|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2008
16.11.2011 20:49:43   
poli*
Andromeda, torej kako je glede vrtca, OD in "vpisa"na partnerja?

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
16.11.2011 22:11:03   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Andromeda, torej kako je glede vrtca, OD in "vpisa"na partnerja?

Če otroški dodatek prejemaš ti, potem naj vlogo za znižano plačilo odda tvoj mož in obratno. Ampak mamo pa res butaste ljudi v sistemu, da take zakone in pravila spišejo in potrdijo user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
17.11.2011 13:39:45   
poli*
Hvala za odgovor!
Napišejo zakon na novo in potem take luknje notr user posted image .
Upam, da bo delovalo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3628
17.11.2011 21:22:35   
onur
Zara13, pri nas so institucije itak gnile. Povezave ni nobene. Smo pa še 100 let za luno. Držim pesti.

Na kratko: bile s tavečjo pri zobozdravniku - kontrola zobkov. dobila dve snežinki (ji je pokazala kako se zobe tušira, pa kako jih veter popiha, pa kako jih porišemo in obsijemo ter kako jih ščetka skrtači - svedrček). sedela kot pribita. pa jo vpraša zobozdravnica, prideš drugič, naša pa ne več. potlej pa se jaz z njo pogovarjam o črvičkih in plombicah, pa le reče, da drugič bo šla ma ji bo naredila kepico kot meni in ne več snežinke.

V soboto Petji prirejam zabavo in če mi bo ratalo bomo jedli naslednje:
takole. za zabavo za tavečjo bomo tole naredili.

za otroke: obloženi kruhki s poli salamo in sirom; čevapi+pohan piščanček+krompir; torta; smoki, prestice, čips; pijača

za odrasle:
- grisini oviti s pršutom+feta sir;
- obloženi kruhki (majoneza+šunka+jaček in kumare - to dvoje pride sesekljano);
- obloženi kruhki (sirni namaz+kozice+mozzarela+polito s česnom in peteršiljem);
- obloženi kruhki (suha salam+sir+majoneza+kombinacije​ oliva-paprika);
- zelenjavne tortice tipo muffini (mozzarela+paradižnik+mezga+tu​na in pečeš v lisnatem testu)
kurhkov bom vsakih naredil po malo (to bodo predjedi lih za piknit)

- glavna jed: čevapi+pohan piščanček+francoska solata
- torta
- pijača.

Jutri popoldan pa gremo mi trije še k sestri na rojstni dan, tatko pa delat.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
17.11.2011 21:46:23   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: onur

V soboto Petji prirejam zabavo in če mi bo ratalo bomo jedli naslednje:
takole. za zabavo za tavečjo bomo tole naredili.

za otroke: obloženi kruhki s poli salamo in sirom; čevapi+pohan piščanček+krompir; torta; smoki, prestice, čips; pijača

za odrasle:
- grisini oviti s pršutom+feta sir;
- obloženi kruhki (majoneza+šunka+jaček in kumare - to dvoje pride sesekljano);
- obloženi kruhki (sirni namaz+kozice+mozzarela+polito s česnom in peteršiljem);
- obloženi kruhki (suha salam+sir+majoneza+kombinacije​ oliva-paprika);
- zelenjavne tortice tipo muffini (mozzarela+paradižnik+mezga+tu​na in pečeš v lisnatem testu)
kurhkov bom vsakih naredil po malo (to bodo predjedi lih za piknit)

- glavna jed: čevapi+pohan piščanček+francoska solata
- torta
- pijača.

Jutri popoldan pa gremo mi trije še k sestri na rojstni dan, tatko pa delat.

Ulala, to pa bo pojedina, koliko pa vas bo? Ker meni se tale del za odrasle zdi kar malce preobilen, po moje lahko mirno črtaš kako vrsto obloženih kruhkov ali pa tiste zelenjavne tortice in narediš solato z mozzarelo in paradižniki. Pač, moj nasvet, me je izučilo lansko leto, ker sem ful preveč vsega nredila, da smo potem še cel teden po malem glodali kar je ostalo, nekaj pa smo morali celo stran vreči. Sploh je pa treba še za tortico malo prosotra pustit, lani sem jo potem morala za domov jim pakirat, ker so se toliko najedli.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3630
17.11.2011 21:48:50   
Andromeda

Na kratko: bile s tavečjo pri zobozdravniku - kontrola zobkov. dobila dve snežinki (ji je pokazala kako se zobe tušira, pa kako jih veter popiha, pa kako jih porišemo in obsijemo ter kako jih ščetka skrtači - svedrček). sedela kot pribita. pa jo vpraša zobozdravnica, prideš drugič, naša pa ne več. potlej pa se jaz z njo pogovarjam o črvičkih in plombicah, pa le reče, da drugič bo šla ma ji bo naredila kepico kot meni in ne več snežinke.

