|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: non stop zmerjanje!
11.11.2009 12:07:16   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: A648

Lisička.. ne sej ni zato ampak sram me je.. sram me je da kdo od bližnjih zve za vse to, za vso to mojo bolečino pa verjeli mi verjetno nebi ker je pred vsemi ostalimi zelo dober igralec.. on je tako dober, jaz pa tako ostra ženska... ubogi no... jaz pa bom vsega kriva ker ga ne pustim dihat kor pravijo ngeovi.. ker ubogi ima sam akvarije.. bedariija idiotska!!!

Verjamem da te je sram. vsako ločeno žensko s katero sem se pogovarjala je bilo sram...kaj bodo drugi rekli. Strah pred neznanim. Pa čisto vse so doživele pozitiven odziv. Sej je tud kdo bil pameten....ampak nobena ni obžalovala ločitve ( bile so poročene).

Minili so časi, ko je družba neglede na okoliščine obsojala ločene ženske. Konec koncev, kdo pa so drugi ljudje, ki ti bi lahko sodili.
Njegovi bodo sigurno imeli kaj za povedat, ampak ti ne boš tega slišala, pa tudi če bi...pa naj. V bistvu bodo jezni nanj in ne nate. Nate pa toliko, ker nisi vzdržala z njim in nič druga.
Boš videla, da te bo ogromno ljudi podpiralo. Sicer je pa dovolj če imaš podporo od ene osebe, ki ti bo znala prisluhnit, to pa že imaš prijateljico, a ne?
Kaj pa starši?

(odgovor članu A648)
Neposredna povezava do sporočila: 26
11.11.2009 12:08:30   
FLASK_A
Lisička.. ne sej ni zato ampak sram me je.. sram me je da kdo od bližnjih zve za vse to, za vso to mojo bolečino pa verjeli mi verjetno nebi ker je pred vsemi ostalimi zelo dober igralec.. on je tako dober, jaz pa tako ostra ženska... ubogi no... jaz pa bom vsega kriva ker ga ne pustim dihat kor pravijo ngeovi.. ker ubogi ima sam akvarije.. bedariija idiotska!!!

Zakaj te zanimajo drugi? Če si tako vztrajno iščeš izgovore, kaj naj ti me rečemo?

Ali si s tem človekom res želiš ostati?

(odgovor članu A648)
Neposredna povezava do sporočila: 27
11.11.2009 12:10:04   
A648
ne sej ne isčem tega v njem... sam nevem kaj ga je sprevlo bit tak?pa ne krivim sebe ...ker sama pri sebi vem da sem nardila samo dobro za to družino...
nevem v glavi se mi ponavljajo mamine besede: vsi so isti... zdaj ti ta govori grde besede, ne pospravlja ,. drugi bo pa klatu, pa drink na drink, 3. ji bo cele dneve delal, draga moja vedno bo nekaj verjemi... kaj bos celo življ. skakala okoli od moskega do moskega pa verjemi z vsakim bos razočarana nekje... sigurno... ni ga človeka ki bo 100% tak kot ti hočes...
ta res da ni nevem kaj ampka je vsaj doma, imata kr neki let skup. življ,. v riti, hodi vedno vse povsod z vami, nisi z njim nič prikrajsana..

to so besede moje mame....
ne nebom sla jaz prav nikamor,.., ker nebom bežala pred njim, on dela probleme tukaj, njega midva motiva, on se tukaj ne počuti lepo, njemu je tukaj tezko delat torej naj kr on popoka... če bi jaz odsla od tukaj .. ufff se vesel bi bil... sam kufre mu bom pripravla in adijo,... če pa nebo sow bom pa sla ampak če ima faco bo sow

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 28
11.11.2009 12:13:15   
gita10
Vidim, da vas je vse več tistih, ki enostavno nimajo staršev,bratov, sester na katere bi se lahko obrnili. In potem so takšni partnerji še slabši ko mislijo, da si odvisen od njih.
Včasih pa je zgodba drugačne ljudje se nočejo obrniti na starše , ker jim bodo oni bukvio odčitali ampak še vedno bi imela rajši, da mi mama odčita bukvico kot pa da me moj bodoči mož zmerja. Ker mama to dela dobronamerno on pa dela to zato, da te ponižuje.

