|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Atopijski dermatitis
19.11.2009 19:03:02   
Inigo
tut mi mamo samo zimski AD. oziroma ko se začne hladnejše vreme. lani se je pojavil šele decembra... letos ga pa mamo že od konca septembra. smo se trudli z marsičem... zdaj sem dobila od prijateljice testerčke od Avene. kremici se reče Trixera+. danes smo prvič namazali in bom poročala kako se bo obnesla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
20.11.2009 11:07:13   
Sofi

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

sofi, lahko je vzrok centralna kurjava.

Ja, čist možno, ker imamo pozimi kar preveč suh zrak v stanovanju in postavljam vodo, pa mokre brisače dajem na radiator, da bi le nekaj vlage prišlo v stanovanje. Najbrž bo treba kupiti vlažilec zraka, sploh ne vem zakaj ga še nimamo...

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
20.11.2009 11:29:06   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: Sofi

Ja, čist možno, ker imamo pozimi kar preveč suh zrak v stanovanju in postavljam vodo, pa mokre brisače dajem na radiator, da bi le nekaj vlage prišlo v stanovanje. Najbrž bo treba kupiti vlažilec zraka, sploh ne vem zakaj ga še nimamo...

Vzrok AD je od znotraj in vse, ki se s tem borite, morate razmišljati v tej smeri. Kako odpraviti vzrok? Hrana (ki ne vem, zakaj je označena za alergeno, ki v končni fazi sploh ni), prah, centralna in ostali t.i. alergeni NISO vzrok, ampak so samo sprožilci ali pika na i, da se toksini kažejo na koži, v prebavnih motnjah, glavobolih in na mnoge druge načine. AD ni bolezen, ampak je samo neka zelo obširna diagnoza, ki konec koncev nič ne pomeni, le neko stanje kože. Zdravniki označijo to "bolezen" samo zato, ker ne poznajo vzroka stanja, ki je nastalo. Vse pa se dogaja v našem telesu in naših celicah, tega pa ne bo pozdravila nobena krema ali tablet.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
20.11.2009 15:20:36   
Inigo
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

IZVIRNO SPOROČILO: Sofi

Vzrok AD je od znotraj in vse, ki se s tem borite, morate razmišljati v tej smeri. Kako odpraviti vzrok? Hrana (ki ne vem, zakaj je označena za alergeno, ki v končni fazi sploh ni), prah, centralna in ostali t.i. alergeni NISO vzrok, ampak so samo sprožilci ali pika na i, da se toksini kažejo na koži, v prebavnih motnjah, glavobolih in na mnoge druge načine. AD ni bolezen, ampak je samo neka zelo obširna diagnoza, ki konec koncev nič ne pomeni, le neko stanje kože. Zdravniki označijo to "bolezen" samo zato, ker ne poznajo vzroka stanja, ki je nastalo. Vse pa se dogaja v našem telesu in naših celicah, tega pa ne bo pozdravila nobena krema ali tablet.

to je čist možno. oziroma drži. sam zakaj potem pr nas samo pozimi... oziroma ko se začne hladno. pa takrat ko se je začel, še nismo vključli centralne... user posted image

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 29
20.11.2009 16:16:37   
miapia
Očitno je ta čas nekaj, kar mu povzroči spremembe na koži. Lahko je manj odporen, kar se mu pokaže na koži. Npr. sama se borim z dermatitisom (diagnoza AD), zelo akutnim po porodu. Vedno ko mi zanihajo hormoni in posledično upad imunskega sistema (menstruacija,  tudi ovulacija), je stanje kože slabše. Rade volje pa bi ti odgovorila, samo če zdravniki ne vejo, kako naj jaz?

