|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2008
8.11.2011 21:19:21   
sončnica24
Andromeda se ti kar tu zahvalim ker predno te ZS-je odprem pa odpišem traja cela večnost. Tako da jih imam zdaj dovolj in grejo jutri na pošto.

Pri nas nič novega, sva še vedno sama, dnevi na srečo hitro minevajo. Novega ni pa nič, nik je zdrav upam da tako ostane.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3601
9.11.2011 12:06:04   
zara13
Helou mamike!

Nekaj novičk pa le imam za vas, a najprej:

Bethany - user posted image user posted image user posted image za pupo & super, da bodo cotke prišle prav ;)

sončnica 24 - malo z zamudo, a vse naj naj Niku za rojstni dan user posted image user posted image

onur - upam, da se urin pri Vidu izboljša in, da ne dobi kakšne višje temperature user posted image

Hmmm..kje naj začnem? Verjetno na začetku user posted image bom kr po alinejah pisala, tega je kar nekaj:

- specialna pedagoginja na domu (nas je obiskala, krasna ženska, občudovanja vredna, na začetku je Tian malo jokal, pol se je pa super ujel in sodeloval v igri..ugotovila je, da mu manjka stik - vez, očesni kontakt sicer je prisoten, ampak bi lahko bil (in tudi bo :) boljši. Gospa bo prihajala k nam, ko bo pač utegnila, merka 4 vnuke zato ji tudi ni ravno lahko. O kakšnem extra plačilu sploh noče slišat, ji bova pa dajala za prevoz, se vozi iz Radovljice. Skratka, ona je en velik jack pot za nas, ker obvlada stvari).

- logoped (Tian je bil priden, seveda je razmetal celo ordinacijo in se po svoje igral, bolj slabo se je oglašal, midva sva se pa z logopedinjo pogovarjala o tem, kako ga vzpodbujat pri govoru, kaj počet, pogovarjali smo se tudi dosti o avtističnih motnjah pa je rekla, da je mogoče prehitro karkoli diagnosticirat pri njemu, glede na to, da je že tako prisoten razvojni zaostanek in predlagala nam je, da se obrnemo na čim več institucij oz. da dobimo čim več mnenj, kar je tudi nama v interesu; drugače sva bila pa zadovoljna z njo, prijazna je bila in tudi lepo razložila zadeve).

