|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko pa vam partnerji pomagajo?
22.11.2009 22:10:06   
tinkatonka
men še zdaleč ne pomaga toliko kot tvoj tebi. Moj ne čisti stanovanja, ok če odmislim sesanje, pa še to sesa recimo 2× na mesec, ostalo jaz. Kuha ne (no palačinke sem pa tja speče), praha ne briše, prat daje izključno samo delovne obleke sam, drugo vse jaz, lika ne. No kar res lahko rečem da dela gospodinjskega je odnašanje smeti, zlaganje v in iz pomivalnega stroja, kar se pa negospodinjskega dela tiče, npr okrog hiše, je pa vse v njegovi domeni. Ja no da dodam še to, da veliko od tega ne dela tudi zaradi tega, ker je veliko zdoma in prihaja pozno domov (pač taka služba). Pa tudi raje vidim, da se takrat ko je doma ukvarja z otrokom, kot z gosp.opravili. Z otrokom se ukvarja kolikor se le lahko. To pomeni, da ko je doma se skupaj igrata "moške igre - dirkanje z avti, ipd", zunaj šravfata avte, mašine, grabita listje, kosita travo,...

Mislim, da ni bistvo tvojga posta v tem koliko ti pomaga, ampak v tem, da imata včasih pač različne poglede na "vzgojo". Tud midva sva jih imela in jih še zmeraj imava. Se tud spričkava zarad tega itak pa na koncu obvelja večinoma moja user posted image .  Ne moreš pričakovat, da se bosta vedno strinjala v vsem. Dejstvo je tudi, da smo ženske povečini bolje informirane kot moški o vzgojnih prijemih in kaj je dobro za naše malčke in kaj ne. Sej če že samo pogledamo na forumih kot je RR vidimo, da je 98% uporabnic žensk, ki si nabirajo informacije in s katerimi lahko potem "pametujemo" svojim moškim "kaj je prav in kaj ni". Moški pa navadno ravnajo potem, kar so bili navajeni iz svojega otroštva.

Ja in paše pojamrat sem pa tja čez naše dece!

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu silvyane)
Neposredna povezava do sporočila: 76
22.11.2009 22:11:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

gita, oprosti, ampak meni je to ful čudnouser posted image
da ne dovoliš, da tvojega otroka nekdo previje in nahrani, v tem primeru mož, oče otrokauser posted image

to mi nekak sliši na pretirano posesivnost in na pretirano potrebo po totalni kontroli

rija, tole si spregledala:

IZVIRNO SPOROČILO: gita10
Sicer takrat mojega moža še ni bilo v najini zgodbi ampak enostavno to nisem dovolila.

po moje ima z drugim otroka user posted image

no, kakorkoli. jaz sem mojemu dala otroka previt že v porodnišnici, keeeer... beri moj podpis user posted image

< Sporočilo je popravil natasa77 -- 22.11.2009 22:12:31 >

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
22.11.2009 22:14:05   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

gita, oprosti, ampak meni je to ful čudnouser posted image
da ne dovoliš, da tvojega otroka nekdo previje in nahrani, v tem primeru mož, oče otrokauser posted image

to mi nekak sliši na pretirano posesivnost in na pretirano potrebo po totalni kontroli

rija, tole si spregledala:

IZVIRNO SPOROČILO: gita10
Sicer takrat mojega moža še ni bilo v najini zgodbi ampak enostavno to nisem dovolila.

po moje ima z drugim otroka user posted image

no, kakorkoli. jaz sem mojemu dala otroka previt že v porodnišnici user posted image

nisem spregledala. user posted image  samo čudno napisalauser posted image

ampak da v dveh letih nimaš nikogar, ki bi mu lahko posrano rit svojega otroka zaupaluser posted image  ma ne vem....

