|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 10:34:34   
Gina
Ne Tjazy, ne vzgojimo tako fantkov, da so potem takšni. Moški prinesejo svoj ekstremno močan ego s sabo na svet. Ženske večinoma nimamo takega.

Problemi postanejo, ker ima današnja, moderna ženska veliko več dela, kot so ga imele naše babice ali naše mame. Ne zmore več vsega sama. Sploh, kadar nima nobene pomoči od kjerkoli. Pa tudi če jo ima, se ji neumno zdi, da mora delati toliko kot moški + celo gospodinjstvo (odtenki obstajajo, a ne, o tem smo že pisali) + komplet skrb za otroke (spet odtenki, nekateri moški so z njimi 1 urco zvečer, drugi so čez vikende, tretji jih peljejo ven malo...). Ampak vedno, če odštejemo tistih 10% moških, ki so bolj jin kot jang, je tričetrt na ženski. In uspevajo samo tisti zakoni, kjer ženska na to ne gleda tragično. Kjer se ženski zdi, da je vse, kar moški sploh naredi, ful veliko, kjer ga neprestano za to hvali in mu daje občutek vrednosti. Otročje, vem, ampak poglej malo okrog sebe. Točno tako je.

In ne mi govorit, da je to samo vzgoja. NI! Moškim je najprej hobi, potem pa družina. Ne poznam niti enega, ki mu to ne bi bilo. Če odštejem tistih 10% moških, ki delujejo po žensko (po jin principu), pa še od tistih niti enega ne poznam.

In kaj je dosegla tvoja žena potemtakem: šla je 2x v šoping in k frizerju - jaz isto, pa ti: naredil si pavzo - moj jo je npr. tudi, oz je nekoliko zmanjšal "hobi obveznosti". Ampak če vse skupaj sešteješ, mora ženska še vedno najavljat svoje izhode mesec dni naprej (karikiram), moški pa napove pol ure prej, da zdaj pa gre. Ženska ima sicer pravico do aerobike ali kaj podobnega, če je to v primernih urah, moški si pa vzame čas, kadar so razmere njemu ustrezne (je ravno turnir, je vreme za tenis...). Ne, ne, moške poganja ego. Oni so lovci po duši, so v tem smislu neobremenjeni s familijo. Če se jim da, naredijo, če pa ne, pa ne.

Potem postane tu še en problem. Ženska ugotovi, da je za "vse" sama in svojega moškega ali neprestano mori, naj se spremeni, naj ne hodi okrog, naj ji pomaga, ali pa ga vzame takega kot je - vendar tu obstaja nevarnost, da ga neha spoštovati. Saj v bistvu bi ji bilo pogosto lažje, da je sama, ker ji ta borba ali pa ta "samota" žre energijo. Moški tega niso še doumeli, ker jim osebna svoboda, sprostitev, pomenita več kot skrb za mladiče. Slednje jim je v glavnem neka obveza za samo občasno. Izzvamemo tiste vikende ali večere, kar je itak minimum, ki se pričakuje in je ravno meja med tistim, ko ženska razmmišlja ali je to dovolj, da ne bo znorela zraven od preobremenjenosti.

No, malo sem karikirala, ampak če sešteješ vse skupaj je v bistvu vseeno, ali se prepiraš ali ne. Stvar ni dosti drugačna. Moški so egoistični po naravi. In lahko greš narazen ali ne, vedno boš naletel spet na moški primerek vrste. Z odtenki seveda. Potem se pa lahko samo odločiš, kateri odtenki so ti bolj všeč, služba, šport, popivanje, spanje celo popoldne, TV in računalnik celo popoldne (z moške strani seveda), druženje s prijatelji - ker to vse so moški hobiji, ki so na vrsti pred družino. No, me boš popravil, tam nekje vzporedno z družino. Čeprav jaz mislim, da moški hočejo imeti oboje, ampak hočejo imeti žensko, ki "razume" njegov hobi. Če ženska ne razume tega, gredo moški raje narazen. Torej jim vendarle hobi več pomeni. Pa odtenki so tudi v količini časa in dela, ki ga v družino moški vlaga. Nekateri precej naredijo doma, drugi nič, eni težijo zato, drugi nič, eni se ukvarjajo nekaj z otroki, drugi zelo malo.....odtenki pač. Ampak ko vse sešteješ, je ženska še vedno utrujena, ker je večino vsega na njej. Pa smo spet v začaranem krogu.