- center za avtizem (včeraj smo imeli obravnavo pri njih v Celju. Bili sta dve psihologinji v prostoru, ena je snemala s kamero, druga se je pa igrala z njim, bil je priden in pač pokazal kaj zmore oz. kaj mu je všeč in kaj ne; to je trajalo nekako eno uro, potem je moj ati prišel po Tiana in ga je odpeljal domov, midva sva pa nadaljevala diagnostični intervju. Psihologinja naju je spraševala vse možno, predvsem o njegovem vedenju, veliko odgovorov je dobila že iz vprašalnikov, ki sva jih poslala, to je trajalo uro in pol in potem nama je razložila o celotnem postopku; ona bo zbrala vse te odgovore in na podlagi tudi video posnetka bodo naredili eno okvirno diagnozo. Oni uradne diagnoze tak ne postavljajo, ugotovijo lahko le ali lahko ta sum potrdimo ali ovržemo. Ni želela nič povedati kako se ji zdi Tian, midva tudi nisva drezala vanjo. Naju je pa zmotilo veliko stvari. V SLO obstaja ta Center za avtizem in Društvo DAN, ki pomagajo avtističnim otrokom in ti dve instituciji NE sodelujeta med sabo, kar se nama zdi kr mal katastrofa, da niso povezani med sabo. Ko sva jo spraševala glede diete, sva ugotovila, da nekako center ni zagovornik diete, to društvo pa je, skratka nič ne sodelujejo, si ne izmenjujejo nasvetov, itd...čudno! Potem sva jo vprašala, kako naprej? Kaj nam oni kot center za avtizem sploh nudijo? Nudijo nam program Biserčki...8 srečanj po 2 uri, namenjen je staršem, da se nekako povežejo med sabo, naučijo jih par tehnik kako takšnim otrokom pomagati..teh 8 obiskov stane 120 €. Če želiš individualno uro pogovora, da ti svetujejo pride 80 €. Imajo pa v tem centru tudi kot nekakšne terapije oz. program, ki ga izvajajo na otrocih, nekaj tedensko po 2 uri in to stane čez 400 €. In potem, ko sva prašala..kako naprej, ko se te delavnice končajo, ko otrok osvoji neko znanje, kam dalje..pa je rekla, da je to TO. Skratka, dobila sva tako rekoč NIČ informacij, plačala za tisto opazovanje in intervju 150 €. Pa ne gre se mi zdej za ta denar, seveda ga bova zdej še ogromno rabila ampak, ko človek pričakuje vsaj neke dodatne informacije, pomoč, da bi slišal nekaj kar še nisva prebrala midva sama na internetu, pa o tem ne duha ne sluha. Skratka, malo sva razočarana glede tega in seveda ugotovila, da bova vse kar bova uspela naredit, bova morala sama ob pomoči staršev in prijateljev. Znanje, ki ga bova dobila za pomoč Tianu, bova verjetno kar dosti plačala, predvsem pa bo draga dieta. Bova zmogla, v to sva prepričana in 100% odločena in hvala bogu, da znava oba dokaj dobro angleško, da lahko bereva vse te zanimive strani v angleščini in čudovite bloge staršev, kaj vse naredijo in so pripravljeni narediti za otroka. To nama čist vlije optimizem in je res žalostno, da država sama tako malo naredi za te otroke. Prav smilijo se mi starši, ki nimajo možnosti dobiti boljše obravnave, ki ne znajo angleščine, nimajo neta in si ne morejo pomagati zato sva se tudi odločila, da bova celoten program The son-rise dobro preučila, ga prevedla v slovenščino in tako vsaj upam, da pomagala ma vsaj eni družini če ne še komu več, da se naučijo delati s svojim otrokom. Uff ja..bo borba, sam na koncu bo tudi zmaga user posted image

Čaka nas:
- pregled pri dr. Macedoni Lukšič (moram še zrihtat napotnico pri pediatrinji - ona naj bi bila edina v SLO, ki otrokom postavi uradno diagnozo...eni starši so zadovoljni, drugi niso, bomo še sami videli kako bo ;)
- dobiti se z gospo Tadejo, ki ima avtističnega sina in katera je bila v Ameriki na tečaju The son-rise programa, da nama pove o tem programu...smo že na zvezi tak, da moramo samo še en termin dogovoriti
- 29.11. imamo sestanek v Kranju za postopek o usmerjanju
- 21.11. imamo pa pregled pri kirurgu dr. Grubišiču na Jesenicah, da nam pove glede lulčija kaj se da narediti, ker se še vedno zbuja ponoči

Uff to je to, sem bila kar dolga..predolga user posted image

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3602
9.11.2011 21:14:54   
sončnica24
Zara vsaka vama čast z možem in vajih sinček si res ne bi mogo izbrati boljših staršev kot jih je dobil, še ena potrditev pregovora da se vse zgodi z razlogom. Čestitke vama res sta odlična in verjamem da se bo vse odvilo tako kot se mora.

Nik pa je danes imel neko čudno obdobje sem šla v vrtec na sestanek in se je pri mojih doma začel tako jokat da je bila moja mama čisto adjo, ga je posedla na kolo pa sta prišla za mano ker se baje nikakor ni hoto pomirit. No upam da je za to kriva luna, bom pa ga zdaj malo večkrat kje pustila, ker se je zgleda full na mene navezal, se vidi da sma dosti samauser posted image , pa atija pogrešama oba.

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3603
10.11.2011 21:42:29   
onur
Zara13, enkratna sta z možekom in Tian je lahko vesel, da vaju ima. Te smem vprašat, zakaj pa dieta?

