![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 11:41:50
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany IZVIRNO SPOROČILO: poli* Pozdravljene. V četrtek imamo pregled pri 1,5 letu. Tudi pikico bo dobila. A je narobe, če ji teče iz noska? vročine pa nima. kakšen pregled in cepljenje pa imate pri letu in pol? Pri nas ni nič... pri letu in pol je redni sistematicni pregled in cetrta doza cepljenja (davica, tetanus...). Bethany, kar poklici v ZD, ce se rabita narociti ali bodo sami poslali datum (odvisno kaksna je pri vas praksa, mi moramo kar sami poklicat in se narocit).
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 12:17:17
|
|
|
|
_katja_
|
Sem razpičena....smo dobili spet zavrnjeno vlogo v vrtec....pa 500 m od hiše gradijo nov vrtec In ko sem se poglobila v vlogo vidim, da nam sploh niso upoštevali tega, da smo bili že lani zavrnjeni Bo padla pritožba
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 12:42:57
|
|
|
|
onur
|
Sem razpičena....smo dobili spet zavrnjeno vlogo v vrtec....pa 500 m od hiše gradijo nov vrtec In ko sem se poglobila v vlogo vidim, da nam sploh niso upoštevali tega, da smo bili že lani zavrnjeni Bo padla pritožba Takoj poklicat. Na podlagi česa pa so vas zavrnili?
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 12:48:29
|
|
|
|
Andromeda
|
Živjo! Evo mene na raport, sem včeraj mele tako pester dan, da ni blo nič časa za RR V glavnem razultat izpita še ne vem, o občutkih pa ne bi, ker so mešani Sem pa optimist! _katja_ hitro pisat pritožbo za vrtec! Mi smo pa HB sprejeti v vtrec, sem že v četrtek dobila odločbo, pa se ne spomnim, če sem že kaj omenila recept za burek pa napišem, ko bom imela več časa, zdej grem namreč kuhat in popoldne pride še moj brat s punco na obisk, pa bom še nekaj spekla... Uživajte v sončku, ker potem bo menda 2 dni sam dež!
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 12:59:45
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: _katja_ Sem razpičena....smo dobili spet zavrnjeno vlogo v vrtec....pa 500 m od hiše gradijo nov vrtec In ko sem se poglobila v vlogo vidim, da nam sploh niso upoštevali tega, da smo bili že lani zavrnjeni Bo padla pritožba Se danes oddaj pritozbo. Ker je skoraj nemogoce, da vas zavrnejo, ce ste bili ze lani zavrnjeni! Barabe povrsne!
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 13:51:20
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek IZVIRNO SPOROČILO: Bethany IZVIRNO SPOROČILO: poli* Pozdravljene. V četrtek imamo pregled pri 1,5 letu. Tudi pikico bo dobila. A je narobe, če ji teče iz noska? vročine pa nima. kakšen pregled in cepljenje pa imate pri letu in pol? Pri nas ni nič... pri letu in pol je redni sistematicni pregled in cetrta doza cepljenja (davica, tetanus...). Bethany, kar poklici v ZD, ce se rabita narociti ali bodo sami poslali datum (odvisno kaksna je pri vas praksa, mi moramo kar sami poklicat in se narocit). hm, je bilo rečeno pri zadnjem pregledu da dobimo vabilo, ko bo. Niso pa res nič rekli kdaj. Do leta in pol pa imamo še dober mesec, tak da je še čas, da kaj pride, če pride. Sicer pa ta cepljenja... ne vem, js ne vidim nobene potrebe po njih, bi tak najraje skenslala , sam se mi ne da ubadat s posledicami ...
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 13:52:19
|
|
|
|
Bethany
|
Vrtec: js sem ravno v ponedeljek oddala vlogo, dobimo odgovor do konca marca... me zanima kakšen.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 13:54:41
|
|
|
|
poli*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Vrtec: js sem ravno v ponedeljek oddala vlogo, dobimo odgovor do konca marca... me zanima kakšen. Verjetno si mislila do konca maja? Ma sej jaz je tut neb cepila, sam kaj moreš? Samo upaš lahko, da ne bo nobene hujše rkc oz. stranskega učinka.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 19:30:13
|
|
|
|
_katja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek IZVIRNO SPOROČILO: _katja_ Sem razpičena....smo dobili spet zavrnjeno vlogo v vrtec....pa 500 m od hiše gradijo nov vrtec In ko sem se poglobila v vlogo vidim, da nam sploh niso upoštevali tega, da smo bili že lani zavrnjeni Bo padla pritožba Se danes oddaj pritozbo. Ker je skoraj nemogoce, da vas zavrnejo, ce ste bili ze lani zavrnjeni! Barabe povrsne! Bom jutri osebno nesla na upravo. Kar pozabili so nam šteti še pike za lani. In to nanese potem še enkrat več pik. Je bilo pa 23 otrok zavrnjenih letnika 2008. 144 pa sprejetih. In ravno mi smo padli ven No saj mislim, da so oni zaj. tko da se bo uredilo.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 20:32:35
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: poli* IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Vrtec: js sem ravno v ponedeljek oddala vlogo, dobimo odgovor do konca marca... me zanima kakšen. Verjetno si mislila do konca maja? Ma sej jaz je tut neb cepila, sam kaj moreš? Samo upaš lahko, da ne bo nobene hujše rkc oz. stranskega učinka. JAAA, MAJAAA... seveda! površnost pa taka hehe...
