RE: Februarke 2010 - 2. del (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

dskubin -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 16:13:25)

Jaz sem pa pršla iz službe vsa vesela, je danes sestrična povila Martina, 3 tedne prezgodaj ampak sta ok.

Zdej sem pa spet [sm=smiley19.gif], ker berem to o Twixy. No, upam na vse najboljše in tudi mi držimo pesti močno močno [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

posteljnina - 2 dovolj (še posebej če imaš sušilca), 3 vrh glave.

premiki - jaz jih tudi ne čutim, ko sem ful zaposlena, hodim okoli ipd. Se moraš včasih prav v mir dat.

komplet za iz porodnišnice - še nimam izbranega, ampak body na preklop sigurno + majčka + hlačke (meni so najbolj komot tiste z nogicami, ampak ki so samo do pasu, brez naramnic, je najlažje za previjat) + copatki + vreča do avta, ker če oblečeš v kombinezon ipd. morš pol slačit v avtu.... Rajši se avto prej malo bolj segreje pa pol samo odkriješ vrečo ali dekico stran [sm=smiley1.gif]

Verjetno sem hotla še kaj, samo me je prav pretresla novička o Twixy.

Nič, grem kuhat večerjo, da bova z mojim vsaj 1 topel obrok imela skupaj, zdej, ko smo doma je bogi cele dneve v službi in to nas čaka 2 meseca [sm=smiley13.gif] Še dobro, da otroka malo pospita popoldan, da mam malo časa zase, pa da malo počijem.

dskubin -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 16:36:24)

Aja, še tole:

sterilizator - pri taprvem sem uporabljala unega za mikrovalovko, ker sem si morala iztiskat mleko in sem ga kar nabasala s 4imi 5 flaškami, pri tadrugi pa nič, ker sem lahko samo dojila. Tko da nabaviš kasneje, če sploh rabiš.

prenosna posteljica - mi zelo veliko uporabljamo še sedaj, za vikende pri babicah, dedkih, prijatlih ipd., na smučanju, morju,... Lahko uporabiš tudi namesto stajice, ko so že malo večji, da greš v miru na WC ;)

prenosna varuška
- tudi še sedaj uporabljamo, zjutraj, ko grem v službo odnesem k tastu, da mu ni treba tko zgodaj vstat in prit dol, al pa ko grem na čaj v zgornji štuk k svakinji, k sosedi na čvek, na vrt. Aja, nikoli pa nismo uporabljali ponoči, čeprav sta otroka vsak v svoji sobi, ko otrok zajoče, ga slišiš, če se pa samo obrača, al pa malo pojamra, se ti pa ne rabi zaradi tega zbudit in vstajat [sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.11.2009 16:37:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

23tina -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 16:41:04)

pozdravljene bodoče mamice!
se opravičujem,ker vdiram v vaš forum.imam punčko staro 3 mesece,ki ima zeloooooo veliko premajhnih cunjc od 56-68!če katero zanima si lahko ogleda na http://www.mojalbum.com/23tina/oblacila-za-puncko-56-68/foto/17485729

več info na vinditina@gmail.com

še enkrat se opravičujem in vam želim da lepo preživite še zadnjih nekaj deset dni,in dobile boste najlepše novoletno darilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]
SREČNO!

mucica2 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 16:57:11)

jst imam pa vprašanje glede pajaca, in sicer kakšen je bolj uporaben, takšen kot da je dala zimska na sliki št. 1 al takšen, ki ima nogce?

mucica2 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 17:02:50)

IZVIRNO SPOROČILO: zirafa76

aha...
mucica2.....da ti povem mojo zgodbo s spolom..meni so skozi govorili, da so fantki v prvi [sm=nosecka.gif] , do 32 tedna, ko je bilo potrjeno, da so punce, pa še to z rahlo negotovostjo..zakaj?? ker se še niso sramne ustnice zapirale, pri določenih tednih pa se že zaprejo, ne vem točno kdaj, pa je na UZ to bilo tako izbočeno, da so mislili, da je fantek....

in tudi vsak g. pove tako, da je večja verjetnost, da fantku odpade lulček, kot pa zraste...zato neradi potdijo na morfologiji spol, ker se marsikomu še ne zdi pravilen...no, če ti je sedaj rekla, da vleče na [sm=rozacrtici.gif] , bi lahko držalo bolj kot takrat, ko ti je rekla, da je [sm=modricrtici.gif] ....[sm=smiley1.gif]
nisem pa ginekolog, tako da ...[sm=smiley36.gif]
tako je bilo z mano v prvi [sm=nosecka.gif]

