RE: Novemberski malčki 2008 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

_katja_ -> RE: Novemberski malčki 2008 (14.5.2010 7:10:02)

Mornin'

[img]http://www4.slikomat.com/10/0514/ulj-300237.jpg[/img]

Pa lep petkov dan!

onur -> RE: Novemberski malčki 2008 (14.5.2010 7:11:35)

Dobro jutro in malo počitka v prihajajočem vikendu.

[image]http://4.bp.blogspot.com/_Mjiy4opD4HY/R3CtQIyV0SI/AAAAAAAAAoo/3_OXV6zbgRw/s400/pocitek.jpg[/image]

Midve s Petjo se danes odpraviva k mojim in tam prespiva, ker bomo itak sami doma, saj gre možek v nočno. Vrneva se jutri. V nedeljo smo mislili it k sorodnikom od možeka, ker naj bi bil žur za odprtje njihovega vikenda, pa odpade zaradi dežja. Mogoče pa gremo do možekove sestrične, ki ima tudi malega nadobudneža.

Eno ? - Dario je v ponedeljek naročen na cepljenje, pa ne vem ali ga naj prestavim ali ne, da ne hodimo brezveze, ker je imel pač vročino...zdaj le še šmrka oz. mu občasno se iz noska pocedi, sicer pa je v redu?

Raje počakaj še malo, da si telo malo opomore.

mojsoncek -> RE: Novemberski malčki 2008 (14.5.2010 7:28:28)

morgen... hitro javljanje preden picim v LJ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

hvala za kafe!

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Eno ? - Dario je v ponedeljek naročen na cepljenje, pa ne vem ali ga naj prestavim ali ne, da ne hodimo brezveze, ker je imel pač vročino...zdaj le še šmrka oz. mu občasno se iz noska pocedi, sicer pa je v redu?

Nam vedno recejo, da mora biti en teden zdrav, da ga lahko cepijo. Najbolje da danes poklices in vprasas.

no, caka me pester dan, tako da najbolje, da kar grem...

Bethany -> RE: Novemberski malčki 2008 (14.5.2010 9:07:00)

uf, par dni ne berem in ne pišem, pa že ne folgam več... [sm=zmeden.gif] Drugače pa pridne ste, pridne, da forum ne zamre, kot se je zgodilo z našim celjskim čvekanjem... [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Imam dve novici:
eno slabo, in sicer da sem ostala brez ginekologinje, in to ne kr katerekoli, ampak najboljše ginekologinje, kar jih verjetno obstaja pri nas. [sm=smiley19.gif][sm=smiley13.gif] Sicer je zdaj namesto nje ena druga, tak da teoretično nisem brez, sam sem pa zelo razočarana, da je ta šla stran oz drugam, pustila svoje pacientke in sprejela nove... [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Me je kr minilo, da bi še bila enkrat noseča, heh.

Druga pa je to, da mi je zavod "ponudil" udeleževanje t.i. kluba za iskanje zaposlitve in se začne v ponedeljek, traja maks 3 mesece oz do zaposlitve, vsak delovni dan od 8 do 12. Adijo, prosti dopoldnevi. [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] ma, priznam, da mi paše ena taka obveznost, pa mogoče kaj koristnega izvem, dobim, pridobim. We'll see, ane? [sm=smiley1.gif]

Zdaj pa šibam v mesto, izkoristit zadnje prosto dopoldne za kofetkanje in sprehod. cau

Bethany -> RE: Novemberski malčki 2008 (14.5.2010 9:07:50)

Aja, mi bomo cez 10 dni stari leto in pol, pa še nobenega cepljenja ali sistematskega pregleda ni na vidiku... cudno! [sm=zmeden.gif]

onur -> RE: Novemberski malčki 2008 (14.5.2010 11:04:01)

Aja, mi bomo cez 10 dni stari leto in pol, pa še nobenega cepljenja ali sistematskega pregleda ni na vidiku... cudno!

Ma kaj ni 4. doza od 18-24 meseca.

Andromeda -> RE: Novemberski malčki 2008 (14.5.2010 12:57:29)

IZVIRNO SPOROČILO: onur

Aja, mi bomo cez 10 dni stari leto in pol, pa še nobenega cepljenja ali sistematskega pregleda ni na vidiku... cudno!

Ma kaj ni 4. doza od 18-24 meseca.

4. doza mora biti 1 leto po prejemu 3. doze cepljenja, tako mi je sestra razložila. Kak mesec kasneje pa tudi ni panike. No, jaz sem potem poklicala v zdr. dom in prestavila cepljenje za 1 teden...