Jaz da se danes pojavim na vratih moje mame jih bom poslušala verjetno z : saj smo ti rekel, a je bilo tega treba in še en kup predavanj, ki jih poznam že celo življenje vendar mi ne bo rekla da sem k...., ali p... in me ne bo poslala nikamor.

Če pa res ni drugega človeka so pa inštitucije ki pomagajo vendar vem, da vsaka kolikor toliko normalna mama bo našla prostor za svojega otroka in vnuka.  

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
11.11.2009 12:13:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu A648)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
11.11.2009 12:16:53   
Petka09

nevem v glavi se mi ponavljajo mamine besede: vsi so isti... zdaj ti ta govori grde besede, ne pospravlja ,. drugi bo pa klatu, pa drink na drink, 3. ji bo cele dneve delal, draga moja vedno bo nekaj verjemi... kaj bos celo življ. skakala okoli od moskega do moskega pa verjemi z vsakim bos razočarana nekje... sigurno... ni ga človeka ki bo 100% tak kot ti hočes...
ta res da ni nevem kaj ampka je vsaj doma, imata kr neki let skup. življ,. v riti, hodi vedno vse povsod z vami, nisi z njim nič prikrajsana..

to so besede moje mame....

sori, ampak ta tvoja mama user posted image user posted image user posted image ... nimam besed!

Ampak nej jo razsvetlim: MOJ MOŽ JE takšen, da je vedno doma, ne hodi pijančevat, me ne pretepa, ne zmerja, skrbi zame in za punčko, se lepo pogovarjava, se druživa, smejeva... In, NE, jaz nisem nikjer z njim razočarana. Če ma kakšno muhico, jo ima recimo pr kompliciranju okrog popravil pri stanovanju, okrog avta, okrog malenkosti.... Drugače je pa krasen človek in tut druge ti bodo isto povedale za svoje može in partnerje!

Poišči si človeka, ki bo realen, ki te bo imel rad, bo ljubeč, družinski, ki bo skrbel zate in otroka.... Samo želje in meje si moraš postavit in vedet kaj hočeš! Obstaja pa možnost, da boš nase lepila ravno take, kot jih tvoja mama opisuje, ker žal ne poznaš opcije, da pa lahko dobiš tudi krasnega človeka kot ga imam jaz ali katera druga tu na RR recimo.
Moraš želeti nekaj več in to boš tudi dobila! Spoštuj se!

(odgovor članu A648)
Neposredna povezava do sporočila: 31
11.11.2009 12:24:06   
amii
No, pa da te še jaz opogumim - tudi moj mož je zlati. Ne popiva, ne kleje, pomaga v hiši,....
Niso vsi isti user posted image

Ti se le znebi tega, ker je slab do tebe, boš že našla takšnega, ki te bo imel rad in te spoštoval user posted image

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 32
11.11.2009 12:24:38   
A648
ja res lepo slisat da imas tako lepo življenje.. oz. tako kot bi si svaka zelela...
ja moja mama je taka... kot sem rekla... boji se vsake nove situacije
ne danes ga bom postavla pred dejstvo mmu pač povedala svoje in upam da bova prisla do konca... ker mislim da tudi njemu ni lepo da je tak ker je imel popol.istega očeta oz. se slabsega ampak ve kje je pristal in mislim da si tak pristanek ne želi...

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 33
11.11.2009 12:25:58   
Anonimen

ja res lepo slisat da imas tako lepo življenje.. oz. tako kot bi si svaka zelela...
ja moja mama je taka... kot sem rekla... boji se vsake nove situacije
ne danes ga bom postavla pred dejstvo mmu pač povedala svoje in upam da bova prisla do konca... ker mislim da tudi njemu ni lepo da je tak ker je imel popol.istega očeta oz. se slabsega ampak ve kje je pristal in mislim da si tak pristanek ne želi...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
pa javi nam!

(odgovor članu A648)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
11.11.2009 12:30:25   
PIRANJA
A648 ves čas imam občutek, da se malo norca delaš. Zakaj se hočeš poročit, če on niti govori ne s teboj, te zmerja, ponižuje, podcenjuje. Jasno ti da vedeti, da te ni vreden. In ti sprašuješ na forumu, kaj ti je za narest? Al se delaš norca al si res kratka?

