mismis -> RE: December 2009 IVF/ICSI (29.12.2009 22:11:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: rojena77 Punce, prosim za pomoč Kaj ste naredile tiste ki ste fasale hiperco? Kdaj izgine? S čim lahko omilim znake? Na vsakih 15 min sem na wc, ne morem niti zravnano hodit, ležim samo na hrbtu. Karkoli..... Hvala vam rojena77, nekako ni možnosti, da omiliš hiperco, razen tega da počivaš in veliko piješ, poleg tega pa spremljaš koliko urina gre ven iz tebe. Malo si poglej tele znake hiperce... Znaki: Blaga oblika Stopnja 1 : napetost v trebuhu in neugodje Stopnja 2 : enako kot stopnja 1 in slabost, bruhanje, in/ali driska, velikost jajčnikov 5-12 cm Zmerna oblika Stopnja 3 : enako kot blaga oblika in ultrazvočno ugotovljen ascites ( voda v trebušni votlini) Huda oblika Stopnja 4 : enako kot zmerna oblika in klinično izražen ascites in ali hidrotoraks ter težave z dihanjem Stopnja 5 : vse navedeno do sedaj in spremembe v volumnu krvi, povečana viskoznost, koagulacijske nepravilnosti, zmanjšana perfuzija in zmanjšano delovanje ledvic Za življensko ogrožene bolnice je dodana še kritična oblika, ki poleg vseh kriterijev 5. stopnje vključuje hematokrit >55%, št. belih krvnih telesc >25000, odpoved ledvic, tromboembolične spremembe in akutna dihalna stiska. Če so bolečine hude, vročina, bruhanje je treba v bolnico. Pomembna je tudi diureza. Če je ta zmanjšana je tudi treba v bolnico. Mislim, da telo kar samo pove kdaj je treba iti na kliniko. Dovolj je, da vemo, da hrabrost ni pomembna in če je hudo imamo zato na voljo zdravnike. daj, če greš ju3 spet na oddajo krvi, naj ti pregledajo še za hormon beta hcg, veliko lažje ti bo, će boš vedela na čem si, zakaj bi čakala še en dan več. Je pa v teoriji nekako tako (povzemam Reševe besede, ki so jih punce napisale na forum), če se hiperce pojavi po ET, je velika/ogromna možnost, da je prišlo do vgnezditve. Zato sem se jaz odločila in te proglasila za srečko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
|
|
|
|