Gina
|
Ne Tjazy, ne vzgojimo tako fantkov, da so potem takšni. Moški prinesejo svoj ekstremno močan ego s sabo na svet. Ženske večinoma nimamo takega. Problemi postanejo, ker ima današnja, moderna ženska veliko več dela, kot so ga imele naše babice ali naše mame. Ne zmore več vsega sama. Sploh, kadar nima nobene pomoči od kjerkoli. Pa tudi če jo ima, se ji neumno zdi, da mora delati toliko kot moški + celo gospodinjstvo (odtenki obstajajo, a ne, o tem smo že pisali) + komplet skrb za otroke (spet odtenki, nekateri moški so z njimi 1 urco zvečer, drugi so čez vikende, tretji jih peljejo ven malo...). Ampak vedno, če odštejemo tistih 10% moških, ki so bolj jin kot jang, je tričetrt na ženski. In uspevajo samo tisti zakoni, kjer ženska na to ne gleda tragično. Kjer se ženski zdi, da je vse, kar moški sploh naredi, ful veliko, kjer ga neprestano za to hvali in mu daje občutek vrednosti. Otročje, vem, ampak poglej malo okrog sebe. Točno tako je. In ne mi govorit, da je to samo vzgoja. NI! Moškim je najprej hobi, potem pa družina. Ne poznam niti enega, ki mu to ne bi bilo. Če odštejem tistih 10% moških, ki delujejo po žensko (po jin principu), pa še od tistih niti enega ne poznam. In kaj je dosegla tvoja žena potemtakem: šla je 2x v šoping in k frizerju - jaz isto, pa ti: naredil si pavzo - moj jo je npr. tudi, oz je nekoliko zmanjšal "hobi obveznosti". Ampak če vse skupaj sešteješ, mora ženska še vedno najavljat svoje izhode mesec dni naprej (karikiram), moški pa napove pol ure prej, da zdaj pa gre. Ženska ima sicer pravico do aerobike ali kaj podobnega, če je to v primernih urah, moški si pa vzame čas, kadar so razmere njemu ustrezne (je ravno turnir, je vreme za tenis...). Ne, ne, moške poganja ego. Oni so lovci po duši, so v tem smislu neobremenjeni s familijo. Če se jim da, naredijo, če pa ne, pa ne. Potem postane tu še en problem. Ženska ugotovi, da je za "vse" sama in svojega moškega ali neprestano mori, naj se spremeni, naj ne hodi okrog, naj ji pomaga, ali pa ga vzame takega kot je - vendar tu obstaja nevarnost, da ga neha spoštovati. Saj v bistvu bi ji bilo pogosto lažje, da je sama, ker ji ta borba ali pa ta "samota" žre energijo. Moški tega niso še doumeli, ker jim osebna svoboda, sprostitev, pomenita več kot skrb za mladiče. Slednje jim je v glavnem neka obveza za samo občasno. Izzvamemo tiste vikende ali večere, kar je itak minimum, ki se pričakuje in je ravno meja med tistim, ko ženska razmmišlja ali je to dovolj, da ne bo znorela zraven od preobremenjenosti. No, malo sem karikirala, ampak če sešteješ vse skupaj je v bistvu vseeno, ali se prepiraš ali ne. Stvar ni dosti drugačna. Moški so egoistični po naravi. In lahko greš narazen ali ne, vedno boš naletel spet na moški primerek vrste. Z odtenki seveda. Potem se pa lahko samo odločiš, kateri odtenki so ti bolj všeč, služba, šport, popivanje, spanje celo popoldne, TV in računalnik celo popoldne (z moške strani seveda), druženje s prijatelji - ker to vse so moški hobiji, ki so na vrsti pred družino. No, me boš popravil, tam nekje vzporedno z družino. Čeprav jaz mislim, da moški hočejo imeti oboje, ampak hočejo imeti žensko, ki "razume" njegov hobi. Če ženska ne razume tega, gredo moški raje narazen. Torej jim vendarle hobi več pomeni. Pa odtenki so tudi v količini časa in dela, ki ga v družino moški vlaga. Nekateri precej naredijo doma, drugi nič, eni težijo zato, drugi nič, eni se ukvarjajo nekaj z otroki, drugi zelo malo.....odtenki pač. Ampak ko vse sešteješ, je ženska še vedno utrujena, ker je večino vsega na njej. Pa smo spet v začaranem krogu. Torej, kaj je boljše, težit, ali sprejet? Druge variante ni. No, je še tretja, greš narazen. Vidiš še kakšno varianto, ki je učinkovita?
|