|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako bi ve reagirale
18.6.2005 22:46:19   
Meggi

Cel teden sem v službi, pride vikend si dragi mož vzame CEL DAN za tenis turnir. Nima cajta pridit jest, kaj šele za pogovor ali cartanje princeske.

Cel dan sem doma, pucanje na meni, kuhanje, vartvo otroka,........... Bo prišla nedelja, bo pa rekel da ora v službo ker se mudi da nekaj naredi do konca.

KAKO NAJ REAGIRAM? Kuham, ekslozija tik pod robom. Mirim se samo zaradi princeske.

Ja možno da sem kolerik- kot ste spodaj pisale.

A ne bom si delala stroškov z vrečo, bi rajš na njem neki............

Ne vem a je rešitev da grem lepo mirno spat! A kaj ko ne bom mogla zaspat- škoda solz a se mi gravža. Od 8 zjutri pa to 23 je pa res mal preveč moške svobode, ali samo jaz tako razmišljam?

Mi gre na :(( in bruhanje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kako bi ve reagirale
18.6.2005 22:48:24   
Anonimen
Butelj. Egoist.

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kako bi ve reagirale
18.6.2005 22:49:24   
Anonimen
Aja, še kako bi jaz reagirala? Jaz sploh nič več ne "reagiram". Dokler "reagiraš", je še upanje.

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kako bi ve reagirale
18.6.2005 22:54:04   
frutka_
Na tvojem mestu ne bi niti kuhala niti pospavljala ampak bi pobasala malo in se nekam odpeljala na izlet. :morje:
Kaj pa imaš pd tega da pospravljaš in kuhaš, moža ni, očitaš njemu, si žalostna?

Pojdita na "hitro" kosilce nekam in se odpravita na sprehod v gozd ali na kopanje....

Kadar mojega ni doma, običajno vem kdaj bo tako, si splanirava dan tako da nekam greva z malim, ker je taka tuga doma ,če nismo skupaj.Podobno kot opisuješ tudi sama. In v jezi delam neke nespametne zaključke se sekiram in mu očitam...doma te bo delo že počakalo, mala pa ne.
Stari naj uživa z reketom;) vidve se pa lahko tudi imata luštno!:bravo:

Zakaj pa nista šli navijat zanj na turnir?!

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kako bi ve reagirale
18.6.2005 22:57:01   
Spark
Mogoče bi bilo dobro, da greš pa ti drugo soboto nekam za cel dan. Sej vem da bo grozno biti brez otroka cel dan. Ampak, mogoče pa se bo zamislil. On sam doma, pa nekaj skuhat pa še kaj mu pusti za postorit po hiši.
Ja saj vem, da je lažje reči kot pa to naredit.
Lp

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kako bi ve reagirale
18.6.2005 23:04:06   
Meggi
Sej to je ko se ti otrok smili. Njemu tak ne prideš do podna. Ne vem kje je tule moška pamet. Menda si misli, OK. jaz bom zdele uživu ona se bo itak drla se bom gluhga naredu pa bo. Da bi ga v steno zabila

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kako bi ve reagirale
18.6.2005 23:11:12   
lin
Nimam teh izkušenj ker ko naš tati nedela smo zmeraj skupaj.No recimo v ponedeljkih zvečer ima dve urice nogometa in to je vse.
Se mi pa zdi uredu nasvet od frutke,jaz bi na koncu dneva še prespala pri mami za finiš