Danes bila na predavanju v okviru šole za starše v okviru vrtca. Poslušala psihologa dr. Zadela na temo samopodoba otroka in bilo je super truper. Doma v redu, tavečja se je malo kalmirala, tamali v redu. Zaenkrat vsi zdravi. Naša dva in tast in tašča so bili včeraj pri naših, ker je mami imela rojstni dan (sva ji s Petjo spekle torto). Ker pa so šli komaj po tretji uri, sem jaz ostala doma z Vidom, ker drugače grem gor samo obrnit, pa mi lih ni do tega. Sem rekla mami, da prideva z Vidom eno dopoldne.
Jutri dobim obiske, pride od mojega sestrična. V soboto pa smo rekli, da gremo malo na smučarski sejem pogledat v Sežano, pa kaj vprašat glede smučarske šole za tamalo.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

Neposredna povezava do sporočila: 3604
11.11.2011 10:52:57   
zara13
Ojla mamike!

Čeprav ni sončka, se jst počutim kot da sije na polno user posted image
Včeraj sva bila z možekom na posvetu s Tadejo v LJ in izvedela same krasne stvari in naju je dodatno motivirala za delo, nama povedala veliko pozitivnih stvari, kam se obrnit, kaj delat, kako začet s Son-rise programom, skratka veliko stvari. Povedala nama je tudi zgodbo o svojem sinu, ki je imel še 3 leta nazaj zelo težko obliko avtizma, danes je skoraj popolnoma ozdravljen, hodi v redno šolo, je samostojen, delajo le še na čustvih.

Sva srečna, da Tian ni avtist, ampak le deček z motnjami avtističnega spektra, kar je razlika. Tudi delo z otrokom z motnjami ne bo lahko, a bomo zmogli. The son-rise program pa pomaga avtistom, osebam z motnjami avtističnega spektra, osebam s pervazivno razvojno motnjo, osebam, ki imajo Aspergerjev sindrom ali kakšne druge razvojne motnje. Predvsem pa je povdarek, da starš dela s svojim otrokom in ne nek terapevt, starš je tisti, ki lahko da največ svojemu otroku, zato se nama zdi program idealen. Če bo katero zanimalo, tukaj je en lep primer dečka Oscarja, si lahko pogledate posnetek http://www.youtube.com/watch?v=kXpf4hwO860

onur - otroci s temi motnjami imajo ponavadi vsi diete. Dieta se oblikuje na podlagi izvidov, ki jih dobiš (lasje, urin, blato). Te izvide ti prebere DAN zdravnik, ki ga v SLO žal nimamo. Bo treba ali v Italijo ali pa v Beograd. DAN zdravnik pove, kaj škoduje otrokovem organizmu, ponavadi so to diete ali brez glutena ali brez kazeina ali celo brez obojega, na voljo so tudi različni dodatki k prehrani (vitamini, probiotiki, minerali, idr..), kar pa seveda stane zelo veliko. Te teste bomo seveda dali naredit, vendar mislim, da finančno ne bova zmogla kupovati vseh teh dodatkov, že ko samo posmislim, da stane kila moke brez glutena 3-4 € user posted image dobra je GAPS diet, a kaj ko mora biti vsa hrana organskega izvora, vse bio, to se lahko gredo starši, ki živijo v kakšni bolj razviti državi, težko je pri nas dobiti vse organskega izvora. Bova prebrala še to knjigo o tej dieti, verjetno bova kombinirala določene stvari. Vse si bova zapisovala, kaj bo pojedel in spremljala, če se bo kaj drugače odzival glede na to, kaj je pojedel.

Ta vikend me čaka ogromno prevajanja, kar sva dobila od Tadeje, eno knjigo o prehrani in še nekaj napotkov za start tega programa. Se že veselim, ker bom tako sigurno izvedela marsikatero novo in uporabno stvar.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3605
11.11.2011 10:55:40   
zara13
P.S. Zdej vam nekaj časa ne bom utrujala z našimi problemi, ko bo kak napredek, vam sporočim ;) zdej pa prosim napišite, kako so vaši sončki, malo ste mi zaspale..šema, Andromeda, Bethany in še katera ;)

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3606
11.11.2011 13:56:39   
Andromeda
Hello!

