|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: babi, babica, nona...
27.11.2009 15:59:39   
ronja
no, pa ko smo ravno pri tem: kako bi pa rekli partnerjem od svojih staršev? Dedijeva punca? To se mal hecno sliši, čeprav zaenkrat to uporabljamo, če pač moram razložit komu (mala itak ve po imenu, kdo je to)... babica ona absolutno ne bi hotela bit, ker je res še nekam mlada za babico (no, ma sicer najstniško hči, ampak nekak še ne računa na vnukeuser posted image ), teta pa tudi ni...

Sicer si pa lahko vsi zberejo karkoli, samo ne to, kar sva midva.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 51
27.11.2009 19:24:07   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

no, pa ko smo ravno pri tem: kako bi pa rekli partnerjem od svojih staršev? Dedijeva punca? To se mal hecno sliši, čeprav zaenkrat to uporabljamo, če pač moram razložit komu (mala itak ve po imenu, kdo je to)... babica ona absolutno ne bi hotela bit, ker je res še nekam mlada za babico (no, ma sicer najstniško hči, ampak nekak še ne računa na vnukeuser posted image ), teta pa tudi ni...

Sicer si pa lahko vsi zberejo karkoli, samo ne to, kar sva midva.

Dedijevo ženo večinoma kličejo pri nas otroci po imenu. Včasih ji rečejo ta mali otroci teta + ime, ker sama sebi reče teta. Mal hecno tole, teta, ker v bistvu ni teta, ampak ok, če tako hoče, naj pa bo. Kako naj jo pa jaz kličem?user posted image user posted image  Itak da po imenu.

Drugače sem pa jaz vrhunsko zakomplicirala kar se imen tiče, ko smo imeli prvega otroka. Vtepla sem si v glavo, da ne moremo imeti dveh babic. Nimam pojma zakaj me je takrat to prijelo. Moja mami je bila babi, moževa pa ni hotela biti stara mama ne oma, ne nona, ne nič, razen mama (njen mož pa ata). Kako naj bo mama, če sem jaz mama (mami) in kako naj bo stari fotr ata, če je mož ata? Že ves ta čas tašča navaja vnuke na mama in ata, jaz pa na stara mama in stari ata. Oni jo tam kličajo mama, ko pa o njej govorimo je pa stara mama. Brez veze v bistvu. Ta hip mi je smešno. Zakaj hudiča nisem mogla navadit otroke na dve babici? Jao, trapasta jaz. Zakaj me ni eden mal opozoril na problem in na možno rešitev, ko sem samo eno videla? Zdaj pa plačujem ceno. user posted image user posted image user posted image  
Imajo pa še eno babico. Ko se človek loči, dobi z novim možem novo taščo in otroci babico. Ona je babi + ime. Hoče da jo tudi otroka iz prvega zakona tako kličeta. Ponavadi jo kličeta v resnici samo po imenu.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 52
27.11.2009 23:12:38   
Anonimen
Ufff, no nekaj idej sem dobila, bom predlagala in sporočim kakšna odločitev bo padla. Rija, ti si pa žlehtuser posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
28.11.2009 7:37:23   
Anonimen
oj.

moja starša sta babi Mateja in deda Lojze, njegova mama pa je babi Martina. in tako ju imenujemo že od vsega začetka. nikoli nismo imeli nekih težav.

(odgovor članu Soncnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
28.11.2009 8:11:16   
Anonimen
obe naši babici imata enako ime, poleg tega obe hočeta, da ju Jure kliče babi- no saj malo kruto bi bilo če bi že pri 42. oz. 50. bile npr. omeuser posted image

tako da še ne vem kako se bomo znašli, mogoče babi iz hiše in babi iz blokauser posted image mogoče bo pa sam kaj izumiluser posted image

jaz sem pa mela babico in omo, moj tudi. dedka pa sta oba bila dedi.

