|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Montiranje lupinice
18.11.2009 10:03:30   
Taysha
Lepo pozdravljeni,
maja pričakujem svojega prvega otroka in me zanima, če ima slučajno katera izkušnje z montiranjem lupinice v Fiat Bravi ali v katerem koli Fiatu pred 2000 letnikom. Imela bom lupinico maxi cosi in vas prosim, da mi svetujete, ker nisem nikjer zasledila tega.
hvala:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Montiranje lupinice
18.11.2009 10:12:22   
bučkabb
lupinica se v vsak avto montira isto, ni važen letnik in tip.

daš jo na zadnji sedež, no lahko tudi predni(če ni airbagov) v nasprotni smeri vožnje, tako da otrok gleda v sedež in jo pripasaš z varnostnim pasom kot maš verjetno naslikano na lupinici oz. v prospektu priloženem

(odgovor članu Taysha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Montiranje lupinice
18.11.2009 10:18:32   
zmajaz
Tako je, kot pravi bučkabb - lupinica se v vsak avto montira isto (razen nekateri - večinoma novejši -avti imajo tudi sistem isofix in se lahko montira tudi na to). Sem pa že doživela, da je v enih avtih zadaj pas tako kratek, da komaj privežeš lupinico.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Montiranje lupinice
18.11.2009 10:21:56   
Taysha
Hvala za odgovore. sem tudi ze v BC spraševala, pa so mi rekli isto, vendar bi rada mogoče pred nakupom preverila kako gre v moj avto. :D

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Montiranje lupinice
18.11.2009 11:51:26   
lenca1
Ko smo mi kupovali MC lupinico mi je prodajalka v Baby Centru lepo pokazala kako se pravilno namesti lupinica na sedež (imajo v trgovini en avtomobilski sedež) in kakšen je pravilen potek zategovanja pasu v avtu - to sem hotela videti, ker se pogosto zgodi, da starši nepravilno nameščajo lupinice v avto. Drugače pa so v BC trgovinah ful prijazne prodajalke in če se zmeniš lahko probaš lupinico v svojem avtu, da vidiš če so pasovi dovolj dolgi, da pravilno zapneš MC lupinico (sej v glavnem so pasovi dovolj dolgi v vseh avtih).

(odgovor članu Taysha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Montiranje lupinice
18.11.2009 12:32:50   
zaspancek1
Poglej tale link, sicer pa vprasaj v kaksnem BC:
http://www.youtube.com/watch?v=95l6lgA8xI4&feature=related
To je pritrjevanje s pasovi.

(odgovor članu lenca1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Montiranje lupinice
18.11.2009 16:42:21   
SaaS
IZVIRNO SPOROČILO: lenca1

Drugače pa so v BC trgovinah ful prijazne prodajalke in če se zmeniš lahko probaš lupinico v svojem avtu, da vidiš če so pasovi dovolj dolgi, da pravilno zapneš MC lupinico (sej v glavnem so pasovi dovolj dolgi v vseh avtih).


Ja, priporočam, da prej sprobaš, če je pas dovolj dolg.
Jaz sploh nikoli niti pomislila nisem, da pas ne bi bil dovolj dolg!! A žal so nekateri.

Zadnjič sem sina hotela peljat z očetovim avtom, ker se je moj pokvaril in glej ga zlomka, lupinice nisem mogla pripet, ker je bil pas prekratek. Čisto sem bila šokirana. Kaj potem narediš, če bi morala nujno kam? K sreči sem imela doma še eno lupinico (sposojeno od prijateljice), katero sem zelooo na tesno pripela. Očitno ravno toliko manjša, da je šlo "glih za glih".

Ko sem za prvega otroka kupovala lupinico niti pomislila nisem, da bi prej probala. K sreči v moj avto gre. Pri vozičku sem pomislila na to in je šla prodajalka z mano ven in sva ga zložili in dali v prtljažnik, preden sem ga kupila.

< Sporočilo je popravil SaaS -- 18.11.2009 16:43:34 >

(odgovor članu lenca1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Montiranje lupinice
18.11.2009 21:08:55   
zmajama
Pozdravljena,
jaz imam lupinico od Peg perega in sem zadnjič ravno jo mogla montirat v tastov avto, ima namreč Fiat bravota, komaj, pa res komaj sem jo najprej noter spravla (avto je tri vraten), pol pa še nekak na silo s pasom pripela, še sreča da se nisma daleč peljala. Tak da res prvo probaj, če bo šla lupinica notri v avto, pa če so pasi dovolj dolgi.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Montiranje lupinice
19.11.2009 0:41:46   
L1ana
No, jaz ti pa iz prve roke povem, da ni tako, kot pravijo ostale sogovornice v tej temi!

Imam bravo letnik 1999 in ko sem prvič dala notri lupinico maxi cosi, me je skoraj zadela kap, saj na zadnjih sedežih ni stala trdno (pripeta samo s pasovi od avta). Ker je kot pri sedežih v bravi manjši od 90 stopinj (no, vsaj pri meni), lupinicia ni lepo "sedla" na sedeže in ni bila stabilna, ko smo jo privezali s pasovi.

Na sprednjem sedežu je bilo nekoliko bolje (a še vedno ne tako trdo kot v kakem drugem avtu), pa še airbage bi morala peljati na servis izključit. Zadevo sem rešila tako, da sem kupila Easybase (kot isofix, le da je za avtomobile, ki nimajo isofixa) in sedaj jo imam zadaj na zadnjih sedežih.

(odgovor članu Taysha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
19.11.2009 8:32:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu L1ana)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Montiranje lupinice
19.11.2009 9:33:26   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

neki offtopic

easybase za avte brez isofixa pa vendarle se ga lahko uporablja v vseh avtih pa je isto varno kot easyfix???

easyfix za v ate z isofix oznako!!!

zakaj pa je taka razlika v ceni?




Glede varnosti ne vem, ce je res cisto isto, ker je ponavadi najvarnejse, ce je avtosedez pritrjen na karoserijo avtomobila (npr. isofix sistem). Je pa vsekakor uporabno, ker je zelo enostavno vpenjanje in odpenjanje lupinice (ni treba vsakic pripenjat s pasovi, ki v tem primeru drzijo podstavek na mestu). Ce nimas moznosti isofix, bi jaz definitivno vzela easybase. Prihrani veliko casa, pa se lupinice ne mores napacno pritrditi.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Montiranje lupinice
19.11.2009 9:44:50   
zaspancek1
Drugace pa lahko tudi isofix podstavek za MC lupinico uporabis kot easybase (ga pritrdis s pasovi, ce nimas moznosti isofix). Glede na to, da ima tudi nogo, je se vedno varnejsi od klasicnega pripenjanja s pasovi. V glavnem, jaz priporocam nekaj od tega, pa ne samo zaradi varnosti, pac pa tudi prakticnosti.

Taysha: mogoce je pa easybase resitev, ce imas prekratke pasove zadaj?

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...





sindarin

Kaj ima največji vpliv na vašo odločitev o nakupu igrače?

lastne izkušnje z igračo (30%)

najdene informacije prek interneta (7%)

informacije od znancev, prijateljev, staršev (27%)

izgled igrače (18%)

nasvet prodajalke (4%)

drugo (13%)


Število vseh glasov: 151

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!