|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neprestano bolniška
20.11.2009 21:46:48   
mala zirafa
Zanima me ali lahko zaposleni v JU za nedoločen čas neprestano izkorišča bolniško na račun otroka?Recimo da je v enem mesecu delala en teden?To se v našem kadru kar naprej pri eni in isti osebi ponavlja.Ali bi potrebovala ta oseba kakšno zdr. potrdilo od otroka, da je ta otrok res tako zelo vedno bolan?Ali pa s to lahko počne po mili volji, samo da ti dr. da papir?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neprestano bolniška
20.11.2009 21:51:18   
uwaga
Pojma nimam koliko so v JU zategli, ampak če ima nekdo neprestano bolanega otroka je pač kar naprej v bolniški. A ne?

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.11.2009 21:53:28   
K_a_t_i
user posted image
Kaj pa nej naredi mama, ki ima bolnega otroka? Če ji da pediater nego, potem je to za službo dovolj. Eni žal nimamo varušk in starih staršev, ki bi vskočili. Če bi bil moj otrok 3 tedne skupaj bolan, bi tudi jaz bila doma pa nisem v JU. Takšno je pač življenje. Eni otroci so bolj, drugi pa manj bolni. Kaj naj zdaj mama/oči user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

Neposredna povezava do sporočila: 3
20.11.2009 22:00:44   
bumerang
Si že kje kdaj videla, da bi kak pediater označil zdravega otroka kot bolnega?

Daj raje svoje stanovanje spucaj, predvsem podstrešje!

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.11.2009 22:08:30   
mama_milchy
dr. oz. P ti kr tako bolniške ne da; tako da če je otrok bolan in potrebuje nego, gre pač mama/oče na bolniško;
tudi sama sem bila lani kr veliko na bolniški zaradi otroka, najdaljša je trajala 3tedne in kaj sem hotla, ga pustit samega doma al ga dat v varstvo; otrok, ko je bolan sigurno potrebuje svoje starše tudi če je babica ali dedek doma, v penziji....

tako pač je z otroci; eni več, drugi manj bolani, eni starši pač koristijo bolniške, dopuste, drugi pa varuške.....

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.11.2009 22:23:54   
nana 27
Saj bi kaj napisala, ampak user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 6
20.11.2009 22:30:37   
mala zirafa
Nimam čisto nič proti, samo zanimalo me je.

Neposredna povezava do sporočila: 7
20.11.2009 23:00:18   
Moyca_
če bi jaz bila zaposlena ko je bil mali prvo leto v vrtcu bi me verjetno odpustili, ker je bil 3 dni v vrtcu, 2 tedna doma,.... 5 dni v vrtcu en teden doma, konstantno

Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2009 0:26:48   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Zanima me ali lahko zaposleni v JU za nedoločen čas neprestano izkorišča bolniško na račun otroka?Recimo da je v enem mesecu delala en teden?To se v našem kadru kar naprej pri eni in isti osebi ponavlja.Ali bi potrebovala ta oseba kakšno zdr. potrdilo od otroka, da je ta otrok res tako zelo vedno bolan?Ali pa s to lahko počne po mili volji, samo da ti dr. da papir?

to kaže na to, da te moti. Nevem, kaj naj bi bilo narobe s tem, da nekdo koristi pravico do bolniškega staleža zaradi otroka? Pri nas bi bilo prvo leto po porodniški zelo podobno, na srečo imamo babico, ki je pazila ta malo, ko je bilo ta najhuj že mimo. Veliko staršev pa te možnosti nima in HB obstaja možnost, da so doma ob bolnem otroku.

Neposredna povezava do sporočila: 9
21.11.2009 7:15:50   
barbara b
Velika večina otrok je bolanih, ko začne obiskovati vrtec.
Moj mali je bil 2 tedna v vrtcu in 1 teden doma, pa spet 2 tedna v vrtcu in 1 teden doma. To se je ponavljalo konstantno od septembra do decembra. Bila sem v 4 mesecih 6x v bolniški. Moj šef mi tudi enkrat ni  omenil zakaj sem toliko doma (s tem, da sem edina zaposlena + 1 honorarec, ki me v takih primerih nadomešča).
Ne vidim zakaj to tebe tako zelo moti.  user posted image Mamica verjetno nima drugega varstva, tako kot marsikatera od nas. Ko pa nekateri pripeljejo bolane otroke v vrtec pa spet ni OK. user posted image
Dr. pa tudi ne da bolniške k'r tako brezveze.