Torej, kaj je boljše, težit, ali sprejet? Druge variante ni. No, je še tretja, greš narazen. Vidiš še kakšno varianto, ki je učinkovita?

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 11:01:53   
Anonimen

Ja... dobro.. torej smo razlicni.. in organizirani smo v druzine po dva.. in dva.. kar je vsaj med porodnisko samota za enega, ker je eden v sluzbi.. torej to preprosto ni najbolj dobro.

In jaz vidim se eno varijanto.. Organizirajmo druzine, ki vsebuje vec odraslih ljudi. :)-:)-

Tri zenske na porodniski skupaj lepo.. in enkrat ima en moski dopust.. drugic drugi.. tretjic tretji.. in nasploh je vse lazje.. ker ni toliko dela.

Zdaj vse zenske v SLO kuhajo kosilo.. za 3 ali 4 ljudi v povprecju.. potem bi ena skuhala za 4 ali 6 odraslih pa par otrok.. in druge bi bile proste.. In ce pazis enega otroka.. ni bistve razlike, ce se dva zraven.. se lazje je, ko so otroci malo vecji.

In celo lahko naredijo turnir tenisa (vsaj namiznega) kar doma.. Kupijo tenisko mizo.. in ko je cas.. zaigrajo.. torej so posledicno vec doma.

Ziher bi se kvaliteta zivljenja veliko zvisala..

Ampak dokler ljudje se naprej rinejo v to tezavno (v smislu obremenitve) druzinsko zivljenje.. pa tezave vedno bojo.. in brez veze je sploh pisat o tem, kaj naredit.. ker je brez veze.. izguba casa.. Sprejmi.. ali pa ne.. vseeno je..

In se veliko cenejse bi bil life.. ker zdaj dva delata hiso.. potem bi jih recimo 6.. in rabili bi vsaj tretjino kuhenj in aparatov manj... tudi onasnezevanje okolja bi bilo manjse.. guzve na cesti, bi bilo manj..
In ce je eden od moskih mizar, drugi zidar, tretji "toplovodar":)-:)- bi lahko vse sami naredili.. torej spet ceneje..

Edina slabost, je cloveski EGO.., ki hoce lastninit enega cloveka.. in ga maltretirat.. EGO je pa itak samo zato, da se ga preseze.. in ne bi bil vec tako mocan EGO, ker otroci vec ne bi bili vzgojeni tako bedasto, kot danes, da je ena in edina ljubljena.. in potem si lazejo.. kako se ljubijo in hkrati se se bolj sovrazijo..

Torej.. vidim se to varianto.. ki je ucinkovita.. Nemesto narazen.. se bolj skupaj..

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 11:39:07   
Gina
:)-:)-.. tisti hip, ko sem postavila vprašaj, sem vedela, kakšen bo odgovor...:)-:)-