hvala za odgovor zirafa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sej vem da sem mogoče mal smotana k se tok ukvarjam s tem, ko v končni fazi sploh mi ni pomembno kaj bo, sam da bo vse ok, neprecenljivo je samo to da bo dete zdravo
ampak sem pač bolj firbčna in sem zato tudi vprašala za spol, zdej pa lih tolk vem ko prej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
fora pa je tud zarad oblačil, ker sama ne bom veliko kupovala, bom večinoma dobila, tiste kolegice ki bi mi naj dale oblačila pa imajo ali za fantka ali za punčko, nimajo nevtralnih barv, čeprav je pa tudi res da če bo punčka kdaj v modrem se res ne bi sekirala zarad tega, ampak fantka v roza pa res ne bi
bomo čez tri tedne vidl na kontroli rasti, kaj bo pa takrat pokazal

a je ima še katera podobno zgodbo (zmešnjavo) s spolom?

mucica2 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 17:11:03)

tako sem šla mal Pušenjaka brat in sem zasledila takle odgovor glede ugotovitve spola:

Spoštovani,

spol ploda se ustrezno vidi že nekje od 17. ali 18. tedna dalje, po 28. tednu pa se ga ponovno vidi vse slabše, ker je plod stisnjen in ima pokrčeni nožici ob telesu ter tako pogosto spolovilo skriva. Če že, bi upal trditi ,da je verjetnost, da vidimo spol pri 28 tednih večja kot pri 33 tednih, v obeh primerih pa je takšna možnost več kot 90%-na.

valentinčica30 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 17:46:00)

Jaz osebno bom mela zimski kombinizonček z nogicami, se v celoti odpre. Mam pa ga še od mlajše hčerke, ker je ostal na medvedku, je za velikost od 0-1 max.2 mesecev, kar pa bo čisto zadostovalo.
Postelnina -jaz jih imam 7. Vse so še od naših tamalih dveh, sem jih mela pri tašči in jih tako nisem nikom dala. No vse pride enkrat prav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

zirafa76 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 17:54:06)

ZIMSKA....

jaz imam točno tako zimsko vrečo za Quinnija..[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]..super zadeva, pajaca pa imam z nogicam.....nikakor pa mi ni bil všeč tisti za jajčko, ker sem jo najmanj uporabljala oz. samo v avtu in če sem res skočla kam..za sprehode itd..pa samo voziček....

Mucica...saj pravim, to je vse odvisno...vidiš meni se je zgodilo točno obratno od tega, kar je povedal Pušenjak, tako da[sm=zmeden.gif]...tokrat so mi že na morfol.potrdili spol, pred kratkim še enkrat, za ziher[sm=smiley36.gif]....je pa res, da se vidi oz. naj bi se videl bolje ko je [sm=duda.gif] še v enem kosu na UZ ekranu[sm=smiley36.gif]..sedaj so že veliki, se pa lahko tako lepo pokaže, da se takoj vidi..in to se je meni zgodilo v 32 t...

boš videla, kaj ti bodo povedali naslednjič.....je pa res..glavno, da je zdrav sin[sm=jezicek.gif]

jaz mrzlično iščem nek super recept, na hitro..s čokolado...[sm=smiley36.gif]..pa najdem eno torto, ki se jo bom lotila jutri....[sm=torta.gif][sm=bravo.gif]

dskubin -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 17:58:28)

kombinezonček - sigurno je bolj komot brez nogic (slika 1), ker je lažje oblečt. Z nogicami bojo rabli šele naslednjo zimo :D Ampak, ker pa že imam takega z nogicami, bomo uporabljali tega, če ga bomo sploh, mi na kraj pameti ne pade, da bi kupla še tadruzga, še ta bo bolj malo v uporabi, ker imamo vrečo za voziček, ki mi je pa res še najbolj komot. Taprvi je bil rojen konec oktobra in prvo zimo sem mu, ko smo šli ven poleg tega, kar je imel v stanovanju oblekla samo še jopčko in kapico in smo ga vtaknili v vrečo, ki je res topla, pa je bil tko zabunkan not, da mu ni prišel noben mraz do živega.

Jada82 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 18:12:29)

Twixy [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] držim pesti, da je vseeno vse ok! Pa saj zdravniki morajo dobro opraviti svoje! Bodo že naredili tako, da bo prav, res, MORAJO!
Oh punce, držite se še .. saj, samo še malo ... vsaj še december preguramo, pa bo!! [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Drugače pa hvala za predloge glede oblačenja iz porodnišnice [sm=smiley1.gif] Še eno vprašanje - a daste otročke v lupinico že v bolnici, al potem v avtu? Joj, res nimam pojma, ampak dobro, da imam vas!!!

