ČikaPika
|
IZVIRNO SPOROČILO: ursulina pozdravljene! se nam bliža čas, kajne? :) moja se ni obrnila, glavo mi rine pod rebra, nogice pa ima spodaj, tako da imam v torek v P zunanji obrat, če ne bo uspel, pa CR, če se bejbika do takrat sama ne obrne... in upam, da se bo kakorkoli, CR mi ni preveč všečen, čeprav bolje to kot pa nožna vstava in naraven porod... prvi pa je bil na glavo obrnjen že od sedmega meseca... Si poizkusila kej telovadit? Jaz sem od 32 do 35 tedna kr redno telovadila - da bi se tamali obrnil in se končno je... sej ne vem, če je to vzrok da se je pravilno postavil, ma vsaj nekaj lahko narediš... evo kopiram: 1. Nosečnica se postavi na vse štiri. S koleni in komolci se nasloni na tla, zadnjico ima dvignjeno. Z zadnjico in boki miga sem ter tja, levo in desno ter gor in dol. To dela 20 minut. Prej si lahko z mehkimi blazinicami zaščiti kolena. Po 20 minutah vadbe naj si nosečnica vzame dve uri počitka in nato preide na drugo vajo. 2. Ženska leži na tleh. Noge pokrči v kolenih in dvigne zadnjico. Pod zadnjico si lahko podloži 2–3 velike vzglavnike, da si olajša vajo in tako čim dlje drži zadnjico navzgor. Z zadnjico začne zibati levo in desno, sem ter tja in po malem gor in dol. Vajo dela 20 minut. Po 20 minutah naj si nosečnica vzame dve uri počitka oziroma poljubno preživlja svoj čas, nato naj preide na tretjo vajo. 3. Ženska se plazi – pomika po prostoru po vseh štirih. Dobro je, če si pred tem zaščiti kolena in dlani. To dela 20 minut. Omenjenim vajam posvetimo 1–2 dni. Po navadi zadostuje že en dan. Naslednji dan preverimo lego otroka. Če se otrok ni obrnil v pravilno lego, vaje drugi dan ponovimo. Včasih kljub našemu prizadevanju otrok vztraja v svojem izbranem položaju. Plod take lege nikoli ne zavzame brez razloga. Odvisna je od materinega telesa, dela, ki ga mati opravlja, gibanja, dražljajev iz okolice, od popkovine, prostora v maternici, od mesta posteljice …
|