miapia -> RE: Atopijski dermatitis (14.11.2009 16:50:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute tins, ne mi govorit, da ni res! 5 let sem se j**** z AD! in verjem da vem kaj mu je pomagalo pa kaj mu je skodilo. ce pri tvojmu pomaga, ni receno, da tud mojmu. ane? Ker imam sama AD že več let, stara pa sem 30 let, imam zelo veliko izkušenj s vsemi kremami, preparati, nego, tableti itn. Sama sem letos po porodu, ko mi je izbruhnil akutni AD od vratu do prstov na nogah vsak mesec ali pa celo na 14 dni, prišla do spoznanja oz. odločitve, da tako ne gre več naprej. Sama sem se odločila za bioresonanco, ki mi je po hudih bojih ugotovil vzrok AD. Sedaj sem na poti zdravega načina življenja, sploh pa prehranjevanja in življenja brez sintetičnih zdravil, kamor spadajo vse kremice, ki pomagajo. Miska_mccute ima popolnoma prav. Ona najbolj ve, kaj njenemu otroku ustreza in kaj ne. Lahko bi vam razllagala o kustekoroidih, o posameznih kremah, kaj pomenijo in kaj sploh so. Sem veliko svojega prostega časa preživela na netu in iskala najboljšo rešitev v obliki kreme za moje težave. Marsikdo ne ve, kaj je Advatan, Kuterid, Elocom in ostali kostekoroidi, kaj je Elidel, kaj je olivno olje v belobazi itn, kaj je Medrol in antihistamini. Meni osebno je rešil težave Medrol v obliki tablet in to v dveh dneh. Po končanju jemanja se je zopet stanje poslabšalo. Za nego je definitivno najboljše olivno olje (mila, v belobazi in ostalo), za hitro olajšanje pa Protopic krema, ki je nekako sestrična Elidelu, dobi pa se samo v tujini. Meni Elidel ni pomagal. Vse ostale kreme, od ADerme, Eucerina, IsoUree, Avena je en pejt no v rit. Je pa dejstvo, da AD škodi vlaga in toplota in vsakršno nanašanje kreme v teh razmerah bo kožo zadušilo in bo "vzcvetela". Če je koža že posušena, potem jo pač neguješ kot suho kožo. Kaj bi vam rada povedala, pa ne mislim nič slabega, ker zelo osebno jemljem ljudi, sploh otroke, ki imajo to diagnozo. Ko zdravniki ne vejo, kaj je vzrok dermatitisu, je to avtomatsko AD. Vzrokov niti ne iščejo oz. ko izključijo ali potrdijo alergen, je stvar pri njih zaključena. Jej tablete in maži s kremami. Oboje je pa zelo škodljivo. V bistvu si v začaranem krogu. Vnašaš zdravila, ki posledično zopet povzročajo neko reakcijo ali na koži ali pa kje drugje. Da ne bom preveč pametna, bom zaključila s tem, da je koža eno področje, ko mora vsakdo sam ugotoviti, kateri produkt mu ustreza, veliko jih je pa samo nateg.... potrošnikov.
|
|
|
|