Pridna Petja, da je tako junaško snežinkici prenesla. Mi pa še nismo nobenega vabila za kontrolo dobili, ma tale ZD Kranj je tud kr neki...

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
18.11.2011 8:13:12   
sončnica24
Dobro jutro da se malo razpišem, vedno pišem da nimam kaj za napisat, zdaj pa mam. Se mi je nik v sredo zjutraj na postli glavo presekal sicer ne fejst globoko ampak dovolj da sem jaz dobila temo pred oči. No sma šibala k zdravnici pa je rekla da ni hudega naj ga samo opazujem, no na srečo seje vse vredu končalo sem si oddahnila. Je pa blo v sekundi sedi na najini postelji in zgoraj ima tak oster rob in se vrže nazaj in je sam spokalo. Uf nočem niti razmišljat kaj vse bi se lahko zgodilo.

Glede dodatnih kontrol pri 3eh letih, nama je za zobozdravnika list dala kar osebna zdravnica, pa je rekla naj grema no midva sva tako ali tako vsak mesec tam tak da sma že domača - imajo pa zgleda različne načine za otroke, pri nas npr. obstaja tudi preventiva umivanja zob in tam te sestre rišejo sončke in metilica pometa zobke - so prav posrečene.

Nisma še pa tudi midva nič dobila za psihologa, ki bi naj bil zdaj pri treh letih, ker to pa bi naj dobla po pošti, tako da bomo videli kdaj bo kaj.

In pred vrati je vikend v nedeljo grema na rojstni dan k moji babici pa tak al tak so brezvezni dnevi ker je nonstop tema pa zdaj že drugi dan megla - nič pametnega.

Ma bo že minla ta zanima pa bo spet malo bolj luštno.

Lep vikend vam želim in naj vam ne mine prehitro

Neposredna povezava do sporočila: 3632
19.11.2011 19:03:07   
poli*
Onur- midva sva imele kontrolo zobkov v gorici v ponedeljek.
Zaenkrat ima super zobke, nič načete, lepo ravne. Upam, da je vsaj zobke pobrala po možu user posted image
Sem jo pa vseeno že naročila k zobozdravnici v našem mestu, datum je dobila 3.4 prihodnje leto.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
20.11.2011 20:35:51   
onur
Ekola, se javljam. V petek bili mi trije pri sestri na rojstnem dnevu, ki je supel. Najedli in napili smo se, tamali nagledal in naspal, tavečja pa naigrala.
V soboto je praznovala tavečja. Mulci divjali po bajti, tamali itak ni mogel spati. Sem bila večinoma z njim, možek pa je goste zabaval. Zabava uspela, tavečja bila zadovoljna. Jutri pa nesemo še v vrtec, da se še tam malo posladkajo. Smo danes pekle še piškote.
Tamalemu sem začela danes dajat še zvečer gosto hrano, pa je pojedel. Bomo videli kako bo v bodoče.
V decembru gremo v toplice tako, da komaj čakam malo oddiha (no ne bo lih oddih, bolj sprememba okolja).

Zobar: naši so imeli lani v vrtcu pregled, nato pa smo dobili vabilo za k zobarju. Zdaj drugič, pa sem kar sama poklicala in jo naročila. Nas je pa zdaj ponovno naročila v decembru.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3634
21.11.2011 10:15:53   
Andromeda
Hello!

Kako smo kej čvekice? Pri nas po skoraj 1 tednu končno ni več megle, ampak je pa nizka oblačnost, tako da je filing isti user posted image Smo bili včeraj na Dolenjskem, pa se mi zdi, da je bilo tam še bolj megleno kot na Gorenjskem in Ljubljani skupaj user posted image No, sej bo kmalu veseli december tu, ko bodo lučke in okraski bolj pestro vzdušje pričarali.

