madela -> RE: Kokain (20.11.2009 10:34:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Ojoj, tole je pa res žalostno. Po moje je najboljše da se obrneš na pristojni center za droge, da ti povedo, kako se sploh pristopi k tej stvari. Iskreno - poslušala sem ogromno predavanj na to temo, pa vsak drugače pravi. Nazadnje sem poslušala avgusta letos izpoved ozdravljenega heroinaša, oz. še po ne vem koliko letih pravi, da še kar sanja o njem, da je še vedno abstinent, pa ti povem, da je res, kar pravijo - sam se mora odločit. Da se pa lahko odloči, mora biti pa že precej daleč s stvarjo. Žalostno. Pojdi po pomoč. Pa veš zakaj je temu tako...tisti,ki so strokovnjaki na tem področju in so tam,da pomagajo,niso nikoli izkusili droge in ne vedo kaj ti droga lahko da. Kaj ti vzame pa vsi vemo. Oni so dobri v teoretiki. Na drugi strani pa so tisti,ki so ozdravljeni(abstinenti) in tudi ti gledajo vse s svojega vidika. Vsak začne iz drugačnih razlogov in vsak se ob uporabi počuti vsaj malo drugače. Tako,kot smo si ljudje različni po karakterju,tako so tudi tukaj razlike. če boš poslušala sto bivših odvisnikov,ti bo vsak povedal drugane vtise,drugačno zgodbo. Gita je pa prav,da se obrneš na kako tako inštitucijo,ker tam se vsakodnevno srečujejo s tem,še bolj pa je prav,da si pridobiš čimveč takih mnenj in nasvetov,ker je res da vsak pravi drugače in pri enem gre tako,pri drugem spet drugače. Verjamem pa,da ne bi verjela,da se tvoj brat drogira. Ponavadi moramo do tega priti sami na krut način.
|
|
|
|