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 20:34:18
|
|
|
|
Bethany
|
Ja, cepljenje: sem glih zadnjič dobila na mejl kake nepoznane in hude stranske učinke ima lahko cepljenje proti hepatitisu B, ki je menda pri 5 letih starosti... Pa ga sicer lahko odkloniš, ni nujno, sam tega ti noben ne pove...
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 20:36:32
|
|
|
|
Bethany
|
JS pa še kr čakam na Andromedin recept za burek. Tak se mi ga lušta, da ga bom jutri ali v petek naredila, heh... Sej bi lahko po kulinariki pobrskala, pa se mi ne da, ko jih bo ziher vsaj 10 zadetkov, pol pa ugibat, kateri je ok, kateri pa ne. Mi je ljubši preizkušen recept od ljudi, ki jih poznaš, ane?
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 23:22:44
|
|
|
|
Andromeda
|
Evo, obljubljeno - recept za burek: Jaz naredim vlečeno testo iz 300 g moke -pol ostre in pol gladke, dodam 3 žlice olje, žlico kisa in cca 1,5 dl tople vode...testo je treba kar nekaj časa gnesti, cca 3 minute (govorim na pamet, ker nikoli nisem vmes na uro gledala), potem ga premažemo z oljem in damo počivat za najmanj 2 uri. Pokrijemo ga s posodo ali krpo, po možnosti toplo. Nadev: 500 g polnomastne skute, 2 lončka kisle smetane, sol, 1 jajce - vse skupaj zmešamo. Nato razvaljamo oz. bolje rečeno razvlečemo tetso - na mizo položimo dovolj velik prt ali staro rjuho in pomokamo. Na sredino damo testo in ga pričnemo vleči, na začetku si lahko pomagamo tudi s pomokanim valjarjem. Mislim, da je tale vleka testa prava umetnost, jaz se spomnim še moje babice, kako je to delala, ko je delala testo za štrudelj. Ko je dovolj na tanko razvlečeno, ga po želji lahko še s par kapljicami olja potresemo in nanj razporedimo nadev, nato pa veselo zrolamo, pomagamo si s prtom. Ker je ponavadi taka rola prevelika za pekač, ga dam z leseno žlico na pol (če ga prepogneš oz. zaviješ, se ti nadev ne razporedi lepo in ni dobro, pa še ne zapeče se lepo), pečemo pri 200 stopinjah, 10 minut pred koncem pa zalijemo z 1-2 dcl slane vode.
< Sporočilo je popravil Andromeda -- 21.4.2010 23:24:26 >
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.4.2010 23:31:36
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Ja, cepljenje: sem glih zadnjič dobila na mejl kake nepoznane in hude stranske učinke ima lahko cepljenje proti hepatitisu B, ki je menda pri 5 letih starosti... Pa ga sicer lahko odkloniš, ni nujno, sam tega ti noben ne pove... Tole, kar kroži po mailih je treba bolj za rezervo jemati. Jaz cepivom zaupam in tudi se mi zdi smiselno otroka cepit, včasih je bilo toliko bolezni, ki smo jih s cepivi skoraj izkoreninili. Ta cepiva so dolgoletno preizkušali in so varna, reakcija je ponavadi le pri tistih, ki imajo že tako kako alergijo (npr. na jajca ali celiakijo). Nekaj povsem drugega pa je cepivo proti novi gripi, ki sploh ni bilo preizkušeno (cepivo morajo preizkušati vsaj 6 let), ki je navaaden nateg in konstrukt farmacevtskega lobija. Tako cepivo kot nova gripa Mislim, da je čedalje bolj trendovsko, da starši ne cepijo otrok, meni osebno se to zdi nedogovorno. V t.i. 3 svetu razsaja cel kup bolezni, zaradi katerih umirajo in tudi zato, ker ni denarja za cepiva, ki so pri nas tako lahko dostopna in predvsem zastonj. Jaz sem se cepila proti hepatitisu B pri 17 letih zaradi prakse v bolnici in sem preživela
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.4.2010 7:13:47
|
|
|
|
_katja_
|