Pri nas nič posebnega, razen Dario je spet začel kašljat...pač 4 dni vrtca in eto ti prehlad. Danes je šel vseeno v vrtec, ponoči sicer ne kašlja, ampak se mora zato zjutraj malo odkašljati in potem čez dan skoraj nič, pa tudi iz nosu mu skoraj nič ne teče. Tistega prospana sem že sita, čeprav je dokaj naraven, se mi tudi ne zdi, da ga dlje časa jemlje, bom danes naredila sirup iz medu in čebule, menda smrdi kot kuga, ampak važno, da pomaga.

Sem pa vesela, ker bomo končno uredili stanovanje tako kot se šika, smo kar pri mizarju naročili po meri pohištvo, sicer pride malenkost dražje kot v trgovinah, ampak je pa zato material bolj kvaliteten in še človek ti lepo pride na dom, premeri, izriše... In Dario bo končno svojo sobico dobil, je tako vesel. Bomo pa sedaj imeli veliko dela, ker moram vse stare stvari pospravit ven iz omar, pa pohištvo zmetat...

Eno ? - kako se vaši malčki obnašajo do mlajših otrok
? Pri našemu sem opazila, da jih včasih kar odrine ali pa komandira, sicer mu razlagam, da tega ne sme delat, ampak kaj, ko me ne upošteva. V vrtcu nas glede tega niso nič opozorili, tako, da sklepam, da se tako obnaša samo pred nami, ali pa tudi ne.. Smo bili zadnjič na obisku pri prijateljih, ki imajo 10-mesečnega dojenčka, ki se že postavlja na noge, pa ga je dario odrinil, malček pa se je seveda ustrašil in zajokal. Pa da ne ečem, kako je cca 2 meseca nazaj sosedovega 2-letnika pred blokom na igrišču tudi malo odrinil, potem pa je istega fantka nalašč še s poganjalcem (kolesom) rahlo zadel -v bistvu se ga je samo dotaknil, pa je od tega fantka foter čisto popenil, kot da mu je najmanj roko zlomil, pa fantek niti padel ni, da sem mu kar nazaj povedala, da svojega otroka bom pa že sama kregala (in sem tudi ga), pa se je pol ta fotr še kar neki usajal kakšen je naš otrok. Mislim, mi je čisto varovalke vrglo, sem kretenu razložila, da se naj otroci zmenijo med sabo, če pa mu kaj ni všeč, pa naj otroka ne vodi na igrišče in naj si ga doma postavi in zaklene v vitrino, da se mu ja ne bo nič zgodilo. In potem je ta fantek porinil enega drugega fantka, ki je padel po tleh user posted image In - a mislite, da mu je kaj rekel?Pa prejšno nedeljo je na enem igrišču Dario na toboganu odrinil eno punčko, ki je sedela na dnu tobogana, on pa ji je prej vpil s stopnic, naj se umakne in se je potem vseeno spustil in pač potem sam "umaknil "to punčko, njena mamica pa je stala zraven in je potem Daria nazaj odrinila user posted image Namesto, da bi prej svoji punčki rekla, da naj se umakne s tobogana, ne pa da sedi tam user posted image Eni otroci imajo pa res nevzgojene starše.

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 21.11.2011 10:18:04 >

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
21.11.2011 21:43:43   
poli*
Andromeda- naša se do mlajših lepo obnaša, oz. je tko skrbna in jo skrbi (bi jih kar božala in pestvala vse po vrsti, sam da so mlajši od nje user posted image ). Starejših se pa boji user posted image . Ok, postaja malo bolj samozavestna, ker jo skušam vedno vzpodbujati, da se vključi oz. da ima tudi ona pravico uporabljati recimo igrala, ne samo drugi.
Veš, kaj se je pa nama zgodilo zadnjič. Pred našim blokom je gugalnica in ko sva ravno prišle iz vrtca, je pohitela pred mano ter se vsedla na gugalnico. Ko se je ravno začela sama porivati je pritekel en starejši fant (vnuk moje sosede, 4 leta), jo prijel za jakno in jo grobo pocuknil dol ter se vsedel na gugalnico. V tistem času sem jaz prišla tja in vse videla, pa sem pobiču kar rekla, da naj gre takoj dol, ker je bila Tanja pred njim in da je ne bo prav nič cukal iz gugalnice dol. Mulo je šel v jok, takrat je prišla njegova nona in spraševala malega kaj je bilo, pa sem ji povedala vse skup v parih besedah.... in potem se je teta šele delala kot da me ne sliši in da kaj sem mu naredila. Halooo, zdej bo vsak mulo delal kar bo hotel?! En red pa bo, menda.
Kot sem že rekla, že tko je naša trenutno malo bolj "prestrašene" sorte in res ne bom dovolila, da ji bo kdorkoli zbijal samozavest s takimi forami... ahhh...

