Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Repka Ne odobravam dviganja telefona s predhodnim dogovorom. Meni enostavno tudi ne bi bilo všeč, če pokličem nekoga, se javi nekdo tretji, kjer diši po neki kontroli nad dogajanjem. In tega tudi sama ne maram, ker če bom povedala, četudi sama dvignem fon, bom. Zaupanje pač šteje. Morda tudi zaupanje, da ta nekdo, ki ga klices zaupa partnerju, da se v njegovem imenu zmeni. Za pismo pa še toliko slabše, da človek ne more prvi zvedeti, za kaj gre in že cela vas ve, kaj je pisalo v tem pismu. Zato zagovarjam pravico, da je oseba tista, ki prva zve in ne kdo drug. Ce res do tega pride, da ze cela vas ve, kaj je v pismu pisalo, ce ga je odprl moj moz... potem imam najmanjsi problem v pismu, dalec vecjega pa v mozu. Sicer je pa res, da je pismo bolj dolgorocna zadeva. Postar ne zvoni dokler nekdo ne pride odpreti pismo, telefon pa zvoni (in vcasih prav iritantno) dokler se nekdo ne javi. V bistvu so potem pisma na slabšem, ker se jih da prebrati, po telefonu se pa zgodi, kot v tem primeru, da te nekam pošljejo, ker te nič ne briga. Saj je na človeku, da potem pove, če je zaupanje, zakaj je šlo. In mene to dvigovanje fonov pač spominja na neko kontrolo nad človekom. Kdo pa ima pravico, da nekam poslje mojega moza, ker se je javil na "moj" mobitel, ker sem mu tezila, da naj se javi, ker se meni ne da? Imas pravico napizdevati ga, ker sem ga prosila naj se javi, ker te morda ne zelim slisati trenutno po telefonu in se mi ne da s teboj se pogovarjati? Kdo si pa "ti", da si jemljes pravico vstopati v intimni prostor med menoj in mozem in dolocati pravila po katerih se bova v svoji intimi obnasala? Mah, "bodite" veseli, da vam kdo sploh slusalko dvigne, vsaj sedaj, ko se da videti kdo klice.... :) (Uporaba osebnega zaimka ne pomeni direktno obracanje tebi, temvec imaginarni osebi/skupini tovrstno mislecih)