nananaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia Ravno včeraj sem brala, da se ta kako naj rečem, zavesti sistem zadrževanja urina oz. zmožnost zadržati urin razvije nekje med 2 in 3 letom. Za kakanje pa ne vem. Mi smo pa tudi še premajhni za kahlice. Odvisno, kaj bereš! Se čudim vsem strokovnjakom, ki tako zagovarjajo, da preden so stari 2 leti, naj ne bi obremenjeval otroka. Potem pa pri treh letih naj bi pa otrok vse razumel! Prej lahko lula vsakih 5 minut, potem naj pa v tednu, dveh razume??? Prej bi rekla, da je razumen čas mesec, pa naj bo otrok star leto ali pa tri. Tudi prej so otroci precej dojemljivi, tudi za lulanje in kakanje. Zagotovo pa rabijo nekaj treninga, da lahko nekoliko dlje zadržijo urin. Če mu ponudiš kahlico prej, potem pač traja dlje, če kasneje, pa mogoče samo par dni. Za kakanje pa tud mal odvisno, kako kaka, vendar ne vem če rabi otrok dlje kot za urin, saj se kaka manj pogosto. Je pa res, da nekateri otroci imajo čas 5 minut sedet na kahlici (taka je bila moja starejša), drugi 5 sekund (moja mlajša). Jaz sem obema približno enako zgodaj začela ponujat kahlico (pri prvi malo po občutku, ker je vedno lulala pri previjanju, pri drugi, ker je starejša težila, da dam še malo, ni lulala ob previjanju), pa sta obe v približno mesecu do dveh skapirale, da se da potrudit, pa lulaš?!? Kakanje je starajša 90% obvladala v dveh mesecih, Mlajša pa prehitro kaka, ne uspe zadržat - to pa še čakamo. Plenico sem ukinila prvi pri približno 20m.
|