Neposredna povezava do sporočila: 3636
21.11.2011 22:06:49   
sončnica24
Ko ste ravno pri teh "blokovskih" igriščih. Mene je kar groza odkar smo se preselili v blok, zato še tolko rajši domov pobegnem z Nikom, ker ma full prostora pred hišo. Pa ne zato da mu nebi privoščla družbe ampak ne vem no al je v navadi da vsak dela kar mu paše, pa zdi se mi da sem edina mama ki hodim za Nikom in gledam kaj dela. Sva pred časom bila na igrišču in prileti ena punčka maha z vejami pa sem ji enih 5x mogla rečt naj neha da nebo koda v oči piknila, mama pa s hrbo proti njej obrnjenja sedi pri mizi in veselo debatira z enim moškim, sploh je ni pogledala kaj dela, verjetno bi ji ta hčerka lahko odišla pa bi po kake pol ure ugotovila da je ni, na sploh opažam da vsaj tu pri nas starši otrok sploh ne gledajo ampak po svoje debatirajo - mene to full moti ker niku vedno na velko razlagam kaj lahko pa kaj ne sme in da še bom potem pol igrišča zraven čuvala in razlagala to pa mi je tu mač. Zato najraje zavijem z nikom domov pa je mir.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
21.11.2011 22:50:47   
onur
Živjo.

Andromeda: do mlajših je kar uvidevna, če pa imajo kaj njenega in ji kaj ni po godi, pa jih tudi odrine. Tako je zadnjič sosedovega fanta, ker se je dotaknil njenega kolesa. Pa smo se potlej vse lepo pomenili.

Mi ok. Tamala je imela fešto v vrtcu. Piškote, ki smo jih spekle, so vsi šli. Je pa za darilo dobila povštrček (naredijo v vrtcu, ko imajo otroci rojstni dan. Prvo leto je dobila muco, drugo polžka, sedaj pa povštrček). Popoldan pa sem šla k frizerju, tati uspaval Vida (in ko ga je po dobri uri uspaval, ga odloži na posteljo in on v huronski jok), tavečja pa je z nonotom in nono kuhala teranov liker in se lovila po garaži. Tako imam novo frizuro, sem kot fantek in mi dopade.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
23.11.2011 8:58:28   
Andromeda

Mi ok. Tamala je imela fešto v vrtcu. Piškote, ki smo jih spekle, so vsi šli. Je pa za darilo dobila povštrček (naredijo v vrtcu, ko imajo otroci rojstni dan. Prvo leto je dobila muco, drugo polžka, sedaj pa povštrček).

Mi pa po novem v vrtec za rojstne dneve ne smemo nosit prav ničesar user posted image Razen sadja, tako je kolegij vzgojiteljic na začetku leta odločil, meni se zdi malo kruto no. Domače piškote pa tudi lani nismo smeli nosit, je baje to navedeno tudi v pravilniku... Še vedno pa pihajo svečke in zapojejo "Vse najboljše", pa letos je dobil za darilce povštrček v obliki kapljice.

Jst mam pa tale teden čisto nor, ker mečemo staro phištvo ven, včeraj smo se znebili 2 garedorbnih omar, danes pride možev brat še po dnevni regal in kavč, pa je treba vse z omar in polic pobrat ter zapakirat v škatle. V petek bova z možem barvala, pa v soboto pride še en prijatelj pomagat štekerje prestavit, konec naslednjega tedna pa naj bi že novo pohištvo dobili. user posted image

Še eno vprašanje - a je katera od vas že kaj delala iz das mase?

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
23.11.2011 15:16:12   
zara13
Ojla mamike!

Na tale turoben dan se mi prav nič ne da...ma lahko par besed napišem.

onur - super, da je žurkica za Petjo uspela. Si mi pa lušte naredila s teranovim likerjem...mmmm to je tko dobro user posted image Prav super, da ga doma delate.

