ronja
|
Vsa toplotno obdelana hrana je varna. Podpis. Na splošno beljakovine zakrknejo pri 62°C, tako da več preživijo samo spore, pa tudi te večinoma 100°C uniči. Pica se peče na 250°C, tako da ti samo navali . Edino v nekaterih picerijah dajo pršut šele na koncu gor - mogoče zunaj rajši jej brez pršuta, če se bojiš ali pa reci, da naj ga dajo gor malo prej, da se popeče (sicer je naše meso baje se pregledano, tako da naj se od kupljenega ne bi mogla okužit, ampak če hočeš bit 100% ziher, se surovemu mesu vseeno izogibaj). Izogibala naj bi se recimo surovemu mesu: pršut, biftek, suhe salame.... Pa še to samo tiste, ki pridejo iz dvomljivega izvora (kmet, za katerega ne veš, kako je to obdelal), ker industrijski izdelki so pod strogim nadzorom in jih načeloma lahko ješ. Pa majonezam (domačim). V bistvu vsega, kar ni toplotno obdelano. PLUS, izredno pomembno, dobro oprat vso zelenjavo, prat roke po delu z zemljo, prat roke po božanju domačih ljubljenčkov. Pizzo seveda lahko ješ, pa ne rabiš bit preveč panična glede teh dveh bakterij. No, tako so tudi meni razložili, podpis. Jaz sem pico jedla v nosečnosti, prav tako sem jedla tudi suhe salame in biftek. Ne v velikih količinah ampaj jedal sem. In ni bilo nikoli (na srečo) nič narobe. Sem mnenja da manj kompliciraš bolje je.. Ni nujno tako. Moja prijateljica je poizkusila maso za čevapčiče, če jo je dobro začinila in dobila hepatitis (z zdravniki so ugotavljali možne vzroke in je bilo samo to, jaz se na hepatitis ne spoznam, kako se prenaša, to mi je ona povedala, je bilo pa že dolgo nazaj) in je zaradi hepatitisa rodila v 7. mesecu nedonošenko. Punčka je preživela in danes je čisto normalna, ni nič narobe z njo, vseeno pa ni fajn tako zgodaj rodit.
_____________________________
http://vecna-optimistka.blogspot.com/
|