Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: vec kot dva CR in... 17.11.2009 21:54:10
|
|
|
|
živa
|
To o sterilizaciji ob 4. CR jaz ne bi verjela, ker ne morejo nekaj narediti proti tvoji volji. Mojca, enako . A v Nemčiji tudi to priporočajo? Ker zadnjič je Pušenjak pisal o eni raziskavi, da ni bilo nobenega primera poškodb na očeh ob naravnem porodu ... No, jaz ne bi tvegala. Lp, živa
|
|
|
|
RE: vec kot dva CR in... 17.11.2009 22:00:21
|
|
|
|
sjmm
|
Pozdravljene! V februarju sem imela 4ti cr in tudi sterilizacijo, so mi jo ponujali že po tretjem, pa me je moja G opozorila, da sem še mlada ( imela sem 27 let) in, da mogoče si pa zaželim po nekaj letih še kakega čmrlja, kar se je sveda tudi zgodilo in imam 9 mesečnika Maja vse cr v splošni anasteziji, glede okrevanja nobenih težav, z otročki tudi nobenih problemov, na srečo , vendar sem bila sedaj stara že skoraj 35 let in sem se kar odločila za sterilizacijo, da ne bi po nepotrebnem karkoli tvegala, saj bi imela še kakega , vendar je štiri kar dovolj in ti me potrebujejo v enem kosu no, srečno vsem!!!!!!
|
|
RE: vec kot dva CR in... 17.11.2009 22:00:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Si hotla napisat Kleopatra enako jaz sem prvic rodila v slo.in mi je ocesna rekla,da mora biti cr.Tukaj sem svojemu ocesnemu povedala,da sem imela ze prvic cr zaradi oci,njemu se je zdelo normalno,da mi napise spet napotnico za ponovnega.Zdaj tretjic ne rabim od ocesnega nic vec,je ze tako potrjen. kaj pa Pusenjak govori...mu dam mojo dioptrijo pa naj proba riskirat
|
|
|
|
RE: vec kot dva CR in... 17.11.2009 22:03:14
|
|
|
|
Anonimen
|
sjmm,kaj res?Pa nisi imela med nic tezav-bolecine pri rezu npr?kako so se pa obnasali ko si cetrtic zanosila...si imela vec in bolj podrobne preglede? Pa seveda cestitam za
|
|
|
|
RE: vec kot dva CR in... 17.11.2009 22:03:49
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby Če si imela prvič CR se lahko drugič sama odločiš za CR ali naravni pord. Drugače so pa meni tudi rekli, da 2x je še kolikor toliko varno, tretjič pa precej tvegano in ti takrat predlagajo sterilizacijo. Cimra v porodnišnici mi je pa povedala, da če še 4. rodiš s CR te avtomatično še sterilizirajo zraven. Bul šit. ne smejo proti tvoji volji, plus tega, pred 35 letom tega ne delajo, mora posebej odobrit posebna komisija. Če so utemeljeni razlogi. V Postojni je pa itak že par let navada, da če imaš prvikrat CR, ga 2 avtomatsko naredijo in celo 14 dni prej, drugače povedano si kar sam datum izbereš.
|
|
|
|
RE: vec kot dva CR in... 17.11.2009 22:10:27
|
|
|
|
Anonimen
|
kolk si pa ti zoprna.......................
|
|
|
|
RE: vec kot dva CR in... 17.11.2009 22:13:03
|
|
|
|
matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: sjmm Pozdravljene! V februarju sem imela 4ti cr in tudi sterilizacijo, so mi jo ponujali že po tretjem, pa me je moja G opozorila, da sem še mlada ( imela sem 27 let) in, da mogoče si pa zaželim po nekaj letih še kakega čmrlja, kar se je sveda tudi zgodilo in imam 9 mesečnika Maja vse cr v splošni anasteziji, glede okrevanja nobenih težav, z otročki tudi nobenih problemov, na srečo , vendar sem bila sedaj stara že skoraj 35 let in sem se kar odločila za sterilizacijo, da ne bi po nepotrebnem karkoli tvegala, saj bi imela še kakega , vendar je štiri kar dovolj in ti me potrebujejo v enem kosu no, srečno vsem!!!!!! Ojla! Tudi jaz sem rodila vse 3 z CR.Imam pa namen imet še enega čez kako leto-dve.Meni so tudi pri 3-jem CR ponudili sterilizacijo,samo sem jo odklonla.Bi pa morala na komisijo,če bi se odločila.Je pa moja cimra v P,rodila je dan pred mano,tudi imela 3x CR,hotela sterilizacijo,pa so ji zavrnili,ker je bila stara 32 let,čeprav ni nibenega od otrok donosla.
|
|
RE: vec kot dva CR in... 17.11.2009 22:26:25
|
|
|
|
živa
|
IZVIRNO SPOROČILO: matcar Je pa moja cimra v P,rodila je dan pred mano,tudi imela 3x CR,hotela sterilizacijo,pa so ji zavrnili,ker je bila stara 32 let,čeprav ni nibenega od otrok donosla. Ta je pa huda . Meni so v porodnišnici (socialna služba) rekli, da je to samo formalnost, če imaš pozitivno mnenje ginekologa. IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa V Postojni je pa itak že par let navada, da če imaš prvikrat CR, ga 2 avtomatsko naredijo in celo 14 dni prej, drugače povedano si kar sam datum izbereš. Kdaj naredijo, je odvisno od gneče. Jaz sem imela drugega dva dni pred PDP - pa si nisem nikoli sama izbrala datuma . Kleopatra. oprosti . Sem Pušenjaku tudi napisala, da se jaz ne bi hecala glede na svojo dioptrijo, no, pa se ni strinjal z mano, ampak je zagovarjal raziskavo .
< Sporočilo je popravil živa -- 17.11.2009 22:28:33 >
|
|
|
|
RE: vec kot dva CR in... 17.11.2009 22:45:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Ah ja Pušenjak včasih tud ve kakšen list več kot je napisan v knjigi.
|
|
|
|
RE: vec kot dva CR in... 17.11.2009 23:46:04
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: živa Nejcko, a misliš, da si bila boga zaradi sterilizacije? Kaj pravzaprav pa je bilo hudo? (Meni recimo po 1. CR vstajanje iz postelje in obračanje, ko sem dojila otroka, pa vzdigovanje otroka). Mene namreč tudi to čaka. Lp, živa Ne bom 100% trdila, da je me je bolelo prav zaradi sterilizacije, vendar glede na to, da sem po prvem in po drugem porodu s CR okrevala v enem tednu, zdaj v tretje pa sem 14 dni hodila kot kakšna mamca s puklo, da sem komaj prišla do wc-ja, se komaj ulegla oz. vstala, se nekako najbolj nagibam k temu, da je za to kriva sterilizacija. Tudi v porodnišnici so mi tako rekli; namreč ko sem se zbudila iz narkoze na intenzivni, so mi od bolečin solze tekle, vse kar sem lahko izdavila, je bilo le, da boli, boliii, boliiiiiiiiii in zdravnik mi je rekel, da je to zaradi sterilizacije - nekaj v zvezi z napetimi jajčniki takoj po porodu ali nekaj takega Kolegica, ki je 10 dni pred mano rodila, in sicer drugič s CR in se je prav tako dala sočasno sterilizirati, pa ni imela nobenih težav in je bila kot rožica. Zdaj pa vedi, kako in kaj Zase vem, da sem zdaj trpela ko sto hudičev, pa naj bo zaradi CR ali pa sterilizacije
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?