Andromeda - glede igre na igrišču, si me prav spomnila na lanskoletni dogodek na Šobcu, kjer smo bili na igralih. En fantek se je spuščal po toboganu pa ni šel takoj stran in ga je en zblojeni očka odrinil, da je naredil prostor za svojo hčerkico. Fantek je pa seveda padel na tla. Midva z mojim sva bla čist paf, ko sva to vidla. In hvala bogu je tudi vidla fantkova mamica, tip pa tak čudak in mu je mamica rekla, da nima pravice odrivat njenega otroka pa je sam stran šel. Skakal je po tistem igrišču kot ena opica...mislim katastrofa! Je reku moj...ma sam dotaknil bi se Tiana, letel bi čez tobogan user posted image Pri Tianu opazim, da kar pride do otrok v skupini in jim pač kakšno stvar vzame iz rok, ki si jo želi ravno tisti trenutek. Je pa vsaj to dobro, da ga vrstniki sprejemajo takšnega kot je in so jim nekak vzg. razložile, da je Tian poseben (da pač ne razume določenih stvari) in zaenkrat še ni bilo odrivanja. Itak je pa to stvar odraščanja in je sploh normalno pri fantkih, da se bodo stepli med sabo, bo kdo koga udaril, se skregal. Take otroške prepire je treba reševat (moje mnenje) med vrstniki, ne pa da se starši vmešavajo. Ajd dobro, ko so otroci še majhni, ko so pa večji pa se tak sami zmenijo. Še ko so majhni, jih je mogoče dobro pustit, da se poskušajo sami dogovorit oz. vsaj videt kakšna bo reakcija. Po moje, da otrokom, katerim vse starši naredijo, pade tudi samopodoba, se ne znajo kasneje v življenju znajti tako dobro, ker pač vedno nekdo za njih skrbi in jih brani. Dost filozofiranja :)
Wow tole s prenovo je pa še mene zagrelo user posted image nama je pač zmanjkalo pri obnovi denarja za kopalnico. Že v štartu nisem mislila menjati ploščic, ker so jih postavili 5 let nazaj pa čeprav mi niso tok wow všeč, sam ajdi sem rekla, če bi zamenjali vsaj kopalniško pohištvo in wc školjko, bi bilo že drugače. Pa nama itak sedaj še neki časa ne bo zneslo, sem čist pozabla na to ob vsem drugem dogajanju.
Malo poslikaj, ko bo vse naštimano in novo. Notranja oprema prostorov je moj hobi pa rada gledam slikce. V kakšni barvi bodo pa stene? Iz DAS mase pa nisem še nikoli delala. Ti bo morda kakšna druga znala več povedat. So pa tudi dobri blogi na spletu za ustvarjanje iz DAS mase.

praznovanje v vrtcu - mi lahko prinesemo malenkosti za posladkat, vendar morajo biti izdelki originalno zapakirani z deklaracijo, nič domačega ne sme biti, da bi mi doma spekli. Zaradi otrok, če ima kdo kakšno alergijo na hrano ipd.

Tian - nič kaj novega, v nedeljo mu odvzamemo urin, v ponedeljek ga pošljemo na Norveško. Moram jutri še DHL naročit, da bo prišel za ziher. V torek je imel pregled v bolnici zaradi lulčija. So opazili itak, da je kožica na tesno pa testisa se sprehajata, levi nekako še ni našel prave pozicije. Čez 6 mes ponovna kontrola, če ne bo ok, gre na operacijo. Drl se je pa full, smo ga 4je komaj držali.

Zdej pa študiram kaj bom kuhala, ko pridem domov...jojj takle je vsak dan, ko sem že brez idej. Čau bau

Neposredna povezava do sporočila: 3640
23.11.2011 20:53:43   
onur
Živjo. Včerajšnji dan nočem, da se ponovi. Vid proti večeru vsega skupaj jokal skoraj dve uri in nikakor ga ne potolažit. Potlej sem klicala na urgenco, če mu lahko dam svečko, ker ni imel vročine in po tem je kot da bi odrezal. Zgleda, da ga je nekaj bolelo. Danes ima malo vročine. Če ne bo boljše se gremo jutri pokazat, ker danes je P na preventivi v drugem kraju.

Igrišče: no jaz sem bila z našo v mercatorju na igralih, pa pride en fantek, da se bo vsedel na fotelje, kjer je bila ona, pa ga je hotela kar udart. Katastrofa, sem itak posegla in jo poklicala stran.