zara, Tian ima srečo, da ima tako pozitivna človeka za starša! Verjamem, da mu bosta pomagala in bo kljub MAS-u lahko imel povsem "normalno" življenje tako kot drugi otroci. Kot praviš, bo treba delat na čustvenem področju, verjetno še na komunikaciji oz. socializaciji, Kakor mi je znano, so ti otroci vedno v nekem svojem svetu.
Mi je pa mož rekel, da je imel v prejšnji službi enega bolj" čudaškega" sodelavca, ki se je bolj zase držal, bil bolj vase zaprt in tih, oz. totalno asocialen, sicer pa po izobrazbi elektro inženir in velik strokovnjak na svojem področju... Če bi bil danes tale model še otrok, bi mu verjetno tudi pripisali, da ima MAS, ker pa takrat pri nas teh diagnoz še nismo poznali, je pač odrasel v enega samosvojega človeka. Nihče mu ni mogel priti do živega, nikogar ni upošteval, še šefov ne kaj preveč. Če se je s kom kaj spičil, je kar po mailu ga poslal v 3pm...Razen moj mož se je z njim kar dobro ujel, celo poslušal ga je in tako so potem vedno njiju 2 skupaj na projekte dajali.

btw - vidim, da boste 29.. v Kranju, če boste imeli čas, pa se oglasite pri nas na čajčku user posted image

Dario je pa od včeraj doma, ker je ponoči iz srede na četrtka ful kašljat začel, sicer vročine nima, ima pa še nos zamašen in mu ga spiram z domačo fiziološko. Včeraj zvečer sem mu ob posteljo naštimala narezano čebulo in to noč je že manj kašljal. Pa prospan sirup mu dajem, imam še domač sirup iz smrekovih vršičkov, ampak po njem vedno dobi drisko, tako da očitno ni primeren za otroke ali pa je le naš občutljiv nanj.

Jutri gremo pa na Vinsko pot, ki je v rovih pod starim Kranjem (te rove so naredili Nemci med 2. sv. vojno, zanimiva zadeva), Daria pa bomo odpeljali k ljubljanski babici in bo pri njej prespal, da si bova z možem lahko malce "žura" privoščila.

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3607
11.11.2011 13:58:44   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: zara13

P.S. Zdej vam nekaj časa ne bom utrujala z našimi problemi, ko bo kak napredek, vam sporočim ;) zdej pa prosim napišite, kako so vaši sončki, malo ste mi zaspale..šema, Andromeda, Bethany in še katera ;)

Nič nam ne utrujaš, ti kar poročaj, kako ste user posted image Držimo pesti, da vse fajn porihtate! user posted image

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3608
11.11.2011 18:10:17   
sončnica24
Zara ti kar piši nam nič ne utrujaš, pa še malo si dušo "spihaš". Pa če ti kaj napišeš se vsaj na tej temi nekaj dogajauser posted image .

Imam eno vprašanje, pokvaro se nam je fotoaparat pa sem ga nesla na servis, in so mi odgovorili da smo sami krivi, ker so se neki zobi noter polomli. Fotoaparat nam ni niti enkrat padel dol uporabljali smo ga vsega skupaj mogoče 5x, malo več na dopustu edino. Ni bil poceni. Zdaj pa bi jaz rada sama s tem serviserjem govorila pa ne vem s čim mu lahko "zagrozim" oz. kako se naj zmenim da mi ga popravijo preko garancije, ker napisano je ravno tako kot da nam je ne vem kolko krat pado na tla ...

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 3609
13.11.2011 13:54:43   
onur
Živjo. Ostali spijo, jaz pa tlele, namesto bi še jaz bila ležečki. Tavečja kašlja, ma je danes mnogo boljše, smo včeraj ful inhalirali. Tamali pa je smrkav, mu hrka v nosu. Upam, da tle ostane in gre samo na boljše. Drugač pa nič kaj novega. V petek zvečer je tašča naredila martinovo večerjo - klobase, zelje, tenstan krompir, pa domač vinček smo poskusili. Šla bi na osmico, vendar bi rabla varuško dojiljo. user posted image user posted image user posted image user posted image

Zara13, ti nam kar poročaj, nič ne utrujaš.

Sončnica24, jaz bi težila za popravilo, če je garancija, kako pa lahko dokaže, kao da si ti kriva.

Neposredna povezava do sporočila: 3610
13.11.2011 18:50:42   
Andromeda
Hello!