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 30
1.12.2009 2:16:22   
pika65
Moja hči ima AD, pa alergijo na jajca (samo izvida od začetka septembra še ni!), stara je pa 6 mesecev in pol. Ima izpuščaje po celem telesu, najhuje je po glavi, na vratu, ter v pregibih rok, nog, ter na prstih rok. Mažem jo z Aderma Exomega mlekom (po telesu) in Aderma Exomega kremo o obrazu in vratu. Prej sem jo mazala z emoliens ung. z olivnim oljem (na recept v lekarni), pa niti eno, niti drugo ne popravi stanja. Res pa je, da koža po mazanju (2x dnevno, za hujše predele pa tudi večkraat) ni več tako suha. Včasih je malo bolje, včasih slabše in rosi. Nikoli pa še ni bila koža čisto dobra in to traja že kakšne štiri mesece.
Ali mi lahko katera pove, kdaj naj bi prišlo tisto izboljšanje, ki naj bi bilo pri tej bolezni? Zanima me pa še, ali je normalno, da postane koža takoj po nanosu kreme še bolj rdeča in še bolj srbi, otrok se pa nenormalno praska in jamra ali pa celo hudo joka? Je pa res, da ko jo oblečem in vzamem k sebi, se pomiri. To je pa kakšne 10 minut po nanosu.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 31
1.12.2009 7:28:47   
miapia
Kdaj bo bolje, če bo, to ti tudi zdravnik ne bo znal povedati, ker je dejstvo, da o AD praktično ne vedo ničesar.
Sama sem prvo koprivnico (urtikarije) brez znanega vzroka dobila v 3. letniku gimnazije. Potem nekaj let nič, pri 23. letih pa grozovit izbruh z diagnozo AD. Po dlaneh, na pregibih telesa, tako kot razlagaš ti. Šla sem v bolnico, kjer so me našpikali z injekcijami in mazali 1 teden in so me zazdravili.
Leta  sem živela kar v redu zgolj s parimi mehurčki na dlaneh, pa kakšnim flekom kje drugje, pa z Advatanom v žepu. Z zanositvijo je sledil ponoven izbruh, ki je trajal 4 mesece. Po porodu pa še hujši, ki je trajal 5 mesecev in trenutno še nisem čisto v redu.
Osebno sem se poslužila bioresonančne terapije, ki me je sedaj po 4 mesecih spravila v red z 90% izboljšanjem, končala s terapijami še nisem.
To, kar opisuješ...kar vidim sebe in se mi vsakič, ko kaj takega berem, trga srce. Po kremah je lahko samo še slabše, fleki lahko kar zažarijo in praskal se boš do kosti. Boga tvoja hčerka, res. Meni je v teh primerih pomagala oz. olajšala, pomirila tako kožo Aloe vera (tale gel v piksni http://www.lekarnar.com/izdelki/paket-aloe-vera-spray-in-losjon ali pa od ESI: Aleo vera gel). Velikokrat mi je pa mož moral dajati mrzle mokre brisače na telo.
Kot si pa dejala, da je bistveno, da se pomiri, makar ji povij ali obleči ozke stvari, ker res pomaga, da se ne spraskaš.

Menda pa AD pri dojenčkih oz tako majhnih izzvenijo do 3. leta. Ti pa priporočam, da če veš alergen, da tega ne uživa oz. tudi ti ne, če še dojiš. Se pravi nič kar bi lahko vsebovala jajca.

(odgovor članu pika65)
Neposredna povezava do sporočila: 32
4.12.2009 16:51:38   
bkk12
Zivjo
evo ce bo kateri pomagalo..tudi nas soncek ima blago obliko dermatitisa in ga mazemo s kremo Parfenac, ki nam je edina pomagala in nam jo je priporocal dermatolog v Zagrebu. Ne vem, ce se dobi v SLO, mi smo jo kupli v Zagrebu, predvidevam pa da se jo dobi v Avstriji v vsaki lekarni. Pomemebno je, da ne vsebuje kortikostereoidov in pri nas se je stanje po 1 dnevem takoj izboljsalo...probali smo vse zivo od Mustele, Aderme itd.....
lp,

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
4.12.2009 22:36:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bkk12)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?