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kako bi ve reagirale
18.6.2005 23:16:59   
Gina
Joj, meggi, pa saj vsi moški takole okrog vandrajo. Eni po službah, drugi po svojem športu, tretji s prijatelji... se že ponavljam kot papagaj. Ampak če je pa to res. Moj sicer hoče, da grem z njim in je užaljen, če ne grem, ampak vedno se mi pa res ne da cel dan s tremi otroki, pa s tem, da je en komaj eno leto star, okrog vandrat z njim, ko on itak med tem športa.
Samo to se je res brez veze sekirat, ker itak nič ne spremeniš. Jaz se tudi včasih takole jezim, sploh kadar cel dan dela, potem gre pa še športat, ampak saj vidiš, da ima vsak svoj hobi. Če bi imel službo do zvečer, se pa ženske tolažijo, da itak je bogi, ker za družinico dela. Če gre s frendi ven, pa rečejo, da malo miru pa res rabi. Če gre spat, rečejo, revček je utrujen od hude službe, mora malo počivat. Če gre pred hišo avto rihtat rečejo, kako je priden, avto rihta za nas. V glavnem imajo prav, bolje je tako gledat, ker spremenila ga ne boš.

Če se boš jezila, bosta kvečjemu šla skregana spat, pa ti boš slabe volje in slabo boš spala. On se bo mulil ali te ignotriral, naslednjič pa naredil isto, ker moški ne znajo drugače. Če se ne boš jezila, ti bo veselo povedal, kako se je fino imel, obnovil ti bo ves dan in čudno se mu bo zdelo, da se ne jeziš, zato te bo zmasiral in te crkljal. Zdaj pa razmisli, kaj je boljše.:zmeden2:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 7:37:00   
DaisyE
Nic nisi kolerik! Verjetno se ti je cel teden nabiralo, pol pa to... Jaz bi čist isto reagirala, pa vem da nisem kolerik.

Mislim, da je najboljše, da se pogovoriš z njim, ampak ne ko boš jezna. Takrat se ne bosta nič zmenila, samo slabše bo. Ko boš vedela, da se lahko mirno pogovarjaš, mu poskušaj razložit, kako ti je in zakaj ti je tako. Brez obtoževanja, drugače bo verjetno takoj zavzel obrambno pozicijo.

Good luck.

DaisyE

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 8:25:08   
soseda
Frutka:bravo::bravo::bravo:

Najin oči nič ne vandra okoli, le včasih ima kako delo in če ga takrat cel dan ni, si midve po svoje narediva luštno. greva malo ven, v družbo,pa je.
je pa res da se še ni zgodilo da bi prišel ob 23h:(
Vedno pride vsaj tako, da da lupčka :duda: predno gre spat.

LP

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 8:31:06   
Anonimen
Oprosti, megi, bom kr tle pristavil svoj piskrček, saj v bistvu gre za podobne stvar: kako pa bi reagirale, da bi se vsako soboto in nedeljo do desetih, enajstih valjal po postelji? Ve pa ob sedmih auf, pa z otrokom se špilat.

Mater sem jezna glih v tem trenutku...mi kr pokrov dviga. otzrok pa skoz: mama,. mama, mama....:grrr:

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 10:19:13   
DaisyE
Nesi ga k atiju, pa le-ta ne bo več dolgo spal...

:)-:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 11:21:35   
Joe
Težava ni v enem dnevu ali celo tednu odsotnosti, ampak v splošni, vsakodnevni razdelitvi opravil. Z Basijem bi bil v možnem obsegu (npr. po službi oz. ves dan) tudi ves teden brez težav sam, če bi Jana hotela iti na samotno jadranje ali kaj podobno eremitično-individualnega. (Upam, da zanjo velja enako :ups: ).