Das masa: malo sem izdelovala.

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
24.11.2011 11:09:16   
onur
Elina, vse najboljše in najlepše in nepozabno otroštvo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz čakam 12 uro, da gremo do pediatrinje, ker je še zmeraj vročina prisotna pa itak je tečkast, da vidimo na čemu je stvar. Upam, da se čim prej porihta.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
24.11.2011 11:33:26   
Andromeda
Elina, vse najboljše še tukaj!!! user posted image user posted image Pa reci mamici, naj se nam kaj oglasi, ker jo pogrešamo user posted image

onur - držim pesti, da se Vid čim prej pozdravi! user posted image Verjetno je Petja kakšno virozico prinesla iz vrtca. Glede obnašanja v mercatorjevi igralnici pa menda eni otroci pač na tak način pokažejo mlajšim, da so oni glavni. Sicer ta način ni ravno prijeten, jaz našega vedno opozorim, da naj raje poboža fantka/punčko, ker je manjši od njega in ne tako močen kot on. Včasih zaleže, večkrat pa tudi ignorira. Opažam pa, da je včasih tudi zaščitniški do njih, zadnjič je ena punčka v garderobi od vrtca stekla k vratom, medtem, ko je njena mamica njenega bratca obuvala, Dario pa je stekel za njo in jo začel vleči nazaj, zraven pa govoril: "Ne čez vrata, pejt nazaj k mamici." user posted image

zara13
- naše stene bodo kar klasično bele. Itak bo dnevna soba deloma v modri pa tudi potem, ko nam bodo vse phištvo montirali, bodo skoraj vse stene zapolnjene, bela barva pa vsaj vizualno poveča prostor. Od Daria soba bo pa v kombinaciji jesen-zelena in bodo tudi stene bele, bomo pa kak vzorček oz. šablono narisali na steno za popestritev (bo sam izbral ali traktor, vlak, avto ali kaj drugega). Pa odkrito povedano se z možem niti ne počutiva preveč dobro med preveč barvnimi stenami niti se nama ne da razmišljat katera barva paše k omaricam v kuhinji in katera k dnevnemu regalu, pa še galerijski tip stanovanja imamo in kuhinja in dnevna sta v enem prostoru, s tem da bomo sedaj del dnevne pregradili in bova z možem tam imela spalni kotiček.

Glede kuhanja pa si tudi jaz vsak dan glavo razbijam, kaj za božjo voljo naj skuham, včasih pogledam po netu jedilnike npr. od kakšne restavracije, da dobim idejo. Danes bomo imeli pire krompir in čufte v paradižnikovi omaki, tega pa res že dolgo nismo jedli.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
24.11.2011 11:58:17   
zara13
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Elina, vse najboljše še tukaj!!! user posted image user posted image Pa reci mamici, naj se nam kaj oglasi, ker jo pogrešamo user posted image

onur - držim pesti, da se Vid čim prej pozdravi! user posted image Verjetno je Petja kakšno virozico prinesla iz vrtca. Glede obnašanja v mercatorjevi igralnici pa menda eni otroci pač na tak način pokažejo mlajšim, da so oni glavni. Sicer ta način ni ravno prijeten, jaz našega vedno opozorim, da naj raje poboža fantka/punčko, ker je manjši od njega in ne tako močen kot on. Včasih zaleže, večkrat pa tudi ignorira. Opažam pa, da je včasih tudi zaščitniški do njih, zadnjič je ena punčka v garderobi od vrtca stekla k vratom, medtem, ko je njena mamica njenega bratca obuvala, Dario pa je stekel za njo in jo začel vleči nazaj, zraven pa govoril: "Ne čez vrata, pejt nazaj k mamici." user posted image

zara13
- naše stene bodo kar klasično bele. Itak bo dnevna soba deloma v modri pa tudi potem, ko nam bodo vse phištvo montirali, bodo skoraj vse stene zapolnjene, bela barva pa vsaj vizualno poveča prostor. Od Daria soba bo pa v kombinaciji jesen-zelena in bodo tudi stene bele, bomo pa kak vzorček oz. šablono narisali na steno za popestritev (bo sam izbral ali traktor, vlak, avto ali kaj drugega). Pa odkrito povedano se z možem niti ne počutiva preveč dobro med preveč barvnimi stenami niti se nama ne da razmišljat katera barva paše k omaricam v kuhinji in katera k dnevnemu regalu, pa še galerijski tip stanovanja imamo in kuhinja in dnevna sta v enem prostoru, s tem da bomo sedaj del dnevne pregradili in bova z možem tam imela spalni kotiček.