Ne sprašuj in ne bodo ti lagali.

Neposredna povezava do sporočila: 10
21.11.2009 7:37:04   
luan
Imam sina s prirojeno okvaro srca.Star je šest let pa sem zanj bila na bolniški vsega skupaj en mesec.Pa je bil zelo veliko bolan in je še.Sva s partnerjem nekak kombinirala.Sicer so bili v službi zelo zadovoljni, sploh moji podrejeni ker so me vajeni.Ampak.......Ko me je otrok najbolj rabil nisem bila ob njem!V službi so se tudi navadili in me samo izkoriščali!Spomenika ti pa tudi ne bo noben postavil!Rabila sem pet let, da sem to dojela in kar nekaj težav v službi, ko sem začela ostajati na bolniški.Otrok me zdaj najbolj potrebuje!

Smo pa v obdobju, ko noben zdravnik ne da več bolniške, če resnično ne meni da si do nje zelo upravičen.
LP

(odgovor članu barbara b)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.11.2009 9:34:17   
madela
Joj,kaj pa naj potem jaz rečem user posted image
Imam tri otroke in ko se eden pozdravi je že drugi bolan in potem še tretji...ja no potem še pa jaz. V službo ne hodim,sem se tako zavestno odločila zaradi sina ,ki je srčni bolnik in je bil do tretjega leta doma. Zdaj,ko bi pa rada šla v lov za kako službo,pa si sploh ne upam,ker me že prvi mesec brcnejo pred vrata.
Moja služba je čakalnica zdravstvenega doma.

Luan,kakšno težavo pa ima tvoj otrok,če smem vprašat?

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2009 9:43:58   
oka
Mater in potem se čudim, da dajejo starši bolne otroke v vrtecuser posted image Hvala bogu, da se ta mama požvižga na mnenje drugih in postavlja dobro svojega otroka pred tvoje mnenje. Upam samo, da ne boš še v službi pri nadrejenih začela s tem vprašanjem. In ja, otrok je lahko tako zelo bolan. Vem iz lastnih izkušenj kako je, ko imaš otroka doma 14 dni, ga daš s ponedeljkom v vrtec in ti v četrtek spet zboli in si pečen za 14 dni. Ti povem, da sta skrb in strah za otroka močnejša kot pa skrb okoli službe in radovednih sodelavk. Tej mami ni luštno in ne rabi še nekega vmešavanja. Zdravniki pa tudi ne predpišejo bolniške kar tako v tri dni, pa tudi ne za dalj, kot oni menijo, da je potrebno. Mislim svašta.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.11.2009 9:49:55   
karamela
Jaz pa mislim (upam da se ne motim), da je mala žirafa hotela povedat da ima na sumu, da sodelavka bolniško izkorišča in ne da bi bilo narobe če je doma v kolikor je otrok res bolan .  in vem da se da, bi bilo prelepo da se ne bi dalo izkoriščat bolniške.  V kolikor je otrok res bolan, nekateri so večkrat drugi manj potrebuje enega od staršev to je dejstvo. Jaz  imam na srečo zelo malo bolane otroke,  za varstvo pa  sem imela možnost  samo pri starejšemu  in sicer sem sosedi v pokoju plačevala za  res občasno varstvo.(soseda je sedaj zelo bolan in ne more več).

Kar se pa bolniške tiče, se mala žirafa jaz nebi vtikala v druge. Vsak dela po svoji vesti in nikoli se ne ve, lahko pa nima druge možnosti varstva in res bolanega otroka.  Vem pa in to mi je tudi žalostno po svoje,   da če bi jaz v našem podjetju bila samo en teden na mesec v službi bi žal izgubila službo. JU je HB  je še vedno malo drugače kot pri zasebnikih. Tem gre samo za denar, naredi čimveč za čim manj denarja.  So egoisti. No verjamem da obstajajo tudi redke izjeme.

