ronja
|
bina, evo, še resen odgovor. Ti napišem naš dan zadnjih par dni - so bili precej povprečni, tudi na forumu sem napisala toliko kot ponavadi, če ne še več. - zjutraj vstanemo okoli 5:30 -6:00 (odvisno, koliko se ju da prepričat, da se še cartata v postelji ) - to seveda ni najina izbira - potem smo skup, se zrihtamo, preoblečemo, zajtrk,... potem gre oči v službo - nato pospravimo iz pomivalnega stroja, pri čemer obe zelo radi sodelujeta - po novem "pomaga" tudi Lejla in zmeče ves pribor iz košarice na tla - obe pri tem zelo uživata in za Ronjo je dejansko kazen, da ji ne bi pustila pomagat, potem pospravim za zajtrkom in vmes se z Ronjo zmeniva, kaj bi rada počela - Lejla kadar se ne počuti dobro, navadno v tem času - okoli 9:30 - odspi svojih 15 min do pol ure, če je bolana, včasih tudi več, Ronji pa dam, kar si je izbrala - navadno kaj takega, kar bi bilo težje izvedljivo, če je Lejla zraven - recimo vodenke včeraj - Lejlo namreč tudi zanimajo, bi jih pa ona pojedla Jaz sem medtem jedla in visela tu gor, hkrati se pa menila z Ronjo, kakšen bo moder čmrlj OD tu moji prvi posti včeraj. Se mi zdi, da po 4ih urah skupaj, ni prav nič tragičnega, če sama barva čmrlja . Enako bo tudi v vrtcu... - ker je bil včeraj dop. pri nas dež, smo se doma igrale na tleh v sobici: delale smo figure iz balonov (Lejla jih je podajala in izbirala barvo, Ronja pa je izbirala, kaj naj naredimo), potem smo zlagale origami (Lejla je trgala papirčke, Ronja je govorila, kaj naj naredim in sama nekaj zlagala zraven - barčico sem znala naredit, pa kapo, pa zajčka, pri sončnem vzhodu se je pa ustavilo - nisem vedela, kako naj to zgibam iz reklam - potem sta imeli kosilo, smo se požgečkale, pocrkljale in sem ju dala spat (eno po eno, seveda) - popoldne smo naredili kosilo, kjer Ronja pomaga olupit česen, pa seveda mi je pomagala zvaljat testo za quiche in iz ostankov je izsekala piškotke za na vrh. Lejla se je samo igrala s testom (ni melo jajc not, brez skrbi ), večino časa pa se je nosila v slingu pri enem ali drugem staršu, ker je pač rabila malo cartanja - smo pojedli in se valjali po tleh - spravili spat Naprej pa ni več v zvezi z malimi . evo, tak je tipičen dan: zjutraj cartanje, dojenje, preoblačenje, lulanje, zajtrk, oči v službo, pospravit kuhno, Lejlo spančkat (če hoče), Ronji dat nekaj za počet vmes, seveda, potem v tem času, če gre vse po sreči, imam jaz čas zase - zajtrk in račko. POtem je ena "vodena aktivnost" in krajši sprehod ali pa daljši sprehod (danes smo šle v botanični vrt, v petek pa v Tivoli). Ko se vrnemo, je kosilo, spanje in spet moj čas (hrana in račko, to je recimo zdaj ), ko pa se prva zbudi ali če se po čudežu prej vrne oči (ker sta recimo šli pozno spat), pa ni več ne račkota, ne tvja, takrat smo skup. Naredimo kosilo in se valjamo po tleh in igramo (če ne moramo ravno kam it), potem pa kopanje, pižamca, večerja, zobke umit in spančkat. meni se zdi, da me popoldne in zvečer bolj rabita - pa zjutraj, seveda. Dopoldne pa se dostikrat igrata tudi 10 minut in več sami - in takrat ju nočem motit. Potem ena od njiju pride in se kaj igramo in potem se spet kaj zaigrata. Ne vem, zakaj bi morala ta čas čepet zraven njiju in samo njiju gledat - če sem lahko zraven njiju in počnem še kaj drugega. saj to ne pomeni, da se ne zmenim za njiju, če katera to želi. Ravno zato sem rajši na račkotu, ker to lahko takoj prekineš in daš Lejlo na kahlico, obrišeš ritko Ronji, podojiš Lejlo, obrišeš nosek Ronji, daš igračko eni ali drugi,... - če pa pečeš torto, je pa to malo težje: zadnjič sem recimo eno prav lepo zapekla, ker sem šla vmes dojit in je Lejla hotela zaspat, kar pač malo traja... Šivat se da z Ronjo, ji je ful zanimivo, samo Lejli pa (še) čisto nič! Kaj naj potem? pač ne šivam, a ne?;) rr počaka, razno ustvarjanje pa navadno ne (se ti vmes posuši, zažge, zlepi...) Zato sem videla, da je boljše, da sploh ne probavam delat raznih svojih hobijev vmes, ker sem samo živčna, ko ne morem skočit k njima, če rabita in se hkrati naredit zadeve vsaj približno ok - oz. navadno še uničiš kaj. Da ne govorim o tem, da ne moreš prekinit vedno vsega vmes in da moraš seveda umaknit vse nevarne stvari, predno greš dojit Lejlo, da si medtem Ronja ne bo kaj naredila (in obratno, če je govora o Ronjinem lulanju in praznjenju kahlice, recimo), itd... Skratka, meni je bilo to preveč komplicirano in ustvarjam rajši zvečer, namesto tvja , v miru in sproščeno. nekak pa moram zabit čas tudi vmes, ko spita in ker spita vsaka v svoji sobi (ker ne gresta istočasno spat in se tudi zbudita ne istočasno - zato se v primeru, da ju dam v isto sobo, zbujata - ena drugo, potem sta pa tečni še cel popoldne, to se nama pa ne da ), tako mi ostane samo kuhinja in kopalnica. Kuhat vmes ne morem, ker se mi Ronja zbudi (mamo papirnate stene, pač tak blok, nimaš kaj), če bi šivala, bi zbudila lejlo, ker je šivalni v isti sobi. Tako sem pač tu . Ni najbolj produktivno, takoj priznam. Veliko bolj pametno bi bilo, da bi brala strokovne članke ali se učila novega programa na račkotu. samo to se mi pa ne da , rabim bit ful skoncentrirana in mi ni sproščujoče za med malico. Kaj čem, če se mi rata disciplinirat, da bom kaj bolj pametnega počela, bom zelo vesela ...
|