|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: neprestano bolniška
24.11.2009 9:36:03   
HuAnita

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

Zato se mi pa zdiu nefer, da je v JU bolniška strošek delodajalca, vam vsaj plačajo to, no, mi pa smo sebi prepuščeni....user posted image

Tole bom še pokomentirala... Bolniška je strošek delodajalca - tudi v privat firmi. V tvojem primeru si ti delodajalec - torej gre tu za isto stvar.
Nega ni stropek delodajalca - je strošek ZZZSja. To najbrž dobiš tudi ti, ne?

Da, za otroka jo lahko dobim za max. 1 teden, razne če bi šlo za kakšno hudo bolezen. Še nisem nikoli 'vzela' bolniške, dam raje dopust oz. pač ne delam, govorim pa zase.
Jaz kot nosilec 'firme' (huh, se nobel sliši...user posted image ) si jo moram 30 delvnih dni kriti sama. Ampak te 'rezerve' za bolniško nimam, odlar imam otroke - gre vsak eur sproti, sploh ka rje hiša. Pa tudi honoraji niso bajni in tudi precej zamujajo (npr. ena firma mi je konec oktobra plačala za januar?!!!!) - tako da pač ne gre...
In tu je za razlika z JU ali pa neko večjo firmo - to je dejansko strošek ali države ali firme.... ne pa samega delavcauser posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 51
24.11.2009 9:47:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Repka

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: Repka

Kaj pa, če nimaš nikogar in moraš v štacuno, enostavno, da nikogar ne moreš prositi

saj se stinjam z vsem, ampak ta stavek mi je pa tak prozoren user posted image  misim, kaj za vraga pa tako nujno rabiš iz štacune, da ne more počakat do popoldneva? mi imamo 99% časa prazen hladilnik, pa še vedno nekaj najdemo za pod zob. pa sem grozna kuharica. user posted image

No prav, pa naj bo prozoren. Nimaš staršev, nimaš bratov, kaj vem, prijateljice imaš kaj vem koliko km stran, nimaš partnerja, enostavno si sam. Kot pravim, so tudi taki primeri. Recimo, da bi bila to sama. Hipotetični primer. Sem brez avta. Povej mi, grem od zdravnika in kako naj potem z otrokom navozim domov še nekaj vreč iz štacune, da bom do naslednjega izhoda, ko bom šla k zdravniku, kaj vem, morda čez 14 dni, odvisno, kdaj me naroči, vse to izvedem? Gre zgolj za hipotetični primer. Obstajajo pa.

Kot pravim, če imaš odločeno za nego otroka, da moraš biti doma, pomeni za komisijo, da si doma ne samo osem ur, ampak še ostalih 16. Ker v bolniškem staležu, če te preverja Komisija, te lahko preveri tudi ob šestih popoldan, če se jim gre nekoga dobiti na piko. Je že bil primer.

nekam veliko hipotetiziraš. ker če si res sama in res nimaš nikogar, ki bi te v dveh dnevih povohal in ti pomagal, potem najbrž tudi "prijateljice" niso to, za kar jih imaš. ma, saj je BV razglabljat, ker vlečeš ven ekstremne primere.
jaz še vedno trdim, da stvar, kot je nakup, lahko počaka. in v tem času tehnološkega napredka, si lahko praktično vse že naročimo na dom.
kot pravi moja mama: edino srat je nujno, ostalo lahko počaka user posted image

< Sporočilo je popravil natasa77 -- 24.11.2009 9:50:20 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
24.11.2009 10:04:41   
emaa
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

Mene pa bolj moti to, da ce je mama na porodniski, oce ne dobi bolniske za otroka. Evo, pri nam se je zdaj nardilo, da sta obadva velika zbolela, jst tudi (trebusna viroza) in ne morem skrbeti za njiju, ker se najmlajsega komaj dvigujem, moj pa ne dobi bolniske...super, kaj naj recem...

ninocka poznano, jaz sem imela dvojčka, eden v bolnici, eden doma, ko se že nista več dojila, bila pa premajhna, da bi bolani dojel, da naj bo brez mame, torej sem bila seveda ob njem, ker sem jaz na porodniški, moj  po pravilih zakona na negi ne more bit, da bi za drugega skrbel, jaz ga pa pri sebi nisem smela imet, kaj bi pa naredili, če moža ne bi bilo? Zdaj samo čakam, da sem nam enkrat naredi kot vam, ko bo moj moral jemat dopust, da bo lahko skrbel za vse nas. Tale pravila so velikokrat brca v meglo. Pa tile pojmi dopust za nego, kakšen dopust lepo vas prosim, jaz zraven fejst delam.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
24.11.2009 11:07:33   
Lolek in Bolek
v takem primeru gre partner do osebnega zdravnika, mu razloži situacijo in ni vrag, da ne dobi bolniške zase in ne nege.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 54
24.11.2009 11:10:07   
ninocka

IZVIRNO SPOROČILO: emaa
Pa tile pojmi dopust za nego, kakšen dopust lepo vas prosim, jaz zraven fejst delam.

Sej pol ni cudno, da nekateri to izkoristijo za skok na morje, pa shoping v Ikei, ce je ze v osnovi tko napisano user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 55
24.11.2009 11:13:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lolek in Bolek

v takem primeru gre partner do osebnega zdravnika, mu razloži situacijo in ni vrag, da ne dobi bolniške zase in ne nege.

mislim, da zavarovalnico en k** briga tvoja razlaga user posted image  tudi mi se bomo zgleda znašli v taki situaciji. jaz imam bolniško-nego, mož pa je danes ponoči zakuhal. sicer je šel danes v službo, ne vem pa, kako bo zvečer user posted image  in bomo zgleda v prekršku user posted image  beda v glavnem. pri denarju se vse neha. tudi zdravje user posted image

(odgovor članu Lolek in Bolek)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
24.11.2009 11:15:29   
Lolek in Bolek
Nataša77, poznam primere, ko je partner dobil bolniško zase, dejansko pa je servisiral domače. Zakaj ne, če se da?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
24.11.2009 11:30:57   
oka
Nataša, zakaj bi pa bili v prekršku? Saj če je tvoj zbolel ima pravico do bolniške zase. Ti pač nimaš bolniške in nege za njega, bolan pa tudi ne more tavat naokoli.

(odgovor članu Lolek in Bolek)
Neposredna povezava do sporočila: 58
24.11.2009 20:25:56   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Nikoli mi še ni padlo na pamet, da bi med nego šla v trgovino - tisti čas, ko sem sicer v službi. Isti čas kot jaz, je v službi tudi očka - to je razlog, da nego sploh kdaj koristim. Ko pa pride očka domov, mi na kraj pameti ne pade misel, da sem dolžna čepeti doma, ker mi ZZZS plačuje nego.

Nihce na pravi, da moras biti 24 ur na dan doma v casu koriscenja bolniske za otroka.
Doma moras biti le v casu, ko negujes otroka in zato ne mores normalno iti v sluzbo.

Repka pravi ;) Njen post sem komentirala, ne tvojega.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 59
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?