< Sporočilo je popravil rija -- 22.11.2009 22:15:15 >

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
22.11.2009 22:15:12   
Anonimen
no, daj pusti zdaj druge. zdaj smo se spravili na desca user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
22.11.2009 22:16:20   
rija
zmenjenouser posted image

a ga grem vseeno našutirat?user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 80
22.11.2009 22:20:21   
tinkatonka
da dodam še zarad vseh nezgod, ki se dogajajo, kadar je on skupaj z otrokom.....najbrž nima namena poškodovat otroka, je pač "štorast", ampak ker gre za varnost otroka, se mi zdi primerno, da takrat ko presodiš, da se "stvar ne bo dobro končala" enostavno najprej opozoriš, in če te ne posluša, nato odvzameš otroka iz naročja. Glede učenja hoje in podobnih stvari, ki niso primerne za otrokovo starost, bi pa jaz na tvojem mestu mu mal naštela, kakšne okvare vse lahko s tem otroku povzroči in da bo za vse to kriv on in njegovo trdno prepričanje, da dela otroku korist, pa mu v bistvu dela škodo.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 81
22.11.2009 22:21:51   
rija
tinkatonka: se absolutno strinjam, da je varnost pred vsem.

se pa ne z puljenjem otroka iz rok očeta.
ne vzgajaj starejšega otroka pred mlajšim.

...vox populi...

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 82
22.11.2009 22:29:46   
Anonimen

zmenjenouser posted image

a ga grem vseeno našutirat?user posted image

itak. kaj pa se to pravi, dedc nemaren user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
22.11.2009 22:32:48   
rija
klinc, naj ga sama našutira....user posted image

se grem raje na mojega spravit user posted image  ko bo vsak hip s šihta prišel....user posted image user posted image user posted image

pač druge vrste užitek....user posted image user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
23.11.2009 8:15:08   
kalbo
Če vama mamica kuha, nimaš kaj utrujat. Najbolj mi gredo na živce ljudje, ki kuhanje kosila jemljejo kot nekaj samoumevnega in postranskega. Tvoja mati vama odnaša rit pri zelo velikem opravilu in ma z vama delo vsak dan.
Ravno zarad tega, ker nimata skrbi, kaj postavit na mizo vsak dan imata čas bockat se za traparije.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 85
23.11.2009 8:29:58   
kristinaj
moški bi vse naredili samo da ne bi delali.... tudi moj spravi kuhinjo tako, da pol posode ostane zunaj in za njim moram vse obrisati, tudi ko gre previjat je za njim tako da bog se usmili.... otroci se itak sami igrajo... potem se pa čudi ko grem v kopalnico sta oba tam, ko gre on pa kot da ga ni, pa naj še tako tam ropota, kakšna histerija je pri taveliki, če se slučajno zbudi in gre on k njej.. groza...
kar se prehrane tiče mi ne oporeka, naštimam in mu ukažem naj mu da.... sicer spet skončam jaz, ker ne vklop, pa naj mu še tako razlagam, da otrok ni kot on, ne zbaše v usta in gre... rabiš potrpljenje...
lih takih izjav moj nima.. so pa moški tako narejeni, da jih moreš stalno priganjat... naredi vse ampak moram pa jaz za njim stat ku gestapo... je pa še to, da ga od pon. do pet. ni doma in se v stanovanju sploh ne znajde....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu silvyane)
Neposredna povezava do sporočila: 86
23.11.2009 10:20:33   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Če vama mamica kuha, nimaš kaj utrujat. Najbolj mi gredo na živce ljudje, ki kuhanje kosila jemljejo kot nekaj samoumevnega in postranskega. Tvoja mati vama odnaša rit pri zelo velikem opravilu in ma z vama delo vsak dan.
Ravno zarad tega, ker nimata skrbi, kaj postavit na mizo vsak dan imata čas bockat se za traparije.

user posted image

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 87
23.11.2009 10:31:40   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83

Zraven še mora popravljat pralni stroj, pomivalni stroj, tv, avto šraufat, babi olje v motorju zamenjat, gume napumpat, brisalce zamenjat... Ja pol pa nič čudnega da jih pokopamo pri 50-tih. user posted image

Men  vse našteto naredi mehanik/serviser.....

drugače pa se strinjam Z Alwys laro.....kable prereži....

