|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Poslovno darilo
25.11.2009 10:44:25   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Belika

- za pomembne poslovne partnerje, so razni rokovniki, svinčniki (izvzeti so svinčniki višjega cenovnega razreda), dežniki, ... skratka vsa masovna darila neprimerna.
- Ravno tako za take partnerje ni več zaželjeno, da darila vsebujejo logotip vašega podjetja

Zakaj pa to.....user posted image

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
25.11.2009 11:35:08   
cmokec
Jaz si to predstavljam tako:

Nihče ne bo nosil še tako dobrega flisa, če bo čez cel hrbet logo nekega podjetja. Če bo logotip diskreten, po možnosti na skritem mestu, pa bo flis nosljiv. Nespametno je dati denar za lepa in uporabna darila, če se le-ta spremenijo v reklamni pano. Tisti, ki je darilo prejel, bo že vedel, od kot ga je dobil. Zato morajo biti darila lepa, izvirna, uporabna, predvsem pa vredna obdarovalca. Če nekoga z darilom razveseliš, je namen dosežen. Poslovno darilo je pozornost podjetja in ne promocijsko orodje v obliki reklame.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 27
25.11.2009 12:17:06   
Belika
IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Nihče ne bo nosil še tako dobrega flisa, če bo čez cel hrbet logo nekega podjetja. Če bo logotip diskreten, po možnosti na skritem mestu, pa bo flis nosljiv. Nespametno je dati denar za lepa in uporabna darila, če se le-ta spremenijo v reklamni pano. Tisti, ki je darilo prejel, bo že vedel, od kot ga je dobil. Zato morajo biti darila lepa, izvirna, uporabna, predvsem pa vredna obdarovalca. Če nekoga z darilom razveseliš, je namen dosežen. Poslovno darilo je pozornost podjetja in ne promocijsko orodje v obliki reklame.

Točno tako, za reklamo delati pa so razni kuliji, vžigalniki, pisarniški materjal in podobno z logotipi podjetja. Ampak ta darila so namenjena manj pomembnim partnerjem oz. največkrat strankam...

Se pa v tujini zadnja leta uveljavlja trend celo da da podjetje na izdelek tiskati obdarovančev logotip in ne svojega.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 28
25.11.2009 12:38:23   
Anonimen

Se strinjam ... moj je dobil en ful fin in topel flis, brezrokavnik in jakno, ki so imeli zadaj na hrbtu vsi med lopaticam na veliko napisan logo podjetja ... s tem, da je bilo blago temno modro napis pa bel in rdeč ... nič kaj lepo in nobel ne zgleda in ima to res samo za doma okrog hiše za prčkat. Je pa škoda, ker so zadeve kvalitetne in bi v nasprotnem primeru rade volje še kam drugam nosil.

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
25.11.2009 15:16:37   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Belika

Točno tako, za reklamo delati pa so razni kuliji, vžigalniki, pisarniški materjal in podobno z logotipi podjetja. Ampak ta darila so namenjena manj pomembnim partnerjem oz. največkrat strankam...

Se pa v tujini zadnja leta uveljavlja trend celo da da podjetje na izdelek tiskati obdarovančev logotip in ne svojega.

Logo podjetja je lahko zelo diskreten......

Zelo zanimiv trend v tujini to z logotipi obdarovanca......a je to velja za manj pomembne partnerje ali bolj pomembne.......? In to potem ni reklamna poteza.....?

Sicer je pa meni tako razmišljanje pomembnih partnerjev pravi snobizem......in me spominja bolj na to, da je pomembnemu partnerju sicer lepo, da dobi ful kvalitetno jakno in jo bo z veseljem nosil, vendar je pa ne bo nosil zato, ker ima logotip podjetja in vsi vidijo, da je podarjena......

Sicer pa poslovne partnerje obdarujemo samo z enim namenom......ne zato, da bi jih imeli radi, ampak zato, da bi imeli korist od njih.....zato bomo seveda namesto našega logotipa dali natisniti tudi Lacostovega, samo da bo partnerju všeč.......

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
25.11.2009 16:33:07   
botrca
Lahko daš kakšne majice tiskat s slikami kake "lepe tete na avtuuser posted image ", po mojem bi vsi nosili, pa brez logotipa. 

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
25.11.2009 19:37:16   
cmokec
Nič ni narobe, če so poslovna darila opremljena z vašim logotipom, a je potrebno to storiti (že vrsto let) bolj diskretno in prefinjeno.

Npr.
Vse jakne, flisi, brezrokavniki se večinoma opremijo s trakcem, ki je na čolničku zadrge. Ta trakec je lično potiskan ali vezen z logotipom. Lahko je opremlje ovratnik na zunanji strani. Če je ovratnik spoščen, se logotipa ne vidi, pri dvignjenem pa je logo viden, če ima oseba kratke lase. Lahko se všije na notranji strani oblačila, kot so listki o materialu, o vzdrževanju obleke. Na zunanji strani oblačila se večinoma veze z nitjo, ki je čimbližje barvi obleke. Tako se vidi le vzorec napisa.