Neposredna povezava do sporočila: 14
21.11.2009 13:22:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija

to kaže na to, da te moti. Nevem, kaj naj bi bilo narobe s tem, da nekdo koristi pravico do bolniškega staleža zaradi otroka? Pri nas bi bilo prvo leto po porodniški zelo podobno, na srečo imamo babico, ki je pazila ta malo, ko je bilo ta najhuj že mimo. Veliko staršev pa te možnosti nima in HB obstaja možnost, da so doma ob bolnem otroku.

Mene je glih ta stavek zmotil isto.user posted image Če otrok ni bolan, itak ne dobiš bolniške za nego.
Dokler nimaš skoz bolnega otroka, tega nikoli ne boš razumela. Jaz bi bla od septembra lahko skoz na bolniški, pa sem jo vzela samo za 4 dni, ker imam HB možnost domačega varstva. Dostkrat imam slabo vest zaradi otroka samega, sam pač nisem tip človeka, ki bi lahko bla kar doma, grem v službo si odpočit.user posted image

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
21.11.2009 14:04:29   
urška

Nimam čisto nič proti, samo zanimalo me je.

kaj točno te je zanimalo? če je bolniški list ponarejen? ali je ona na bolniški pa ne prinese bolniškega lista?
sicer pa mislim, da nobeni mami ni všeč, če je otrok bolan. pa ne zato, ker mora bit na bolniški, ampak preprosto zato, ker težko gledat bolnega otroka. jaz zase vem, da imam raje zdravega pa hodim v službo. nikoli si nisem rekla: wiiiii, spet je bolan! super, bom lahko na bolniški!user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
21.11.2009 14:17:57   
zvesta
no, žal se dogaja tudi to, da mame izkoriščajo bolniške.... sama poznam mamo, ki pokliče k pediatrinji, da je sin zbolel in rabi bolniško.... potem gre pa sin normalno v šolo, ona pa flankira po trgovinah...

ista mama tudi dva tedna vnaprej pove, da bo otrok bolan, ker ga že nekaj glava boli, pa vse tako kaže, pa levo in desno... otroka pusti doma (zdravega seveda) starejšemu bratu (mali je star osem, veliki osemnajst), vzame bolniško za tamalega in gre z možem za cel teden na morje, kjer imajo vikend....

in pol ima še dolg jezik, češ kak malo plače je dobila, ker je bila skoraj cel mesec na negi....

žal.... se strinjam z vsemi, a kljub vsemu obstajajo tudi posamezniki, ki izkoriščajo stanje...

< Sporočilo je popravil zvesta -- 21.11.2009 14:18:33 >

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.11.2009 14:30:57   
onka
Se strinjam s teboj Zvesta. Jaz vem celo za primere, ko so starši prepričali otroka, da je lagal pred zdravnikom, da ga trebušček, boli, ušesa, imel drisko itd....
Sicer ne vem kako gre z laganjem sedaj, naš pediater,pri katerem ni bilo nikoli problem dobiti bolniško še pred leti, je postal sedaj z njo zelo zelo šparoven. Možu jo je prekinil po 5 dneh, češ da toliko za angino pripada in da je z njegove strani že v redu, tamal pa je bil še na antibiotikih. Dobro, da sva se lahko šihtala, da je tamal lahko ostal še doma. Pa da ne bi kdo mislil, da sva jo kdaj izkoriščala, ampak ravno nasprotno, če sva se le lahko, je eden od naju vzel ali dopust ali pa sva se sešihtala.  Enim je mogoče vseeno, nekaterim pa drugega ne preostane.
Tko da s to sodelavko je možno, da je otrok res zelo bolan, ali pa mogoče še kje obstaja tak pediater, ki ji gre na "roko".