pa še nekaj za tiste, ki pravite, da je po toči zvoniti prepozno....takšne stvari, ki so za pomagat oz. za lažje življenje, skupna opravila, pridejo z otrokom. In ponavadi se šele takrat vidi, koliko je kdo komu pripravljen pomagat.
pred otrokom moj ni delal pol stvari, ki jih počne sedaj.
V soboto npr., je bila hiša pospravljena, spucana, postelja preoblečena,posesano, pomito v 1.5ure...če bi pa sama morala vse to, pa mi ne gine tri ure ziher...pa crknem prej oz. dedu vrat zavijem

< Sporočilo je popravil mika -- 23.11.2009 10:32:02 >

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 88
23.11.2009 10:43:37   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

lih takih izjav moj nima.. so pa moški tako narejeni, da jih moreš stalno priganjat... naredi vse ampak moram pa jaz za njim stat ku gestapo... je pa še to, da ga od pon. do pet. ni doma in se v stanovanju sploh ne znajde....

Hočeš rečt, da je TVOJ moški tko narejen, a nede, pa ti je ušlo.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 89
23.11.2009 10:46:10   
kalbo
Pa še nekaj bi dodal. Zanimivo je spoznanje, ko maš enkrat tri otroke, od tega dva na fedr, ne tko lepo pr mer kot je dojenček, pa maš čas za nešteto stvari, ko je bil pa en dojenček je bil pa cel projekt skopat ga recimo. To zdaj moja naredi usput, tavelka dva špa jest stuširam in še buče umijem tud usput.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 23.11.2009 10:50:04 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 90
23.11.2009 10:48:35   
mika

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

Hočeš rečt, da je TVOJ moški tko narejen, a nede, pa ti je ušlo.

user posted image

Se samo čudim, ampak res čudim, da takšni moški še obstajajo.  trenutno se ne spomnim para med prijatelji, sorodniki, kjer moški ne bi sodeloval v vsem-prostovoljno.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 91
23.11.2009 10:50:35   
Kepica83
MIKA dobra si da vse naredi mehanik, serviser.. a tvoj pa ne obvlada teh del?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 92
23.11.2009 10:53:08   
mika

Pa še nekaj bi dodal. Zanimivo je spoznanje, ko maš enkrat tri otroke, od tega dva na fedr, ne tko lepo pr mer kot je dojenček, pa maš čas za nešteto stvari, ko je bil pa en dojenček je bil pa cel projekt skopat ga recimo. to zdaj moja naredi usput, tavelka dva špa jest stuširam in še buče umijem tud usput.

Pri prvem se še loviš, pri drugem je že lažje, pri tretjem si pa itak profiuser posted image ...

no, mi imamo samo eno hčerko in cinclamo in zavlačujemo z drugim otrokom, da bo na koncu  takšna razlika, da se bom spet lovila in delala doktorate zravnuser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 93
23.11.2009 10:57:42   
piko12

Pa še nekaj bi dodal. Zanimivo je spoznanje, ko maš enkrat tri otroke, od tega dva na fedr, ne tko lepo pr mer kot je dojenček, pa maš čas za nešteto stvari, ko je bil pa en dojenček je bil pa cel projekt skopat ga recimo. To zdaj moja naredi usput, tavelka dva špa jest stuširam in še buče umijem tud usput.

user posted image  Razburjanje okrog (ne)pomoči partnerja je (pri nekaterih) premo sorazmerno s količino prostega časa. Manj časa, denarja, energije...imaš, manj ga gre stran.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 94
23.11.2009 10:58:26   
mika

Ja obvlada(sicer ni kaj tu obladatuser posted image ), razen pralnega stroja, tu nima pojma....sam sva komot, pa ne sam midva.....že leta nisem vidla, da bi si kdo doma gume menjaval, razen rezerve, če je prišlo do gumi defekta....ostalo.... olje pa to, pa itak na rednem servisu nardijo

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 95
23.11.2009 11:00:39   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Ja obvlada(sicer ni kaj tu obladatuser posted image ), razen pralnega stroja, tu nima pojma....sam sva komot, pa ne sam midva.....že leta nisem vidla, da bi si kdo doma gume menjaval, razen rezerve, če je prišlo do gumi defekta....ostalo.... olje pa to, pa itak na rednem servisu nardijo

No saj prav tak.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 96
23.11.2009 11:23:46   
miapia

Tudi pri prvem otroku narediš vse usput. Tukaj ni fora v količini otrok ali stvari, ki jih opravljaš. Vse kar se spraviš delat, moraš opraviti po standardih, pričakovanjih, ki veljajo v družinskem življenju, družbenem življenju in ki so na splošno znane. Če imaš pa dve levi roki, potem ti pa ni pomoči.