Druga stvar so sejmi, konference. Tudi tu so predvsem promocijska darilca, a z drugim namenom. Tu je pa dobrodošlo, da je podjetje čimbolj vidno. Naj bo sok pakiran v pločevinki, ki je potiskana z vašim logotipom. Čokoladice, bomboni naj bodo v ovoju z vašim logotipom. Če imate na štantu predstavitev npr. kuhanja v živo, se lahko obrišete v servet z vašim logotipom, ...

Promocija je cela znanost. Bistvo vsega je, da se vas obdarovanec zapomni v dobrem pomenu, da ga z darilom ne užalite. Darilo ima svoj namen. Steklenica vina je že zgodovina, ceneni potiski tudi. Veliko je vezenja, graviranja. Drago darilo se z dodelavo lahko popolnoma uniči, a se lahko poceni darilo z dodelavo obogati in se mu da dodano vrednost.

Ko bo marketing dojel, da promocijska darila niso prva stvar, ki jo srečajo, bo bolje. Samo to ne more početi vsaka tajnica (se opravičujem), ampak ljudje, ki trende spremljajo skozi celo leto, tako doma, kot na sejmih v tujini. Promocijsko darilo mora predstavljati imidž podjetja, simpatijo do obdarovanca...

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 32
26.11.2009 14:03:13   
liliana

Ko bo marketing dojel, da promocijska darila niso prva stvar, ki jo srečajo, bo bolje. Samo to ne more početi vsaka tajnica (se opravičujem), ampak ljudje, ki trende spremljajo skozi celo leto, tako doma, kot na sejmih v tujini. Promocijsko darilo mora predstavljati imidž podjetja, simpatijo do obdarovanca...

Ja samo v kakšnem manjšem podjetju zna to biti problem.....šef tajnici naroči tik pred zdajci, da naj nekaj nabavi.....in ona nima pojma kaj.....in navavi najbolj butasto stvar kar jo najde, ker je pač časovno in finančno omejena......

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 33
7.12.2009 10:10:08   
babylove
Za ženski kolektiv je tole zanimivo, cenovno ugodno in originalno darilo:

user posted image

Takšen obešalnik za torbico je v maloprodaji med 15 in 20 €, mi smo jih kupili pri grosistu in nesli k zlatarju gravirat logo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.12.2009 10:18:18   
Anonimen
uuu babylove, tole je pa super zadevica user posted image

No moj bo pa letos dal v enih takih ličnih platnenih vrečkah (kamor bo dal diskretno izvest logotip) pakirano seme spominčic pa še neki zraven, samo sem pozabila kaj user posted image

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
7.12.2009 12:02:37   
Lenny
Izdelki eko kmetij znajo biti zelo uporabni in lični. Smo že nekajkrat uporabili. Ali pa izdelki kakšne invalidske organizacije (Polž, Sonček,.....). USB ključki so že precej oguljeni, čeprav uporabni.

Oči: "Sine, kaj delaš?"
Sin: "Nič oči. Pa to počasi!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
7.12.2009 12:05:14   
muška
ma ne vem no, tale med je že prežvečena zadeva, saj se vleče že najmanj 5 let. Meni osebno so recimo všeč, vinski komplet (v leseni škatli odpirač, in še par zadev zraven), ali noži za sire (v škatli), srčnica (sama ali z kozarčki)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
11.5.2010 18:02:02   
wechta
Meni je zelo ok fora "humanitarna poslovna darila". Na spletni strani sloncek.si predstavljajo poslovna darila, ki ne da so samo lepa, ampak tudi humanitarna. Fora je v tem, da so jih naredili varovanci varstveno-delovnih centrov. Tako lahko daš poslovnemu partnerju nekaj roke (kar je lepo in simbolično), hkrati pa je tudi humanitarno... no, da ne bom dolgovezil: http://sloncek.si/poslovna_darila.html

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 38
11.5.2010 18:16:48   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

Že nekaj let ne investiramo več v nobena "poslovna darila", ampak denar namenimo v dobrodelne namene.

user posted image user posted image

Ali pa t.i. 'humanitarna darila', kot je omenila wechta.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
11.5.2010 20:59:31   
Raho

Že nekaj let ne investiramo več v nobena "poslovna darila", ampak denar namenimo v dobrodelne namene.

Podpis.

Čeprav bomo letos podarjali solzice od Swarovskega - imajo humanitarno noto

< Sporočilo je popravil Raho -- 11.5.2010 21:00:45 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 40
25.10.2010 8:33:58   
Hope2

Glede na to, da so party slippers, na partiju, ko te čevlji zažulijouser posted image user posted image

Drugače pa sem lani dobila v roko eno boljših poslovnih daril- čokoladice (olimje) v mični škatlici. Ter torba za na plažo ni bla slaba-sport bili variantauser posted image .
Vse ostalo mi je kar nekaj, se je vedno valjalo po bajti (razen velikih marel) pristalo v smeteh, edino obleke so romale naprej do ljudi, ki jih rabijo.