Glede kuhanja pa si tudi jaz vsak dan glavo razbijam, kaj za božjo voljo naj skuham, včasih pogledam po netu jedilnike npr. od kakšne restavracije, da dobim idejo. Danes bomo imeli pire krompir in čufte v paradižnikovi omaki, tega pa res že dolgo nismo jedli.

Ja mami Bethany javi se nam kaj ;) Elini pa še enkrat vse naj naj!!! user posted image user posted image user posted image

onur - upam, da vročina hitro mine in, da se Vid do konca pozdravi! user posted image

Andromeda - če bo kar nekaj kosov pohištva, je potlej res bolje imeti stene bele, sploh če bo na steni tudi kakšna slika pa tako kot si rekla, ni treba ti razmišljati katere barve pašejo skupaj in katere ne. Tudi mi smo pri obnovi podrli steno med kuhinjo in dnevno, je boljše, ker je večji prostor. Jst zdej pomagam prijateljici pri obnovi, kopalnico sva že dali skoz, kuhinjo je tudi naročila, sedaj še izbirava dnevno. Ji pomagam, ker imam v glavi milijon proizvajalcev pohištva user posted image in ji potem linke pošibam na mail, barvno ji mal svetujem kaj paše in kaj ne, itd... je fletno delo in bi ga opravljala tudi kot poklic :)

Mmmm...čufti, jst jih bom v sob ali ned naredila, verjetno v sob pa vedno jih itak skuham malo več, se pojejo še v ned, samo kakšno drugo prilogo dam za zraven. Jst bom danes verjetno kar juhico pa raviole s pršutom v smetanovi omaki, to bo na hitro.

DAS masa - kaj lepega boš pa ustvarjala? Jst bi nekak pri kakšni punci naročila tablico za na vhodna vrata. Bi rada imela tako ročno narejeno, tanjšo. Zdej nimamo nič na vratih, čeprav po eni strani tudi ne rabimo. Ko si kdaj pizzo naročiva, rečeva da imamo bela vrata, ki so edina v bloku tako, da nas najdejo. Problem je edino pri poštarju, če je kakšen nov pa ne pozna oz. ne more prebrati na vratih priimkov. Enkrat sem opazila pri eni na blogu, da jih izdeluje pa zdej ne najdem več na netu.

Neposredna povezava do sporočila: 3644
24.11.2011 13:39:41   
zara13
našla tablico..nekaj takšnega bi imela :)

user posted image

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
26.11.2011 21:24:38   
onur
Danes je prišla mama k meni. Moj je delal. Jaz sem šla s Petjo na gledališko predstavo, potlej naredila še adventni venček za ven, pa za na mizo okras, mama pa mi je prinesla božično zvezdo. Počuvala je tudi Videka, da sem jaz imela fraj roke in hvala ji.
Videk je ok. Zgleda, da je bila res samo viroza.

Zara13, jaz sem tako tablico dobila, samo da jo imam noter in gor je nekaj narisano in napisano Dobra vila naše družine.

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
28.11.2011 10:38:41   
Andromeda
Hello!

Jeee, kako krasno sončno jutro, čeprav je ponedeljek, človek takoj lažje vstane in se poda obveznostim naproti. In poleg tega se nam veseli december nezadržno približuje, je počutje takoj boljše, a ne?

Ste že kaj gledala za božična darila oz. Dedka Mraza? No, najprej je na vrsti Miklavž, ampak ta ponavadi prinese kako sadje, suhe fige, dateljne, čeprav Dario nič od tega ne je user posted image No, naši dobri možje bodo letos bolj skromni zaradi novega kredita, ki ga mamo za urejanje stanovanja. Za Daria bomo kaj kupili, za ostale bo pa home made varianta. Sem mislila kuhat kakijevo marmelado, ampak sem najbrž najboljše kakije že zamudila, italijanskih pa nekako ne preferiram.