< Sporočilo je popravil onka -- 21.11.2009 14:40:10 >

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.11.2009 17:43:17   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

no, žal se dogaja tudi to, da mame izkoriščajo bolniške.... sama poznam mamo, ki pokliče k pediatrinji, da je sin zbolel in rabi bolniško.... potem gre pa sin normalno v šolo, ona pa flankira po trgovinah...

Ja, zal tudi take cvetke obstajajo.
Mi smo lani proti eni taki koki sprozili postopek izredne odpovedi delovnega razmerja.

Drugace pa jaz (razen omenjenega osamljenega primerka) v skoraj 20 letih nisem naletela na mamo ali oceta, ki bi zlorabljala bolnisko za nego otrok.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.11.2009 17:53:03   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Mi smo lani proti eni taki koki sprozili postopek izredne odpovedi delovnega razmerja.

A zdravnik, ki je te bolniške pisal, se je moral tudi kej zagovarjati?

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.11.2009 18:07:20   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: urška

A zdravnik, ki je te bolniške pisal, se je moral tudi kej zagovarjati?

Ne, ker se delodajalec sploh ne sme vtikat v razlog za bolniske odsotnosti.

Pac pa smo narocili nadzor bolniske.
V skladu z zakonom bi zenska morala biti doma in negovati bolnega otroka. Pa ni bila.
Po pogovoru se je odlocila, da bo predlagala sporazumno odpoved, ki smo jo seveda sprejeli.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.11.2009 19:45:33   
urška

Ne, ker se delodajalec sploh ne sme vtikat v razlog za bolniske odsotnosti.

Pac pa smo narocili nadzor bolniske.
V skladu z zakonom bi zenska morala biti doma in negovati bolnega otroka. Pa ni bila.
Po pogovoru se je odlocila, da bo predlagala sporazumno odpoved, ki smo jo seveda sprejeli.

aja samo iz tega zdej sploh ni razvidno, da ji je zdravnik pisal bolniške (oz. nege) medtem, ko je bil otrok zdravuser posted image

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.11.2009 20:08:21   
marty5
Ja, po tvojih merilih, bi mene morali dati pred zid...

Z dvema otrokoma, starima pod 4 leta in v vrtcu, ti povem samo, da smo skozi bolani. Prav vsi 4je doma. Midva z možem hodiva na pol bolna v službo, ker poleg vseh bolniških za nego, mi samo še manjka, da vzamem bolniško zase.
Drugega varstva ni in ko zbolita (in ponavadi niti ne zbolita skupaj, ampak z nekaj dnevnim zamikom), se lahko le meniva, kateri bo ostal doma.

Se pa sprašujem, zakaj nekateri mislijo, da je tako fajn bit doma na bolniški....otrok je bolan, mu ni najlepše, plača je bistveno manjša, količina dela pa je več ali manj ista - je potrebno čarati, da vse skupaj zvoziš...Ja, res sem pametna, ko tako izkoriščam in lenarim...

< Sporočilo je popravil marty5 -- 21.11.2009 20:09:15 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.11.2009 20:22:18   
TomTaylor

me veseli, da so tvoji otroci zdraviuser posted image

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 21.11.2009 20:35:37 >

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

Neposredna povezava do sporočila: 24
21.11.2009 20:40:20   
tinkatonka

Me kr zaboli, ko preberem tako mnenje. Sama sem imela tudi zelo veliko bolanega otroka in sem bila en eden v sluzbi, en teden v bolniski, en teden v sluzbi, en teden na bolniski,.......(tud jaz delam v JU). Pa sem bila tudi jaz delezna grdih pogledov in obrekovanj. Mene je pa ze tako srce bolelo, ker je bil mali tok bolan, pol te pa se postran gledajo v sluzbi. Nikar si ne zeli, da bos ti kdaj rabila biti toliko doma zaradi bolezni otrok! Zdaj slabe dve leti po tem, moji sodelavci niso vec isti, tud sefi ne, in nobenga ne briga kok sem bila jaz v preteklosti na bolniski, moj otrok pa prav dobro ve in cuti,da sem bila in bom vseskozi ob njem.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?