Kaj naj storiš? Odloži krpo, kuhlo in pralni detergent ter bodita in jejta s punčko zunaj ali pri mami, kolega pa se naj znajde, če ne razume drugega načina. Kakšen teden ali dva se ne bo razburjal in bo jedel zunaj ali na horuk, potem pa se bo oglasila želja po prejšnjem udobju. Takrat bi bila dobra priložnost za kolektivno pogodbo ali pa kaj nasprotnega. Vse življenje je malo predolga doba za slabo voljo.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 12:08:03   
.ču
Tkole vama bom rekla meggi in al bina,pa me spluvejta kukr hočta,...da nista vedve tud sami mal krivi za tako situacijo:zmeden2:z vajinimi:love:
Že v štartu je traba kakšno "dresuro" vžgat,da se to kasnej ne dogaja oz.ne ponavlja,če pa se stalno samo popušča je rezultat tukaj.
In če nas naši dragi kdaj kam povabjo je treba izkorist in it,čeprav se nam dostkrat ne da,pa mislmo da v to družbo ne pašemo,...itd.tisoč in en izgovor...
Le za kdaj pa kdaj pa sem za to,da se partnerja zabavata posebej,...
In zdej kakšen nasvet naj dam na tako situacijo:zmeden2:res samo to,da tud vidve s punčko spakirejta za cel dan,uživejta,...pa zlo kmal se bo treba temeljito pogovort doma...

Jes takga desca ne bi prenašala,pa brez zamere!

Moj:love:je ravn tko po cele dneve odsoten od doma,med tednom se komej kej vidva,pravzaprav se nč,...s ta malima sem v glavnem sama,kadar nista pr tašči v varstvu,ko sm v službi,...
Vendar za vikende se posveti nam,pa dostkrat v petkih šele ponoč pride al pa gre tud v sobotah zvečer še delat,lahko spi samo po par urc in zjutraj normalno vstal z mano in s ta malima,...ker se zaveda,da med tednom ni dost z njima in mu ni težko nobeno stvar nardit,kadarkol...
Pa se ne bi zdej ful preveč hvalila s svojim:love:povem vama samo to,da je blo treba kr nekaj ornk pogovorov,da mu je prišlo v zavest,da sva starša oba in da ni samo na meni,da skrbim za otroka..

Punce,premislte:rozica::rozica:

Lp

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 12:32:02   
Anonimen
Pa sej drgač sploh ni panike, naredi veliko več kot marsikater dec, ampak tole poležavanje zjutraj mi pa najeda živce. Pol se pa z malim nakidava v avto pa greva. Sicer po kašni prekrokani noči tud jst pridem na vrsto za ležat, ampak to je enkrat na dva mesca :zmeden2:

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 12:38:42   
piščanc
al bina men gre tud na živce poležavanje zjutraj, jaz pač moram vstati, ker drugače je joj z otroci, on pa še malo levo, malo desno.... sej drugač ne rečem, priden da je kaj, pranje, pomivanje, pospravljanje je njegovo opravilo, samo zjutraj se komi zvleče iz postelje - zgleda da ima dolgo lajtngo, pa še posoda počaka, otroci pa ne :)-

pikaču, odrasle ljude ne moreš vzgajati, ker so jih vzgojile njihove mame. sprejeti je treba slabe in dobre lastnosti, tako jaz kot tudi on :ups:. Pa kompromisi, kompromisi

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 12:52:08   
JASNA D
Moj mož ne pospravlja, ne pere, ne kuha, ne pomiva posode, ne opere avta, ne sčisti ama baš ništa..... Včeraj zjutraj ob 6. - ih je šel veslat na Sočo in se vrne danes zvečer okoli 22. ure. Dela cele dneve - zjutraj gre ob osmih, domov pride ob 19. zvečer. Vmes pride domov za pol ure, da gre po tamalega v vrtec, pa da nekaj na hitro v želodec vrže...

Pa veste kaj - glede na to, da cele dneve dela, zvečer pa se za tisti slabi dve uri posveti opravilom pri otrocih - skupaj z mano - ga ne zamenjam. Celo na pir gre kdaj s kakim kolegom, ne pa da bi mi kaj pospravil ali pomil. Res je potrebno sklepati kompromise. Na račun takega ubijajočega ritma, pa bomo lahko šli na morje, pa kupili avto, pa kupili hišo, da nam bo v prihodnosti lepše - takrat ga bodo otroci potrebovali še bolj. Raje sedaj par let jebeva ježa zato da bomo skupaj lahko uživali življenje v hiši in ne v tem prekletem blokovskem naslenju, kjer si otroci res nimajo kaj pametnega početi.