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 35
11.11.2009 12:39:25   
zvezda71
(opredelitev nasilja v družini)

(1) Nasilje v družini (v nadaljnjem besedilu: nasilje) je vsaka uporaba fizičnega, spolnega, psihičnega ali ekonomskega nasilja enega družinskega člana proti drugemu družinskemu članu oziroma zanemarjanje družinskega člana iz 2. člena tega zakona (v nadaljnjem besedilu: žrtve) ne glede na starost, spol ali katerokoli drugo osebno okoliščino žrtve ali povzročiteljice oziroma povzročitelja nasilja (v nadaljnjem besedilu: povzročitelj nasilja).

(2) Fizično nasilje je vsaka uporaba fizične sile, ki pri družinskem članu povzroči bolečino, strah ali ponižanje, ne glede na to, ali so nastale poškodbe.

(3) Spolno nasilje so ravnanja s spolno vsebino, ki jim družinski član nasprotuje, je vanje prisiljen ali zaradi svoje stopnje razvoja ne razume njihovega pomena.

(4) Psihično nasilje so ravnanja, s katerimi povzročitelj nasilja pri družinskem članu povzroči strah, ponižanje, občutek manjvrednosti, ogroženosti in druge duševne stiske.
(5) Ekonomsko nasilje je neupravičeno nadzorovanje ali omejevanje družinskega člana pri razpolaganju z dohodki oziroma upravljanju s premoženjem, s katerim družinski član samostojno razpolaga oziroma upravlja ali neupravičeno omejevanje razpolaganja oziroma upravljanja s skupnim premoženjem družinskih članov.

(6) Zanemarjanje je oblika nasilja, kadar oseba opušča dolžno skrb za družinskega člana, ki jo potrebuje zaradi bolezni, invalidnosti, starosti, razvojnih ali drugih osebnih okoliščin.
To kar se ti dogaja je nasilje, v Slo obstajajo nevladne org: SOS telefon, Društvo Ženska scetovalnica...kamor se lahko obrneš po nasvet in pomoč in nenazadnje so ti dolžni pomagati na pristojnem CSD ju da ti nudijo PSP (prvo socialno pomoč) oz. v primeru, ko se bo nasilje stopnjevalo in bo se verjemi da zaščitijo vajinega otroka saj ga s tem, ko vztrajaš v takem razmerju namerno ogrožaš.
Upam, da boš zbrala moč in poiskala pomoč doklerr še ni prepozno. Srečno!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 36
11.11.2009 12:46:46   
kalbo

enostavno nevem več.. al nisem jaz normalna al on...čist na kratko.. drugo leto je poroka zadnji mesec pa med nama zelo zelo skripa... enostavno sem sama za vse... v hisi ni takrnu stvari že 1 leto.. samo ribam za njim, mu kuham vsak dan, perem ,. likam, čistim čeprva mava otroka nasa je hisa je glanc čista...on pa cele dneve sam da stopi čez vrata poje in takoj urejat njegove "ljubice" akvarije... z otrokom se malček poigra in to je vse kar mu nameni.,,
problem je pa v tem da ko se skregava ampak to res čist mimo, začne takoj me zmerjat; take besede kot on meni govori jaz jih nisem se slisala... govori mi; k****, k***, P******,G**** in take mislim mene me to tako zaboli da enostavno padem v tak jok on pa se bolj....
to pa mi reče tudi ko otroku kaj nedam pa začne otrok jokat... mislim ko je čisto neki normalnega..mi take reče...
in tudi vedno dvigne roke nad mano,,,ampak jih samo dvigne ker sem jaz v teki situaciji kot lev.... mogoče je napaka da se mu tako zelo postavim na rob, ker ga to se bolj razburi..
že 100x sem mu rekla da naj pazi na besede naj prave izbira in kako sploh lahko bodoči ženi kaj takega reče, kje je njegovo spostovanje do mene, njegova olika,,,, pol se pa vprasam.. kako sploh gleda on name?kaj za njega sem jaz?....

a take besede vi kr preslisite? naj jih pozabim...

