Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 16:59:10
|
|
|
|
charlyka
|
Ojla, ja, pa smo opravili. Voda v redu, nobenih bakterij ali kaj podobnega, bris še predober , pritisk ok, tehtnica kaže 1 kg več. G mi je naredila gin. pregled, pa UZ za MV, pa UZ za V glavnem vse ok, MV se mi je celo podaljšal za 1 mm, tako da kar počivanje naprej, nobene telovadbe, pa bo zdržal. Lega je ravno taka, da me bo fajn po trebušni steni brcal in bom baje dobro čutila prve brcike , maternica je za prst in pol pod popkom. Tudi meni je nizko iskala in gledala. Srčeka nismo poslušale, samo je celega malo prečekirala in rekla, da je vse ok. Edino kar me malce skrbi je velikost - po tem vodniku ringa raja naj bi v 16 tednu bila velikost 16 cm, čeprav če pa pogledam tam pod tabelo tu na spletni strani pa piše 11,6; no, meni je namerila 9,5 in sem jo vprašala, če je to ok in je rekla, da ja seveda. Govorila sem še s kolegico, ki je julija rodila in je imela pri teh tednih tudi takšno velikost kot jaz.
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 17:00:36
|
|
|
|
tasa_m
|
čestitke in lepo nosečnost še naprej glede velikosti pa.. poslušaj svojo G. Naša pikica je po vseh tabelah zaostajala, pa tudi zdaj ko je stara 9,5m imava neko svojo tabelo in ni nič narobe. Je prava mala nadobudnica
< Sporočilo je popravil tasa_m -- 10.12.2009 17:01:36 >
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 17:05:04
|
|
|
|
charlyka
|
tasa_m - najlepša hvala Saj dejansko res povsod piše, da so vse meritve samo približki in so velika odstopanja. Naslednji pregled imam 14.1.2010 in bo že morfologija - bom pa 21 tednov 4 dni takrat.
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 17:55:22
|
|
|
|
divans1
|
Charlyka bravo, tako se dela!!! Ej men tud ni jasno glede velikosti. Kulk si bla ti noseča na pregledu? Jst sm bla 16 tednov in 4 dni. Sam meni ni zmerla, ampak mu je merla obseg glavice, trebuščka, potem stegnenico in premer glavice. Te cifre mam na UZ slikici, če jih maš tud ti, jih napiš prosim, pa bomo primerjale. Sem pa pisala Pušenjaku kolk je potem velik za te tedne, pa je napisal 16 cm....
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 18:12:43
|
|
|
|
charlyka
|
Oj, kje pa pišeš Pušenjaku? Jaz ne vem kje so kake mere na slikicah, se mi pa zdi, da ima moja G malo starejši UZ nič mi ni posebej merila nogice, pa glavice itd., samo celega je malo pregledala, rekla, da je fajn, pokazala rokice, nogice, vse, samo merila ni nič posebej. Poli sem sama vprašala kolk je velik, pa je zmerla od glavice do ritke, tak kot na nuhalni. Ampak saj ne leži ravno oz. stegnjen, je malo usločen, tak da verjetno ne more bit natančna velikost. Kako pa je vidla kolko je težak?
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 18:13:14
|
|
|
|
charlyka
|
Jaz sem danes 16t 4 dni.
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 18:24:57
|
|
|
|
divans1
|
Ampak od glavice do ritke se meri samo do 13.tedna, veš? Potem se ga pa ne more več tako zmerit, ker ma že nogice in je zvit.... Potem na podlagi teh premerov in obsegov izračunajo koliko je težak, moj je 180 g. Pušenjaku pišeš na medover.net
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 18:28:06
|
|
|
|
charlyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: divans1 Ampak od glavice do ritke se meri samo do 13.tedna, veš? Potem se ga pa ne more več tako zmerit, ker ma že nogice in je zvit.... Potem na podlagi teh premerov in obsegov izračunajo koliko je težak, moj je 180 g. Pušenjaku pišeš na medover.net aha, ne, nisem vedela - hvala! Se mi zdi, da je kar tako malo zmerila, ker sem pač vprašala kolk je velik ...
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 18:33:54
|
|
|
|
divans1
|
jp, tako je to.... Ka pa spol???
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 18:37:57
|
|
|
|
charlyka
|
sva se že ob začetku odločila, da ne bova vprašala naj bo
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 18:53:10
|
|
|
|
charlyka
|
kaj si vprašala kaj glede cepljenja?
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 18:53:28
|
|
|
|
charlyka
|
cepljenje proti novi gripi mislim
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 19:26:23
|
|
|
|
ozzy
|
Ojla, punce! divans1!!!! res sem vesela zate. Hvala ti, ,er nam tako nazorno opišeš svoj pregled. Jaz sem sedaj nosečka 17 tednov in 3 dni. Pregled imam danes teden. ne rabim ti napisat kak sem napeta. Vleče se mi full. Upam, da bo tudi meni tako supersko. pri meni nič posebej novega. V službi delam počasi, previdno. me pa je začela peči zgaga za vsako malenkost. Tako, da jo zbijam z mlekom in moram reč da mi je malo bolje. Brcike še ne čutim-zdaj si me spodbudila divans 1, da bom bolj pozorna. Mogoče pa bo kaj. Sem pa opazila, da mi se je ta teden trebušček lepo zaokrožil in se zdaj res vidi. Koliko sem se pa zredila ne vem, ker se ne tehtam. Uživajte in pišite!
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 19:28:17
|
|
|
|
charlyka
|
Zdravo Ozzy, če se prav spomnim, delaš v šolstvu in se nisi cepila, a ne? Kaj pa ti je kaj G svetoval/a?
