BigWhale -> Kaj pa ati??? (17.6.2005 23:21:41)
|
Jakob cez dan spi kako uro in pol. Ce je dober dan. Sicer pa manj. Pol ure ali pa 45 minut. Zakaj se je tezko najest ob njem? Zato, ker pac nikoli ne sedi pri miru. Ker je radoveden in zvedav in ker ga zanima cel svet okrog njega. Zanimive so mu stvari, ki jih uporabljamo odrasli, ki se jih da premaknit, prestavit, odnest, odpret in zapret in ker se rad zabava. In ker ima rad druzbo. Saj ne da se res ne bi dalo najesti ob njem, ko se zamoti s piskri v kuhinji se komot najes, ce te ne moti zvok piskrov, ki letijo iz omar. ;) No prosim za nasvete vseh pametnih mamic. Kaj naj z otrokom? Naj ga privezem v stol in pustim, da se dere, ce bi se pa rad igral? Naj ga kar v stajici pustim, mu not natresem kup igrac, ki mu bodo zanimive deset minut. Mogoce bi ga kar k tasci odpeljal, da ga malo popazi, se vsaj meni ne bo treba ukvarjati z njim. Mogoce bi mu moral pustiti, da se igra z vticnicami toliko casa, da ga nekajkrat konkretno ne strese elektrika. Se bo ze naucil kaj lahko in kaj ne! Hm, kaj bi bil se dober vzgojni ukrep? Ja, natepst ga je treba! Seveda enoletnika, ki niti ne ve zakaj bo tepen, meni se bo pa vseeno drl, isto kot ce ga nekam zaprem. Mogoce bi pa... nevem, sem brez idej... Dajte kak pameten predlog. Ce upa katera... ... sicer pa poglejte si moj album. Sem ga ravnokar ustvaril, da boste videle kako se obnasa aktiven otrok, en tak radovednez, ki ga vse zanima. In kaj se zgodi, ce ga malo pustis samega. Aja, da ne bo kaksne pomote. Za nic na svetu ga ne zamenjam za kaksnega bolj pasivnega otroka, ki je potem ko en fikus v stajici. Veckrat se mi po kablovju pod mizo vesi, raje ga imam. Ceprav me ze isijas prekleto matra od priblizno 200 kratnega sklanjanja pod mizo in razvozlavanja kablov, ki so naviti okrog Jakoba.
|
|
|
|