mornin' Danes bo pa očitno slabše vreme. No pa saj bo vikend spet lep burek: če se vam ne da delat testa, lahko uporabite tudi kupljeno vlečeno testo. Za podpiranje lenobe Sam men se ga zadnjič res ni dalo....hihi.... tud s kupljenim je bilo čist ok. Sam itaq da je domače boljše. eno?: Andromeda: kolk daš soli v tole vodo na koncu? Zdaj malo pobluzim po netu, potem grem pa Sacherco do konca narest, pridejo danes sosolke iz SŠ zvečer na drink in tortico za rojstni dan. Tko da bo še pestro. In če jutri dežuje, veste zakaj Potem pa v vrtec nesem pritožbo in potem učenje Lep dan! K
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.4.2010 9:05:49
|
|
|
|
_katja_
|
Sem klicala v vrtec....me je sicer pomirila, da so jih lani še ene 20 vzeli naknadno, in glede na to da smo 9. na čakalni listi je to ok. Ampak kljub temu, da sem lani oddala vlogo, je bila vloga ZAVRŽENA in ne zavrnjena. Ker s 1.9. še ni izpolnjeval starostnega pogoja in ti malčki sploh niso bili obravnavani. Se pravi je itaq brez veze, če je otrok rojen po 1.10. sploh dajat vlogo al kako?!?!? Uglavnem čez ene 3 tedne je rekla nej pokličem, da mi pove kako je s čakalno listo. Še dobr da imam varstvo zrihtano dokler ne dobimo vrtca, pa naj bo to 3 mesece al pa še celo leto. Ampak svinjarija je tole vse skup!
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.4.2010 9:07:19
|
|
|
|
_katja_
|
btw: ima kjera izkušnje z lovilci barve v stroju? Je to ok? Ker včasih so kakšne smrdljive cunje pa raznih barv, ki bi jih dala prat, pa jih ne, da ne bi blo vse obarvan pol.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.4.2010 9:18:40
|
|
|
|
onur
|
Pozdravljene. Mamica je včeraj pohajala. Smo se načvekale z nosečko - ima 3.5. rok. Zvečer sem prišla domov za kopanje Petje. Sta imela pa s tatom veselico na pesku - je bil povsod. Danes grem pa na masažo hrbta, pol pa v službo na predavanje, čeprav sem na dopustu. Me je sosed - sodelavec včeraj spomnil, ker sem čisto pozabila. Vrtec: _Katja_, ko sem jaz lani dajala januarja prošnjo, naša septembra še ni izpolnjevala pogoja 11 mesecev (komaj oktobra je bil izpolnjen pogoj). Bili smo sprejeti. Burek: hvala za recept. Če se ga bom lotila, se ga bom verjetno s kupljenim testom, ker za prvič bom preizkušala kako gre. Če pa uspe, pa še testo naredim. Lovilci barve: jaz jih imam in jih dam v barvano perilo. potegnejo barvo nase in so super.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.4.2010 9:36:58
|
|
|
|
onur
|
Evo, obljubljeno - recept za burek: Jaz naredim vlečeno testo iz 300 g moke -pol ostre in pol gladke, dodam 3 žlice olje, žlico kisa in cca 1,5 dl tople vode...testo je treba kar nekaj časa gnesti, cca 3 minute (govorim na pamet, ker nikoli nisem vmes na uro gledala), potem ga premažemo z oljem in damo počivat za najmanj 2 uri. Pokrijemo ga s posodo ali krpo, po možnosti toplo. Nadev: 500 g polnomastne skute, 2 lončka kisle smetane, sol, 1 jajce - vse skupaj zmešamo. Nato razvaljamo oz. bolje rečeno razvlečemo tetso - na mizo položimo dovolj velik prt ali staro rjuho in pomokamo. Na sredino damo testo in ga pričnemo vleči, na začetku si lahko pomagamo tudi s pomokanim valjarjem. Mislim, da je tale vleka testa prava umetnost, jaz se spomnim še moje babice, kako je to delala, ko je delala testo za štrudelj. Ko je dovolj na tanko razvlečeno, ga po želji lahko še s par kapljicami olja potresemo in nanj razporedimo nadev, nato pa veselo zrolamo, pomagamo si s prtom. Ker je ponavadi taka rola prevelika za pekač, ga dam z leseno žlico na pol (če ga prepogneš oz. zaviješ, se ti nadev ne razporedi lepo in ni dobro, pa še ne zapeče se lepo), pečemo pri 200 stopinjah, 10 minut pred koncem pa zalijemo z 1-2 dcl slane vode. kaj pa če daš mleto meso. narediš kot za golaž, sam bolj suho?