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 19:38:22
|
|
|
|
ZoyaEva
|
Charlyka čestitke!!! Glede velikosti se pa ne sekiraj. Sem našla en link, s podobnim problemom, če ti kaj pomaga: http://www.ringaraja.net/forum/m_1740445/mpage_1/key_/tm.htm#1740445 Kot pravi Divans ne merijo več CRL, ker ni nujno pravi, saj je otrok v ukrivljenem položaju. Računajo pa se ostali parametri kot so teža itd. Ne škodi pa , če o tem vprašaš še kakšnega strokovnjaka na primer Pušenjaka.
< Sporočilo je popravil ZoyaEva -- 10.12.2009 19:44:19 >
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 19:57:16
|
|
|
|
charlyka
|
ZoyaEva - hvala za čestitke in link, sem si že prebrala. Sem že pisala Pušenjaku tudi, samo mi tak ne bo verjetno drugega mogel povedat, kot da se tak ne da več merit. Pa ja, saj je jasno, če je bebica ukrivljena. Ne bom več niti mislila na to. Malo me spet ta gripa skrbi. G je rekla, da osebno sicer ne more rečt, da pa je uradno priporočilo, da naj se nosečnice cepijo. Upam, da ne bom nič staknila, glede na to, da sem večino časa doma. Aja, barva na lase je v redu prijela, tako da sem zdaj lepa
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 20:10:36
|
|
|
|
ZoyaEva
|
Jaz še zdaj nisem šla k frizerju . Mam že full narastka. Fajn, da ti je barva prijela in si sedaj še lepša nosečka! Glede gripe. Meni je že prejšnjič ginekologinja svetovala cepljenje, a isto ne osebno, temveč da so to priporočila ginekološke zbornice, kar pa že vrabčki čivkajo. Je pa priporočilo tudi, da če se ne cepi nosečnica, se naj vsaj njeni bližnji. Tako, da se je cepil moj fant, ki je skoz v stiku z veliko ljudmi. Je pa sam tudi v rizični skupini, tako da je bila odločitev lažja. No jaz se zaenkrat ne bom cepila. Razloge sem že navedla. Ljudi s katerimi sem v stiku povprašam o zdravju. Kot sem že napisala se izogibam nakupovalnim centrom. Poskušam s preventivo, čeprav vemo kako je, nkol ne veš... Če pa se bi tale pandemija še bolj razširila, pa se zna zgodit, da se cepim.
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 10.12.2009 20:15:08
|
|
|
|
ozzy
|
Ja, delam v šoli. Ginekologinja mi ni svetovala cepljenja. Tako, da se čuvam
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 11.12.2009 8:29:43
|
|
|
|
divans1
|
Ampak meni še vedno ni jasno glede velikosti.... K skoz v tabelah piše, naj bi bil v tem času velik nekje 11 cm, Pušenjak pa mi je rekel, da 16 cm ???
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 11.12.2009 9:27:48
|
|
|
|
charlyka
|
Dobro jutro ! Kako ste danes? Pri meni pa malo sonček sije Divans1 - jaz sem tudi te tabele gledala, pa Pušenjak mi je že včeraj odgovoril. Ja, ena tabela piše 11 cm. Večina, tudi ringa rajin vodnik po nosečnosti pa pravi 16 tednov, 16 cm. Tudi Pušenjak je tako rekel in povedal še, da se dojenček pri tej starosti res ne meri več, ampak samo posamezne dele in potem OCENIJO kolko je velik. In ja, seveda sem potem razmišljala, velikost se zdaj gleda kot celota - z nogicami vred - itak! (jaz sem taka krava in se po nepotrebnem živciram ) - moja G pa je izmerila 9,5 samo od glavice do ritke in če dodam še nogice in dejstvo, da je malo usločen, ko notri leži, pa seveda dobim tudi jaz okoli 16 cm . Drugače pa moje drage - danes častim Naj vam tekne Pa lep dan in se tipkamo!
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 11.12.2009 9:50:55
|
|
|
|
ZoyaEva
|
Dobro jutro! Charlyka Če nas častiš zagotovo nekaj slaviš. Lahka dober pregled, ali pa rojstni dan!!!! Če je tako ti želim vse najboljše, veliko zdravja tebi in da boš maja drugo leto povila zdravo štručko!!! Lep dan in lepo praznuj!
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 11.12.2009 9:54:06
|
|
|
|
charlyka
|
Ja, rojstni dan se danes slavi! Moj mi je že zjutraj ob 7ih pel preden je odhitel v službo. ZoyaEva - hvala za lepe želje! Naj se le uresničijo!
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 11.12.2009 10:02:01
|
|
|
|
ZoyaEva
|
Jeee, kak lepo ! Imaš v planu kako fešto ? Tortico že pečeš ?
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 11.12.2009 10:03:43
|
|
|
|
divans1
|
Oooooo Naša Charlyka VSE NAJBOLJŠE IN NAJLEPŠE TI ŽELIM IZ VSEGA SRCA!!!! Pa seveda da maja poviješ lepo zdravo štručko!!!!
|
|
|
|
RE: Po SS spet v veselem pričakovanju 11.12.2009 10:07:15
|
|
|
|
charlyka
|
Ne, prave fešte ne, samo razne manjše obiske in kosila ali večerje, bolj kot ne čez celi vikend. Tortice ne pečem, ker se mi ne da , ker nimam sestavin, ker nimam hude želje v trgovino it ... itd. V tem času je itak tolko drugih sladkih dobrot, da tega nič ne pogrešam. Jutri pa greva z možem malo se razvajat. On na masažo, jaz pa malo moje kosmate noge depilirat, pa na manikuro.
|
|
|
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......