lunka1
|
IZVIRNO SPOROČILO: sara2007 IZVIRNO SPOROČILO: lunka1 IZVIRNO SPOROČILO: lunka1 IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3 lunka1 obrni se na CSD kjer si vlagala vlogo za trajno SP, tam boš dobila isti obrazec kot si ga že mogla izpolnt, le da je ta zelene barve pa dodano ima eno polje v katerega morš napisat natančni znesek ki ga potrebuješ in namen za katerega boš porabla ta znesek. To da živiš pri mami oz. si tam prjavlena nima nobene veze. Gledajo se samo tvoji družinski člani, mama pa ni tvoj družinski član zato njihovih dohodkov ne posreduješ (pa sej to že use veš če si oddala vlogo za trajno ). Pa tut to da že dobivaš od njih trajno pomoč nima veze. Upam da sm ti kej razjasnla, čene pa kr še uprašej če te še kej zanima. Torej, če napišem da rabim **** € za voziček, plenice, otroško posteljico, previjalno,... bo OK? Koliko pa naj bi napisala za take stvari? Koliko si / boš ti napisala? Da vem približno, koliko se piše za take zadeve... A mi lahko katera, ki ima izkušnje s temi zadevami, odgovori na tole, da ne pozabim? Kakor jst vem trajnih socialnih pomoči NI!!! Socialno pomoč ti odobrijo za 3 ali 6 mesecev spet odvisno od CSDja. In ja pri odobritvi gledajo za vse družinske člane koliko zaslužijo, edino če si zrihtaš na občini ločeno gospodinjstvo. Aja pa še to, pri izredni socialni pomoči, moraš napisati, zakaj jo rabiš in potem ko ti jo odobrijo in nakažejo v roku 14 dni prinesti dokaze o porabi. Če ne nasledjih 18 mesecev ne smeš oddat. Pri redni socialni pomoči ti pa ni treba nositi račune. Aja pa jst glih na tvojem mestu, ne bi pisala da rabiš denar za otroško opremo, ker ti lahko odgovorijo, da zato imaš pa otroški paket. Rajši bi dala za položnice, pa kurjavo, zimsko ozimnico, to kar dajejo ob takem času gor. "Trajno" socialno pomoč že dobivam, sem jo dobila prvič za november. Tisto o "trajnosti" vem, saj itak mislim takoj po končani porodniški delat, bi mi prav prišlo za eno leto in kakšen mesec viška. Kot jaz vem, ti najprej odobrijo za 3 mesece, potem še za 3 ni nato za maksimalno 6 mesece. Za naprej pa ne vem, ali se še da dobit, bomo videli.. Že - glede otroškega paketa, ampak za 250€ pa ja ne dobiš cele opreme . Samo, koliko njih to briga, je pa drugo??
|