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.4.2010 9:58:19
|
|
|
|
_katja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: onur Evo, obljubljeno - recept za burek: Jaz naredim vlečeno testo iz 300 g moke -pol ostre in pol gladke, dodam 3 žlice olje, žlico kisa in cca 1,5 dl tople vode...testo je treba kar nekaj časa gnesti, cca 3 minute (govorim na pamet, ker nikoli nisem vmes na uro gledala), potem ga premažemo z oljem in damo počivat za najmanj 2 uri. Pokrijemo ga s posodo ali krpo, po možnosti toplo. Nadev: 500 g polnomastne skute, 2 lončka kisle smetane, sol, 1 jajce - vse skupaj zmešamo. Nato razvaljamo oz. bolje rečeno razvlečemo tetso - na mizo položimo dovolj velik prt ali staro rjuho in pomokamo. Na sredino damo testo in ga pričnemo vleči, na začetku si lahko pomagamo tudi s pomokanim valjarjem. Mislim, da je tale vleka testa prava umetnost, jaz se spomnim še moje babice, kako je to delala, ko je delala testo za štrudelj. Ko je dovolj na tanko razvlečeno, ga po želji lahko še s par kapljicami olja potresemo in nanj razporedimo nadev, nato pa veselo zrolamo, pomagamo si s prtom. Ker je ponavadi taka rola prevelika za pekač, ga dam z leseno žlico na pol (če ga prepogneš oz. zaviješ, se ti nadev ne razporedi lepo in ni dobro, pa še ne zapeče se lepo), pečemo pri 200 stopinjah, 10 minut pred koncem pa zalijemo z 1-2 dcl slane vode. kaj pa če daš mleto meso. narediš kot za golaž, sam bolj suho? Jest sem naredila kot faširan zos za k makaronom, pa je bilo ok.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.4.2010 11:03:53
|
|
|
|
mojsoncek
|
Dan! Midva imava pa danes fatico v hisi. Je na vrsti ena ornk generalka. Sicer pa je Nejc bolje, je pa trmast danes za crknit. Po moje mu je dolgcas. Mami ni toliko zanimiva kot veliki brat oz. prijateljcki v vrtcu. IZVIRNO SPOROČILO: _katja_ Sem klicala v vrtec....me je sicer pomirila, da so jih lani še ene 20 vzeli naknadno, in glede na to da smo 9. na čakalni listi je to ok. Ampak kljub temu, da sem lani oddala vlogo, je bila vloga ZAVRŽENA in ne zavrnjena. Ker s 1.9. še ni izpolnjeval starostnega pogoja in ti malčki sploh niso bili obravnavani. Se pravi je itaq brez veze, če je otrok rojen po 1.10. sploh dajat vlogo al kako?!?!? Uglavnem čez ene 3 tedne je rekla nej pokličem, da mi pove kako je s čakalno listo. Še dobr da imam varstvo zrihtano dokler ne dobimo vrtca, pa naj bo to 3 mesece al pa še celo leto. Ampak svinjarija je tole vse skup! Tole je po moje lumparija in po zakonu ne pije vode. Se bom malo pri maminih sodelavkah na inspektoratu pozanimala. lovilec barv - kupujem v DMu in moram rect, da kar sluzi svojemu namenu. Grem zdej malo po hladilniku pobrskat,d a vidim kaj bom skuhala.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.4.2010 12:03:37
|
|
|
|
Andromeda
|
Hello! Jst sm pa nardila preddiplomca! končno! Zvečer bom nazdravila z vinčkom Drugače sva pa bila z Dariom že zjutraj pri predontologu, vse OK, dobili par nasvetov in to je to, se vidimo pri 3 letih, če ne bo kakih posebnosti. Mu pa rastejo štirice, ena je že vzunaj, pa spodnja 2-ko (zogrnjih dvojk še nima), tudi leva enka zelo počasi leze ven in že 3 tedne dlesni predira. voda za burek - jaz dam cca pol žličke soli, ker itak vse izpari med peko.
< Sporočilo je popravil Andromeda -- 22.4.2010 12:04:15 >
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.4.2010 13:09:54
|
|
|
|
_katja_
|
Andromeda: mojsoncek: hvala že vnaprej!
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.4.2010 13:13:14
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda Jst sm pa nardila preddiplomca! končno! Zvečer bom nazdravila z vinčkom Bravo!!! Le glej, da bos konkretno nazdravila , ker tole je cista zmaga. Pri nas poteka res velika generalka in v roku ene ure se bo vsak koticek hise svetil . Ampak so pa neverjetne tele cistilke. Ce bi jaz hotela takole spucat hiso, bi rabila en teden, one pa zrihtajo vse v parih urah. S tem burekom ste mi pa tudi taksne luste naredile, da se ga bom mogla se jaz lotit
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.4.2010 13:33:01
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: _katja_ btw: ima kjera izkušnje z lovilci barve v stroju? Je to ok? Ker včasih so kakšne smrdljive cunje pa raznih barv, ki bi jih dala prat, pa jih ne, da ne bi blo vse obarvan pol. ja, odlično se obnesejo...
|
|
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.