Petka09 -> RE: pizza v nosečnosti (22.11.2009 20:21:49)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamči IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 Vsa toplotno obdelana hrana je varna. Izogibala naj bi se recimo surovemu mesu: pršut, biftek, suhe salame.... Pa še to samo tiste, ki pridejo iz dvomljivega izvora (kmet, za katerega ne veš, kako je to obdelal), ker industrijski izdelki so pod strogim nadzorom in jih načeloma lahko ješ. Pa majonezam (domačim). V bistvu vsega, kar ni toplotno obdelano. PLUS, izredno pomembno, dobro oprat vso zelenjavo, prat roke po delu z zemljo, prat roke po božanju domačih ljubljenčkov. Pizzo seveda lahko ješ, pa ne rabiš bit preveč panična glede teh dveh bakterij. No, takole je. Si pa res malo preveč paranoična in to niti malo ni zdravo. To ni nobena paranoja, ampak sem samo navedla dejstva, ki nam jih navajajo povsod po člankih in ginekologi govorijo na pregledih. Sicer pa sem jaz že rodila, tako da.... V bistvu sem samo teoretično odgovorila na avtoričino vprašanje. Pač, moja sodelavka in kolegica sta obe fasali toksopasmozo, tako da moja zgornja priporočila niso tako iz trte izvita. Seveda lahko vsaka je kar hoče, vendar mislim, da nobene ne bo hudič vzel, če se bo par mescov izognila bifteku in ostalemu surovemu mesu ter si bo malo bolj pogosto prala roke. Ni treba bit nič paranoičen zaradi tega.
|
|
|
|