Evo še mene malo na raport. Smo včeraj prav lepo zafeštali, na vinski poti je bilo luštno, predvsem pa ...vinsko user posted image Je bilo pa veliko vinarjev iz Dutovelj, sem se spomnila nate, onur user posted image Po končani vinski poti smo šli z družbico še malo do nas in naenkrat je bila ura polnoč. Danes sva pa malo dlje poležala, potem pa sva odšla po Daria v Ljubljano, pa še na kosilu smo ostali pri babici... in že je konec vikenda.

Bi še kaj napisla, pa me Dario podi stran od računalnika. Papa!

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3611
14.11.2011 13:15:11   
onur
Je bilo pa veliko vinarjev iz Dutovelj, sem se spomnila nate, onur

Se kakšnega spomniš. Pa super, da ste uživala.

Petja je šla v vrtec, kašelj je bil že včeraj ok. Jutri pa se gredo peljat z vlakom. Vid je prehlajen in ima zabasan nos. Če bo ok, greva jutri dopoldan do naših, nato pa še tatkota v službi pobereva. S Petjo pa se greva popoldan ostrič, ker ima laske na očeh. Pa še navdušena je ko gre k frizerju.

Neposredna povezava do sporočila: 3612
14.11.2011 18:27:38   
šema
Hojla!
Tolk, da se oglasim. Vas redno berem a nisem bila v stanju pisati komentarjev. Sem na robu depresije zaradi tavečje. Tolk za dons, pa drugič več.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3613
14.11.2011 20:59:29   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: šema

Hojla!
Tolk, da se oglasim. Vas redno berem a nisem bila v stanju pisati komentarjev. Sem na robu depresije zaradi tavečje. Tolk za dons, pa drugič več.

Ajej, ne daj se depresijii! Če ti ni preveč neugodno o tem govorit, lahko nam zaupaš za kaj gre. Jaz sem bila naravnost grozna najstnica (delala mami sive lase), pa sem danes čist fejst, če te lahko malo tako potolažim.

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3614
14.11.2011 21:06:29   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: onur

Je bilo pa veliko vinarjev iz Dutovelj, sem se spomnila nate, onur

Se kakšnega spomniš. Pa super, da ste uživala.

Bilo jih je kakih 6, spomnim se pa samo kmetije Vrabec, ker sem ravno od njih letak vzela user posted image Imajo pa odlično malvazijo.

In še nekaj - glede novega zakona oz. vloge za znižano plačilo vrtca in (ne)upoštevanja otroškega dodatka, si lahko pogledate tukaj: http://www.zurnal24.si/nova-odmera-je-lahko-tudi-slabsa-clanek-140245

Pri nas nič posebnega, razen to, da je Dario danes še doma ostal, ker je čez vikend bil še fajn smrkav, pa tudi moža je neka viroza zdelala, mene pa je zjutraj tako v križu zbadalo, da sem komaj vstala. Pojma nimam, kaj bi to bilo, čez dan se je malo umirilo, tu in tam me še malo špikne.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3615
14.11.2011 21:07:02   
sončnica24
Hoj hoj, da še jaz nekaj napišem, samo ne vem kaj ni nič kaj novega. Dnevi letijo mimo mene da sploh ne vem kdaj. Preberem vas redno, samo potem tuhtam kaj naj pišem pa se nič ne spomnim user posted image

Šema ti se kar tukaj izpovej da ti bo lažje in upam da se doma hitro porihtate in da se stanje počasi umiri.

Kako ste kaj ostale, ste še vedno vsi zdravi, jaz že trkam sma oba z Nikom tipi topi.

Tolko za zdaj se kaj tipkamo jutri.

Lepo spite vse.

Neposredna povezava do sporočila: 3616
14.11.2011 22:18:38   
onur
In še nekaj - glede novega zakona oz. vloge za znižano plačilo vrtca in (ne)upoštevanja otroškega dodatka, si lahko pogledate tukaj: http://www.zurnal24.si/nova-odmera-je-lahko-tudi-slabsa-clanek-140245

To je zadnjič moj možek bral. Potlej najboljš, da on da vlogo za vrtec, ker imam jaz otroškega.

Šema, če ne gre drugače, poišči kakšno pomoč, ker duševne bolezni pa res niso ok.

