Kaj pa ati??? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Nikica -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 20:56:48)

Kaj pa vaši atiji počnejo z otročkom? :zmeden:Naš bi se z njim :duda:samo igral, :sloncek:da mu je potrebno zamenjati plenico, se ne bo spomnil, da ga je potrebno namazati, bo pozabil, če joka zvečer, ko se zbudi, reče, naj malce joka, saj to ni nič. Res ne joka veliko, ampak jaz ga stisnem k sebi in takoj zaspi nazaj, ali naj ga pustim in se jokcanje razvije v dretje?!!Šele pri 7 mesecih, ga kdaj pa kdaj skopa, brisanje, oblačenje v pidžamo, čiščenje nosu in ušes - to še ni osvojil, končam vedno jaz. Samo enkrat je bil sam z njim dve uri zjutraj, ker sem šla jaz zdravniku in je bila katastrofa: umival ga je celega, čeprav se je zvečer skopal, z zaščitno kremo ga ni namazal, za zajtrk mu je dal frutek bananin, čeprav sva se dojila, preden sem šla in ni bil lačen, temveč je samo zahteval pozornost, odšla sta ven z odvezano trenerko, pozabil je, da otrok tudi pije... Bom raje nehala, ker sem tako slabe volje, da se mi kar kadi iz ušes. :hudicek:Povrh vsega pa še dela od jutra do večera in so prosti, skupni dnevi res dragoceni. Uf, morala sem dati to iz sebe.
Želim vam lep vikend, naš ati dela tudi v nedeljo.:(

Sinja -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:00:28)

Naj te potolažim, da nisi edina. In, da je isto tako tudi pri nas. Jaz se navajam na samostojnost. Mi pa zato mama in tašča veliko pomagata.

Teni_ -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:01:59)

Moj :love: je kar se tega zlat. Se s Tejo igra, jo zvečer previje in nahrani. Tudi čez vikend jo on previja. Ponoči že par mesecev spi on pri njej in ji da dudo, ko se zbudi. Saj jaz jo ravno tako slišim, ampak se ne rabim vstajat. Kopam jo jaz,on pa jo velikokrat po kopanju obleče. Nosek in ušesa tudi prepusti meni, pa ne zato, da bi mu bilo težko, ampak nima občutka in je bolj grob. Ga ne zamenjam za nobenega.

LP,
Mojca:nosecka:

Seven* -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:06:38)

No jaz moram pa pohvaliti nasega atija. :love::love::love::love: Ze odkar je Jakob na svetu Bigwhale dela prakticno vse. Vecino stvari obvlada bolje od mene. Je bila ze patronazna presenecena. Preoblece ga, nahrani, ponoci se zbuja z njim (jaz ze nekaj casa spim sama, on vse naredi), umije ga.. Cisto nic mu ni tezko. Ko grem kam sem ful pomirjena, ker vem da bo v dobrih rokah. Res res res imam sreco z mojim Bigwhale-om. :love::love::love:

rainbow -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:07:53)

Dobrodošla v klub.:grrr:

Nikica -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:08:42)

Ja, saj mi res ni nič težko narediti za mojega cukrčka, ampak resnično, ampak resnično sem utrujena, tudi 5 minut nimam časa, da bi počivala. Pomaga mi pa tudi nobeden, tašča sicer živi v istem kraju, toda do sedaj je prišla le 2-krat na obisk za par ur, pa ne da se ne maramo, ampak nima občutka za ljubezen, za vnučka, moji starši so zlati, toda živijo daleč stran in vsak teden pridejo 1-krat na obisk, takrat mi mami skuha kosilo ali več, malce pospravi, z očkom pa peljeva biserčka na sprehod in prijetno poklepetava. Ne recite, kaj pa prijateljice, imam kolegice, s katerimi smo včasih hodili ven, niso pa to takšne prijateljice, katerim bi lahko zaupala otroka.

Seven* -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:09:44)

Nikica. Prav smilis se mi, res ne vem kako bi sama zmogla. Mogoce ga moras kdaj samega pustit z otrokom, da bo videl, da ti ni lahko..

Nikica -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:12:09)

Po mojem bi bila katastrofa, si sploh ne predstavljam, kako bi se znašel.