Mene sam zanima, zakaj si še bodoča žena.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 11.11.2009 12:47:24 >

(odgovor članu A648)
Neposredna povezava do sporočila: 37
11.11.2009 13:07:42   
rija
ala vam vera vsem, ki se ji trudite kaj dopovedat.

idite raje na kofe, itak nima smisla.user posted image

...vox populi...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 38
11.11.2009 13:12:30   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ala vam vera vsem, ki se ji trudite kaj dopovedat.

idite raje na kofe, itak nima smisla.user posted image

Jaz pa nimam občutka, da bi se ji moralo kaj dopovedat.
Ona to vse že ve, sam na glas razmišlja in  postavlja vprašanja, da se prepriča če je res tako. Sram jo je in lažje je govoriti oz. pisati s tujci. Tehta možnosti...zakaj, kaj pa če....ipd. Sej to je normalno.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 39
11.11.2009 13:14:47   
rija
mika, srce....dokler lahko nekdo da izjavo v smislu: da so si svojci vzeli fraj za njeno poroko in jsamo pomisli na to, kot na enega izmed razlogov, da je ne odpove.....jaz dvignem roke.

...vox populi...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 40
11.11.2009 13:23:43   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: rija

mika, srce....dokler lahko nekdo da izjavo v smislu: da so si svojci vzeli fraj za njeno poroko in jsamo pomisli na to, kot na enega izmed razlogov, da je ne odpove.....jaz dvignem roke.

a veš, da je to prva stvar na katero bi tud sama pomislila in ti tudi, bodi brez skrbiuser posted image . Če hočeš ali nočeš, te posrka misel, kaj bodo rekli drugi? res pa je, da ene se  zbudijo, druge se podajo v trpljenje.
Upam, da se bo A zbudila.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 41
11.11.2009 13:25:50   
ronja
Midva se razen v hecu (šeuser posted image ) ne zmerjava in ne tepeva. Pa še ve hecu sva morala stvari omejit, ker je najina pupa začela govorit in ji ne moreš rečt, da je to grdo, pa se tako hecatuser posted image

vem.. za njega sem očitno O nula ,nada , zero ampak ko nevem kako mu to dopovedat...oz. nevem kaj naredit... sorodnikom sva že povedala za poroko, sod. v tujini so si že vzeli fraj... že 100x sem rekla da bi mogla te moje besede uresničit s tem da vsaj 1 teden ga dam pred vrata a kaj ko smo v najemu in je tolko kot moje tudi njegovo jaz pa nimam z otrokom kam it,,,,

kaj bi mu rada razložila? Da nisi nula? Tako, da se boš kljub temu poročila z njim, mu tega gotovo ne boš dala vedet.
Glede ostalih razlogov pa: kaj si res pripravljena celo življenje to poslušat zato, ker so si sorodniki v tujini že zrihtali dopust?user posted image Ampak to je pa en najbolj nenavadnih izgovorov, kar sem jih slišala...

kar se tiče tega, da nimaš kam: to je prav zanimivo, da punce, ki imajo ne-ravno-zavidanja-vredne fante vedno pravijo, da nimajo kam it, ker pač nočejo it. In ptoem slišiš:
- "nimam kam, saj živimo pri njem/njegovih, vse je njegovo". Enkrat sem eno tako punco vprašala, kaj bi naredila, če bi se njemu kaj zgodilo - bi ostala sama z otroki s taščo, s katero se ne moreta? Mi je priznala, da bi takrat že kaj našla, šla k mami, s katero se dobro razume,... da gotovo ne bi tam ostala. ampak dokler je pa živ, pa tega ne more, al kako?user posted image
- "nimam kam it, ker je stanovanje moje, on pa noče it". Če je nasilen, greš v varno hišo, pa da ga potem sodno ven steraš, predno se vrneš not. Če se da zmenit z njim, se zmeniš, če se ne da, pa ni nevaren, mu daš 2 meseca časa, spakiraš kufre, jih pelješ k njegovim in zamenjaš ključavnico.
- zdaj pa še: "nimam kam it, ker smo v najemu" Prejšnje dvoje še nekak razumem... ampak da nimaš kam it, ker sta v najemu, mi pa res ni jasno! Saj plačuješ tu in lahko plačuješ tudi kje drugje... Najdeš si drugo stanovanje, tako kot sta našla tega...

skratka: podpis pod petko09!

