Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Mislim, da večina mamic bolniške ne izkorišča, kakšna se pa - kot povsod nekateri najdejo luknje - loti tudi tega... Zase vem, da sem prve dni z otrokomoma doma, potem ju vozim k babici, ko ni več vročine ipd. Je pa res, da še nisem uradno urejala bolniške prek zdravnikov, ker sem - JUUUUHUU- s. p.,kar po Kobalovsko pomeni Sebi Prepuščen. Torej, kolikor delam, toliko dobim, državi pa vedarle vsak mesec moram dati enak (ali večji) kos pogače kot prejšnji mesec - tudi zato upam, da mi 3 tedne bolniške ne bo treba nikoli vzeti. Smo pa imeli tako obdobje, ja, ko je bil mali star eno leto, kar v evo bolezni, vse sta si izmenjvala z enotedenskim zamikom, decebmra pred 2 letoma sem imela opravljneje 4 (!) delovne dni... O temu primerni plači ne bom, rekla bom le, da sem komaj pokrila pogačo za državo... Zato se mi pa zdiu nefer, da je v JU bolniška strošek delodajalca, vam vsaj plačajo to, no, mi pa smo sebi prepuščeni.... Vsaka dejavnost ima svojo kolektivno pogodbo. Ju je negospodarska, vi ste gospodarska, je pa tako, da se vse preveč ljudi boji za službe in se zato tudi ne upajo/te spraviti v neko večjo enoto in pritisnili kaj vem, npr. na sindikaliste, podali pobudnice in stopili v bran. V tujini npr. je to drugače. Če podam, izven tega konteksta, kako gre to v tujini, ne vem več točno, v kateri državi so tudi prepovedali kajenje v prostorih, pa je veljal samo kratek čas, ker so si ljudje izborili svojo demokracijo. No, pri nas je pa pač ostalo tako kot je. Če razumeš, kaj sem želela povedati.
|