Neposredna povezava do sporočila: 3617
14.11.2011 22:19:52   
onur
S tavečjo opravile frizerja, je prav lušna sedaj. Ko pa gremo ven, pa meni tarna, mama mi ni teta dala nič bonbona. Ponavadi ga dobi. Pa jaz, verjetno ga ni imela. Pa ona meni nazaj, sem videla košarico z bonboni. Jao bože.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3618
15.11.2011 9:15:21   
sončnica24

S tavečjo opravile frizerja, je prav lušna sedaj. Ko pa gremo ven, pa meni tarna, mama mi ni teta dala nič bonbona. Ponavadi ga dobi. Pa jaz, verjetno ga ni imela. Pa ona meni nazaj, sem videla košarico z bonboni. Jao bože.

So posrečeni ne, Nik že naprej pove da mu mora kdo kaj dat, sploh štemplje pri zdravniku in zobozdravniku že ko noter stopima začne ko bom gotov dobim štempelj ne?
Vidijo pa vse ja kar bi lahko pa kar neuser posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3619
15.11.2011 12:52:23   
zara13
Ojla čvekice!

hahaha sem se tko nasmejala zdejle, komaj čakam, da bo moj takole en dan kaj rekel user posted image so pa prebrisani 100 na uro!

sončnica - si kej zrihtala fotoaparat? Če je v garanciji, so ga dolžni pregledat in tud ne obsojat, da ste ga pokvarili. Midva morava zdej eno kamero si nabavit, ker bomo morali malo Tiana snemati pa je vse tok drago user posted image bomo nekaj bolj poceni vzeli, da pač malo boljše posname kot fotoaparat.

Andromeda - zdejle sem prišla iz Šk Loke in Kranja...ma meglo mate tako smotano, vsepovsod jo je user posted image sem morala službeno odpeljat prospekte na več lokacij. Ko bom kdaj malo več s časom, se zmeniva za kofe, zdej ko je Peračica ready je KR zelo blizu ;)

Tian je bil včeraj doma, ga je matrala kakica, se je ponoč zbujal iz ned na pon in to ene 3x in se zbudil ob pol 6 in ni več hotu spat tak, da sem se morala tud jst zbudit...

Diagnostične ocene iz Celja še ni, jutri dobimo vse pripomočke, da mu bomo vzeli urin pa blato pa za laske, moramo ga dat pregledat, da ni slučajno alergičen na gluten, casein, težkih kovin mislim, da nima v seb, ker ni agresiven, bomo videli. Kar se tiče stroškov, me je včeri na rit vrglo, kolk DHL zaračuna te hitre pošiljke. Najprej je nujno, da pošljemo urin na Norveško, od tam bodo poslali izvide direkt v Avstralijo k DAN zdravniku (HB nam ne bo treba it v Bologno ali pa v Beograd), potem pa moramo poslati še urin, blato in laske v Ameriko. Urin (NOR), izvidi ter branje izvidov 200€, za Ameriko bo pa račun okoli 400 €, DHL pa 50-70€ na pošiljko, odvisno kam...user posted image jaooo. Jst samo upam, da se bo vse, če se že mora, pokazalo v neki minemali. DAN zdravnik bo prebral izvide in na podlagi tega ugotovil, kaj mu manjka in kaj ne oz. kaj sme. Na podlagi tega se naredi tudi skupek nekih vitaminov, mineralov, probiotikov, itd...kokr en napitek, ki ga ponavadi otroci pijejo ob dieti GFCF. Iščem trenutno knjige o tej dieti pa v SLO jeziku nič ne najdem, si bom morala angleške kupit. Takle, ko se moraš ukvarjat z nečim dosti neznanim vidiš, da smo res 100 let za leseno žlico user posted image

Oglasil se nama je očka Primož, ki doma izvaja program, ki se ga bomo lotili, no malo ga že delamo doma in je bil tko super. Sta se z možekom pogovarjala več kot uro in nas je vse 3 povabil v Novo mesto, da se spoznamo in, da nam mal več pove o vsem. Bomo naredili en vikend izlet na Dolenjsko.

Neposredna povezava do sporočila: 3620
15.11.2011 13:01:53   
zara13
Sem vedla, da sem neki pozabla...šema, ne smeš obupat, še iz tako težkih situacij se vse lepo reši. Misli nase in ostani pozitivna!! user posted image

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3621
15.11.2011 19:24:55   
poli*

To je zadnjič moj možek bral. Potlej najboljš, da on da vlogo za vrtec, ker imam jaz otroškega.