Midve z mami sva pa dons že novoletno smrekico postavili ... zgodaj vem ... ampak ker sem samo do srede tu, sva se odločili, da že sedaj, toliko, da se nekaj dogaja, hehe [sm=smiley36.gif]

Punce, grem počasi pred TV, pa še kaj dobrega pojest .. lačna sem ... njami
Lep večer!

mucica2 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 18:38:48)

mam tako slabo vest....js se ukvarjam s tem katerega spola bo moj otroček, medtem ko twixy sploh ne ve če bo vse ok z njenim otročičkom, joj

mucica2 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 18:40:25)

sam če imaš kombinezonček brez nogic ga pa z njim ne morš dat v jajčko k ga ne moreš pripasat a ne?

ninček1 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 18:47:15)

Hmmm, jaz upam, da je z twixy in otročkom vse okej no...samo mi pa res ni jasno, da ob taki teži, ki jo ima njeno dete, torej več kot dve kili, zakaj ji niso raje carskega reza naredili.....no brezveze, da jaz tu pametujem..,upam,da čimprej zvemo kake nove in to dobre novičke...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

Mucica, samo da bodo naši bejbiji zdravi in res ni pomembno kakšnega spola bodo...jaz imam večino v plavi barvi nakupljeno in, če bo na koncu bejbika, bo pač taka kull fantovska z vojaškimi hlačami in mikicami na kapuco...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ninček1 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 18:49:47)

Jaz imam kar kombinezonček iz h&m-a z nogicami, rjave barve, številka pa je za 1 mesec, pol pa imam še enega večjega mislim, da za tri mesece, tudi z nogicami, samo mislim, da tisti ne bo prišel v poštev, ker precej velik zgleda...

dskubin -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 19:09:34)

sam če imaš kombinezonček brez nogic ga pa z njim ne morš dat v jajčko k ga ne moreš pripasat a ne?

to je res, ma jaz otrok ne vozim tko zabunkanih v avtu, ker takoj zakuhajo. Rajši segrejemo avto in potem smo not normalno oblečeni. Čeprav precej teh kombinezončkov in vreč ima tudi luknje za pasove, samo nam se ni zdelo preveč uporabno, pa tudi nikoli nismo vozili dojenčkov v lupinicah na vozičku, ker se mi zdi, da otrok ni komot, da mu je dost bit stisnjen tam not že v avtu.

valentinčica30 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 19:28:29)

IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

to je res, ma jaz otrok ne vozim tko zabunkanih v avtu, ker takoj zakuhajo. Rajši segrejemo avto in potem smo not normalno oblečeni. Čeprav precej teh kombinezončkov in vreč ima tudi luknje za pasove, samo nam se ni zdelo preveč uporabno, pa tudi nikoli nismo vozili dojenčkov v lupinicah na vozičku, ker se mi zdi, da otrok ni komot, da mu je dost bit stisnjen tam not že v avtu.

Tudi mi smo našo vozili v avtu brez kombinizončka. V bistvu smo ga zlo mal rabli, samo za vozičkanje. Drugače sem jo sam v bundico oblekla. Sedaj pa bundice ne mislimkupovat bomo šli zimo sam s kombinizončkom čez.

Aja1 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 20:07:37)

Jaz sem imela pri Neji izposojen kombinezonček z nogicami in smo ga rabili samo v vozičku. Zdaj pa nameravam kupit pa en tak tanjši kombinezonček (ala tisti medoti z ušeski).  Če ga seveda kje dobim. Sicer pa samo jaknico iz tega materiala. Itak bo še v zimski vreči v vozičku. Pa potem kmalu pomlad. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Za iz porodnišnice je Neja imela pa benkico, bodi na preklop, bombažne žabice (isti material kot bodi), žametne hlače in debelejšo jopico, kapico in nogavičke. Smo šli domov pa sredi novembra, ko je bilo cca 10 stopinj. Mi je bilo pa doma najboljše in najlažje tamalo oblačit v bodi na preklop in v žabice (bombažne). To je zakon in zelooo uporabno.

Aja1 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 20:08:54)

Kaj novičk od twixy????

niwci -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 20:09:04)

Hvala za vse vaše nasvete. Res izveš tuki veliko koristnega.

Zdej grem pa tudi jaz pret TV, najprej sosede gledat, pol se smejat na Kmetijo, za konec pa še Gospodinje.... hihi

Noč

zvesta -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 20:09:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Kaj novičk od twixy????

ne, nič.... upam, da se ne javi šele prihodnji teden...

busybee882006 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 20:12:09)