Ja, s tega stališča te čisto razumem. Saj včasih so bile take skupnosti. Več familij skupaj, sicer generacijsko več familij, ampak je bilo na nek način lažje. Samo en je kuhal, samo en je pazil na otroke, samo en je šel na polje, ni bil samo eden za vse, kot je danes.
Ja, tak sistem bo boljši, kot je danes, samo še nismo tam. Ker nismo zreli za to.
Pa ne vem, če ne bi tam prišlo pa do drugih težav. Že če gre več familij na morje, se čez 14 dni začnejo kregat. Je toliko različnih interesov, pogledov na vzgojo, na življenje, drugačnih želja, da je spet vprašanje, kako bi to v praksi izgledalo. Kaj pa vem.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 11:45:43   
Gina
Aja, pa še o egu, ki hoče lastninit. Torej, ali se ti ne zdi, da ima ženska samo dve možnosti: ali moški sam lastnini svojo svobodo, se pravi pravico do tega, da dela kar mu zapaše (hobi), ali pa ženska "lastnini" njegovo svobodo, v smislu, da hoče, da je moški razviti primerek vrste, kot je Joe enkrat napisal, in tudi skrbi za otroke? V vsakem primeru nekdo nekaj lastnini. V prvem primeru moški svoj ego, v drugem pa ženska svojo pravico do pomoči. Torej je spet ženska sama odgovorna ( v večji meri pač kot moški) za otroke, ali pa ima moški občutek, da so lostninili njegovo svobodo na račun obveznosti, čemur se pa večina ni pripravljena odreči (medtem ko se je ženska v tem primeru prisiljena odpovedati svoji pravici do svobode, na račun moške svobode).

Tisto lastninjenje, v smislu moj moški, moja ženska, pa tudi jaz ne razumem prav dobro, ampak večini ljudi je to blizu.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 11:48:44   
Anonimen

Ja sej pravim.. problem bi bil samo EGO..

Zdja nismo zreli? Kdaj pa bomo? Ce govoris, da nismo zreli, se dolgo ne bomo zreli. Ce govoris, da smo zreli.. potem pa smo zreli.

Ce verjames da si bolan.. potem zbolis.. ce verjames, da si zdrav.. si zdrav..

Torej... ZRELI SMO!! Kdor pa misli, da ni.. se naj pa se malo v dvoje zafrkava.. :)-:)-

Cas je za spremembo sistema.. ker dolgcas je ze malo.. Tudi forum je ze dolgocasen.. eno in isto.. ta me je prevaral.. tega ni doma.. tasca ne ve kam bi se dala.. pa seks tezave na tisoc in en nacin..

To smo ze vse obdelali.. dejmo kaj novega.. :kuza::kuza:

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 11:50:36   
Gina
:)-:)- ja no, zakaj pa moraš to tolikokrat slišat....saj veš, da v bistvu itak vse samo sebi govorimo....:)-:)-

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 12:02:15   
Anonimen

V principu res..

Torej.. bom jaz tole probal zdaj v praksi..

Upam, da so tiste tri kandidatke od petka se vedno za.. :)-:)-

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 12:25:22   
Gina
:)-:)-...jaz sem se pa spraševala, če že tako živiš...:)-:)-

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 21:30:29   
Meggi
Ma vidva sta mi face. Dej Gina, ne vem, če ne bom dala tvojo doktrino prebrat moemu dragemu možu- me zanima če bi si upal kaj odgovorit ? Čisto po moško, kot si ti predvidla. Se strinjam s tabo- ma za kozlat res.

A si res ne znamo ali ne upamo ženske VEČ VZET ZASE?

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 22:24:12   
Gina
Ni fora, da si ne upamo. Prisiljene smo.:)

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Kako bi ve reagirale
21.6.2005 8:06:54   
Anonimen

Glede lastninjena sem mislil na to lastninjenje.. moj moski.. moja zenska..

Drugace pa je tako, da ne samo moski lastnini svoj EGO.. ampak tudi zenska lastnini svoj EGO. Je pa res, da je to malo drugacen EGO.
Kadar pises o moskih in zenskah ne smes biti niti na zenski strani niti na moski.. se moras odmaknit, ker drugace nehote vec dobrih argumentov najdes za zensko.. in potem je celotno pisanje brezpredmetno, ker vpletes svoja dozivetja..