Šema, če ne gre drugače, poišči kakšno pomoč, ker duševne bolezni pa res niso ok.

Dejte, razložte mi to.... a potem je najbolje na moža napisat??

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3622
15.11.2011 20:37:30   
šema

Novi obrazci bodo objavljeni na spletni strani ministrstva za delo konec tega tedna, takrat bomo vse bolj natančno vedeli. Sem ugotovila, da tudi tašča ne bo najboljši način za prepis prihrankov (ker če se ji kaj zgodi, se njen drugi sin ne bo odpovedal dodatnemu denarju- pa čeprav našemu:()- zato bom počakala, so preračunala, pol bomo pa videli. Razmišljam pa, da bi vlagala vseeno jaz, ker imamo le dijakinjo pri hiši in bi potem lahko imeli višji OD.

Kar pa se težav tiče, sem se že obrnila na ustrezne institucije ampak traja, da prideš na vrsto:(

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 3623
16.11.2011 18:59:00   
zara13
Ojla!

Dobili smo pošto iz Centra za avtizem...diagnostična ocena = pervazivna razvojna motnja ter motnja avtističnega spektra. Torej je to kar smo itak vedeli, zdej imamo en štempl od psihologinje. Napisala je, da se pri enem testu kaže ena motnja, pri drugem pa druga. No kot sem predvidevala, ni napisala kaj več o kakšnih napotnikih tako, da bova definitivno izkoristila tisto eno uro za svetovanje, ki je v ceni. Upam, da bova lahko vsaj kaj več izvedela.

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 3624
16.11.2011 19:43:33   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: zara13

Ojla!

Dobili smo pošto iz Centra za avtizem...diagnostična ocena = pervazivna razvojna motnja ter motnja avtističnega spektra. Torej je to kar smo itak vedeli, zdej imamo en štempl od psihologinje. Napisala je, da se pri enem testu kaže ena motnja, pri drugem pa druga. No kot sem predvidevala, ni napisala kaj več o kakšnih napotnikih tako, da bova definitivno izkoristila tisto eno uro za svetovanje, ki je v ceni. Upam, da bova lahko vsaj kaj več izvedela.

Verjamem, da boste s skupno voljo, energijo in predvsem ljubeznijo premagali vse težave. Je pa sramota za državo, da sama ne krije tovrstnih pregledov in ne (so)financira takšnih centrov, medtem ko npr. za đankije, ki so si sami krivi, da so tako zabluzili in se zafixali, pa jim nudi brezplačno metadonsko, socialno in bogsigavedikakšno zdravljenje, ki sploh ni poceni user posted image No, sem malo zabluzila, ampak ko berem, kje vse država razmetava z denarjem in na kakšnem področju škrtari, sem pa res jezna.

Jst mam pa zelo pester teden, včeraj sem šla v LJ na en metal koncert, sem čisto slučajno na rtv-jevi nagradni igri na facebooku zadela karto, pa sem izkoristila. Možek je pa doma Daria pazil, če bi bil zdrav, bi se mi pa zagotovo pridružil.

Včeraj pa so se mi med izpolnjevanjem obveznosti do države (oddaja in plačilo prispevkov) sesuli windowsi, ki jih mam na virtualni mašini, možek še odpravlja napako, tako, da še nisem mogla prijavit in plačat državi kar je "njenega", upam, da do jutri možek to uredi in da ne bom imela kakih težav s strani DURS-a, ker je to edini računalnik, ki ga imamo. Sicer ne vem, zakaj vam to pravim, ampak sem danes malo na trnih, ker še tega nisem uredila...Eh, bo že.

Poleg tega pa mi M 2 dni zamuja, sem danes naredila CB test, ker imam ponavadi točno kot urco, pa je pokazal -, čeprav se mi že 3 dni zdi, kot da bo vsak čas prišla (tisti čuden pritisk v maternici), tako, da sem še zaradi tega napeta. Naj že pride, če je tako usojeno...

Evo, toliko od mene za danes.

Papa!

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 3625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?
Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?