Ok, bi bilo fer in je lažje njemu it, vendar pa ja ne boš zato ostala z njim, če si tega ne želiš (niti ne zgleda, da bi si to želel on), samo iz principa, ker noben noče iz tega stanovanje, ki niti vajino ni!

ne sej ni zato ampak sram me je.. sram me je da kdo od bližnjih zve za vse to, za vso to mojo bolečino pa verjeli mi verjetno nebi ker je pred vsemi ostalimi zelo dober igralec.. on je tako dober, jaz pa tako ostra ženska... ubogi no... jaz pa bom vsega kriva ker ga ne pustim dihat kor pravijo ngeovi.. ker ubogi ima sam akvarije.. bedariija idiotska!!!

No, to je že boljše - da veš, zakaj rineš tja, kamor nočeš. Lej, saj vem, da je težko prenašat očitajoče poglede in čudne odgovore ipd... ampak po moje je vseeno lažje prenašat to od enih **** sorodnikov, sploh ker z njegovimi sorodniki verjetno ne bi imela kaj dosti stika, če bi se razšla - kaj te briga, kaj govorijo! (lej, kaj govorijo zame tu gor - da sem perfekcionisktauser posted image , hehe, jaz mam pa svinjsko po tlehuser posted image - no, saj glede česa ziher sem, ne rečem, ste mi dali že parkrat mislit!user posted image ). Lažje to kot pa zmerljivke celo življenje (on se čudežno ne bo spremenil, če se nima namena...)

Lažje je prenašat sram nekaj časa kot pa nesrečo ves čas, skratka.

uuu, mam idejo....
kaj pa ce ga 1x v njegovem izbruhu na skrivaj posnames? in naslednjic, ko se bosta imela "rada" nacnes debato in mu predvajas posnetek? mogoce se sploh ne zaveda svojih besed.

Tudi to ni slaba ideja, probaj.

(odgovor članu A648)
Neposredna povezava do sporočila: 42
11.11.2009 13:28:06   
Pat74

Lisička.. ne sej ni zato ampak sram me je.. sram me je da kdo od bližnjih zve za vse to, za vso to mojo bolečino pa verjeli mi verjetno nebi ker je pred vsemi ostalimi zelo dober igralec.

To mi je pa tako poznano - moji mami tud ni nihče verjel, kakšen je stari, ker je prekleto dobro pred drugimi igral - sorodstvo je itak dalo roke stran, ko jih je prosila za pomoč - tudi ti boš morala zadevo rešit SAMA, ker je namesto tebe ne bo nihče drug. O kakšni poroki s takšnim kalibrom, pa jest sploh ne bi razmišljala; pa kaj pol, če si brezposelna, vseeno si vredna življenja brez nasilja, že zavoljo otroka stori kaj, ker če misliš to tolerirat, vedi, da te tudi lastni otrok ne bo spoštoval.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 43
11.11.2009 13:34:30   
ronja
težko je res težko.. se težje pa zato ker on ni bil prej nikoli tak... bila sva resss zelo zelo povezana. najimo ljubezen je marsikdo zavidal zdaj pa tko.. zakaj.. zakaj tak obrat... moti me to ker vem da je lahko boljsi človek, kje je fant v katerega sem se jaz zaljubila... ko pa ga laj vpr . pa čista tisina.. z njim imet pogovor je nemogoče

Po moje zato, ker se počuti ujet - ko sta dobila otroka, je stvar (veza) postala resna, ne more si več premislit, zdaj se bosta pa še poročila in mogoče se mu to zdi še pika na i, da res ni izhoda (kot ga ti ne vidiš, ga mogoče tudi on ne) in mogoče mu je to pritisk, ker še ni bil pripravljen na vse skupaj... Druga možnost je, da je zdaj pokazal pravi obraz, ker pač ve, da nimaš druge izbire (oz. misli, v resnici jo imaš, ampak dokler je ti ne vidiš, je tudi on ne). Drugače ne vem, zakaj bi se tako obrnil.