Zenska lastnini mosko svobodo.. Hmm.
Ce ima moski otroka, mora zanj tudi skrbet.. in to je se vedno svoboda.. ker je po svoji svobodi imel otroka. Torej mu zenska ne jemlje svobodo.. ampak ga spomni, da ni ravno prevec odgovoren.. Ce moski to vzame kot jemanje svobode, ima samo malo nizji IQ. Pac.. so ljudje, ki niso najbolj bisti in ne dojamejo vsega tako hitro.
To pa ni kriminal ali za obsojat.. pac pa ne vzames taksnega cloveka za partnerja, ker ves, da bos imel tezave. Ce pa si to prepozno ugotovil, pol pa ne vem..

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   Kako bi ve reagirale
21.6.2005 8:11:05   
Anonimen

Ja meggi.. to je res.. Veliko zensk, se danes ne ceni in predno poskrbijo zase, zelijo skrbeti za druge.

Zenske imajo prevec tolerance..

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   Kako bi ve reagirale
21.6.2005 8:50:43   
Gina
Eh, Tjazy, je brezpredmetno, ker očitno gledava vsak iz svoje strani. Ti ne moreš iz svoje moške kože, jaz ne iz svoje ženske.

Moški ne skrbijo v enaki meri za mladiče nikdar, če jim le njihov jang kolikortoliko dobro dela, se pravi niso med tistimi 10%, ki so obrnili svoje poslanstvo. Ne znajo, ne zmorejo, pa če se ti še toliko prepričuješ, da to ni res. So odtenki, saj pravim. Pa če misliš, da moj ne skrbi, se motiš. Kadar le ni v službi ali ne športa, se zelo veliko ukvarja z otroki, ne gre za to. Tudi ko ženske rečejo, moj se pa veliko ukvarja, mislijo točno to, kar sem jaz zdajle napisala: kadar nima službe ali hobija. O tem smo govorili in o ničemer drugem. Nismo se pogovarjali o moških na splošno, češ da nič ne delajo, nikakor ne. Govorili smo o močnem egu, ki si vzame čas zase, ko ga rabi (na račun drugega-ženske) in izključno o tem, pa o odtenkih - količini in vrsti reči, ki jih moški dela - en to, drug drugo, en več, drugi manj - ravno to je pa zelo pomembno, kakšnega si izbereš, se strinjam absolutno.

Saj pravim, brez veze, ljudje pa tako ali tako ne dojamejo. Vsak mora svojo šolo skozi dat, pa če ne vem kaj napišeš, ne bo verjel, dokler ne bo sam do tega prišel. Še vedno se jim zdi, da kreganje in teženje pomaga. Ne pomaga. Dolgoročno ne. Uspevajo samo tisti zakoni, katerih ženske ne jemljejo svojega nenehnega dela kot suženjstvo, ki svojega moškega razumejo, podpirajo in za tisto, kar zmore naredit, npr. če skrbijo za mladiče na zgoraj opisan način, ali če od jutra do večera delajo ali karkoli pač že..cenijo. Tako je. Lahko si vsak prebere zgoraj napisane odgovore. Ene pravijo, moj je fajn, ful dela v službi, pa še pomaga, druge rečejo moj ves čas dela, ali pa športa, dost ga mam. Po moje so pa oboji tam nekje kar se dela tiče. Samo ženske različno dojemajo. Ponavljam se pa kot stara papiga, zato obljubim, da ne bom več o tem nakladala.

Se pa strinjam, da smo preveč tolerantne, ampak to je v ženski naravi, ne moremo čez njo, tako kot moški ne morejo čez svojo. Bolj kot si jin, bolj privlačiš jang in obratno. Samo potem je fino, če najdeš kakšen čisti jang, mislim ne zapackan in zakompleksan, pa obratno tudi.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   Kako bi ve reagirale
21.6.2005 9:11:19   
Anonimen

Aha.. tole mi je pa vsec.. :bravo::bravo:

Jin in jang je pac razlicen.. skupaj je celota in vse je ok..

