zirafa76
|
Pozdrav.. samo na hitro... sem presenečena, da se morate dogovarjati o EA v slo., tudi te obveze glede materinske šole..saj je fajn, samo da rabiš papir od tam, da lahko dobiš EA..no, to mi je čudno no....tukaj ni ne eno ne drugo, vsaj kolikor jaz vem, v matersko nisem šla, pa me nihče ni moril s tem, je pa res, da smo v glavnem mestu in da verjetno vse, kar ima za obstajati od anesteziologov itd..je tam non stop..poleg tega so nam vsaj prejšnjič vse pokazali na porodnem, po skupinah, po porodu, tudi kopanje, handling itd...no, mogoče je drug sistem... Imajo pa tukaj oglede, vodene, porodnišnice določene dni v mesecu in sva šla..je bilo prav zanimivo takrat, ti vse pokažejo, povejo kako poteka...kratek pogovor itd... Druhače pa sem imela CR, s spinalno, pa tudi takoj na mestu naredijo, sem pa res dan pred tem povedala, da bi..pa tudi pridejo k tebi v sobo, ti točno povejo,kaj naredijo, je pa res, da sem v trenutku pozabla,kaj mi je povedala, ko sem ležala tam in čakala.. Koš za plenice.....ga nimamo, pa ravno tako shajam...zame tisti ne ravno potreben strošek, pa še smeti moram ravnotako nositi, tako da je vseeno, če dam plenico na balkon v koš, v vrečki, kot so opisale pred mano in nesem dol ali pa zbiram najprej posebej v košu in nato nesem dol...razlika je le v tem denarju zanj....in kasete... Sem pa videla zadnjič reklamo, da so novi sistemi, za katere ne potrebujete več kupovati kaset...za tiste, ki se boste odločile.. Mavo..hehe...ko sem prebrala zadnje stavke tvojega posta, sem se nasmejala malce..hehe..Midve sva same z Izabelo, mož pride šele januarja, pa gre no...se navadiš....ko se uneseš, gre kot po maslu..no, skoraj...Hočem povedati, da sem jaz mojo namenoma pustila doma, ne hodi v vrtec ravno zaradi teh bolezni, da mi ne nosi skozi nekaj domov...pa še dolgčas mi ni..hvalabogu pa je zaenkrat vse vredu..jo pa peljem 1x tedensko k starim staršim, da imam frej in grem v nakupe, kar potrebujem.... Cepljenje....zaenkrat ne.....men je moj g. povedal NE, zdravnik enako, pa še hudo reakcijo sem imela par let nazaj na običajno cepivo proti gripi, kar pomeni, da sem dobila hudo reakcijo na določeno sestavino v njem..Kdo bi lahko pove, kako bi bilo sedaj????Kaj bi se zgodilo?? Premalo vemo o cepivu, vsaj jaz, mnenja se krešejo, eni so Za, drugi Ne, nihče ne ve potrditi, kako vpliva na plod, če vpliva....mogoče bodo posledice čez par let na organizmu itd....To je živ virus, ki ti ga nekdo vbrizga v telo.... In ena je že povedala, da jih je mnogo imelo že to gripo brez da bi vedelo o tem ali pa so po naključju izvedeli zaradi česa drugega..In tudi jaz se strinjam, da je sedaj toliko tega okoli nas, da vprašanje, koliko je smiselno cepiti, ker cepivo potrebuje čas, da ustvari protitelesa proti gripi, v tem času pa se lahko že okužiš in ti ne pomaga...V glavnem, kup nejasnosti...Upam, da bomo zdržali brez tega... papa