|
RE: babi, babica, nona... 27.11.2009 19:24:07
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja no, pa ko smo ravno pri tem: kako bi pa rekli partnerjem od svojih staršev? Dedijeva punca? To se mal hecno sliši, čeprav zaenkrat to uporabljamo, če pač moram razložit komu (mala itak ve po imenu, kdo je to)... babica ona absolutno ne bi hotela bit, ker je res še nekam mlada za babico (no, ma sicer najstniško hči, ampak nekak še ne računa na vnuke ), teta pa tudi ni... Sicer si pa lahko vsi zberejo karkoli, samo ne to, kar sva midva. Dedijevo ženo večinoma kličejo pri nas otroci po imenu. Včasih ji rečejo ta mali otroci teta + ime, ker sama sebi reče teta. Mal hecno tole, teta, ker v bistvu ni teta, ampak ok, če tako hoče, naj pa bo. Kako naj jo pa jaz kličem? Itak da po imenu. Drugače sem pa jaz vrhunsko zakomplicirala kar se imen tiče, ko smo imeli prvega otroka. Vtepla sem si v glavo, da ne moremo imeti dveh babic. Nimam pojma zakaj me je takrat to prijelo. Moja mami je bila babi, moževa pa ni hotela biti stara mama ne oma, ne nona, ne nič, razen mama (njen mož pa ata). Kako naj bo mama, če sem jaz mama (mami) in kako naj bo stari fotr ata, če je mož ata? Že ves ta čas tašča navaja vnuke na mama in ata, jaz pa na stara mama in stari ata. Oni jo tam kličajo mama, ko pa o njej govorimo je pa stara mama. Brez veze v bistvu. Ta hip mi je smešno. Zakaj hudiča nisem mogla navadit otroke na dve babici? Jao, trapasta jaz. Zakaj me ni eden mal opozoril na problem in na možno rešitev, ko sem samo eno videla? Zdaj pa plačujem ceno. Imajo pa še eno babico. Ko se človek loči, dobi z novim možem novo taščo in otroci babico. Ona je babi + ime. Hoče da jo tudi otroka iz prvega zakona tako kličeta. Ponavadi jo kličeta v resnici samo po imenu.
|
|
|