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   Kako bi ve reagirale
21.6.2005 9:18:42   
Primoza
No to je pa kar malo huda - vloge so zdaj že tako premešane, da ni nič več črno belo.

Če bi bile vse vloge črne in bele, bi bila zdaj ankaa tukaj, kjer sem zdaj jaz, jaz pa bi lomastil po gozdu z gorjačo in iskal plen.

Ženske so(ste) si čisto same krive, če si poleg službe nakopljete na glavo še vso skrb za otroka.

Analiza storilnosti je kompleksna zadeva, vezana na upoštevanje vseh vidikov, ki so povsem enakovredni:

A) Vzgoja in nega otrok.
B) Gospodinjske aktivnosti (vse povezano z gospodinjstvom, čiščenje, kuhanje, nabava, finančne naložbe ipd).
C) službene aktivnosti (vse povezano s službo oziroma morebitno izobraževanje, izpopolnjevanje).

Potem pa hobiji (športanje ipd). Vprašajmo se kaj je namen in kakšni so merljivi učinki.

Povem lahko le merljive učinke pri nama. V službi običajno ne malicam, naredim lahko več kot drugi, iz trgovine nosim vrečke hitreje, po hipermarketu vozim voziček hitreje in ga bolj napolnim. Robo doma hitreje pretovorim. Ankaa v službi ne crkuje tako kot bi drugače, nima težav s hrbtenico ipd.

Malce ozkogledo je gledati na hobije (športanje) kot na neko neproduktivno dejavnost. To še zdaleč ni res!

Razen izredno velike plače, ki ti lahko razbremeni gospodinjska opravila na minimum, je ohranjanje telesa v dobri kondiciji edino zagotovilo, da lahko iz 16 ur dneva izvlečeš s povečano produktivnostjo recimo 20 ur. In potem imaš vsak dan 4 ure viška in to ne glede na spol.

Seveda pa je potrebno skrbeti za čilost cele družine enakomerno - le tako se lahko kar najbolje izkoristi vse človeške potenciale.

Se pravi, če si dvakrat hitrejši, lahko narediš dvakrat več - ali pa enako v dvakrat krajšem času.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   Kako bi ve reagirale
21.6.2005 9:45:47   
Gina
No, primoža, tole je pa zelo tehtno in se strinjam. Problem je v tem, da večina žensk lahko športa samo kadar otroci spijo, ali kadar mož ne športa, ker on ima prednost.