Se strinjam s tvojo mamo, da popolnega ni. Ampak kot je že sama ugotovila: imajo pa različne napake. jaz lažje toleriram ene, ti druge - potem vsaka najde enega, pri katerem ji napake niso tako moteče in boleče, da bi bila zato konstantno nesrečna. Seveda smo vse kdaj razočarane, nesrečne, žalostne... Ampak ne ves čas, ne praviloma in ne gre ves čas na slabše. ta njegova napaka pa tebe ornk moti...

ufff se vesel bi bil...

ja, tak občutek sem tudi jaz dobila. Ampak ne bosta se valjda poročala, če si v bistvu oba želita it narazen? Al sem jaz res tak naivna in ej to normalno?user posted image

(odgovor članu A648)
Neposredna povezava do sporočila: 44
11.11.2009 13:58:26   
A648
punce... zdaj ko vse tako berem mi je res hudo oz, sele zdaj vidim kako res grozna je tza moja sitacija... samo da vam povem da ga ne zagovarjam in ne da se nočem prepričat v to ampak sem tak " neumen " tip človeka ki vedno misli na druge kot pa nase... in verjemte da se zelo zelo trduim te moje " dobrote" znebit ampak ni lahko... se posebno pa zato ker če bi jaz vedla da je on bil od vedno tak bi res rekla: lej on je tak bo vedno tak in adijo... ampak vem da je lahko čisto v redu, normalen. ljubeč partner in mi ne gre v glavo in negre kako je iz takega človeka ratalo kaj takega...sam to me mori...to me preganja in nevem ... njegova sod. mi je en dan namignila da je v službi cela stala, da neki direktor okoli njega , pa da mu nek sodelavec non stop gleda pod prste da je non stop živčen, da samo fajfa vzuni,,.tudi sploh ne je več, shujsal je 8 kg v 1 mesecu... nevem ko to počne vidim kot da vso to svojo jezo, bolečino stesa ven ampak pač sem edina oseba na katero lahko..... sej res da me tako grdo zmerja ampak ko s eskregava se pobere v drug prostor in ga slisim kako smrca.....
dosti pund me tukaj razume kot da ga zagovarjam in nevem kaj mogoče narobe pisem al se narobe izražam amapak kot vse bi rada resla to zvezo ker ipak smo že tolko let par, sva se imela leta in leta lepo ibn mi nikoli ni naredu hudega sedaj pa to...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 45
11.11.2009 14:00:20   
barika

vem.. za njega sem očitno O nula ,nada , zero ampak ko nevem kako mu to dopovedat...oz. nevem kaj naredit... sorodnikom sva že povedala za poroko, sod. v tujini so si že vzeli fraj... že 100x sem rekla da bi mogla te moje besede uresničit s tem da vsaj 1 teden ga dam pred vrata a kaj ko smo v najemu in je tolko kot moje tudi njegovo jaz pa nimam z otrokom kam it,,,,

ja in, boš pa še 1x povedala, tokrat, da preklicuješ poroko. Ne se zdaj poročit znjim zaradi sorodnikov in sebi življenja uničit.

Ženska, vzami se v roke in pojdi stran od njega, ne dovoli, da dela s teboj kot z drekom.

(odgovor članu A648)
Neposredna povezava do sporočila: 46
11.11.2009 14:23:27   
kalbo
Pri meni v službi so ble kaki dve leti in pol nazaj zadeve nevzdržne. Hodil sem domov tak, da ni blo za nikamor, žena je enostavno en večer rekla: "dragi moj mož, če misliš takle domov hodit, al zamenjaj službo al se pa skuliraj, ker tole ne pelje nikamor ni vredno, da se mi kregamo doma zarad tega, pa je niti slučajno nisem zmerjal, bil sem samo živčen.  
Pogovori se z njim, enostavno mu reci, da ti nisi njegov šef in da nisi njegov sodelavec, ampak si njegova bodoča žena, ki ga podpira in ima rada.  Če ne bo šlo, pol pa ni druge, kot da spokaš, ker tko ne moraš živet.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 47
11.11.2009 14:30:13   
ronja
samo da vam povem da ga ne zagovarjam in ne da se nočem prepričat v to ampak sem tak " neumen " tip človeka ki vedno misli na druge kot pa nase... in verjemte da se zelo zelo trduim te moje " dobrote" znebit ampak ni lahko...

potem pa pomisli nanj in ga osvobodi, saj v bistvu veš, da si to želi... Vsaj po tvojih postih in njegovem mnenju sodeč...

