|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: babi, babica, nona...
27.11.2009 8:44:11   
mišk
Moja starša sta za hčerki mama in ata, moževa starša pa dedi in babi.
Moja mami se pa nikakor ni mogla strinjat, da bi bla babi, ker pol se kao počut stara 80 let! (vnukinjo je dobila pri 45-ih)

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
27.11.2009 8:46:12   
botrca
Moja starša sta oma in deda, moževa mama (tasta nimam več) pa babica.

Kak pa naj vnuk ali vnukinja kličeta stare starše?

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
27.11.2009 8:50:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
27.11.2009 8:50:59   
madela
Pri nas je pa tako,da je prababica-oma,moja mama je babi in njegova mama je deklica user posted image
Do te deklice smo pa prišli na mal hecen način. Moji hčeri je vedno govorila,da je lepa mala deklica in ona je temu nasprotovala in ji je nazaj govorila,da je ona deklica in tako je potem tudi ostalo.
Ne rabim govorit,kako to tašči ustreza,a ne? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
27.11.2009 8:51:37   
enea
Pri nas je tako da imava z možem samo mami, in sta za najini hčerki noni, obe sta pa postali pri 50 oz. 49 letih. Ko se je tavelika rodila je bil očim od moža še živ in je tudi njega klicala nono( je umrl lani- 1 hčerka je pa letos stara 7 let, tamala pa 2 leti).

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 30
27.11.2009 8:57:44   
mateyka
pa naj jo kliče po imenu? naša svojo švedsko babi noče klicat farmur (kot bi jo po švedsko), čeprav dedija pa kliče farfar (go figure user posted image ) in sem ji potem nekaj razlagala, da je farmur v resnici babi Lilian. no zdaj jo pa kliče tako user posted image samo po moje tašči to ne bo ravno ful všeč - je taka, rahlo naci švedinja user posted image

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 31
27.11.2009 8:59:54   
emaa
Imajo samo babici, ena je babi oz. biba, druga je Nan oz. Nani, moja babica je bila nona (Štajerka drugač, ampak, da ni bla oma), dedek deda, druga dva pa Nan in Taid. Mojih starih staršev ni več.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 32
27.11.2009 9:07:20   
Dudica1
Pri nas so njegovi starši dedi in babi...moja starša pa mama in ata...čeprav so zdaj moji preseljeni na primorsko ne bomo spreminjali user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
27.11.2009 9:09:08   
enea

IZVIRNO SPOROČILO: *Angelina*

Kako kličete svoje stare starše? Kako vaši otroci kličejo vaše starše, starše od vašega partnerja?

Moji starši so za mojega sina babi in dida, od partnerja starši pa dedi oz. dedek in pa ?

Kakšen predlog morda?

Pa naj jo kliče po imenu babi ...... (dam primer babi Marija)user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
27.11.2009 9:49:21   
Katy78
Jaz sem očetove starše klicala babi in dedi, mamine pa mama in ata. Se mi je zdelo fajn in nikoli ni bilo dvoma kdo je kdo. Sem mislila, da bi isto "uvedla" tudi pri svojem sinu, ampak tako moji kot moževi starši malemu vedno rečejo "pridi k babi/dediju", tako da bomo očitno imeli dve babici in dva dedija pa njihova imena zraven. user posted image

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 35
27.11.2009 10:02:31   
barika
Jaz svoji stari mami kličem mama + zraven ime, svojo mamo kličem mami, moj pa peni zraven, ker nikoli ne ve, koga mislim, ker on svojo mamico kliče mama.
Moj sin kliče obe prababici mama, moja mami je stara mama (ampak ona to noče biti, ker je še premlada user posted image in hoče, da jo kliče po imenu, to pa jaz ne dovolim, ker se mi zdi nespoštljivo), moj ati je dida. Po partnerjevi strani sta pa babica in deda.

< Sporočilo je popravil barika -- 27.11.2009 10:03:15 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 36
27.11.2009 10:14:30   
loncica
Pri nas je tudi smešno, midva z možem sva mami in ati, moja starša sta babi in dedi, moja stara starša (smo sosedi) pa sta mama in ata (ker je tako slišal od mene). Malce čudno, ampak tako se je navadil.

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 37
27.11.2009 10:37:00   
asso

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

hm user posted image  ne vem zakaj naj bi babice pa dedke klical tko in drugač...
mislim da je to čist odvisn kako otroka naučiš.
pri nas sploh ni bilo dileme - babi je moja mami in babi je
mami od mojega partnerja, prav tako je dedi moj oče in partnerjev.
in otrok je to čist normalno sprejel.
pa to mi je čist mem, da otrok pričakuje samo eno babi ko sliši besedo "babi".
tuki potem neki ni ok - očitno ne ve da ima dve? user posted image
pa da se ukvarjate s takimi stvarmi da vaše mame oz. tašče ne vejo
kako bi se klicale... mi jih sploh nismo sprašval kako bi se "klicale".
babice so obe pa basta. če jim je všeč al pa ne.