Sofi -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:29:09)

Naš ati pa še ni ati, jaz pa še nisem mami, bova pa to postala avgusta. Komaj čakam...
Če vaš ati res toliko dela, potem ga poskusi razumeti, saj se vendar trudi za svojo družinico. To da se pa najbolj ne znajde z malčkom, je pa spet čisto običajna stvar, saj "samo mamice vedo kaj je najboljše za tamale".
In treba je priznati, da mogoče atiji niso toliko krivi za to, ker ko pride otroček s porodnišnice, so mamice čisto obsedene z njim in drugih družinskih članov ne pustijo dovolj blizu, jim ne zaupajo "svojega" komaj rojenega otročka. Vse hočejo same postoriti, ker le tako bo za otročka res poskrbljeno. In tako se atiji navadijo na to, da bo že mami poskrbela za vse. To se pač dogaja pri večini mladih družinic.
Nočem te napadat, ampak zakaj že prej nisi večkrat uprizorila situacije, ko res moraš nujno nekam odhiteti in mu otročka poriniti v naročje, saj je njegov ati. Enkrat za pol ure, nato več, da se navadita en na drugega.
Saj vem, lahko je biti pameten ko sploh nisi v določeni situaciji in ko se bom znašla v isti ali podobni, se bom spomnila, kakšne "bedarije" sem nekoč pisala...
Najbolj pomembno je, da se imamo RADI in se poskušamo razumeti, na to ne pozabi.
Ko te razjezi, pa le daj to iz sebe, nato pa se spomni tistih vrlin, ki ti pri njem tako ugajajo.
Nihče ni popoln.
Največ se pa doseže na lep, prijazen način, ne jezi se preveč, ne očitaj mu, predstavi mu nego otroka na njemu zanimiv način in ne kot nekaj,kar mora biti opravljeno.
Preveč sem že napisala, pa nikakor ne morem napisati tistega pravega...otrok ima dva starša, ki morata oba zanj skrbeti, večji del nalog pa vseeno pade na mamico. In to se vrne takrat, ko malček ob kakršnikoli stiski najprej pokliče mami in mami je tista, ki ji najbolj zaupa in ga najbolj potolaži. Takrat so pa atiji prizadeti...

Lahko noč

BigWhale -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:32:46)

Seven pretirava... :P

Anonimen -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:36:12)

Saj bo otrok kmalu zrasel in takrat bosta lahko ti in tvoj otrok in pa seveda očka presrečni, da bo otrok imel očka, ki se bo igral z njim. To je ogromno, ogromno bolj pomembno, kot da ga umije in mu previje rito.

Blanka77 -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:38:01)

Nikica, pa saj ni naredil nič narobe v tistih dveh urah. Otroku je dal pač jest, ker se mu je zdel lačen. Dehidriral pa tudi ni v tistih dveh urah. Če ga je pa še zjutraj umil, pa menda tud ni nč narobe. Se je pač potrudil. Morda sploh ne ve, kakšen urnik imata vidva, ker vse narediš ti. Pejt še ti kam, pa ga bo on cel dan imel, pa bo vse narejeno, otrok previt, namazan s kremo (tud če en dan ni), nahranjen, pa še igrala se b osta in se imela fajn.

Bolj mu zaupaj. Moj tud ni kak gospodinjski tip, ampak malo pa super zrihta, ko sta sama. In me prav nič ne skrbi. Imata se pa krasno, ko sta skupaj.

Ro-La -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:51:23)

Naš ati tudi vse obvlada, določene stvari celo bolj kot jaz. Jaz delam v turnusu in si ne znam predstavljat kako bi bilo, če ne bi malega porihtal tako kot je treba. Vsako drugo nedeljo sta sama cel dan, ko pridem jaz ob 19h domov je stanovanje zrihtano v nulo, ne vem kje imata še čas za to:zmeden2:

Vključi ga v aktivnosti, povabi ga, da ga skupaj previjeta, mu sčistita nosek,....vse to mu bo kasneje rutina in postal bo samozavestnejši.

modrooka -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:55:55)

Nikica zivjo!

Ja, vcasih je z moskimi kar tezko. Moj moz sicer glede otrocicka ne spada v to kategorijo, ker si skrb za Ano deliva in vse delava deljeno. :love:

En dan je mozeva, en dan je moja. 9nebesa Ena noc je njegova, eno noc moja. No, da ne bi sedaj kdo razumel, da stejeva ure, vendar nama gre taka delitev zelo dobro od rok. Tako je mala z obema enako in je zadovoljna, midva pa tudi. :love: Je pa res, da moj moz se ni zaposlen in da imava oba dosti energije za tak nacin, ker sva oba doma... :bravo:

Moz pocne vse: previja, hrani, podira kupcke, jo vozi na sprehode, se z njo cerklja... :angel: Prav lepo ju je opazovati...

Se pa seveda najdejo tudi moski, ki niso ravno najbolj navduseni nad temi opravili in bi se z otrocki samo igrali. Tudi takih poznam kar nekaj... :hudicek: No, meni se zdi, da tako obnasanje pac ni najbolj fer do mamice, ker je ati ravno tako pomemben v zivljenju malega :duda:in moz mora biti tudi v pomoc svoji druzici...