Če si želiš poizkusit rešit vajino vezo, potem se moraš podstopit iz druge strani. Vem, da je nekaterim normalno, da si ne govorijo službenih stvari (meni ni, midva si vse poveva - na srečo nimava takega strogo zaupnega dela, pa še isto področje, tako da razumeva probleme...), ampak če ga stvar tako zelo muči, potem mora vseeno bit partnerka prva, na katero se lahko obrne. On pa tega občutka nima in se zato samo stresa nad tabo. Mogoče se ti ne upa zaupat, ker si sicer bolj "šarf", kot si napisala - ve, da ti v besedah ne seže do kolen, pa potem govori take, kjer ti nimaš kaj nazaj rečt...

Dobro je, da imata oba še čustva en do drugega: oba se še jezita in borita - noben ni resigniran in apatičen. Ampak vseeno morata nekaj nujno spremenit - oba.

Lej, ti si v prvem postu pisala, kako dobra žena si, ker imata kljub otroku in temu, da ti on nič ne pomaga pri gospodinjstvu, stanovanje spucano v nulo. vendar on tega ne rabi. On rabi tebe. Zaupanje, da bi ti lahko povedal, kar ga teži... Tega mu pa ne daš! Ampak prav to rabi!

tvoja "dobrota", da misliš na druge, ni dobrota, ampak strah, kaj bojo drugi rekli - to ni dobrota. Dobrota bi bila, da prideš do njega, ko pride ves nesrečen iz službe na tak način, da se ti izpove... Potem lahko gradita naprej...

mora pa seveda tudi on prispevat svoj del: da se ob težavah pogovorita, ne pa da te nadere ko cucka!

Nič ni narobe, če se nočeš ločit oz. razdret zveze - je pa narobe, če misliš to kar tolerirat in nič naredit. Zelo narobe je tudi gledat partnerja nesrečnega in se ne potrudit zvedet, kaj ga teži - s tem mu daš občutek, da ti ni mar za njegovo nesrečo. In tak človek bo prej pop*. In ti nobeno zglancano stanovanje ne pomaga...

(odgovor članu A648)
Neposredna povezava do sporočila: 48
11.11.2009 14:46:22   
Klemy82
Jaz res ne razumem, kaj je to v naši slovenski mentaliteti, da bomo raje živeli kot psi in se pustili maltretirat, ker je najhujše, kar se ti lahko zgodi v življenju, da bodo sosedje, družina, vseprisotna publika in cerkveno občestvo imeli kaj za rečt, šimfat, pametovat... Pa ne leti tole na avtorico, ampak na sploh. user posted image
Avtorici pa... tvoje življenje je, ne od tvoje mame, ne od tvojega partnerja, ne od sosedov, ne od župnika in kakor si boš postlala, tako boš spala. očitno imaš nekaj v sebi, ki te prepričuje, da si boljšega partnerja, kot ga imaš, ne zaslužiš in se zato pustiš maltretirat, ker se bojiš ostati sama.
Draga moja, naj te ne skrbi, kaj bo kdo rekel, o svojem življenju odločaš popolnoma sama. Na srce pa ti polagam, da se o situaciji pogovoriš s kom, ki je strokovno podkovan na tem področju, kakšnim terapevtom ali psihologom, ker imaš očitno globlje težave, ki vplivajo na tvoje odnose, tega pa tukaj na RR ne moremo popravit. Lahko ti samo svetujemo. oz, smo 'pamertne'.
Pogum, da boš kaj naredila, pa boš rabila najt sama. Oz, najdi si pomoč. Najlažje je bit pasiven, narediti nič in trpeti. Si res ne zaslužiš več od tega?
user posted image