To tudi meni ni jasno... pri meni je bilo logično, da imata dve babici/noni in dva dedka/nonota... zdej da bi pa za vsakega nek svoj nadimek mi je čisto mimo, pač nona M in nona N... pa sej otroci niso tako neumni... oz. s tem jih se mi zdi mi delamo...
Če moja pride domov, da ne vem katera sošolka pa ima babico (ker mi imamo nono) ji lepo razložim, da to je isto kot nona, pač moja oz. očetova mama... samo drugače rečeno...
Ne vem no...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
27.11.2009 10:47:54   
mate0ja
Da povem mojo zgodbo. Po moje čist zmaga. Jest imam še oba kompleta starih staršev. Ko sva bila z bratom manjša, so bili vsi ata in mama. Ko so bli pa skupej so bli pa problemi, ker imata obe mami enako ime in sva jih sama ločila. Sta ble mama iz kuhinje (tista ki živi v isti hiši kot mi), druga pa je bla mama iz Tržiča. Ata sta bla pa po imenih. Rešen problem. Zdej mam pa jest eno malčico, ki ima dve babici, enega dedija, tri prababice in dva pradedka. Zdej se pa pejt. Babice sta obe babice, čeprav je moja mama podzavestno babi iz B...(kraja kjer živi), prababice se je v naši družini klicalo mati ampak men ta beseda ne gre iz ust. Kljub temu, da so pradedki in prababice stari že 75 + se mi ne dzijo da bi bli mati in dedek tko da njih kliče ata in mama. Mamo pa guuuuuuuuuuuddddeee probleme z mojim očetom. On ne bo dedi in pika. Skos govori, da je ata in zdej je ratov ata dedi. user posted image A je komu kaj jasno? Še men ni user posted image

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 39
27.11.2009 10:50:59   
kayica24
Naša bo stare starše klicala po imenih...

Npr...babi Meta in babi Tanja...

In sta obe lepo babi...

23.2. nama je polepšala življenje lepotička Marinela...

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
27.11.2009 10:52:19   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: asso

IZVIRNO SPOROČILO: tedy

hm user posted image  ne vem zakaj naj bi babice pa dedke klical tko in drugač...
mislim da je to čist odvisn kako otroka naučiš.
pri nas sploh ni bilo dileme - babi je moja mami in babi je
mami od mojega partnerja, prav tako je dedi moj oče in partnerjev.
in otrok je to čist normalno sprejel.
pa to mi je čist mem, da otrok pričakuje samo eno babi ko sliši besedo "babi".
tuki potem neki ni ok - očitno ne ve da ima dve? user posted image
pa da se ukvarjate s takimi stvarmi da vaše mame oz. tašče ne vejo
kako bi se klicale... mi jih sploh nismo sprašval kako bi se "klicale".
babice so obe pa basta. če jim je všeč al pa ne.

To tudi meni ni jasno... pri meni je bilo logično, da imata dve babici/noni in dva dedka/nonota... zdej da bi pa za vsakega nek svoj nadimek mi je čisto mimo, pač nona M in nona N... pa sej otroci niso tako neumni... oz. s tem jih se mi zdi mi delamo...
Če moja pride domov, da ne vem katera sošolka pa ima babico (ker mi imamo nono) ji lepo razložim, da to je isto kot nona, pač moja oz. očetova mama... samo drugače rečeno...
Ne vem no...

nona in nono sta primorca, babi je dolenjka (oz. štajerka) in seveda je pomembno, da so tudi nonoti/ babi zadovoljni z "imenom".

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 41
27.11.2009 10:57:57   
tejči28
Mi jih kličemo kar babi in dedi pa ime zraven,tak je sestra navadla svoje otroke in bo tudi tako ostalo.Da bi bila babica ni šans,ker se ne počuti tak staro,mojo babi pa kličemo oma in je problem rešen.

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 42
27.11.2009 10:59:21   
malicki
Pri nas so oboji stari starši babica (ozir. babi, baba - odvisno od naše tamale user posted image ) in dedek (ozir dedi, deda...). Če je potrebno zraven dodamo samo še ime in hči ni bila nikoli zmedena.

Prababici pa sta ostali stara mama in babica, tako ju kličeta že 2 generaciji in tako je tudi ostalo.