< Sporočilo je popravil Shorty RR -- 25.8.2011 19:35:49 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 41
25.10.2010 9:18:34   
Felicita
torej ja, to o logotipih (brez oz. zelo diskretnih) je res. sicer se je zadnja leta tudi darilom poznala recesija, so pa blazno moderni kaki kulinarični posebneži/presežki. Če se spomnim takih daril, ki jih je oče dobil (pa jih res VELIKO dobi, decembra hodi kot božiček naokrog):
- domača breskova marmelada, brez konzervansov, bio
- olive v čokoladi (presenetljivo dobr)
- čokolada
- olivno olje z zelišči/tartufi
- vložen čemaž
- mlad sir z zelišči (pakiran v vakuum)
- dimljen sir s priborom za rezanje
- dimljen fonda brancin
- groba sol iz solin + čokolada s solnim cvetom
- med v tisoč in eni obliki
No, to smo VSE pojedli user posted image in mi je res dobra ideja, vse po vrsti, ker pač ne ostaja, če nisi glih hrček.

ostala darila, ki so se mi zdela ok:
- penast klovnovski nosek od rdečih noskov (je firma darovala njim in so potem to dobili poslovni partnerji)
- flis/windstopper - samo teh se nam je tok nabralo, da smo se oblekli vsi doma pa še skor vse pri fantu sm oblekla.
- koledar - ja, odkar ni več 'modern' nam jih doma kronično primankuje, predvsem tistih trimesečnih (s tremi ločenimi listi za en mesec nazaj in enga naprej)
- držalo za torbico (poslovni partnerji dajo z 'boljšo polovico') ki mi je tut blazno všeč, ampak mam pretežko tobico zanj user posted image mami ga pa uporablja
- marele - vedno pridejo prov
- računalniške zadeve (usb ključki, komplet za uporabo laptopa (to mi je blo sploh super in uporabno), usb gadgeti (npr grelnik za skodelico ki ga priklopiš na usb)) - zanimivi, smešni, dokaj uporabni
- žepni noži - dobil samo 2, oba sta v uporabi, čeprov ok, mogoče lahko poslovni partner dobi napačno idejo user posted image
- kuliji - če le niso tisti ki razpadejo ko ga mal bl grdo pogledaš

ni mi všeč:
- rokovniki - ker se samo valjajo naokrog, mislm da ga ni človeka k bi jih porabil tolko kot jih dobi.
- 'generični paketki' - ponavadi kuli, rokovnik, tak ali drugačen koledar, mogoče še kapa s šiltom/skodelica.
- kape s šiltom

mogoče nisem ravno up-to-date oz. da sledim raznim trendom, vem pa kaj je meni kot obdrovancu všeč. pa mene osebno ne moti, če ni promocijskega darila v decembru oz. rajši nič kot pa neki samo zato da je.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 42
25.10.2010 9:43:26   
hrchy
meni so bile vsec dereze (tiste male, za namontirat na cevlje) in rastlina v 'piksni' (ko imas noter ze zemljo in semena, ti pa sam to posadis in gojis :)

Je pa pri ans navada, da delodajalci za zaposlene nastimajo webpage, kjer vnaprej ponudijo cca. pet razlicnih daril (nekje v istem znesku) in se potem zaposleni sami odlocijo za tistega, ki jim najbolj ustreza.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 43
8.11.2010 20:50:46   
constanca

punce, leto se ni v kraju in december je vsak dan blizje. Nekateri se vedno iscemo ideje. 

Torej, hrana odpade...je ze bilo, kljucki, zepni nozi, svincniki, jakne...ze vse ponucano.

Se kaksna dobra ideja morda?

(odgovor članu macataca)
Neposredna povezava do sporočila: 44
8.11.2010 20:53:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: constanca

Dobra firma, ki se z darili ukvarja user posted image , ne samo zadnje tri mesece v letu.

Sicer pa dobra ideja je čisto odvisna od tega, kdo podarja in komu, in kaj želi z darilom sporočiti.

(odgovor članu constanca)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
8.11.2010 21:27:57   
takotako
Copati... Usnjeni ali krzneni mogoče

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
9.11.2010 6:08:05   
Felicita
flaške za vodo (za večkratno uporabo) - popularno, uporabno in 'trendovsko' eko.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 47
9.11.2010 7:35:46   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: constanca

Mene je razveselil termo loncek za kavo:
http://www.poslovnadarila.biz/index.php?kos_total=&cont=Termo%20steklenice%20in%20vr%C4%8Dki&lev=2&ida=123

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 48
9.11.2010 8:04:30   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Podpis.

Čeprav bomo letos podarjali solzice od Swarovskega - imajo humanitarno noto

jaz sem jih prejšnje leto kupila najstniškim sestričninim hčerkam za rojstni dan. se mi zdi lep nakit tudi za mlade punce user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 49
9.11.2010 21:24:39   
picola1
Morda kaj takšnega:
http://www.ekoman.si/sl/izdelki/

hudo simpatična darilca imajo tudi tukaj:

http://www.vila-darila.si/TRGOVINA.aspx

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?