miapia
|
Kdaj bo bolje, če bo, to ti tudi zdravnik ne bo znal povedati, ker je dejstvo, da o AD praktično ne vedo ničesar. Sama sem prvo koprivnico (urtikarije) brez znanega vzroka dobila v 3. letniku gimnazije. Potem nekaj let nič, pri 23. letih pa grozovit izbruh z diagnozo AD. Po dlaneh, na pregibih telesa, tako kot razlagaš ti. Šla sem v bolnico, kjer so me našpikali z injekcijami in mazali 1 teden in so me zazdravili. Leta sem živela kar v redu zgolj s parimi mehurčki na dlaneh, pa kakšnim flekom kje drugje, pa z Advatanom v žepu. Z zanositvijo je sledil ponoven izbruh, ki je trajal 4 mesece. Po porodu pa še hujši, ki je trajal 5 mesecev in trenutno še nisem čisto v redu. Osebno sem se poslužila bioresonančne terapije, ki me je sedaj po 4 mesecih spravila v red z 90% izboljšanjem, končala s terapijami še nisem. To, kar opisuješ...kar vidim sebe in se mi vsakič, ko kaj takega berem, trga srce. Po kremah je lahko samo še slabše, fleki lahko kar zažarijo in praskal se boš do kosti. Boga tvoja hčerka, res. Meni je v teh primerih pomagala oz. olajšala, pomirila tako kožo Aloe vera (tale gel v piksni http://www.lekarnar.com/izdelki/paket-aloe-vera-spray-in-losjon ali pa od ESI: Aleo vera gel). Velikokrat mi je pa mož moral dajati mrzle mokre brisače na telo. Kot si pa dejala, da je bistveno, da se pomiri, makar ji povij ali obleči ozke stvari, ker res pomaga, da se ne spraskaš. Menda pa AD pri dojenčkih oz tako majhnih izzvenijo do 3. leta. Ti pa priporočam, da če veš alergen, da tega ne uživa oz. tudi ti ne, če še dojiš. Se pravi nič kar bi lahko vsebovala jajca.