Sicer pa dober dan, pri nas bolj moker dan [sm=smiley36.gif] Sva šla dopoldne z miškotom malo naokrog, pa naju je dež oz, kar precej hud naliv ujel, še dobro, da imam v vozičku vedno prevleko za dež in dežnik. Kavbojke sem kar ožela, ko sem prišla domov [sm=smiley36.gif] Dario je danes nekam bolj siten, mislim, da mu zobki nagajajo, ker se bolj slini in drgne po dlesnih...
Danes bomo imeli za kosilo osliča v pivskem testu in kromprijevo solato, ker Dario je samo pire krompir, mu bom posebej naredila pire.

Spet 1 ? - a vaši malčki radi jejo sadje?
Dario ga noče in noče, mu pokažem jagodo, pa se samo namrdne in sploh noče niti koščka poizkusit. Ima pa rad sadne kašice, predvsem kupljene... Mama mi je zadnjič rekla, da tudi jaz do drugega leta nisem jedla nič sadja in mi je morala frutke kupovat. Očitno se zgodovina ponavlja [sm=smiley36.gif]

šema -> RE: Novemberski malčki 2008 (14.5.2010 22:31:11)

Prebrala sem skoraj vse, tako da sme nadoknadila za nazaj.

Danes pa je naša najstarejša prvič zunaj do 23. ure. Smo naredili izjemo, pa da vidimo kaj bo, ker ima ravno RD (15., da ne bo kake pomote glede pozne ure:)))- je šla pa s tako klapo, da sem ji dvakrat držala moralno in zdravstveno predavanje...

poli* -> RE: Novemberski malčki 2008 (14.5.2010 22:32:40)

Andromeda- naša ni nek velik ljubitelj sadja in ni ravno vesela, ko jo vprašam, če bo jedla banano. Ponavadi reče NE! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] No, saj jo poje ko je lačna, drugače pa ne. Moja mama jo je naučila jesti jabolko tako, da gresta skupaj v klet po jabolko in ga potem ona melje. V vrtcu ga pa baje ne mara [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Bethany -> RE: Novemberski malčki 2008 (15.5.2010 16:48:03)

Naša obožuje sadje, je skoraj vse, tudi bolj eksotične in manj običajne sadeže. malo manj pa zelenjavo, tam ima več izjem, ki jih ne mara. Ampak večinoma pa nimamo problemov pri njenem hranjenju. HB!! [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

onur -> RE: Novemberski malčki 2008 (15.5.2010 22:00:07)

Živjo. No medve sva se danes vrnile od enodnevnega dopusta pri mojih. Možek se je iz nočne tudi naspal, popoldan pa smo lenarili na kavču. Dopoldan, ko sva bile s tamalo še pri mojih, si je mama privoščila pohajanje po trgovinah in spanje do 9. ure. Zvečer pa sva šla z možekom na pizzo in se ravnokar vrnila. Njamiiiiii je bilo.

Sadje: naša ga je. Sicer zdaj jemo bolj ali manj banano, kivi in hruško, od suhega marelice in slive, je pa tudi drugo (melono, ananas, ... ma kupimo bolj poredko).

Šema, boš videla, vse bo ok.

_katja_ -> RE: Novemberski malčki 2008 (16.5.2010 7:05:26)

mornin'

Sem včeraj vse napisala pa mi je ven vrglo in sem samo ugasnla računalnik [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] No pa na kratko še enkrat:

Bethany: verjetno je šla ginekologinja delat za boljši  denar. Drugače si ne znam predstavljat odhoda. Ampak saj sigurno tud kakšna ok pride namesto nje. Je pa res, da iz dobrega na slabše greš težko. Obratno pa ni problema. Men je super, ker imam zdaj ful dobro g. + blizu je, kakor prvo nosečnost.
Glede izobraževanja pa super. Pa še ni 8 ur in boš imela vseeno še nekaj časa zase.

sadje: Nace ga je. Res da raje poje spasirano jabolko recimo kot v kosu. Ampak načeloma mu gre vse. Ne dajem mu edino jagod ker dobi pikce.

šema: ja to so pa že čisto druge 'težave'. Upam, da ti uspe hčerko uspešno usmerit. Saj kaj drugega itaq ne moreš. Jest bom pomoje ful zaj. mama...so spomini na najstniška leta še preveč živi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

V petek na pregledu vse ok. Ctg normalen. Včeraj smo lenuharili. Danes pa gremo mogoče v ZOO. Samo če ne bo ravno padalo na polno.

mojsoncek: praznovanje uspelo?