ne bi pa nikoli dovolila da bi moj otrok koga drugega kot naju klical mama in ata, ni šans.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
28.11.2009 10:06:58   
ajsek
Pri nas je mami mami, stare mame so pa marsikaj - mama, babi, baka,... Poznam tudi primer, kjer vnuki stare starše kličejo po imenu, pa se to nikomur ne zdi nič groznega.
V glavnem, s tem, kako bodo moji otroci klicali stare starše, se ne mislim prav pretirano ubadat. Bodo že sami pogruntali nek sistem in dokler pri tem ne bodo ravno žaljivi, bo meni ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
28.11.2009 11:10:49   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: Tamika87

ne bi pa nikoli dovolila da bi moj otrok koga drugega kot naju klical mama in ata, ni šans.

Jaz pa ne bi bila nič vesala če bi me pupa klicala mama. Sva mami in oči.

Babice in dedki pa babi ime in dedi ime.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
28.11.2009 13:32:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: alička

Podpis

(odgovor članu alička)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
28.11.2009 13:53:29   
Kepica83
No tudi jaz sem pred kratkim tu zastavla isto vprašanje. Nikakor mi ni bilo jasno kako naj najin otrok kliče dedke in babice. No sedaj se je vse tako lepo rešilo, da bo otrok imel samo enga dedka in babico za klicat. Z taščo in tastom nimamo več stikov. Problem se je rešil sam od sebe. Tako da boma otroka navajala na babi in dedi. čeprav mi je malo smešno da bo moja mama pri 45ih babi. user posted image

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
28.11.2009 15:20:48   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

No tudi jaz sem pred kratkim tu zastavla isto vprašanje. Nikakor mi ni bilo jasno kako naj najin otrok kliče dedke in babice. No sedaj se je vse tako lepo rešilo, da bo otrok imel samo enga dedka in babico za klicat. Z taščo in tastom nimamo več stikov. Problem se je rešil sam od sebe. Tako da boma otroka navajala na babi in dedi. čeprav mi je malo smešno da bo moja mama pri 45ih babi. user posted image

Enkrat boš tudi ta problem morala rešit. Menda ne boste naslednjih 40 let skup skregani.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 60
28.11.2009 15:55:51   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

Enkrat boš tudi ta problem morala rešit. Menda ne boste naslednjih 40 let skup skregani.

Jaz bom. Za mojega pa nevem. Verjetno bo še jim on težje oprostil kot jaz. Me ne moti življenje brez njiju. Mi je prav luštno živet brez podjebavanjauser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 61
28.11.2009 17:36:26   
Gina
Ja, prvo leto res tako misliš, potem pa otroci rastejo, pa ti je ful žalostno, da otroci nimajo babice in dedka, vsi ostali pa imajo. Pa možu na trenutke postane hudo zaradi tega. Pa v resnici boš že v porodnišnici čutila, kako ni fajn, da da so iz moževe družine "grozni" starši. Saj ne rečem, da niso mogoče res grozni, nisem pa zihr,d a se je smiselno 40 let držat. V resnici se mi zdi, da je tudi to mal oz. fejst brez smisla.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 62
28.11.2009 18:02:17   
tweety83
Pri nas bodo vsi babice in dedki,brez kakršnih razlik-ker že itak sami nardimo razlike med njimi ni potrebe da to občutijo tudi otroci.

Edino naša oma je za vse oma in tako bo ostalo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 63
28.11.2009 18:05:02   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ja, prvo leto res tako misliš, potem pa otroci rastejo, pa ti je ful žalostno, da otroci nimajo babice in dedka, vsi ostali pa imajo. Pa možu na trenutke postane hudo zaradi tega. Pa v resnici boš že v porodnišnici čutila, kako ni fajn, da da so iz moževe družine "grozni" starši. Saj ne rečem, da niso mogoče res grozni, nisem pa zihr,d a se je smiselno 40 let držat. V resnici se mi zdi, da je tudi to mal oz. fejst brez smisla.

