|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ideje za kosilo pri 10m
30.11.2009 20:18:11   
sabi
pozdravljene
mene pa zanima naslednje:doma immo deset mesečno malčico in pomagite mi, kaj naj ji kuham, nimam več idej-nekatere ste napisale testenine z omakami-kakšnimi omakami(za bolognese je še prehitro ali ne?), potem zelenjavnih kašic se je prenajedla pa tudi ne nasitijo jo preveč, pri mesu v koščkih ji ne paše, če pa zmiksam meso z zelenjavo pa se kremži, špinaa jo napenja,edino golaževa omaka s kus.kusem-to pa je njena slast.
Pomagite mi-kaj naj še naredim?
lp.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 30.11.2009 21:14:23 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pozdravljene
30.11.2009 20:47:30   
miapia
Ponavadi komplicirajo mame, ne otroci. Jaz ji pripravim po enem in istem kopitu - večino je razne zelenjave + OH (krompir, riž, testenine, ajdova kaša, prosena kaša) + vsake par dni meso/ribe + 1x na teden rumenjak. To je to.

Bolognese ji lahko narediš, zakaj ne? Samo ne iz svinjine.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.11.2009 21:33:38   
Urska09
Jaz delam isto kot miapia. Zelenjava + žitarice (ali krompir) + meso (vsak drug dan). Kar pomisli koliko različnih kombinacij lahko pripraviš! Za boljši okus pa dodaš še kakšna zelišča (peteršilj, bazilika, majaron,...), žličko olja (olivno, repično) ali mal putrčka ali kislo smetano. Aja, pa pikico soli tud že dam. Ampak res samo pikico. Mnjami, kako je dobro! Še jaz se fino najem, ker tamali ne kuham več posebej. Raje sem našo kuhinjo prilagodila njej.

Bolognese? Zakaj pa ne? Naša je to prvič jedla pri 8,5 mes.

Evo, en preprost in zelo okusen recept: skuhaj brokoli in cvetačo, posebej skuhaj polento. Nato vse zmešaš, po potrebi zaliješ z vodo, v kateri se je kuhala zelenjava, dodaš kislo smetano in nariban parmezan. Božansko!! Za tamalo še pretlačim z vilico. Probaj, ne bo ti žal! Namesto brokolija in cvetače lahko daš korenje.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.12.2009 7:40:31   
Katy78
Moj Nik k testeninam obožuje omako iz bučk in paradižnika. Bučke olupim in kar naribam, paradižnik tudi olupim in narežem na majhne koščke, potem podušim na olivnem olju in zalivam z malo vode ter dodam začimbe - bazilika, rožmarin, majaron itd. Na koncu dodam 2 majhni žlički sira za mazanje ali pa naribam noter parmezan. Posolim čisto malo, ker je sir že slan. Mali to ful obožuje. Bolognese tudi lahko narediš.

Drugače pa kuham razne zelenjavne omake in zraven npr. pire, polento in telečji/goveji golaž, rižoto s piščancem (isto naredim tako "rižoto" iz prosene kaše), obaro iz piščanca in ajdove žgance, špinača in pire krompir, sladko zelje, kisla repa, tople kumare, danes bo puranji file v malo smetanove omake in zraven kuskus. Meso dobi 4x na teden, 1x pa ribo. Kuham mu tudi ajdovo kašo in jo ima rad, zraven pa zelenjavna ali zel.-mesna omaka in podobno. Zadnjič je poskusil tudi pražen krompir in mu je bil dober.

Če otrok je različne vrste zelenjave, imaš kombinacij malo morje, pa malo domišljije zraven, pa bo. Okus pa izboljšaj tako, da malo posoliš in dodaš malo kisle smetane, malo masla ali sirčka. V bistvu lahko pri tej starosti je vse, kar jemo odrasli, le malo manj slano in začinjeno in pa seveda ne medu, oreščkov ipd.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.12.2009 8:24:01   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Moj Nik k testeninam obožuje omako iz bučk in paradižnika.

Katy, točno tako omako delam tud jaz. Na koncu dodam še mal kisle smetane (pri nas je nepogrešljiva user posted image ). Zraven največkrat skuham piro namesto testenin.

Rižote in "rižote" so pa sploh super. Namesto riža velikokrat uporabim ješprenj. Al pa ajdovo kašo.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.12.2009 21:34:47   
hedviga

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Jaz delam isto kot miapia. Zelenjava + žitarice (ali krompir) + meso (vsak drug dan). Kar pomisli koliko različnih kombinacij lahko pripraviš! Za boljši okus pa dodaš še kakšna zelišča (peteršilj, bazilika, majaron,...), žličko olja (olivno, repično) ali mal putrčka ali kislo smetano. Aja, pa pikico soli tud že dam. Ampak res samo pikico. Mnjami, kako je dobro! Še jaz se fino najem, ker tamali ne kuham več posebej. Raje sem našo kuhinjo prilagodila njej.

Bolognese? Zakaj pa ne? Naša je to prvič jedla pri 8,5 mes.

Evo, en preprost in zelo okusen recept: skuhaj brokoli in cvetačo, posebej skuhaj polento. Nato vse zmešaš, po potrebi zaliješ z vodo, v kateri se je kuhala zelenjava, dodaš kislo smetano in nariban parmezan. Božansko!! Za tamalo še pretlačim z vilico. Probaj, ne bo ti žal! Namesto brokolija in cvetače lahko daš korenje.

...ali pa bučke. če jih naribaš je ful hitro narejeno.

Sicer pa je res najbolje da se prepustiš navdihu. kar je v hladilniku pa malo počaraš. Jaz tako počnem (pa po enačbi zelenjava+oh+meso ali kaj drugega beljakovinskega). Včasih rata boljše, včasih slabše. Kar se obnese še kdaj ponovim...Mogoče pa razmisli da bi kuhala enake jedi kot za ostale le prilagojeno... V to smer zdaj jaz razmišljam...

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?