|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   velikost glavice
24.11.2009 20:12:39   
barbaraluana
zanima me, če morda katera ve, ali je imela kako podobno zadevo o tem da pri 23 tednu glavica meri 2 tedna manj kod ostalo, sicer do sedaj je bilo vse vredu. Z današnjo nerazlago svojega ginekologa in kot neko ustrašljivost, glede nato da me je ponovno naročil na UZ čez 2 tedna, bi vas prosila za vaše mnenje. Hvala OBUPANA :(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: velikost glavice
24.11.2009 20:27:27   
thaiss
ne bodi obupana, je normalno da plod odstopa +- nekaj tednov

user posted image

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu barbaraluana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2009 20:30:54   
barbaraluana
vem THAISS da bi to bilo nekako normalno, ampak danes po njegovi razlagi, nevednosti ali ne vem kako bi ti opisala tisti trenutek, sem padla v obup.

Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2009 20:38:00   
thaiss
ti je povedal kej konkretnega, ali samo to da glavica zaostaja??

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2009 20:54:11   
somic
ja, ja... poznana tale zadeva. moj je tudi takšen, da nič ne pove točno, tako, da sva se že kregala na ta račun user posted image user posted image hahaha... mogoče imava istega user posted image

jaz sicer nimam takšnega odstopanja, je pa nekje normalno da je res za 2 tedna lahko razlike.

počakaj na naslednji pregled, pa boš vidla kako in kaj. na nuhalni je bilo vse ok?

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2009 20:55:38   
piamaria
brez skrbi...lahko zaostaja glavica glede na velikost ploda...že jutri je lahko obratnouser posted image

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.11.2009 21:06:24   
ninček1
Brez skrbi!

Identični primer pri meni.Šla sem v 23 tednu na 3D in tam ugotovimo da gre kao za zastoj rasti, ker je glava zaostajala za 3 tedne, prej pa je vedno prehiteval.Sem mislila, da me bo kap zadela tisti trenutek, vendar sva se z dragim še v istem trenutku odpravila po drugo mnenje k drugemu zdravniku in ta me je pomiril, da je vse v mejah normale, vendar pač na spodnji meji.Sekirala sem se še kljub temu , vendar manj.Vedeti pač moramo, da otroci niso računalniki in ne rastejo vsaki dan z enako hitrostjo, ampak včasih malo zaostajajo potem se spet potegnejo....Vse normalno.No, pred enim tednom, sem imela kontrolo in sicer v 28 tednu in mali je mel mere za 30 teden, torej pa zdaj prehiteva spet 2 tedna....in kaj je najboljša finta, baje, da ima veliko glavouser posted image .
Meni je žal, da sem se sekirala, ker je v 99% vse okej in pri tebi je ziher tudi vse okej, tako, da odmisli zdaj to, ker otrok tudi čuti, da se sekiraš.Jaz sem začela tudi vitamine jemat-Centramed mami , pa na levem boku dosti počivam.
Boš vidla, ko ti bodo čez 4 tedne delali ultrazvok se zna zgodit, da bo tudi tvoj prehiteval za kaki teden ali dva....

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.11.2009 22:07:56   
Monni
Jaz sem imela isti primer in so mi postavljali takše in drugačne diagnoze, da sem bila že cela panična. Na koncu rodila zdravo pupiko z res nekoliko manjšim obsegom glavice (po očetuuser posted image ), ampak čisto normalno težo 3320g in velikostjo 48 cm, čeprav so mi jo dan pred porodom zaradi manjšega obsega glave izmerili, da tehta samo 2400 g. V kolikor se plod normalno razvija to pomeni, da raste, če tudi določen del manj kot ostali deli ni panike.

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.11.2009 22:23:17   
meta21
Nisem ekspert ampak (samo) mamica in če mene vprašate, delajo tiste meritve bolj na približno. Ko riše tiste črte po UZ-sliki se lahko samo za pol milimetra zmoti pa je 1 teden odstopanja. Pa itak je vse zgolj ocena. Jaz mislim, da če bi mislil, da je kaj narobe, bi te že kam dalje poslal.
Drugače pa se dojenčki rojevajo z obsegi med 33 in 37 cm in upam, da bo tvoj mišek bolj pri ta spodnjih merah, ko bo prihajal na svetuser posted image . Pa brez skrbi!

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.11.2009 23:30:36   
Najaa
UZ ni tako merodajna merilna naprava, da bi se mogla tak ustrašit. Na žalost nas G sami prestrašijo namesto, da bi nam lepo razložili vse skupaj.
Ne skrbi, vse bo ok. user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.11.2009 8:50:31   
bskrle
Moje punčke so imeli ob rojstvu med 32-34 obseg glavice.
Poglej, kakšno glavo imata vidva in bodo tudi podatki lažje razumljivi.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.11.2009 9:37:33   
barbaraluana
HVALA , RES HVALA VSEM ZA MNENJA, RAZLAGE.....ZAPISANE BESEDE
PISALA SEM TUDI DR.PUŠENJAKU, KI SEM MU TUDI POSREDOVALA PODATKE ZADNEJGA UZ IN JE ZAPISAL, DA SICER JE ZA TO OBDOBJE MAJHNA, VENDAR NI KRITIČNO, KER LAHKO V DRUŽINI IMA KDO TAK OBSEG IN PAČ MI NE DOLOČAMO GENE KATERE SI JE OTROK IZBRAL ZA RAST.....ZDAJ SEM PA ŽE BOLJŠE VOLJE.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?