zirafa76
|
Pozdravček še od mene... Pri nas se je danes iz depresivnega jutra razvil prelep sončen dan, za kar smo izkoristili in hitro ven.. Porodnišnice bom komentirala, čeprav bom verjetno rodila kar v Bratislavi...Ampak kar sem v prvi preživela kratek čas pred porodom v porodnišnici Celju, lahko samo pohvalim.... Midva bova imela kar zibko, ker pač druga ne gre trenutno... čeprav imava komfortno 2 sobno stanovanje, pa so prostori tako butasto razporejeni, da ne moreš nekaj dodajat ali odvzemati, razen, če se ne vržeš v komplet rekonštrukcijo, kar bi vzelo ogromno dinarčkov...Zato smo v naši spalnici, kjer na polovici kraljuje Izabela dodali še zibko..itak pa bom verjetno več časa preživela v dnevni z ...In seveda upamo na selitev..enkrat ... Denar.....zase lahko rečem, da sem eden tistih, ki sem..hmm, na srečo ali pa ne okusila obe strani, tako tisto bogato kot tisto socialno....Prva kot posledica dela na ldji, je prinesla komfort, draga oblačila, stvari takšne in drugačne, draga potovanja, dopuste, restavracije..skratka, ni da ni..še posebej, ker je tudi moj odlično zaslužil.. HB sem to fazo imela po socialni, da sem lahko še poplačala dolgove kasneje, iz te socialne faze... In če pogledam nazaj sedaj, ko sva nekje med normalo oz.sva bila blizu socilane faze, zaradi takšnih in drugačnih stvari, ampak nič nelegalnega , lahko samo rečem, da me je bogata faza naučila še bolj spoštovati tisto socialno, ko sem kljub dvem delom uspela dokončat redni študij, ker drugače ni šlo za najemnino itd..si kupiti določene stvari, najbolj pa spoštovati tisto najpomembneje..sebe in si zaupati, da zmorem, četudi sem čisto na tleh...Najboljša leta sem preživljala ravno tedaj, ko še danes ne vem, kako mi je z minimalnimi dohodki uspelo toliko... V bogati fazi sem imela edino prednost to, da sem si privoščila končno stvari, za katerimi sem vedno težila..potovanja, občutek, ko greš v trgovino in ne potrebuješ s sabo kalkulatorja, predvsem pa sem uspela nekaj velikih stvari kupiti doma,... In sklep....bogatstvo te ne naredi bogatega, lepote življenja sem našla v preprostih, vsakdanjih stvareh, prepotovala sem skoraj cel svet, a vendar sem bila vedno srečna, ko sem prišla domov in ko se danes ozrem na mojo 2 letno hči, mojega moža ter moj vedno večji trebušček, se zavedam, včasih še premalo, kako sem srečna, kako dragocene stvari imam doma, stvari, ki se jih ne da kupiti z denarjem, stvari, brez katerih si življenje sploh ne znam predstavljati, predvsem pa življenje, ki mi ga lahko zavida marsikatera bogata gospodična... Edina stvar, ki si jo želim kupiti z denaarjem, je zdravje..če bi to bilo mogoče, bi moj angelček Sofja živela še danes Zato punce, hvalabogu imamo partnerje, zdravje, ljubezen in že ali prihajajoče ...kaj več si lahko želi še normalen človek???? Ob pogledu na kakšne družine z zdravstvenimi problemi, takšnimi ali drugačnimi si še enkrat povem, kako sem srečna, da imam vsaj to kar imam, čeprav sem tudi sama doživela tragedijo......ampak življenje mora dalje, je le eno in preživeti ga moramo s tistimi, ki nam pomenijo največ.... Uff..sem se preveč razpisala... Ampak danes ravno pogrešam mojega moža še bolj kot ponavadi, predvsem pa tuhtam oz.sem malo nemirna, ker pride šele 9.januarja, pa ne vem, če je to prepozno ali ne..Ima možnost prej, vendar če ni nujno, ne bi prišel..res ne vem, strah me je, da bi rodila.... Imejta se krasno... papa