blaža -> RE: palačinke,kaj delam narobe? (19.11.2009 20:49:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Jaz nič ne kompliciram s palačinkami. Edini problem sem imela, ko je bilo premalo jajc notri. Sicer pa dam notri samo jajca, moko, mleko, sol in mal cukra. Delam na čisto malo olja. Palačinke ratajo mehke, če jih ne hitro popečeš na obeh straneh, po možnosti zelo na tanko, pa zlagaš na večji krožnik (kar eno na drugo), pa vse skup že sproti pokrivaš z drugim večjim krožnikom. Vsa sopara od njih se not zadržuje in jih čisto zmehča. Meni so take palačinke zanič, moji jih pa obožujejo. Če hočeš hrustaljvo palačinko jo pa malo dlje pečeš na manjšem ognju in nikakor je ne smeš pokrit, amapk takoj pojest, ali pustit zunaj. to je točen podatek, preverjeno!!![sm=bravo.gif] z unim zgoraj je pa odvisno kolko palačink spečeš. za ene 12- 13 velikih palačink, je dovolj, ne boste verjeli celo eno samo jajce in niso prav nič gumijaste al pa trde. Drugače jaz povprečno nardim 13 palačink z dvemi jajci in pojma imam kako nardim, ker delam vedno na oko. so pa vse sestavine kot ste že napisali pred mano, le da mi je všče, če dam malo ruma, da lepo dišijo.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|