Jst.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
11.11.2009 16:13:31   
Gina
Se strinjam z miko. Pa z ronjo. Moraš poskrbet zase. Ne smeš tolerirat zmerjanja. Očitno počneta vedno iste reči, da do tega pride. Ne vem kaj. Morda se ti razkuriš, ker on nič ne dela, al pa ker se počutiš, da te ne ceni, on pa se ob tem počuti nesposobnega, pa utrujenega, pa da mu težiš, pa zmerja. Ni to zagovor, sploh ne. Samo možen scenarij, ki ga je nujno, ampak nujno z vsemi dejavniki vred treba spremeniti. Ta obstoječ scenarij je zanič. Če ga ne moreš spremenit sama s svojimi odzivi na reči, moraš odit. Tega se cel lajf prenašat res ne da.
Meni gredo kletvice z leti vse bolj na živce. Ne prenesem jih več, čeprav sem pred leti imela veliko toleranco do tega. Se mi je zdelo hecno, če nekdo tuli, ker kaže svojo nemoč na čuden način. niti nisem resno vzela tega, ampak kot en vihar, ki pove nekaj smao o tistem, ki preklinja - to je sicer res, da to pove nekaj smao o njem, vendar je tudi res, da mu te pravice nihče ne podeljuje, si jo sam jemlje na silo. Danes ne gledam več glih tolerantno na te reči. To je svojevrstno nasilje. Ko začne zmerjat, se moraš isti hip odstranit iz prostora. To je najmanj kar lahko urgentno narediš zase. Pusti otroke v hiši in pojdi ven, kamorkoli, samo stran. Isti hip, ko slišiš prvo besedo. Ne dopusti da sploh še naprej kaj slišiš, naj govori stenam, če mu paše. Pa naj sam skrbi za froce naslednjo uro, dve, tri, deset ali kolikor ti paše biti proč. POjdi na kavo, h frendici, vzemi si čas zase - urgenten čas zase. Vedno isti hip, ko prižge sireno. Pa naj razmišlja in sam sebe zmerja. A veš, če bi ga elektrika stresla vsakič, ko bi zaklel, te zmerjal- bi nehal. Tako ap ne neha, ker mu ta način elektrike, ki mu ga ti nudiš, ni tolk grozen - njegov način dajanja elektrike tebi, ko mu kaj poveš, kar noče slišat, bolj deluje, ugotovil je to, ker ti to nagrajuješ. Malo mu je že zoprno, ko ti najbrž govoriš, tuliš, mu dopoveduješ, ali jokaš...ampak mu ni tako zelo zoprno, da bi nehal. Način ni pravi. Če si upaš, mu vsakič, ko ti reče grdo besedo, zabriši nekaj v akvarij. Vem, primitivno, ampak če hočeš bit na vsak način z njim, ti drugega glih ne preostane. Saj gre za enako nasilje, ni glih neke razlike, pa če te nekdo napade z vilami, se ne moreš branit s perjem. Če te bo v togoti nad hudo "elektriko" treščil, te bo mogoče vsaj streznilo, da moraš iti. Če te ne bo treščil, bo pa nehal s tem - elektrika bo prehuda.

p.s. - ko sem sama doživljala te vrste nasilje ob bivšem, mi nihče ni verjel, niti ko sem folku povedala kaj počne, da on res to dela. Vsem se je zdel krasen mož, oče in frend. Še najožji ljudje mi skor niso verjeli. In to je hudo. Zelo hudo. Vendar moraš ne glede na to, še vedno preko tega iti. Lahko ga pustiš in greš, al pa toleriraš njegove napake (ne govorim o zmernjanju), ker če jih toleriraš, se dec tako ne vede (ti ne težiš, on ne zmerja). Jaz pri bivšem nisem mogla tolerirat določenih reči, njegova zdajšnja žena pa čist komot. Sta na isti valovni dolžini. Torej gre vedno za vrednote. Tako kot je v zadnjem postu ronja pisala.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

drugi porod
babyboooom

ali je bil drugi porod lažji od prvega?

da (39%)

ne (22%)

isto (6%)

se ne spomnim (4%)

drugo (29%)

Število vseh glasov: 51

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!