Niso vsi moški taki, kot ti sebe opisuješ. Če pa jaz dobro razmislim, bi se pa moj mogoče celo podobno opisal kot ti. Ker v bistvu res nikoli ne teži, da moram kaj delat ali da moram pospravit, čuva otroka v smeni tako kot ti zdaj, z veseljem gre v trgovino in najbolj srečen je, kadar grem športat z njim (to so zdaj odtenki, ki si jih človek izbere). Samo to ni vedno izvedljivo. V tem primeru ima njegov šport (beri hobi) prednost pred mojim. Ker on se temu odpovedal ne bo, ker samo tako je sposoben lažje premagovat strese današnjega življenja in je bolj učinkovit. No, prilagodil do neke mere jih bo, ampak več pa ne. Vidiš, razloži mi točno s tvojimi besedami. To je vse lepo in prav, ampak jaz bi tudi. On vedno reče, ja pojdi, seveda, vendar je v praksi to težko izvedljivo, ker oba hkrati ne moreva vedno različnih reči počet, pa ker ima dan samo 24 ur. Če hoče on imeti hobi, je to na račun mene. No, saj grem tudi jaz kdaj kam, samo vsekakor ne tolikokrat, kot on. On ima v zavesti, da to rabi in konec. Tudi ti imaš in še ogromno moških. Pa smo spet pri osnovni stvari, okrog katere smo začeli debato. Močan moški ego. Koliko si vidva razdelita te hobije ne morem vedeti, ampak večina si jih sploh ne, v najboljšem primeru se moški malo "nazaj držijo" nekaj časa. Kaj pa vem. Vsekakor je najslabše, če ženska gleda na to tragično. Ne pomaga nikomur. Je pa res, da mora pazit na odtenke, kaj si bo izbrala. jaz tudi z nekom, ki kar naprej pije ne bi mogla bit. Kakšna druga pa z nekom, ki športa. To se mora pa vsaka sama odločit.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   Kako bi ve reagirale
21.6.2005 10:06:32   
Primoza
In kaj je razlika med vajinima športoma, ali se jih ne da do določene mere vliti v "družinskega". Ker potem ubiješ več muh na en mah.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   Kako bi ve reagirale
21.6.2005 10:56:26   
Gina
Ja, imaš prav. Točno to je bilo zame zelo izvedljivo, ko še nismo imeli malega. Moj leti. S padalom in z zmajem. Po hribih hodit mi je fajn, pa njemu tudi in smo včasih to zelo lepo združevali. Zdajle trenutno mi je pa vsakič iti v hribe in tam biti sama s tremi otroki malo tu mač, ker moj itak odleti dol, a ne. Včasih mi paše, 5x na teden pa ne. To ne pomeni 5x na teden kam zelo visoko, lahko tudi nižje, ampak mali ima 12 kg in čeprav imamo zelo dober ruzak, sem jaz malo utrujena po teh turah. Bi raje kaj lahkotnejšega, rolanje npr. ali kaj podobnega. No, saj to tudi grem ali gremo skupaj, ampak ne tako pogosto. Jaz mislim, da ne bo problem, čim bo mali hodil sam po hribih, zdaj trenutno pa je.:) Pa računaj še to, da sem imela rizično nosečnost, pa da celo leto nisem smela nič kaj migat. Še če sem se narobe sklonila, sem začela krvavet. Ni bilo fajn. Zdaj sem pa čisto preveč brez kondicije. Saj bo, se moram malo prisilit, da grem večkrat v hribe, a ne.9nebesa

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   Kako bi ve reagirale
21.6.2005 11:12:25   
Primoza
Potem ti pa moram samo čestitati - ni mačji kašelj iti s tremi nadebudneži v hrib, še posebno če za dol nimaš pomagača.

Tudi nevarno zna biti, ker ima človek z enoletnikom na hrbtu slab reakcijski čas.

Kje pa po navadi operirate, pa priporočam se za geslo od albumov, da vidim udeležence odprav.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   Kako bi ve reagirale
21.6.2005 11:22:00   
Gina
Primoža, saj pravim, da zadnji dve leti štrajkam, se pravi grem na Strmco ali bližnje manjše hribe peš, vse kar je višje (Kovk, Lijak, Krvavec, Vremščica.....) se pa zapeljem gor in gor španciram. Ravno zato, ker enostavno ne zmorem cele poti sama z ruzakom. Če pa ima moj padalo na hrbtu, enostavno ne more še malega nosit. Ni fizične možnosti. Zato zdaj prakticiramo take izlete. Ko bom imela več kondicije, bomo šli pa tudi kam višje. predvsem pa, ko bo mali sam že vsaj del poti zmogel. Jaz sem svoje čase ful po hribih hodila. Kakih 150x na leto na Šmarno goro za kondicijo, vmes pa vse mogoče druge hribe. V glavnem pa res samo Slovenijo. Bo treba se res v roke vzet, pa kar malo prisilit se večkrat tale ruzak na rame dat. Je luštno hodit, pa gore so mi krasna stvar.:)

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   Kako bi ve reagirale
21.6.2005 11:29:53   
Primoza
Potem pa osnove so - samo povratek se ne sme prestavljati predaleč v prihodnost.

Šmarna gora in ostale nižje variante so simpatične tudi za na hitro sam skočit. Npr. po službi, pred večerjo. Tako se najlaje pride do kondicije. Potem je tudi nahrbtnik z otrokom kar naenkrat lažji.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?