Lepo nedeljo!

onur -> RE: Novemberski malčki 2008 (16.5.2010 16:58:35)

Živjo. Ko sem se zjutraj zbudila, sem se počutila slabo. [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Ma verjetno, ker sem šla včeraj kasno spat in mi je manjkalo spanca, kajti po opoldanskem spancu s tamalo je bilo ok. Dopoldan smo se še malo zunaj potepali, pa skuhali kosilo. Sedaj pa študiramo, da grem še malo ven, čeprav je vreme bljak.

Eno ? Kakšna dobra idejo za kakšno otroško knjigico - grem jutri v knjižnico?

Bethany -> RE: Novemberski malčki 2008 (16.5.2010 19:47:47)

IZVIRNO SPOROČILO: _katja_

Bethany: verjetno je šla ginekologinja delat za boljši  denar. Drugače si ne znam predstavljat odhoda. Ampak saj sigurno tud kakšna ok pride namesto nje. Je pa res, da iz dobrega na slabše greš težko. Obratno pa ni problema. Men je super, ker imam zdaj ful dobro g. + blizu je, kakor prvo nosečnost.
Glede izobraževanja pa super. Pa še ni 8 ur in boš imela vseeno še nekaj časa zase.

...

Lepo nedeljo!

...ja, ziher! boljši denar, boljši pogoji, pa sej jo razumem. Sej če bi mela koncesijo, bi lahko obdržala svoje pacientke, tak pa smo vezane na ZD in ne na zdravnika... Mah, bo že... sam razočarana sem pa vseeno.

_katja_ -> RE: Novemberski malčki 2008 (17.5.2010 7:30:09)

Eno ? Kakšna dobra idejo za kakšno otroško knjigico - grem jutri v knjižnico?

Pojma nimam. Mi jih imamo nekaj doma in jih obračamo. Tako da trenutno še ni potrebe po knjižnjici za Naceta. Mu je boljše če knjigico že pozna in ve kje je kaj.

_katja_ -> RE: Novemberski malčki 2008 (17.5.2010 7:31:30)

Drugače pa eno lepo dobro jutro vsem!

Mi smo včeraj dopoldne uživali v ZOOju, popoldne pa v okolici hiše. Je bil prav luššten dan. V ZOOju je pa super, ker je en tak ograjen del, kjer so mali backi, kozlički, pujski in grejo otroci lahko noter in jih božajo.

Lep dan!
K

mojsoncek -> RE: Novemberski malčki 2008 (17.5.2010 10:12:06)

dan dan! Vidim, da kave se ni bilo, zato bom kar jaz eno skuhala, ker brez nje ne gre...

[img]http://www4.slikomat.com/10/0517/xkj-magdal.jpg[/img]

No, praznovanje je uspelo na veliko in smo se uspesno vsi napestali v hiso. Otroci so bili vecinoma v zgornjem nadstropju v otroski sobici, le jesti in piti so hodili dol. Pa vmes, ko ni dezevalo so sli ven... in se je kar dalo... ce bi bili pa se otroci ves cas v spodnjem nadstropju, pa ne vem kako bi slo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Vceraj smo si pa vzeli en "prost" dan in ga preziveli bolj kot ne na kavcu. Popoldan smo sli na en sprehod do mlekomata po mleko in je bil vikend mimo.

sadje - moja dva mladinca jesta vse po spisku in sadje ni nobena izjema. Banane, jabolka, kivi in ananas so pa na vrhu seznama priljubljenosti.

šema - kako se je obnesel prvi malo daljsi izhod?

knjigice - jih imamo doma eno tono in zaenkrat jih za Nejca se ne jemljem v knjiznici. Razen ce gre Anze z mano v knjiznico, potem vedno vzame se kaksno kartonko za Nejca.

Ja nic... bo treba malo delat...

Andromeda -> RE: Novemberski malčki 2008 (17.5.2010 13:00:19)

Hello!

mojsoncek - hvala za kavo in muffine. Super, da je žurka uspela in ste se uspeli vsi "spravit" v hišo.

šema - upam, da je s tavečjo vse ok oz. da se je držala dogovorjene ure in ni zganjala kakih "lumparij" [sm=smiley1.gif]

Mi smo bili včeraj cel dan v Litiji, sta imeli od moževega bratranca hčerki krst. Dario je vpil v cerkvi in zapovrh še prav naglas rignil, tako, da je zabaval celo občinstvo, smo pa vmes šli tudi malo ven z njim...V gostilni je bil pa zaspan in siten, potem so pa še vsi rinili v njega in ga hoteli imet v naročju...eni kar ne štekajo, da tako veliki otroci se nočejo crkljati po naročju, sploh pa ne pri nekom, ki ga ne poznajo.Še dobro, da je potem zaspal v vozičku, ko se jez budil, ga je bilo pa povsod dovolj, jaz sem pa samo letala za njim, tako, da sem še danes utrujena od tega [sm=smiley36.gif]

