Tian
Poli - da te pomirim 
Naš Tian ima sedaj pri skoraj 3,5 let ponoči še pleničko gor, čeprav jo kdaj tudi "pozabiva". Se je pa zdajle v zadnjem tednu izredno poboljšal. Preden gre spat, greva lepo na stranišče in ponoči se zbudi ter pove, da ga lulat. Zjutraj pa tudi reče, da ga lulat in noče zmočit pleničke - torej greva lepo na školko.

Evo - prejšnji teden smo še pridno ponoči lulali v plenico, ta teden pa je zgodba že čisto drugačna.
Očitno smo zdaj tako daleč, da lahko plenico ukinemo dokončno. Pa sam je prišel do tega, brez siljenja in to sem tako želela.

In mislim, da bi tako moglo to potekat.
Ene kr pretiravajo z vsem - kdaj mora otrok začet hodit oz. se še prej puzat, pa potem kdaj mora začet govorit, pa kdaj mora bit brez plenic itd. - če ni po njihovih prebranih ali slišanih priporočilih, je avtomatsko z otrokom nekaj narobe. Naj raje take ženske dajo vedet svoji pameti, da tako kot smo si mi različni, da tako so si tudi otroci različni in pika.

_____________________________

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kdaj konec plenic?
11.12.2009 13:32:48   
picola1
Ojla!

Ja, mi smi tut zdej trenutno na tej sceni. Stara je pa dobrih 22 mesecev. Sem jo že prej večkrat hotla navadit na kahlo pa je šlo bolj švoh, če sem jo pa pustila samo v bodiju, je pa lulala vsepovsod.
No, in pred enim mesecem približno so ose začele težave s kakanjem, kakala ni tut po par dni (prej vsak dan) in skos jamrala, da jo boli trebuh pa še potem, ko se je končno pokakala, je zraven ful jokala. Izgleda, da se je enkrat ustrašila, ker jo je zabolelo in je začela zadrževat blato...No, skratka...nekje sem potem prebrala, da včasih v takih primerih pomaga nagrajevanje oz. motiviranje z nalepkami. Stanje se je čudežno popravilo v parih dneh. >In potem mi je kapnilo, da bi mogoče tut palilo kar se odvajanja od plenic na splošno tiče. In je res!! user posted image Zdej tole prakticiramo en teden in tamala je že skor suha. S takim veseljem gre na kahlo...in takoj, ko se polula ali pokaka, hitr teče po nalepke (enkrat na dan ali na dva dni ji dam pa še kej ekstra za nagrado, ker je kako zbrala 5 nalepk). Tut v vrtcu pravijo, da se ji je ful odprlo, kar se tega tiče.
Me pa zanima še nekaj...Kako pa vi zdej to zrihtate zunaj, ko je mrzlo (in še bolj bo)? Jst sem šla včeraj z njo za eno uro ven in je hotla trikrat lulat. Najprej mi je blo mal glupo jo na temn mrazu slačit, pol sem se pa spomnila, da smo mi kot otroci tut pozimi v največjem snegu, če smo se kje igrali ali sankali, dali hlače dol pa smo lulali (in evo mene še vedno tukaj). Ma, zdi se mi tudi, da če se grem nekaj, se grem do konca. Mislim, da jo lahko s tem, da enkrat ima plenico gor (oz. da se lahko polula v plenico), enkrat pa ne, samo zmedem...Vaše mnenje? (mah, poleti je to itak vse samoumevno)

Aja...mogoče bi blo res pametno prestavit temo na Otrok, ker 22 mesečniki res niso več dojenčki.user posted image


< Sporočilo je popravil picola1 -- 11.12.2009 13:34:42 >

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kdaj konec plenic?
11.12.2009 21:42:15   
slovenka
Naša je stara 17 mesecev in tudi "vozi" kahlico, si jo prinese v dnevno itd. Drugače pa jaz ji pogosto rečem, da gre mami lulat in potem naprej leti do školjke... samo je mi še ne privajamo. Bom pa pri 23 mesecih drugič rodila in bi bilo fajn ja, kot berem pri nekaterih, da ste pri 22 mesecih navadili na kahlico. user posted image

Nima pa naša rada plenice. Ko se previjama, je vesela, ko jo dobi dol, nove pa ne bi imela gor user posted image


< Sporočilo je popravil slovenka -- 11.12.2009 21:43:11 >


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kdaj konec plenic?
11.12.2009 21:57:09   
lex
Ojla
Njaprej naj opisem situacijo s srednjo hcerko. 1 dan preden je bila stara 2 leti bi ji lahko zlomila noge pa se ona ne bi vsedla ne na kahlico in ne na WC s nastavkom. naslednji vecer ko je bila pa stara 2 leti torej na RD se je usedla na kahlico in tudi naredila vanjo luzico. Nato sva cey pocitnice lepo pocasi dali plenicke vstran a sepetmbra ko je sla nazaj v vrtec si je nisem upala dat brez plenic, ker se je zelo velikokrat se cez dan polulala in tudi pokakala v hlacke. potem pa je prisel vikend in je pikica bila cel dan suha le za opoldansko spanje je se imela gor plenico. v ponedeljek ko pa je sla v vrtec, sva se zmenili da bova probali brez plenicke. Nabasala sem poln nahrbtnik cotk in se z vzgojiteljico dogovorila, da ji naj 2x pusti da se polula potem pa naj ji da plenico. a glej ga smenta gospodicna je spala opoldansko spanje brez plenice in ostala suha user posted image user posted image user posted image in od takrat nima vec plenice za opoldansko spanje. za ponoci ji se dam ker zvecer spije skoraj 3 dcl mleka pa je zjutraj plenica polna. ko bo sla flasa bo potem sla tud nocna plenica verjetno poleti, ko bo bolj toplo.
imam pa drug extrem sina starega skoraj 5 let, ki ima se vedno nocno plenico. probala sva ze vse tud v mrzli mokri postelji je spal doker se jaz nisem prebudila in probala in ga potem problacla. a zgleda da tako trdno spi, da ne cuti. vem zato, ker ko ga preoblacim se niti zbudi ne, ko sem ga hotela dat ponoci lulat ni blo osnovne variate da ga zbudim.ma 1x bomo ze brez plenic, se noben ni ostal v njej.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Ali ste zadovoljne z izbiro nosečniških oblačil?
kincapika

Si želite več izbire nosečniških oblačil in kakšne?

Da, več elegantnih (26%)

Da, več športnih (31%)

Da, več ekstremno modnih (11%)

Ne (31%)


Število vseh glasov: 833

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!