Če vzamemo ravno krožnike - pomit krožnik mora biti čist. Je pa tvoja stvar, ali ga opereš enkrat ali pa desetkrat. Tudi časovno se ve, koliko se porabi za pomivanje enega krožnika.
Ko otroka skopaš, ga tudi obrišeš, posušiš lase, oblečeš, namažeš, itn. Valjda ne narediš polovičarsko.

Nič čudno, da partnerji znorijo, če je narejeno vse na pol. Samo to ni stvar neznanja, ampak nevolje, lenobe, nesolidarnosti.

Se pa ne strinjam z izjavami, da ima moški okoli hiše dosti za narest. Doma je treba vsak dan večkrat pripraviti obrok, večkrat previti otroke, vsak dan po malem pospravljati, skoraj vsak dan prati perilo in večkrat posodo. Poleti se pa trava kosi 1x na teden, pozimi pa nič. Pa pustimo tukaj zidavo hiše, to je poseben primer. Ali pa fuš v delavnicah. Pa ženska ravno tako hodi v službo kot moški, nekatere delajo celo po več ur od moškega.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 97
23.11.2009 11:27:08   
miapia
Pa še komentar na avtomobile, ker lahko povem iz prve roke: Menjava pnevmatik doma traja max 30 min, prav tako redni servis (menjava olj in filtrov), če ga znaš opravit. Vse ostale zadeve ne moreš kaj preveč vijačiti, če nisi iz stroke. Še žarnico pri novih avtih težko zamenjaš sam. Pri mojem moraš sneti cel odbijač. Tako da tistikrat 2x na leto po 30 min je pa res pravo delo za moškega in pravo izgovor, da česa ne more postoriti tudi v gospodinjstvu.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 98
23.11.2009 12:01:52   
Petka09
Se spet strinjam z miapio!

In bi dodala torej samo tole: vsak od partnerjev naj v zvezo oz. družino pridonese polovico, torej 50%! Pa ni važno, kaj kdo dela, vendar naj prinese polovico, da ne bo nihče zapostavljen in da se en ali drugi ne bosta mogla pritožit, da en dela več kot drug in je en bolj utrujen od drugega. Samo za kaj takega je pomembno, da se oba zavedata, da morata dajati in delati vsak polovico. Saj ni to stroga črta, točno polovica, ampak ravno toliko, da se oba počutita dobro in da se zavedata, da pomagata drug drugemu oz. moj mož reče, da to niti ni pomoč "da on meni pomaga v gospodinjstvu oz. pri otroku" - saj je otrok tut polovico njegov, pa kuhinja je tut polovico njegova, če tako gledamo. Torej oba v bistvu delava za skupno dobro in NE pomagava drug drugemu.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 99
23.11.2009 12:10:04   
*Neja
Nisem zdaj brala vseh odgovorov.

Meni je popolnoma jasno, da moj od mene ne pričakuje, da zamenjam olje v avtu, da uštimam centralno, da zabijem žebelj in prepleskam stanovanje. Vse to bi lahko naredila, pa tega ne delam, ker imamo pač ločena opravila. Jaz pa od njega ne pričakujem, da bo likal, pospravljal stanovanje, pral, pomival itd itd. Pa bi tudi vse to lahko počel, ker zna.

Ne vem, zakaj taka debata. Nekatere stvari so "moške", nekatere "ženske". Klinc pa ženska emancipacija. To, da moški tako zelo aktivno sodelujejo pri gospodinjskih opravilih je zgolj način, da ženska pridobi več prostega časa. Drugače je z VZGOJO otrok. Tu pričakujem, da sva udeležena oba.

Meni je - kot napisano - še vedno ljubši tradicionalni način deljenja dela. On se ne vtika vame, jaz pa vanj ne. No, samo takrat, ko se nama je user posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?