IME: pri Katjuši sva se odločila šele ko se je rodila

[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif] Twixy

Kombinezon imam eden še odprej za 3 mesece, kupila sem pa sedaj povsem novega od gapa - takega rjevaega z nogicami in pokritimi rokicami; pa brat mi je posodil enega velikost 62

sterilizator: full rabila; se ni nobena dojila, obe sta bili na stekleničkah

prenossna varuška: še vedno jo uporabljamo: spalnico so zgoraj in jih drugače ne bi slišala, če se kaj pritožujeta

prenosna postelja: pri katjuši sem namesto denarja vzela kar dve, tako da imamo na zalogi in jih ni treba vozit od stare mame do nonice

midva sva obe dala že v porodnišnici v lupino

pri katjuši je [sm=love.gif] pozabil polovico oblek za mene doma - sem šla domov ko klošarka!

drugače pa jo imam namen oblečti v bodi na preklop, žabice, majčko, plišast pajac; jopica, kapa in kombinezon, deka za lupino in to je to

jaz bom šele čez božične praznike naredila ponvono red pri majhnih cunjah - itak so še ak rv omari - nisem ravno redna, akr se tiče prestavljanja cunj - mi je to muka

aja!
Prijatelj zdravnik pulmolog na golniku je rekel, da naj se grem akr cepit, takod a sem naročena v sredo zjutraj!

lp vsem in držim pesti za twixy

mavo -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 20:25:20)

Evo še mene. Najprej moram reči, da me je pretreslo tole s Twixy in vse najboljše želje tudi z moje strani.

Baby fon: sem pogledala link, pa se mi zdi še vedno čist predraga varuška za 80 evrov. Midva sva kupila v baby centru tako čist enostavno, slovenski proizvod in je bila cca. 50 evrov. Uporabljamo jo že leto in pol, pa se je vedno super obnesla. Saj merjenja temperature ne rabiš, na baterije in/ali štrom so pa itak že vse.

Cotke iz porodnišnice: jaz sem lani za Matevža imela spakirano v torbi vse, kar se mi je zdelo, da bom rabla (ful preveč). Ker sem imela rok 23. aprila, so bile to večinoma topli pajacki, kape iz flisa, dekice...No, rodila sem 10. maja, ko so me 15. maja prišli iskat, pa je bilo zunaj 30 stopinj[sm=zmeden.gif] Jaz pa zimske cote[sm=smiley36.gif] V avtu je bilo tako vroče, daje kar teklo od mene. Še dobro, da imamo 2 minute vožnje od porodnišnice do bloka[sm=smiley36.gif]
Drugače pa smo imeli mi lupinico stalno v avtu (razen ko smo ga iz porodnišnice not nesli), malega sem kar iz stanovanja v naročju prinesla, nato pa v avtu namontirala v lupinco. Tudi meni se ne dopadejo taki vozički, kjer voziš malega v lupinci, ker se mi zdi preveč zgužvan noter. Mi imamo kar klasičen Peg Perego vozek, pa zimsko vrečo.

Mucica2, jaz te pa čist razumem glede spola. Tudi mene ful firbec matra, kaj bomo imeli, pa nikakor noče pokazat. Še kar vztrajno tišči noge skupaj in upam, da bom 28.12. na naslednjem pregledu končno izvedela. Sem že mislila it v Dobrno na 3D, pa se mi zdi 80 evrov čist preveč za plačat. Bom pač morala še malo zdržat.

Aja, pa sterilizator: jaz sem hvala bogu dojila, sem pa večkrat dude, črpalko za mleko in podobno kar v lonec vrgla, v hladno vodo, potem pa fajn prekuhala (10 minut vretja). Po mojem je to itak isto.

Posteljnina: imam 2 kompleta + kovterček iz IKEje, ne zamenjam za nič. Se mi zdi čisto dovolj, edino rjuhice imam tri. Zdaj bom to uporabila za [sm=duda.gif] , Matevžu bomo pa večjo posteljo kupli. Prenosno posteljico pa smo (in jo še bomo) tudi rabli, imamo babice in dedke vse okol 100 km stran, pa za na morje...

Ja, pa še moje izkušnje z ZZZS. Dans sem izvedela, da je šla moja pritožba iz območne enote Kranj, kamor spadam, na višjo inštanco v Ljubljano. Torej, za popiz**** Zdaj bom pa še vidla, kako naprej, zaenkrat še koristim ure v dobro, potem pa res ne vem, no... Koliko časa pa traja, da v Ljubljani rešijo pritožbo in pošljejo odločbo? Ali se je že kateri zgodilo, da so jo na pregled poklicali iz komisije?

Aja1 -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 20:26:36)

V prvo sva midva imela ime izbrano že predno sem bila sploh noseča. Ampak samo za punčko. Za fantka nisva prišla skupaj. Zdaj pa nama je za punčko obema všeč eno ime, za fantka je pa spet problem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mavo -> RE: Februarke 2010 - 2. del (30.11.2009 20:27:48)

O, joj, sem veliko napisala. Še ime sem pozabla, če bo punčka, bo Maša, če bo pa fantek, pa [sm=zmeden.gif] nimam pojma[sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>