uškinamama
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Nisem brala vsega, ampak, zdi se mi, da ste nekatere takoooo pametne, da se kar kadi. Nimate tv-ja, pa bla blabla, pa kakovost življenja gor in dol.... a pišete pa nenormalno dolge poste in pametujete da je joj. Kaka kakovost življenja je pa to? Otroci se sami igrajo, vi pa tipkate do onemoglosti? kaj bi šele bilo, če bi meli tv! Ronja, tebe pa sploh ne razumem. Se mi je zdela super ideja, zakaj nimate Tv-ja. Imate pa računalnik.In bolj kot te berem, manj te razumem. Najprej si opisala, da nimate tv-ja, ker namesto, da se zleknete na kavč, pač preživljate čas skupaj. To je super. Ampak, ko pa pišeš o računalniku, pa opisuješ nekaj popolnoma drugega- da nisi ves čas s punčkama, da hočeš, da se samostojno igrata. Saj to je prav, ampak s tem, kar si v drugem postu opisala, si izničila vse, kar si napisala v prvem. Sorry, jaz ne razumemuser posted image Maš prav, res sem čudno napisala. Bom poizkušala razložit: Ni tako hudo, da bi se počla pred račko in pustila malidve s kupom igrač in to je to (to itak ne bi šlo;). V glavnem pišem, kadar spita ali pa spi vsaj ena. zadnje čase je to več časa, ker sta ves čas nekaj bolni, ker je pač Ronja šla parkrat v vrtec. Pa tudi, če je recimo katera budna in se igra, to ne pomeni, da se zaprem v sobo in ne šlivim živega boga, pa naj se sami zabavata kot vesta in znata. lahko mi verjameš, da mi potem ne bi zneslo Lejle ujet za lulanje . Recimo včeraj, ko sem pisala enega od teh postov je bila Ronja budna in je sedela zraven mene pri mizi in barvala čmrlja, ki sem ji ga prej narisla, ker si je pač to zaželela. Ji narišem čmrlja, ji pripravim vodenke, čopič, vodo in se vmes pogovarjava, katera barva je katera, pa kako delajo čmrlji, se smejeva, itd... Vmes pa kljucam po račkotu. Ne vem, res nisem več čas z mislimi samo pri njej, samo se mi zdi, da ona tega takrat ne rabi - meni je šlo vedno na jetra, če so mi pod prste gledali, ko sem kaj risala. ko sem naredila, sem pokazala, če me je kaj vmes zanimalo, sem vprašala. Se mi zdi,da Ronja isto dela... Mogoče pa se motim, ne vem in bi bilo boljše, da bi ju non stop gledala in se samo z njima ukvarjala, sem se že spraševala. Vendar nisem tako prepričana v to, da bi bilo to boljše. V bistvu poznam samo eno mamico, ki je dejansko tega sposobna in to tudi počne. Vendar se mi ne zdi, da bi bila njena sinova tako blazno bolj srečna - ker se kar ornk ravsata, med drugim... Mislila sem rečt, da se ne ukvarjam ves čas z njima v smislu: "zdaj pa primi to kockico in jo postavi na drugo. Zdaj pa vzemi punčko in ji obriši nosek. Zdaj jo daj pa spančkat. Pridna punčka, lej kako lepo spi." Ne oblačim punčk cel dan, jih pa oblačim skoraj vsak dan, ne berem cel dan pravljic, jih pa berem vsak dan. Sem pa zraven njiju in "pojem", kar Ronja "skuha", zavrtim Lejli vrtavko 100x vmes, če je treba, ker tega se po moje ne bi nikoli naveličala, se grem kuku z Lejlo iza monitorja, recimo,... Ampak včasih rabim odklop - da se ne "pogovarjam" cel dan samo z malčki. Druga stvar je, da jaz res zelo hitro in slepo tipkam desetprstno. To je posledica par stvari (da je mami prevajalka in sem to občudovala pri njej, da je gledala drugam in kar tipkala dalje, pa da mi je rekla, da se lahko igram s pisalnim strojem, ampak samo, če bom uporabljala 10 prstov, ne samo 2 in pa tega, da bolj slabo vidim in včasih nisem skoz nosila očal in nisem videla tipk, pa se mi ni dalo tok sklanjat in mi je bilo lažje lepo slepo tipkat). mogoče se sliši neumno, samo jaz za en tak post res ne rabim prav dolgo časa. Tipkam enako hitro, kot govorim. liliana, maš prav, moja zgovornost gotovo pride tudi od tod . pa še čisto neumestno: kaj je to "alomehor"? roberta, madona, ko si takole napisala, bi si pa še jaz hišo zaželela, pa sem zaprisežena bloku sicer! skratka, ja, tudi če si v bloku lahko živiš kvalitetno in ne vem kaj, ampak je pa potrebno več ogranizacije, časa in enegije za planiranje, ker moraš iti nekam... To je pa vsekakor res. Samo ko se navadiš, da greš vsak dan ven, pač greš, ni več tak hud podvig... Res pa je, da imamo srečo, da živimo v takem delu ljubljane, kjer je precej narave okoli... Evo, za ta post sem porabila 6,5 minut (vključno z branjem vaših), sem štopala . ronja , priseži , da nisi ena od kerensenih metamorfoz.