Skratka - on skrbi za finance, jaz za dom (čeprav bi rada šla počasi že v službo, a je še nimam:((:((:((:(( ) in od njega res ne pričakujem, da bo opravljal še gospodinjska opravila. Čeprav bi mi zelo pasalo! Moj gre včasih kam za cel teden, pa ne pošizim...

Jasna

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 13:12:52   
Gina
Evo, pa smo spet tam, ženske, ki vzamejo življenje tako kot je, pa se ne razburjajo preveč, so prijazne do svojih decev, zato so oni prijazni do njih nazaj in celo kar nekaj pomagajo, ker se počutijo koristni, ker se njihovo delo ne daje v nič. Ko si vzamejo čas zase, se pa spregleda in razume, čeprav je meni še dandanes to težko vedno sprejet. V vsakem primeru pa je itak na ženski več kot na moškem. Moški imajo to v sebi. Ne morejo drugače, pa če se razburjaš ali ne, jih spremenil ne boš. Jaz ne verjamem, da kdo po tem, ko ima težke razgovore ali leta prepričevanj, spremeni partnerja. Odtenki moških so sicer različni, eni pomagajo pri vzgoji, drugi v gospodinjstvu, tretji pucajo avto, četrti se veliko pogovarjajo, peti so pozorni, šesti so več doma fizično prisotni,...ampak vsega pa ni pri nobenem. Če to lahko sprejmeš, ti je lažje živet.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 13:49:18   
dory
Jah kukr si ga navadla,tazga mas..on ve,da bo doma vse tipi topi,skuhano,oprano ti nasmejana in tamala na voljo...

Kako bi jest reagirala...tamalo v avto si sla na izlet...bos vidla kako bo takoj klicaril kje si...

Zame je to en navadn egoist...da si ne najde niti malo casa za druzino...klinc ga gleda...premisli,reagiraj in vztrajaj pri svojem...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 18:01:13   
bskrle
UF!
Se bosta morala začeti pogovarjatiin skupaj načrtovati!

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Kako bi ve reagirale
19.6.2005 23:26:06   
viv_
Kadar vem da ga za vikend ves dan ne bo, napokam ta malo, pa greva še midve na izlet. Svinjarija doma počaka in pucam lahko tudi kdaj drugič...

Za vikend spimo na izmene - v soboto en vstane s ta malo, v nedeljo pa ta drug.

Bova pa pomoje kmalu lahko oba spala - risanke zjutri že počasi palijo :bravo: Poleg Telebajskov ji je bil danes zelo všeč Roli poli al kaj so že uni vesoljčki...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 3:55:22   
Annny
Tudi on rabi malo časa zase..pusti ga. Saj si tudi ti lahko vzameš nekaj časa zase- mogoče skleni kompromis..enkrat ti, drugič on.
papa:miska:

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 4:58:54   
Meggi
Dobro jutro Annny, pa le nisem edina.

Ne vem a je tale luna + nosečnost mi dala budnost od 3.15 dalje. Pol pa ko začneš spet možgane vklopit pa razmišljat o tem in onem- ni več spanja.

No in tako sem prišla do debate- ki se je presenetljivo odprla. Zgleda da le nisem sama s tem.

Gina-vidim da si kar blizu psihični analizi moškega razmišljanja in dejanja.

No da natrosim še malo več.

Res sem vedla, kdaj to sranje bodo imeli, so se že prej pogovarjali. Res sva šle s princesko ga spremljat oz vmes navijat ker je čisto blizu doma- peš čez travnik. A kaj se mi je gnuslu. Že prej je cel teden jokal koliko ima v službi za delat, pa gor k mojim bi mogli iti pokosit- ker so vsi zdravstveno nemočni. Pol pa mene po tel. kličejo da nas žer stari ata na vratih čaka da ga vzamemo zraven na njegovo bivšo domačijo,..... In jaz se vsa zasekiram in je puna kapa. Seveda ker sem delalaa plane da bo še verjetno nedelja tako glupa tokrat zaradi službe. Bilo bi ok, če bi rekle 13 ur me ne bo,....... bi vzela sttvari in ajde na frjuks. Tak pa si misliš ok, bom doma, itak me čaka vse od celga tedna, pa če zdaj ne bom je spet tu pon, ko ni kej oblečt,.......

