Poka -> RE: Kuhinja-kaljeno vs navadno steklo (18.12.2009 19:14:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: gita10 se slučajno razbije. KALJENO je dražje in mislim, da sedaj ni tak problem dobit malo ceneje, ker vsi radi prodajo. Se pa ne more razbit, oziroma, samo, če udariš po robu, pa še to kar močno, se sesuje v prah velike koščke... Medtem ko navadno ostane lahko v velikih kosih, kjer se lahko precej porežeš. Kaljeno se dobi že za 100 EUR na /m2 in to 10 mm debelega, kar je več, je že nateg. Glede na to, da ga mi dobimo za približno 60 EUR... Razlike v ceni so kar velike. Če samo pogledaš na stran obrtne zbornice kjer je objavljen informativni cenik za steklarje, ki ga večinoma vsi uporabljajo oziroma se ga držijo. http://www.ozs.si/prispevek.asp?IDpm=713 Poznam ta cenik in sem ga pokazala v firmi, ker mi dobavljamo ogromne količine stekla, ampak ga pač zato jasno dobimo po bolj ugodnih cenah, ampak ni potem nobenga zanimalo... To so verjetno cene za prodajo v manjših količinah, kolikor vem, pa nekateri še ful več nabijejo. Ampak iz privat izkušen bi pa rekla, da se da trenutno izpogajat marsikaj, poznam pa steklarsko panogo in je v k... zato se da še bolj. Midva sva pri hiši trenutno res veliko privarčevala, je pa res, da se ti pri celoti splača potrudit, za en košček stekla se ti pa tud res ne splača izgubljat živcev. Šla sem pogledat vzorec 6 mm stekla, ki sicer ni za okna, vrata itd, bi pa rekla, da mogoče za na steno pa res ni noben problem. Fajn je pa dat okorg, sploh če je kaljeno, aluminijast rob... Kaljeno steklo se ob udarcu ob rob sesuje v koščke... Mislim, glede na to, da v kuhinji se ropota s kakimi velikimi lonci, men bi se ziher zgodilo, ko sem bolj štorasta...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|