Vaši malčki so povečini kar pridni glede hrane, naš je malo izbirčen, kar ima pa rad, pa poje z največjim veseljem in v enromnih količinah. Ima obdobja, ko je vse po spisku (razen sadja) in obdobja, ko si zmišljuje. Jaz mislim, da samo preverja, do kje lahko gre, kar se tega tiče [sm=smiley36.gif]

Nič, grem kosilo sfiniširat, danes bomo imeli makaronovo meso.

onur -> RE: Novemberski malčki 2008 (17.5.2010 21:30:03)

Živjo še malo od mene. Hiša je spucana. Mal sem šla danes še v shopping. Sem si kupla novo kozmetiko, ker je prejšnja že stara in je klicala po odpadu. Drugač pa bili popoldan zunaj, malo pod nebom, malo pod streho, ker je deževalo. Pa sosedov fant nas je prišel obiskat, pol sta se pa s Petjo lovila in je bilo zakon.

Šema, kako je šlo?

Mojsoncek, bravo za zabavo. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Še eno vprašanje zate: enkrat si dala en link od zobne ščetke, ko sem spraševala kakšne imajo vaši malčki. Menda si jo kupila v DM. Lahko daš še enkrat ta link oz. kako se kliče?

Andromeda, je delal Dario animacijo na krstu?

mojsoncek -> RE: Novemberski malčki 2008 (17.5.2010 21:44:27)

Mojsoncek, bravo za zabavo. [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] Še eno vprašanje zate: enkrat si dala en link od zobne ščetke, ko sem spraševala kakšne imajo vaši malčki. Menda si jo kupila v DM. Lahko daš še enkrat ta link oz. kako se kliče?

Zobne scetke so Curaprox... nam je za zacetek, dokler nimajo vseh mlecnih zob priporocila tole: http://www.curaprox.si/izdelki/curaprox/zobne-scetke/cs1006.aspx
Sicer pa imajo tudi otrosko kolekcijo: http://www.curaprox.si/izdelki/curakid/curakid_zobne_scetke.aspx

onur -> RE: Novemberski malčki 2008 (18.5.2010 8:20:40)

Dobro jutro.

Mojsoncek, hvala za odgovor.

Sedaj spijem še kavico in nato letim k frizerju, pa kakšno trenirko si kupit. Petjo pa sem že peljala v vrtec. Možek bo pa še malo diplomsko pogledal, ker četrtek, dan D, se bliža.

mojsoncek -> RE: Novemberski malčki 2008 (18.5.2010 12:38:24)

Ziv'' ... eno kratko javljanje, ker sem bizi bizi bizi...

koncno se je malo vreme zrihtalo... sicer se je v LJ pred ene 15 minutami nekaj pooblacilo, ampak zaenkrat se ne kaze prehudo.

Danes popoldan peljem oba mladinca v knjiznico, pa da vidimo kako se bo obneslo. Ja, mozek pride sele proti veceru, mene pa ena knjiga caka, ki jo imam rezervirano. In sem cisto prevec neucakana, da bi zdrzala do petka. Ja, jutri je odprta dopoldan, v cetrtek je pa zaprta.

Drugace pa pri nas nic novega in nic posebnega... jutri imam dopust, da peljem Nejca cepit (koncno)... pa se v DM bova skocila in k moji teti na eno kafe.

to bo to na hitro... lep dan

Andromeda -> RE: Novemberski malčki 2008 (18.5.2010 14:17:00)

Hello!

Končno pravo majsko vreme, sicer malce vetrovno, ampak bolje to, kot dež [sm=smiley1.gif]
Mi2 sva bila dopoldne na sprehodu, nazaj grede je Dario zaspal v vozičku in se zbudil 15 minut nazaj, jaz sem pa ta čas pospravila in skuhala kosilo - danes bomo imeli polnjene paprike s krompirjem in svinjsko ribico v čebulni omako in zdrobovo juho s korenčkom.

Se še kasneje javim, ker bo treba kosilo pojest [sm=smiley1.gif]

poli* -> RE: Novemberski malčki 2008 (18.5.2010 20:51:09)

_katja_ kdaj se bo tvoj podnajemnik izselil iz male garsojere?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] hecam se, sedaj se pa res že bliža dan d. srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

onur -> RE: Novemberski malčki 2008 (18.5.2010 20:59:25)

_katja_ kdaj se bo tvoj podnajemnik izselil iz male garsojere?

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Res je že tu DAN D.

Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>