No še to. Tam zraven pridejo tudi ostale mamice z otroci ko njihivi ateki špilajo. In kaj počnejo. Ena v 8 mesecu je cel dan zravn od 1o zjutri do 23 je bila še s sinkom 4 leto starem. Jedli sdo kar tam tisti bograč ki so kuali, nič spali. Ona ves čas sedi in res še pivo pije. Tamali se je tisti čas ko sva dve urci šli tja na čvek s princesko vsake pet minut nekaj jokal. Seveda otrok je utrrujen od celga dneva, nenaspan pa še reda nima nobenga. Oprostite, jaz to nisem mogla gledat do 23 ure. Jezna sem pa bla ker sem mojmu prej rekla, da bi šli vsi trije skupaj par sto m. stran poslušat ene pesmice ki sva jih že prejšnji večer šle same poslušat in je princesak uživala. In seveda je bilo tisto moško prepevanje in rahlo popivanje zaradi zgleda "deca" premočno. In sva šle same, pa še nesit sem jo mogla v trebuho pa še enga 4.mes.

No, sem mu povedla potem n nedeljo vse. Na vašo prebiranje prejšnjih postoiv iz drugih debat presenetljivo mirno zame.

Itak sva pa 1, po pol leta popoldne spale 3 ure obe. To pa je bil sploh užitek.

Punce hvala za prisluh in se debata nadaljuje,,,,,,,,, morda prihodnič a bo razplet še boljši.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 8:30:06   
Anonimen

Zenske so same z otroci.. tole poslusam ze zelo dolgo.. OK!
Zakaj tako vzgojite svoje fantke, da so kasneje taksni?

Gina.. ce je to res, kar si napisala.. potem se je cist brez veze jezit, ker itak se ne da nic spremeniti.. tako smo narejeni.. pravis. Torej ste zenske tako narejene, da sitnarite?

Ne vem.. jaz se ne bi ravno s tem sprijaznil.

Ce malo sebe opazujem, potem je res, da moski ima nek notranji boj med svojimi hobiji in otrokom.. in se je sicer pripravljen odpovedat hobijem.. ampak ne cist popolnoma. Se vedno vzdrzuje nit s svojimi hobiji in nekako vozi slalom med obveznostmi z otroki in svojimi hobiji.
Jaz sem tudi prej hodil na pink ponk dvakrat na teden.. zvecer.. in pred porodom sem pac naredil pavzo za 3 mesece.. zdaj pa spet grem obcasno.. Noo bil sem dvakrat.. one pa je bila dvakrat pri frizerju.. pa dvakrat v shopingu brez otroka..
Sicer sem jaz v sluzbi, ki je v bistvu sprostitev.. sprememba..
Moski je lahko oboje.. lahko hodi na svoje aktivnosti.. lahko pa tudi ne hodi..

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Kako bi ve reagirale
20.6.2005 9:07:03   
mamsi
Zakaj pa bi mogle spreminjat moške? Sej moški naj ostane tak kot je, naj ima isto frizuro in čevlje, ki jih rad nosi. Če pa ima nove obveznosti, naj jih pa sprejme in opravlja, še vedno isti. Pač, življenje z otrokom ni isto kot brez, in življenje v dvoje ni isto kot samsko, človek se mora prilagoditi, ne spremeniti. Če se je že odločil, da bo imel družino naj jo ima, če pa gre tu samo za en dan športa, pa res ni panike.;)

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?