Mi smo imeli kar aktiven vikend, z možem sva že v petek belila in potem čistila, v soboto smo še malo pospravili, dopoldne smo se zapeljali na Jošta lovit sončne žarke (čisto mimogrede, ko smo se s šopinga vračali smo tja zavili, je itak 10 minutk stran od nas), no, včeraj je bila pa spet akcija, ker smo na eni steni, kjer bo najin spalni kotiček preurejali električno napeljavo, je prišel še možev sodelavec pomagat, ampak je bila zaradi knaufa kar zahteven poseg, tako, da nas danes popoldne čaka še kitanje in beljenje te stene.
Mizar naj bi nam prvo rundo že do konca tedna prišel montirat, upam, da bo tudi res...

Toliko zaenkrat od mene.

Lep začetek teda želim!

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 28.11.2011 10:40:39 >

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3647
28.11.2011 13:19:09   
zara13
Ojla mamike!

Jst sem malo nenaspana, saj sem ponoči lovila urin od Tiana (bila sva oba pokonci od pol 4 pa do 5h)...malo pred 4h se je polulal, čeprav sem imela prov vrečkico za urin, ki jo dobiš v zd. domu pa je šlo vse čez, čeprav sem mu zalepila...sem bla tok jezna...ahh in pol sem mu naredila home made vrečko, navadno kuhinjsko zalepila in je šlo skozi...no ja čakala sem uro in pol, s tem da ni smel nič pit, kao na tešče. Urin sem zamrznila in je kurir z DHL-a že prišel in odpeljal, jutri bo že na Norveškem. Isti postopek bomo ponovili še enkrat, s tem, da bomo poslali še blato in lase. To bo tud cela procedura user posted image

Danes sva bila z mojim v KR na razgovoru za usmerjanje. Nama je prijazna gospa vse pojasnila kako pa kaj je s tem postopkom in v tej glavni komisiji, ki bo zasedala za Tiana, je predsednica te komisije psihologinja, h kateri že hodimo in Tiana pozna. Upam, da ne bomo predolgo čakali, je sama rekla, da se bo potrudila, da bi to zadevo čim prej izpeljali.

Andromeda - super napreduje vaše stanovanje in obnova ;) enkrat se ti pa kr oglasim, ko bom šla kaj v šoping v KR; jaz sem pa včeraj pospravljala Tianovo sobico in smo tudi dosti stvari dali ven, da smo mu naredili playroom po navodilih tistega programa, ki se ga bomo šli. V bistvu mora bit čim več prostora, ogledalo, police, minimalno št. igrač pa še to samo izbrane oz. tiste, ki so dovoljene za začetek.

Zdej pa šibam delat še naprej....čau bau

Neposredna povezava do sporočila: 3648
29.11.2011 19:34:43   
onur
navadno kuhinjsko zalepila

Pa je to ok. Ker une vrečke iz lekarne so sterilne.

Drugač pa Vid spet šmrka in kašlja, lih je malo boljše in gremo ven, pa evo opet. Naj hitro mine. Danes sva bila dopoldan pri naših, potlej pa itak po Petjo v vrtec, pa še prej sva možeka pobrala v službi.
Komaj pa čakam, da odrinemo v toplice, upam, da bomo zdravi. Letos pičimo v Olimie.

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
29.11.2011 22:56:02   
Andromeda

navadno kuhinjsko zalepila

Pa je to ok. Ker une vrečke iz lekarne so sterilne.

Po moje je OK, ker ne gre za preiskavo na bakterije, ampak na druge snovi.

Jst sm pa čist zmahana od vsega, 2 dni smo se zafrkaval s tisto knauf steno, kjer smo električno inštalacijo oz. stikala premikali in nove luknje vrtali, sem danes potem kar sama še 1 plast prebelila, zdej je pa kolikor toliko OK oz. izgleda, kot da bi jo prepleskal profesionalni soboslikar user posted image
Popoldne smo šli še v LJ nabavit letvice za postelje, pa od moža brat je zrihtal služben kombi in smo jih pripeljali domov, poleg tega je možev brat še ex zakonsko posteljo odpeljal, tako da z možem začasno spiva na tleh na novih jogijih. Potem smo šli še v eno makedonsko restavracijo na večerjo, Dario je ful čevapčičev pojedel... Prejle je mož še lučke v najinem novem spalnem kotičku montiral, v četrtek pa pride mizar s prvo rundo pohištva... komaj čakam. Dario je pa tudi neučakan glede svoje sobice, on bi kar vse igrače že tam znosil user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...
Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?