Ja že, ampak res nimam z njihove strani kaj pogrešat. Saj nista slaba človeka, sta dobra, ampak dobra do sebe. Ona dva ne gledata na sina, ona dva gledata samo na sebe. Da ona dva boljše skozi prideta. Jaz takih ljudi ne prebavljam, kateri gledajo samo da nas bodo v nič dali da bodo oni pol izgledali kot bogovje. Dvomim pa da bosta htela imet stike z vnučkom glede na to da so nas z lahkoto vse 3 vrgli na cesto. To za mene ni družina, in ne dedek pa babica. In na take ljudi se z lahkoto požvižgam. Jih prej nisem poznala in sem živela super brez njih, pa še jih sedaj ne rabim. Možu pa ne bom preprečevala stikov. Ampak zaenkrat še je on bolj nastrojen proti njim. Zadnjič ju je videl 25.10. od takrat ni nihče poklical. Pol jima že tako odgovarja. Nam pa tudi. Imava svoje življenje, svoje skrbi.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 64
28.11.2009 18:14:28   
Najki
Pri nas bo preprosto - moja bosta dedek in babica, ker smo ljubljancani, njegova pa nono in nona ker sta primorca.

Kepica, te popolnoma razumem, vendar se bo morda otrok kasneje spraseval, zakaj ga babica in dedek ne marata oziroma kje sta in kdo sta, zakaj imajo ostali 2 babici/dedka, on pa ne. Sem imela podobno dilemo, ampak sem se odlocila, da malega ne bom prikrajsala za del identitete samo zato, ker smo odrasli neumni/trmasti. Pa tudi obozujejo svojega vnucka, tako da je vse skupaj lazje, kakor izgleda. Mali ma pravico imeti stike z vsemi, tudi ce se jaz ne razumem z njimi. Upam, da boste nasli mirno resitev.

< Sporočilo je popravil Najki -- 28.11.2009 18:24:17 >

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 65
28.11.2009 20:04:05   
tasa_m
od obeh sta babi in dedi. Zraven poveva še ime user posted image

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 66
28.11.2009 22:02:56   
Snoopyka
mi bomo pa našo pupo navajal, kr tko,didi (je tast bosanc), moj oče je sicer pokojen, ampak ko bo govora o njem bo dedek..............mama in tašča bosta obe babici,........prababici sta manca (markovsko) in nana.........pradedka sta dedi.....prapradedek ki ga pa še trenutn ima pa bo deda.... no in je stvar rešena, eni preveč zakomlicirajo, je pa res, da če gremo h keri bbabici je  to moja mama, ker živiva v isti hiši ko tašča, samo v drugem spratu....user posted image

7.7.2009 ob 16.30h je prijokala na svet 3732g težka in 52cm velika punčka Albina <3<3<3

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 67
29.11.2009 17:11:03   
maja24
IZVIRNO SPOROČILO: tedy

hm user posted image  ne vem zakaj naj bi babice pa dedke klical tko in drugač...
mislim da je to čist odvisn kako otroka naučiš.
pri nas sploh ni bilo dileme - babi je moja mami in babi je
mami od mojega partnerja, prav tako je dedi moj oče in partnerjev.
in otrok je to čist normalno sprejel.
pa to mi je čist mem, da otrok pričakuje samo eno babi ko sliši besedo "babi".
tuki potem neki ni ok - očitno ne ve da ima dve? user posted image
pa da se ukvarjate s takimi stvarmi da vaše mame oz. tašče ne vejo
kako bi se klicale... mi jih sploh nismo sprašval kako bi se "klicale".
babice so obe pa basta. če jim je všeč al pa ne.

Podpisuser posted image

Tu mač kompliciranja,kr neki.

Ela čebela

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
29.11.2009 20:30:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: alička

ja no, ampak v bistvu sta vidva mama in ata al ne? Saj drugače bova midva tudi Jureta navadila da bova mami in ati.

(odgovor članu alička)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Prvorojenec
F*R*U

Ste si za prvorojenca želeli simka ali hčerko?

sin (25%)

hči (29%)

vseeno mi je bilo (45%)

Število vseh glasov: 229

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!