Res ne vem kaj ene babice tako komplicirajo glede tega.

lp

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
27.11.2009 11:06:51   
Čmrlika
Zanimiva zadeva vsekakor
 Naša pupika ima moja starša za dedi in babi, potem pa je od mojga lubija oče že pokojen tako da tu ni blo problema, je pa nastal, ko je njegova mami rekla, da ona ne bo nona, čeprav je doma s primorskega, user posted image , midva sva seveda komaj čakala,da jo navadiva da je ona nona...user posted image
je hotla bit tud ona babi, po slovensko je rekla.user posted image
 zdaj mala pač kliče vsako zraven še po imenu,( je kr sama tako začela)  in tud mi ji tako govorimo, kaj čemo. potem je tu še seveda nona opd mojega, ki je zdaj tud za tamalo pač nona, jaz na srečo starih staršev v sloveniji več nimam, imam eno v srbiji, ki je pa še ne pozna, tako da smo to zaenkrat še spustili user posted image , ima pa moj še babico tu na štajerskem in tu pa je bil spet problem, ker bi ona tud bla babi user posted image  in ne prababica, Grrr...tako da je tud ona dobila zraven ime in verjamem da moji tamali pri dobrem letu in pol nin ič jasno user posted image

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 44
27.11.2009 11:34:00   
viva
Pri nas imamo babi in dedi iz.... ( kraj kjer živita ), moja stara mama pa je mama + ime. Nobene zmede user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 45
27.11.2009 11:57:29   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

On ne bo dedi in pika. Skos govori, da je ata in zdej je ratov ata dedi. user posted image A je komu kaj jasno? Še men ni user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
27.11.2009 14:37:02   
ninocka
Tasca je nana, moja mami je pa babi. Je pa hotla bit tud moja mami nana, pa ker je blo ze zasedeno, je zdaj zadovoljan tudi z babi. Men je pa babi bolj vsec kot nana (tko in drugace user posted image ).

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 47
27.11.2009 15:04:42   
cukr07
Pri nas so imamo babi in dedija po obeh straneh, pa imena dodamo zraven, da se ve za koga se gre.

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 48
27.11.2009 15:34:57   
F*S*M
IZVIRNO SPOROČILO: cukr07

Pri nas so imamo babi in dedija po obeh straneh, pa imena dodamo zraven, da se ve za koga se gre.

Enako, samo pri prababicah je pa od mojga oma, po moji strani je pa kar mama, saj jo tudi jaz tako kličem, praded je pa aka

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 49
27.11.2009 15:52:54   
ronja
Edino kar ne more bit je babi oz babica

Pa saj je lahko ena babi in druga babica - kje je problem? jaz bi tudi najrašj bila babi ali babica, ko bo prišlo tako daleč, ostalo mi je tuje. Sicer pa lahko rečeš babi+ime/vzdevek (če je Alenka predolgo, naj bo Lenka, to majo otroci radi), pa se ve, za katero gre, saj otroci hitro skapirajo!

Pri dedkih je bilo pri nas izi: moj oče si je želel biti dedi, tastu je bilo vseeno in si je izbral deda. Ronja ni znala rečt dedi in je prišlo dida in še zdaj dostikrat tako rečemo, ker je vsem simpatično. Malo pa še meša, reče obema dida dostikratuser posted image .

Tašča pa si je takoj rezervirala babi in rekla, da naj bo moja mami babica, da ji to tako paše. Moji mami je bilo vseeno in ok, sta bili babi in babica. Vse ok, dokler Ronja ni začela govorit - seveda jo je tašča strenirala rečt babi, heheuser posted image , ampak mala je potem obema govorila babi. nato sem jo sama učila rečt še babica, da bi ju ločila, ampak zdaj pa mala obema reče babicauser posted image .
POtem se je moja mami spomnila, da pa ona ne bi bila babica (to se je spomnila po dveh letih - baje zato, da ne bosta isto, ker je bilo babi in babica preveč podobno), ampak baba. Da je to po staroslovansko "modra ženska". Sem sicer pripomnila, da ima v sodobni slovenščini pa en drug pomen (kar sicer kot lingvistka gotovo veuser posted image ), ampak če želi, naj bo, se bomo že navadili. In tako midva govoriva moji mami babica baba in tašči babi. Ampak tamala se ne da in obema reče babica - ena je babica baba+ime, druga pa babica+ime. (pri tem, da je imen nisva učila, je kar sama pobrala)... Očitno je tamala po meni - čvekava - zakaj bi povedala samo 1 besedo, če lahko za isto osebo uporabi 3?user posted image
Tak da lahko uporabljate tudi baba - ampak jaz si po pravici povedano tega ne bi upala predlagat tašči, ni zdravo za odnoseuser posted image .

Ampak odkar govori, si jaz rečem, da naj se kar sami zmenijo. Midva govoriva, kot sta onidve želeli, ampak to je to.

mama/mami/mamica pa ne bi dovolila, to sem pa jaz, tudi oči je samo lubi, tu pa nimajo kaj - prednost domačega igriščauser posted image .

Babic in dedkov nimam več živih, lubi ima še eno babico in za malidve je to prababica, ampak glede na to, da jo je videla ravno ene 2x, mislim, da je čisto vseeno, kako ji rečemo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?