Tako je moje mnenje. Samo jaz verjetno lahko pametujem, ker glede tega nimam tezav... :ups:

Lahko noc!
modrooka mamica

Nikica -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 21:56:50)

Hvala za tolažbo in nasvete. Svojega moža ljubim, ampak resnično se še ni vživel v očetovsko vlogo. Mogoče bom pa čez 7 mesecev napisala, da je najbolj spretni očka na svetu. Mogoče...

modrooka -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 22:01:06)

Prav gotov bo tako. ;) Nekateri pac rabijo malo vec casa, da se vzivijo v to vlogo. Drzim pesti, da bi se to zgodilo cimprej, da bi bilo potem zate lazje!!!

Drzi se!

nocka

Anonimen -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 22:13:04)

Ah, nikica sem prebrala samo par stvakov, priznam...bodi srečna, da vsaj kaj naredi, da ima vsaj voljo, da se mu da vsaj igrat....eni še to ne.

No, naša dva lahko komot pustim par dni sama, se vse porihtata...ne samo zdaj, ko je mali že tri leta star, tudi pre. Nauči da, pokaži mu, kako se kaj dela, če pa zjutraj jedel banano namesto mleka, ga pa tud ne hudič vzel :zmeden:

Pupica -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 22:15:45)

Naš očka je pa kar priden. Zjutri vstaneta, se previjeta, potem jo lepo počeše, ji naredi frizurico, izbere obleko(tu se moram vsakič nasmejat, saj vzame stvari iz vrha kupa-potem pa je malo pisano oblečena, ampak mi je vseeno tako lepo9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa)
Potem si pripravita zajtrk, pojesta...potem pa že mami vstane:ups:
Onadva se igrata, da jaz pojem, potem gremo skupaj ven, ko pridemo nazaj, pojemo, potem pa se skupaj kaj igramo, gledamo knjigice. Aja pa všeč mi je, da vedno ko gremo v trgovino, on nese najino princesko, saj mene kaj hitro roke začno bolet:(
Samo sedaj je ponovno v šoli najin očka, tako da sva zjutri same, in prav pogrešam vikende, ko se lahko skupja crkljamo.
Moram rečt, da sem kar vesela, da mi tako pomaga. Pa tudi da mu ni nič odveč. Se mi je pa smilil na začetku, ko je želel biti zraven, vendar kaj več od previjanja in kopanja ni mogel, saj je Tia več kot pol dneva kuj na jošk visela:ups:in tudi za vsak jok, ko je skočil k posteljici, ni nič pomagalo, ker je hotla...ja joško kaj pa.
lp
:sloncek:

Anonimen -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 22:18:33)

ja, kako pupica, k pr vaši bajti noben ne dela? Odkod pa pol dnar dobivate??? Kašna sociala ni vider, da bi pela :zmeden2:

Anonimen -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 22:40:53)

Pa energije. Jaz je tudi nimam dovolj. Bi rabila eno tako mamo.

Seven* -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 22:49:32)

To je pa ful odvisno od tega kaksnega otroka imas. Odkar se druzim z mladimi mamami ugotavljam, da je VELIKA razlika med otroci. Eni spijo celo noc, so nezahtevni, se igrajo tam kjer jih das na tla.. Eni so pa pravi vrageci in z njimi tezko zmores sam. Ko moja mama pazi malega 2 uri ze veselo tarna kako je utrujena in da sploh ne more vec. Kako sem potem sele jaz utrujena?

In to da mama pride pomagat.. Hvala bogu!!! Veliko je takih, ki imajo taksne mame. Sama vem, da ko bom sama babica, bom poskusala biti cimbolj v pomoc. Super, ce se ponudi.

Jaz poleg Jakoba nisem vcasih uspela cel teden jesti kosila in sem bila vesela vsakrsne pomoci. Se zdaj, ko je star 1 leto zelo tezko kaj konkretnega skuham..

Seven* -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 22:50:59)

Aja, danes sva DVA uspavala Jakoba cca 2 uri. Pa sva ga vmes celo pustila dret. Ni zaleglo.. Ponoci se pa se vedno zbuja n-krat.

Anonimen -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 22:51:23)

ja, kaj pa toliko komplicirate z otrki, da nimate časa jest? Meni je bila to vendo prva stvar...kakop naj se z otrokom ukvarjam , če sem lačna :zmeden:

In da bi mi mati hodila kuhat :zmeden: No way, pa jo imam zelo rada in ona mene...

Anonimen -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 22:52:49)

No, O.K., ne kuhat, ampak pospravit pa lahko, ko me ni doma. Samo ne more, jo vrat boli.

Seven* -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 22:53:04)

Sorry Al Bina, samo nimam apetita jest medtem ko se mi otrok joce v stolcku za hranjenje. Ce pa tebi pase, pa dober tek!

Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>